Zapraszam do przeczytania wywiadu z Burmistrzem Wieliczki |
Autor |
Wiadomość |
kiotari
Mina
Osiedle: Waldorf&Statler
Pomógł: 2 razy Wiek: 110 Dołączył: 26 Mar 2008 Posty: 1911 Skąd: Muppet Show
|
Wysłany: 08-11-2010, 13:41
|
|
|
Burmistrz napisał/a: | Przypomnę, że przetargi na wykonanie sanitarnej sieci w południowej części gminy rozstrzygnęliśmy na przełomie czerwca i lipca tego roku. |
Czy cos mnie ominęło? Nie dalej, jak w maju lub czerwcu na zebraniu wiejskim informowano, że w południowej cześci gminy nie ma kanalizacji i nie będzie bo sie nie opłaca. Miały byc tylko lokalne oczyszczalnie ekologiczne.
To zdanie to chyba jakies przejęzyczenie? |
_________________ Why do we always come here
I guess we'll never know
It's like a kind of torture
To have to watch this show |
|
|
|
|
ap
Gość
|
Wysłany: 08-11-2010, 15:36
|
|
|
południowa część gminy tj. do Sierczy i Rożnowej na stronę Wieliczki. Lokalnych oczyszczalni też nie będzie - mogą być przydomowe |
|
|
|
|
kiotari
Mina
|
Wysłany: 08-11-2010, 16:53
|
|
|
ap napisał/a: | południowa część gminy tj. do Sierczy i Rożnowej na stronę Wieliczki. |
Stwierdzenie to sugeruje, ze dla Pana Burmistrza południe gminy kończy się na Sierczy. Ciekawe....
A reszta to niby co? - Myślenice? |
I guess we'll never know
|
|
|
|
nacomito
Nadszybie
Osiedle: Bulwar Zachodzącego Słońca
|
Wysłany: 08-11-2010, 17:18
|
|
|
Dla miejscowości położonych dalej na południe pełnomocnik burmistrza d.s. trudnych opracował w ramach zobowiązania przedwyborczego kilka wzorów sławojek. Ten rodzaj ubikacji spotykany jest w uboższych wsiach, a niekiedy nawet w miastach, niedysponujących kanalizacją sanitarną ani ogólnospławną, jak również wszędzie tam, gdzie instalowanie rozwiązań bardziej technologicznie zaawansowanych nie ma ekonomicznego uzasadnienia. |
|
|
|
|
ap
Gość
|
Wysłany: 08-11-2010, 17:37
|
|
|
kiotari napisał/a: | Stwierdzenie to sugeruje, ze dla Pana Burmistrza południe gminy kończy się na Sierczy. Ciekawe....
A reszta to niby co? - Myślenice? |
Kiotari - powiem szczerze - wolałbym Myślenice, tam nawet w trudnym terenie robią teraz kanalizację z pieniądze unijne - np Bysina. Widocznie ichniejszy burmistrz jest mniej wykształcony i na dobrobycie wsi też mu zależy. Szkoda, że u nas nie kandyduje - miałby mój głos w ciemno. |
|
|
|
|
nietopesh
Nadszybie
Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Lut 2008 Posty: 3098 Skąd: Pawlikowice
|
|
|
|
|
T
Kierat konny
|
Wysłany: 08-11-2010, 20:00
|
|
|
ap napisał/a: | Lokalnych oczyszczalni też nie będzie - mogą być przydomowe |
Ciekawa jest ta wersja albowiem na ostatnim/przedostatnim zebraniu wiejskim przedstawiciel władzy (nie pomnę który, ale na pewno nie był to burmistrz ) stwierdził wijąc się i mącąc w zeznaniach, że szansą dla mieszkającyh w tym niegościnnym terenie są ewntualnie niewielkie, zbiorcze oczyszczalnie.
W praktyce zaś sąsiadka chciała zrobić przydomową oczyszczalnię, ale ilość dokumentacji oraz kłopoty z dowiedzeniem się co właściwie powinno się w niej znaleźć ją zniechęciły i dokonała zakupu zbiornika bezodpływowego czyli tzw. szamba. |
_________________ Zawsze wyorbrażałem sobie Raj jako bibliotekę; nigdy jako ogród.
Jorge Luis Borges |
|
|
|
|
ap
Gość
|
Wysłany: 08-11-2010, 20:19
|
|
|
T napisał/a: | Ciekawa jest ta wersja albowiem na ostatnim/przedostatnim zebraniu wiejskim przedstawiciel władzy (nie pomnę który, ale na pewno nie był to burmistrz ) stwierdził wijąc się i mącąc w zeznaniach, że szansą dla mieszkającyh w tym niegościnnym terenie są ewntualnie niewielkie, zbiorcze oczyszczalnie.
W praktyce zaś sąsiadka chciała zrobić przydomową oczyszczalnię, ale ilość dokumentacji oraz kłopoty z dowiedzeniem się co właściwie powinno się w niej znaleźć ją zniechęciły i dokonała zakupu zbiornika bezodpływowego czyli tzw. szamba |
w spotkaniach wiejskich nie uczestniczy burmistrz - ma do tego pionków tj. sołtys i urzędnicy. Niezależnie od mojego stanu wiedzy na temat możliwości tzw. programu przydomowych oczyszczalni (parę miesięcy temu była dyskusja na forum, też zabierałem głos) z ciekawości poszedłem na spotkanie wiejskie (z miasta Wieliczka wyprowadziłem się 4 lata temu) - porażka, stek bzdur i niekompetencji, nieuctwo, partactwo. Próbowałem zadać pytania techniczne dotyczące solarów (temat ciągle żywy), oczyszczalni, kanalizacji, dróg - wyszedłem po 1/2 po prostu nie mam czasu na bicie piany. Gdybym ja tak próbował pracować - po pierwszym m-cu wylotka z roboty. Różnica jest taka, że współpracuję z prywatną firmą zagraniczną o dużym autorytecie a nie przejadam pieniędzy podatników |
|
|
|
|
nietopesh
Nadszybie
|
Wysłany: 08-11-2010, 22:20
|
|
|
ap napisał/a: | w spotkaniach wiejskich nie uczestniczy burmistrz |
a tu się mylisz - na ostatnim jakim byłem burmistrz był osobiście z komendantem straży miejskiej i jeszcze kilkoma osobami |
_________________ www.pawlikowice.info - Lokalny portal informacyjny |
|
|
|
|
zenon
Gość
|
Wysłany: 08-11-2010, 22:34
|
|
|
ap napisał/a: | w spotkaniach wiejskich nie uczestniczy burmistrz - ma do tego pionków tj. sołtys i urzędnicy. |
Bzdury Waść gadasz - burmistrz na spotkaniu wiejskim. . |
|
|
|
|
nacomito
Nadszybie
Osiedle: Bulwar Zachodzącego Słońca
|
Wysłany: 08-11-2010, 23:57
|
|
|
zenon napisał/a: | Bzdury Waść gadasz - burmistrz na spotkaniu wiejskim. . |
Istotnie, był: Cytat: | Burmistrz, pan Artur Kozioł, obiecał, że do końca III kwartału 2007 roku zostanie przygotowany plan... |
|
|
|
|
|
nietopesh
Nadszybie
|
Wysłany: 09-11-2010, 01:54
|
|
|
Nawet na zdjęciu go widać |
_________________ www.pawlikowice.info - Lokalny portal informacyjny |
|
|
|
|
ap
Gość
|
Wysłany: 09-11-2010, 09:33
|
|
|
widać wieś wsi nierówna |
|
|
|
|
kiotari
Mina
|
Wysłany: 09-11-2010, 09:57
|
|
|
Na ostatnim spotkaniu wiejskim był burmistrz Gawor, sekretarz Panuś, komendant straży i ktos z policji. Niestety w temacie kanalizacji dla południa gminy nic nie potafili powiedzieć sensownego, oprócz tego, że się "nie opłaca". |
I guess we'll never know
|
|
|
|
ap
Gość
|
Wysłany: 09-11-2010, 10:14
|
|
|
kiotari napisał/a: | Na ostatnim spotkaniu wiejskim był burmistrz Gawor, sekretarz Panuś, komendant straży i ktos z policji. |
no nie - u was to jacyś burżuje - u nas był sekretarz, przedstawiciel dróg gminnych i sołtys. Zero konkretów oprócz dyskusji o jednym przepuście w rowie i 10 m2 utwardzenia drogi. Żenada. Mam prośbę - niech się nie obraża centrum i północ :-)gminy - potrzeba chyba trochę inwestycji (mam na myśli kanalizację) na południu od magicznej linii Siercz-Rożnowa |
|
|
|
|
|