Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: master7
21-11-2010, 22:54
Wybory samorządowe 2010
Autor Wiadomość
nietopesh 
Nadszybie

Wysłany: 29-10-2010, 14:53   

Na stronie dziennika taka ankieta jest i aktualnie wygląda rozkład głosów następująco:

- Artur Kozioł - 94 głosów
- Piotr Ptak - 68 głosy
- Jan Sikora - 35 głos

nacomito 
Nadszybie

Osiedle: Bulwar Zachodzącego Słońca
Wysłany: 29-10-2010, 14:55   

Znakomitym krasomówcą jest trzeci po bogu:
    "moim parytetem będzie służebność",
    "w licznym duecie z panem burmistrzem",
    "milenium 720-lecia Wieliczki".

solniak 
Gallus gallus

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 29-10-2010, 15:08   

nietopesh napisał/a:
Na stronie dziennika

a co mnie dziennik obchodzi...
Tadeusz Kościuszko:"Kościół powinien być oddzielony od państwa, nie wolno mu zajmować się kształceniem młodzieży. Naród powinien być panem własnego losu i jego prawa powinny być nadrzędne wobec kościoła. "

aniani
Siuda Baba

Wysłany: 29-10-2010, 19:32   

jeśli mnie pamięć nie myli P.Burmistrz przed poprzednią kadencją deklarował, że będzie tylko 4 lata, widocznie nie tylko jest zmęczony, ale i pamięć ma krótką, może pora odpocząć.... najlepiej na betonowym ryneczku w centrum

nietopesh 
Nadszybie

Wysłany: 29-10-2010, 19:41   

solniak napisał/a:
a co mnie dziennik obchodzi...

Tyle ciebie dziennik obchodzi ile mnie twój stosunek do niego - dla mnie istotna jest ankieta.

nietopesh 
Nadszybie

Wysłany: 30-10-2010, 10:19   

Bonus - Debata radiowa - www.arturkoziol.eu/audio/debata.mp3

solniak 
Gallus gallus

Wysłany: 30-10-2010, 18:11   

nietopesh napisał/a:
Tyle ciebie dziennik obchodzi ile mnie twój stosunek do niego - dla mnie istotna jest ankieta.

Wyluzuj. Chciałem tylko dac do zrozumienia, że cos takiego powinno byc na tym forum.
Tadeusz Kościuszko:"Kościół powinien być oddzielony od państwa, nie wolno mu zajmować się kształceniem młodzieży. Naród powinien być panem własnego losu i jego prawa powinny być nadrzędne wobec kościoła. "

nietopesh 
Nadszybie

Wysłany: 30-10-2010, 19:27   

Ale nikt się tu nie spina ;)

Ja nie powiedziałem że jestem przeciwny, tylko że ktoś już wpadł na taki pomysł w innym miejscu :P

ponikiewicz
Gość
Wysłany: 01-11-2010, 00:04   Wieliczanie - a na kogo do Sejmiku Małopolski?

Wybory na stanowisko wójtów, burmistrzów, prezydentów miast i lokalnych radnych budzą największe emocje. A z wyborem swojego kandydata do Sejmiku Województwa Małopolskiego często czekamy do momentu, gdy otrzymamy już karty do głosowania i skreślamy na chybił trafił kogoś z listy naszej ulubionej partii. Czy słusznie ?
Zapraszam na moją stronę internetową [color=444444]www.adrian.ponikiewicz.pl [/color]
Startuję z okręgu nr 2 powiaty: krakowski, miechowski, proszowicki, wielicki z KWW Wspólnota Małopolska Marka Nawary.[color=444444] Lista 10 Pozycja 10.[/color]

Pozdrawiam i proszę o Wasz głos.

Adrian Ponikiewicz

nacomito 
Nadszybie

Osiedle: Bulwar Zachodzącego Słońca
Wysłany: 02-11-2010, 21:04   

Na stronie Ponadpartyjnego Forum Antykorupcyjnego http://www.pfa.org.pl/ Antoni Łopata zamieścił list otwarty do Burmistrza Miasta Wieliczki dotyczący zagrożenia dla kopalni i miasta spowodowanego nieprawidłowościami w eksploatacji narodowego skarbu. Autor wzywa Artura Kozioła do rezygnacji z ubiegania się o stanowisko burmistrza, gdyż nie jest osobą godną zaufania.

maciejsporysz 
Groty kryształowe
Maciej Sporysz

Wysłany: 02-11-2010, 21:18   

Drodzy wyborcy
Serdecznie zachęcam do udziału w wyborach samorządowych 21 listopada 2010. Postawmy przede wszystkim na osobowości. Niech nowy burmistrz, nowi radni będą ludźmi z wizją przyszłości, ludźmi z pasją, mądrymi i odpowiedzialnymi za swoje decyzje.

Pozdrawiam Maciej Sporysz

Kandydat do Rady Miejskiej z ramienia KWW "Ponad podziałami"

Pretekst 
Bałwan solny

Wysłany: 02-11-2010, 21:24   

nacomito napisał/a:
Autor wzywa Artura Kozioła do rezygnacji z ubiegania się o stanowisko burmistrza, gdyż nie jest osobą godną zaufania

Ciekawe kto dla autora tego listu jest osobą godną zaufania? Jedyny, który przychodzi mi na myśl to kandydat na burmistrza z listy Ponad podziałami... żałosne

Pretekst 
Bałwan solny

Wysłany: 02-11-2010, 21:31   

maciejsporysz napisał/a:
Postawmy przede wszystkim na osobowości. Niech nowy burmistrz, nowi radni będą ludźmi z wizją przyszłości, ludźmi z pasją, mądrymi i odpowiedzialnymi za swoje decyzje.

Właśnie przeczytałem drugi numer biuletynu KW Ponad podziałami. I o ile nie mam nic przeciwko Panu, gdyż informacje, które są tam zawarte i dotyczą Paną są ciekawe, o tyle pozostałe teksty są tak populistyczne, że szkoda mówić. Przekroczyły wszelkie granice przyzwoitości. Więc o jakich osobowościach Pan mówi??? Proszę wskazać mi taką osobowość. Nie chcę się powtarzać więc powiem... po trzykroć żałosne

solniak 
Gallus gallus

Wysłany: 02-11-2010, 21:36   

Cytat:
Autor wzywa Artura Kozioła do rezygnacji z ubiegania się o stanowisko burmistrza, gdyż nie jest osobą godną zaufania.

Moge się założyć, że Artur Kozioł przyzna, że nie jest osoba godną zaufania i zrezygnuje z ubiegania się.

maciejsporysz 
Groty kryształowe
Maciej Sporysz

Wysłany: 02-11-2010, 22:02   

Mój post był tylko apelem o przemyślane głosowanie w wyborach. Nie wskazałem żadnej osoby ani komitetu wyborczego. Uczciwość wymagała ode mnie podania informacji, że jestem kandydatem w wyborach i z jakiej listy startuję.

Osobowości?? Tych nie brakuje. Czasem po prostu za mało wiemy o ludziach i dlatego źle ich oceniamy. Może warto ich poznać ??

Odpowiedz do tematu