Wieliccy menele pod biedronką i cmentarzem |
Autor |
Wiadomość |
Piotrex
Mina Obiezyswiat
Osiedle: wies
Pomógł: 1 raz Wiek: 96 Dołączył: 08 Mar 2009 Posty: 1447 Skąd: Wieliczka i okolice
|
Wysłany: 15-06-2009, 20:20 Wieliccy menele pod biedronką i cmentarzem
|
|
|
Czy zna ktos jakis skuteczny sposob na pozbycie sie niekiedy bardzo nachalnych meneli którzy wręcz niekiedy próbują wyciągnąc każdą złotówke pod Biedronką na słowackiego, chodzi o parking dla klientów i pod cmentarzem ?
Jedni atakują zaraz za scianą" straży miejsciej której wogóle tam nie widze a policji sie tam nie chce wogóle zagladać a drudzy siedza w krzakach pod cmentarzem i jak skonczy im sie buteleczka chodzą i nagabują niekiedy bezbronnych ludzi w bardzo nachalny sposob, wystarczy wysiasc z auta zeby sie narazic na atak "ludzi w potrzebie".
Niejeden raz widzialem jak wrecz jeden z drugim nie odstepowali babek z koszykami ktore wyjechaly z zakupow, ja sobie poradze ale starsi ludzie , same kobiety no ciezko....
Przykro naprawde obserwowac takie obrazki .
Jest jakis sposob ?
Moze trzeba zapukać za sciane do kolegów ze strazy miejskiej ? |
|
|
|
|
Tsubasa
Osiedle: Lekarka
Pomógł: 13 razy Wiek: 44 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 3871 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 15-06-2009, 21:46
|
|
|
mój sposób jest taki że ich ignoruję.. menel zawsze będzie menelem.. |
_________________ Czy to prawda, że w Polsce już widać na horyzoncie dobrobyt?
Prawda - horyzont według definicji to wyimaginowana linia, która oddala się w miarę zbliżania
--------------------------------------------------------
www.nano-reef.pl - bo małe jest piękne |
|
|
|
|
iignac
Gość
|
Wysłany: 15-06-2009, 22:01
|
|
|
Jeżeli parking jest zarządzany przez firmę ,która czerpie z niego korzyści - bo korzystają z niego jej klienci, to swiadczy tylko żle o tym sklepie że nie potrafi zadbac o bezpieczenstwo i komfort swoich klientów .i to jest ich problem - bo tam nawet kartą nie można zapłacic ! |
|
|
|
|
zonah
Kopacz
|
Wysłany: 16-06-2009, 12:04
|
|
|
z tym istotnie przydałoby się zrobić porządek, mój sąsiad wybral się na cmentarz jakis czas temu i na parkingu zaczepilo go kilku takich, powiedzial ze nie ma drobnych i odszedł. Gdy wrócił do samochodu zastał go z rozbitą szybą... co prawda nie przyłapał ich na gorącym uczynku ale latwo się domyśleć kto był sprawcą i jaki był motyw ;d |
|
|
|
|
Piotrex
Mina Obiezyswiat
Pomógł: 1 raz Wiek: 96 Dołączył: 08 Mar 2009 Posty: 1447 Skąd: Wieliczka i okolice
|
Wysłany: 16-06-2009, 14:04
|
|
|
zonah napisał/a: | Gdy wrócił do samochodu zastał go z rozbitą szybą... co prawda nie przyłapał ich na gorącym uczynku ale latwo się domyśleć kto był sprawcą i jaki był motyw ;d |
Nie sposob sie nie domhslec, najgorsze wlasnie ze sie flusrtuja a ty zostawiasz auto i idzesz na zakupy albo na cmentarz i co za problem przrysowac zwykłym kamieniem bok np......
Czyli straz miejska i policja ma wytlumaczenie, o porzadku decyduje zarzadca parkingu a oni dopiero beda interweniować jesli ....jak to w zyciu bywa jest juz musztarda po obiedzie ??
Pytam z ciekawosci bo nie wiem jakie sa priorytety, obowiazki stróżów prawa, zalecenia w takich i podobnych sprawach. |
|
|
|
|
Mariusz
Siuda Baba Mariusz
Osiedle: Kościuszki
|
Wysłany: 16-06-2009, 14:45
|
|
|
Może popatrzeć na to z innej strony !!!!!!!!!! Gdyby ludzie nie dawali na tgz.bułki' to by nie naciągalii nie stali .KONIEC !!!!!!!!!! Wiele razy bylem w takiej sytuacji choc w Wieliczce nigdy i zawsze przynosilo to efekt w postaci dania do zrozumienia że NIE I KONIEC !! |
|
|
|
|
Piotrex
Mina Obiezyswiat
|
Wysłany: 16-06-2009, 15:06
|
|
|
Mariusz napisał/a: | Może popatrzeć na to z innej strony !!!!!!!!!! Gdyby ludzie nie dawali na tgz.bułki' |
No to ty ok ja też ale sama kobitka która przyatakuje jeden za chwile drugi woli na odczepne ......
Mariusz napisał/a: | Wiele razy bylem w takiej sytuacji choc w Wieliczce nigdy i zawsze przynosilo to efekt w postaci dania do zrozumienia że NIE I KONIEC !! |
Dobra i przychodzisz z zakupami a tu drzwi przejechane kamieniem albo jak przedmówca pisał szyba wybita, jeden odejdzie w spokoju drugi ...nie. |
|
|
|
|
Wieliczanin
Gość
|
Wysłany: 17-06-2009, 13:50
|
|
|
Popieram wasze poglady, ale mam jedna uwage... Razace jest to, jakie bledy robicie Tego sie prawie czytac nie da. Prosze was, przepusccie to przez jakis korektor zanim wyslecie
Cytat: | domhslec, najgorsze wlasnie ze sie flusrtuja |
|
|
|
|
|
JJ
Gość
|
Wysłany: 18-06-2009, 00:07
|
|
|
Nie miałem jeszcze w Wieliczce spotkania z nachalnym menelem, ale w Krakowie już mi się zdażało. Bez względu na to, czy taki wyłudza, czy coś sprzedaje, zawsze JEDEN RAZ stanowczo i grzecznie odmawiam, a jak nie pomaga, to daję gościowi do zrozumienia, że zaraz mu przyp... (przepraszam za słowo) i to zawsze skutkuje
- sprawa zawsze kończy się na naprężeniu mięśni, do czynów jeszcze na szczęście nie doszło.
Może i metoda dla niektórych dyskusyjna i prostacka, ale właściwie jedyna skuteczna.
Grzecznością i potulnością u takich nic się nie zyska. |
|
|
|
|
bondo
Sztygar
|
Wysłany: 19-06-2009, 00:08
|
|
|
Wieliczanin napisał/a: | Popieram wasze poglady, ale mam jedna uwage... Razace jest to, jakie bledy robicie Tego sie prawie czytac nie da. Prosze was, przepusccie to przez jakis korektor zanim wyslecie
Cytat: | domhslec, najgorsze wlasnie ze sie flusrtuja |
|
Wielicznin - taka prośba - włącz korekcję u siebie jeżeli ganisz innych. I używaj polskich znaków.
A tak prawdę mówiąc każda klawiatura jest funkcjonalnie taka sama. I tylko lenistwo ludzi powoduje , że na forum ciężko coś przeczytać czasami.
Ja widząc taki post omijam go bo wiem ,że pisał go ktoś kto mnie olewa. |
|
|
|
|
Piotrex
Mina Obiezyswiat
|
Wysłany: 19-06-2009, 13:14
|
|
|
JJ napisał/a: | stanowczo i grzecznie odmawiam, a jak nie pomaga, to daję gościowi do zrozumienia, że zaraz mu przyp... (przepraszam za słowo) i to zawsze skutkuje |
No dobra metoda ale jak sie jest ...pieszo.
Wtedy ryzyko uszkodzenia przez sflustrowanego menela autka jest dużo większe.
Kiedyś jak była wypozyczalnia kaset Jerry żulownia siedziała za tym budynkiem i jak się udało szybko wsiąść do auta i wysiąść to zazwyczaj nie zdążyli podejść i poprosić o 50gr.
Może posadzenie w takich miejscach roślin ozdobnych spowodowało by naturalną migrację tych osobników pod inne obiekty.
Zresztą kiedyś się zastanawiałem dlaczego nie ma meneli pod paleo na wincentego pola i sienkiewicza, jest tam parking, ludzie z zakupami, robię tam zakupy i jeszcze nikt do mnie nie podszedł,dlaczego ? |
|
|
|
|
przemo
Żupa solna
Osiedle: 500m od rynku
Pomógł: 17 razy Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 6286 Skąd: 49.991 N, 20.060 E
|
Wysłany: 19-06-2009, 13:41
|
|
|
Dlatego ze sa kamery i monitoring a to na nich dosc dobrze dziala. |
|
|
agga
Mina
Osiedle: Zadory
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 22 Lip 2007 Posty: 1461 Skąd: wieliczka
|
Wysłany: 19-06-2009, 13:41
|
|
|
Cytat: | Zresztą kiedyś się zastanawiałem dlaczego nie ma meneli pod paleo na wincentego pola i sienkiewicza, jest tam parking, ludzie z zakupami, robię tam zakupy i jeszcze nikt do mnie nie podszedł,dlaczego ? | może kamery odstraszają meneli |
_________________ Pozdrawiam |
|
|
|
|
abeyro
Gość
|
Wysłany: 19-06-2009, 16:36
|
|
|
bondo napisał/a: | Wielicznin - taka prośba - włącz korekcję u siebie jeżeli ganisz innych. I używaj polskich znaków.
A tak prawdę mówiąc każda klawiatura jest funkcjonalnie taka sama. I tylko lenistwo ludzi powoduje , że na forum ciężko coś przeczytać czasami.
Ja widząc taki post omijam go bo wiem ,że pisał go ktoś kto mnie olewa. |
Nikt Cie nie olewa. Pisanie bez diakrytykow jest akceptowalne w swietle netykiety. |
|
|
|
|
bondo
Sztygar
|
Wysłany: 19-06-2009, 23:19
|
|
|
abeyro napisał/a: |
Pisanie bez diakrytykow jest akceptowalne w swietle netykiety. |
Zależy na jakim forum się pisze. Tu ludzie język polski starają się zachować i dlatego to czytam. Netykieta to zbiór zasad przyzwoitego zachowania a do takich należy dostosowanie się do forum.
Admin - przepraszam za OT. Nie będę kontynuował. |
|
|
|
|
|