Osiedle MARDIMEX nabiera blasku |
Autor |
Wiadomość |
master7
Hysinbold
Osiedle: Zdrojowe
Pomógł: 3 razy Wiek: 51 Dołączył: 07 Gru 2006 Posty: 3885 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
|
Tardas
Osiedle: Szymanowskiego
Pomógł: 1 raz Wiek: 45 Dołączył: 12 Gru 2006 Posty: 722 Skąd: Magnum Sal
|
Wysłany: 07-08-2007, 10:09
|
|
|
przemo napisał/a: | Jerzy pogadaj z włascicielem Pubu czy możemy tam powiesić nasze logo ?
Moze master7 albo tardaś wrzucą za to jakiś baner albo link do ich strony.
A moża w ten sposób spopularyzować naszą strone wśród mieszkańców.
Master tardas co wy na to ??
|
Dobry pomysł. Już agga napisała, że można cyklicznie robić np. konkursy na najaktywniejszych użytkowników, dla których będzie sponsorowana kolacja "dla dwojga" w wybranych knajpkach, pizzeriach itp. W zamian dla współpracującej gastronomii można oczywiście umieścić banerek z reklamą firmy.
Jak agga wróci z wypoczynku wakacyjnego to pociągniemy temat |
_________________ http://www.wieliczka24.info - niezależna strona miasta |
|
|
|
|
przemo
Żupa solna
Osiedle: 500m od rynku
Pomógł: 17 razy Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 6286 Skąd: 49.991 N, 20.060 E
|
Wysłany: 07-08-2007, 10:24
|
|
|
Ogólnie można pogadać z włascicielami pizzeri, knajp, pubów.
Myśle ze dla nich to będą zerowe koszty ( wywieszene plakatu ) a mogą coś z tego mieć.
Moze skoro aga takie fajne coś wymyśliła uda sie kogoś namówic na ufundowanie jakiejś nagrody ?
Wydaje mi się ze musimy troche komerchy wprowadzić to i ludzi się tu więcej zjawi.
PS można by pogadać z włascicielami Busów w zamian za umieszczenie rozkladów jakieś wklejki w busach - co o Tym myslicie ?? |
|
|
|
|
agga
Mina
Osiedle: Zadory
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 22 Lip 2007 Posty: 1461 Skąd: wieliczka
|
Wysłany: 07-08-2007, 12:26
|
|
|
przemo Cytat: | Moze skoro aga takie fajne coś wymyśliła uda sie kogoś namówic na ufundowanie jakiejś nagrody ?
Wydaje mi się ze musimy troche komerchy wprowadzić to i ludzi się tu więcej zjawi. | w to chyba nie powątpiewasz dobry człowieku mam liczne walory wewnętrzne i zewnętrzne i myśle ze to chyba wogóle nie problem zajmowalam się tym kiedyś zawodowo Cytat: | można by pogadać z włascicielami Busów w zamian za umieszczenie rozkladów jakieś wklejki w busach - co o Tym myslicie ?? | Bardzo dobry pomysł nasze forum dojedzie do Krakowa a może i jeszcze dalej |
_________________ Pozdrawiam |
|
|
|
|
agga
Mina
Osiedle: Zadory
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 22 Lip 2007 Posty: 1461 Skąd: wieliczka
|
Wysłany: 07-08-2007, 12:30
|
|
|
Tardas Cytat: | Jak agga wróci z wypoczynku wakacyjnego to pociągniemy temat | tymczasem jak dojdzie do spotkania to weźcie plakaty niech każdy porozkleja trochę w swoim miejscu zamieszkania. Jak wróce zabiorę się do pracy a jak będzie nas widać to sprawa nie powinna być trudna |
_________________ Pozdrawiam |
|
|
|
|
mieszkaniec z reformackie
Gość
|
Wysłany: 08-08-2007, 05:55
|
|
|
Podziekowania.
<Jerzy.jan> jeszcze raz dziekuje za Twoje posty nawiazujace do moich wypowiedzi. Dziekuje za szczerosc i jasnosc wypowiedzi. Na pewno Ci, ktorzy kupia moje mieszkanie zostana poinformowani przeze mnie o istnieniu tego forum jak rowniez o plusach i minusach zycia na Reformackiej (prawdopodobnie bede mowil wiecej o plusach ).
A teraz do <Przemo>.
O ile wiem to wlascicielka restauracji <Nina Sznajder> jak rowniez calego budynku "Mardimex" mieszka w U.S.A. Ta wlascicielka to pierwsza i zarazem byla zona Pana Marcinka, ktora kupila od niego CALOSC pare lat temu. A zatem <Przemo> tak latwo z wlascicielem nie bedzie sie latwo skontaktowac. No chyba, ze dzierzawcy restauracji maja numer telefonu do Pani Niny Sznajder albo adres e-mail - no byc moze Pan Jerzy Marcinek takowy kontakt posiada - to moze pomoze. Wiem, ze pod koniec sierpnia biuro "Mardimex" oficjalnie sie wyprowadza z Wieliczki. Pan Marcinek pozostanie w Wieliczce jako jedynie mieszkaniec i wlasciciel nieszczesnej drogi i gruntow.
Pozdrawiam Serdecznie
Mieszkaniec z Reformackiej |
|
|
|
|
jerzy.jan
Bałwan solny
Osiedle: MARDIMEX
Wiek: 74 Dołączył: 07 Mar 2007 Posty: 283 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 08-08-2007, 09:03
|
|
|
przemo napisał/a: | Jerzy pogadaj z włascicielem Pubu czy możemy tam powiesić nasze logo ? |
Jestem jak najbardziej za wychodzeniem z podziemia jak to ładnie określiłeś.
Ale proponuję, aby koordynacją działań zajęli się nasi dzielni moderatorzy (administratorzy), co zresztą sam sugerujesz pisząc
przemo napisał/a: | Master tardas co wy na to ?? |
Mam nadzieję, że najbliższe spotkanie w realu pozwoli wypracować jakieś wspólne działania w tym kierunku.
Szkoda, że przełożone na 24-go. Dla mnie będą kłopoty czasowe. |
|
|
|
|
jerzy.jan
Bałwan solny
|
Wysłany: 08-08-2007, 09:08
|
|
|
mieszkaniec z reformackie napisał/a: | A teraz do <Przemo>.
O ile wiem to wlascicielka restauracji <Nina Sznajder> jak rowniez calego budynku "Mardimex" mieszka w U.S.A. |
Wg mnie to nie przeszkadza dzierżawcy na ewentualne reklamowanie portalu w zamian za reklamę lokalu. |
|
|
|
|
maximum
Kopacz
|
Wysłany: 18-09-2007, 18:22
|
|
|
Witam - przeczytałam własnie dyskusje na temat Mardimexu i powiem szczerze, ze równiez bardzo lezy mi na sercu wyglad tego osiedla z racji tego ze prowadze tu swoją działalnosc i powiem szczerze, ze to żenujące musiec tłumaczyc swoim klientom dlaczego gubia elelmenty zawieszenia próbując do mnie dootrzec. Bardzo chętnie rozpropaguje u siebie tą strone internetową - moze uda sie w ten sposób rozruszac mieszkanców - więc ukłon do administartorów forum - prosze o dostraczenie materiałów reklamowych. Pozdrawiam |
|
|
|
|
jerzy.jan
Bałwan solny
|
Wysłany: 03-10-2007, 13:57
|
|
|
Witaj Maximum!
Ciekaw jestem czy twoja propozycja
maximum napisał/a: | Bardzo chętnie rozpropaguje u siebie tą strone internetową - moze uda sie w ten sposób rozruszac mieszkanców - więc ukłon do administartorów forum - prosze o dostraczenie materiałów reklamowych |
znalazła uznanie w oczach redakcji forum.
Jak na razie na stronie głównej brak jakiejkolwiek informacji o współpracy.
A szkoda! |
|
|
|
|
Dejla
Gość
|
Wysłany: 28-10-2007, 11:26 Usługi internetowe i tv kablowe
|
|
|
Witam serdecznie,
Planujemy wprowadzić się na Wasze osiedle w listopadzie. Czy mogłabym prosić o informacje w kwestii dostępu do internetu i tv kablowej na osiedlu? Czy jakiś operator ma tu swoją sieć czy jesteśmy zdani na cyfre +?
Pozdrawiam i dziękuję za pomoc |
|
|
|
|
jerzy.jan
Bałwan solny
|
Wysłany: 29-10-2007, 11:14
|
|
|
Witaj na Reformackiej!
Postaram się odpowiedzieć na nurtujące Cię pytania, ale moje informacje są oparte jedynie o własne doświadczenia:
Od 4-ch lat korzystam z Cyfry+ i Neostrady. Obecnie na terenie osiedla można korzystać z Neostrady wraz z usługą videostrady (telewizja cyfrowa z programami Cyfry+) i modemu livebox (możliwość podłączenia kilku komputerów).
Aktualnie od 2-ch miesięcy testuję tv z videostrady i ... będę rezygnował z cyfry+.
Więcej szczególów na http://www.tp.pl/prt/pl/k.../videostrada_tp
Mimo krytycznych uwag co do działania neostady - ja nie narzekam. |
|
|
|
|
Tsubasa
Osiedle: Lekarka
Pomógł: 13 razy Wiek: 44 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 3871 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 29-10-2007, 23:57
|
|
|
jerzy.jan
uwazasz ze videostarda jest lepsza od cyfry? ja mam akurat odwrotne doswiadczenia.. obraz z videostrady strasznie smuzy, czasme robi sie pikseloza.. nie ma tak u Ciebie? |
_________________ Czy to prawda, że w Polsce już widać na horyzoncie dobrobyt?
Prawda - horyzont według definicji to wyimaginowana linia, która oddala się w miarę zbliżania
--------------------------------------------------------
www.nano-reef.pl - bo małe jest piękne |
|
|
|
|
Dejla
Gość
|
Wysłany: 30-10-2007, 15:20
|
|
|
Dziękuję za odpowiedzi... Czyli rozumiem, że innych opcji poza cyfrą i TP nie ma? jakiejś analogowej kablówki? Jeszcze tu nie dotarła? |
|
|
|
|
Tsubasa
Osiedle: Lekarka
Pomógł: 13 razy Wiek: 44 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 3871 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 30-10-2007, 22:00
|
|
|
a nalezysz do "pokolenia kabla" ze sie tak o ta kablowke dopytujesz? sa fajniejsze opcje dostepu do telewizji w dzisiejszych czasach... |
_________________ Czy to prawda, że w Polsce już widać na horyzoncie dobrobyt?
Prawda - horyzont według definicji to wyimaginowana linia, która oddala się w miarę zbliżania
--------------------------------------------------------
www.nano-reef.pl - bo małe jest piękne |
|
|
|
|
|