Przesunięty przez: master7 29-06-2007, 08:39 |
Urząd Miasta i Gminy w Wieliczce |
Autor |
Wiadomość |
przemo
Żupa solna
Osiedle: 500m od rynku
Pomógł: 17 razy Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 6286 Skąd: 49.991 N, 20.060 E
|
Wysłany: 10-01-2009, 18:35
|
|
|
A co w tym ciekawego ?
co to jest 4 747 na krajowe i 71 na zagraniczne - na samych dietach zebrala sie pewnie polowa.
Nie widze tu zadnego naduzycia |
|
|
kiotari
Mina
Osiedle: Waldorf&Statler
Pomógł: 2 razy Wiek: 110 Dołączył: 26 Mar 2008 Posty: 1911 Skąd: Muppet Show
|
Wysłany: 10-01-2009, 19:39
|
|
|
Średnia cena biletu lotniczego gdziekolwiek do Europy - to co najmniej 2-3 tysiące jeśli bilet sie kupuje 1-2 tygodnie przed wylotem. Jeśli 1 osoba jedzie własnym samochodem to koszt jest porównywalny. 1 dzień diety to zaleznie od kraju ok. 45 Euro. Jedna delegacja zagraniczna to min. 2-3 dni. Koszt hotelu - ok. 100 Euro za noc. Czyli 3 dniowa delegacja zagraniczna to koszt rzedu 5-6 tysęcy. 71 tysięcy to byłby koszt 14 "osobo-delegacji". W skali roku to naprawdę niewiele. Nie róbmy sensacji akurat tam gdzie liczby świadczą o rozsądnym wydawaniu pieniędzy. Jezeli tylko te wyjazdy były uzasadnione to ja tutaj nie widzę żadnego problemu, a nawet plus (jeden z niewielu jakie dostrzegam) dla obecnej władzy. Skończmy z mysleniem typu, że Polak za granicę ma jeździć za autostopem i spać pod mostem. To nie są lata 80-te, kiedy dieta była wyższa niż średnia pensja, a 45 Euro na dobę na utrzymanie się za granicą to wcale nie są jakieś kokosy, tylko realne koszty, jeśli się je coś więcej niż konserwy i pije cos więcej niż wodę z kranu, a na spotkania nie chodzi na piechotę tylko jedzie taksówką. |
_________________ Why do we always come here
I guess we'll never know
It's like a kind of torture
To have to watch this show |
|
|
|
|
kwapin
Żupnik
|
Wysłany: 10-01-2009, 21:55
|
|
|
KWOTA 71000 zł nie jest małą kwotą , choć może być wielokrotnie wyższa - i tak się da rozliczyć , papier wszystko przyjmie - ale jak ta kwota ma się do funduszu pomocy społecznej , realizowanej przez Urząd. |
|
|
|
|
przemo
Żupa solna
|
Wysłany: 11-01-2009, 08:11
|
|
|
Nie uwazam zeby bylo o co robic wojne. |
|
|
master7
Hysinbold
Osiedle: Zdrojowe
Pomógł: 3 razy Wiek: 51 Dołączył: 07 Gru 2006 Posty: 3885 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
|
przemo
Żupa solna
|
Wysłany: 11-01-2009, 16:41
|
|
|
Master a widziales zeby ktorykolwiek wyjazd zagraniczny rajcow wielickich przyniosl cos wieliczce ?
To sa wyjazdy turystyczne - ale ja mam nadzieje ze patrzac na to jak to wyglada u innych nabiora kiedys rozumu i zrobia cos sensownego. |
|
|
kiotari
Mina
Osiedle: Waldorf&Statler
Pomógł: 2 razy Wiek: 110 Dołączył: 26 Mar 2008 Posty: 1911 Skąd: Muppet Show
|
Wysłany: 11-01-2009, 21:31
|
|
|
przemo napisał/a: | ale ja mam nadzieje ze patrzac na to jak to wyglada u innych nabiora kiedys rozumu i zrobia cos sensownego. |
Przemo- trafiłeś w sedno . Jeżeli to były wycieczki to te 71 tys. to całkiem niedroga inwestycja pod warunkiem że nauczy kogoś rozumu. A nawiązując do głosów o popijawach - jeżeli ten wyjazd nauczył kogoś kiedy przestać pić - to też dużo |
_________________ Why do we always come here
I guess we'll never know
It's like a kind of torture
To have to watch this show |
|
|
|
|
adam
Solanka
|
Wysłany: 20-01-2009, 13:36
|
|
|
drodzy czytelnicy podaje ciekawe fakty które świadczą że Burmistrz marnuje budżetowe pieniądze. Gmina dysponuje salom widowiskową w Magistracie, Centrum Kultury i Turystyki posiada również piękną aula a pan Kozioł tak jak w poprzednich latach organizuje szkolenia a to w Zalesiu dla kierowników a dla niższych rangą urzedników szkolenie w hotelu Salim.
Dlaczego nowy włodarz Wieliczki nie robi tych szkoleń w pomieszczeniach którymi gmina dysponuje ?
Jak widać burmistrz Kozioł lubi wygodę, dobre jedzenie za pieniądze podatników.
Jest oczywiście z czego brać podatki,czynsze mieszkaniowe, woda, śmieci, kanalizacja wszystko to na wniosek Burmistrza poszło w górę a za wszystko zapłaci mieszkanie naszej gminy.
Jak widać u boku ojca Ludwika nauczył się skromności i uczciwości które u tych panów przerodziły się w wygodę i lekkie życie.
Można całą sytuację porównać do zwyczajów które panują w Kopalni Soli Wieliczka tam również kadra kierownicza ma ogromne przywileje takie jak wyjazdy szkoleniowe, lewe umowy premiujące klakierów.
w końcu Burmistrz Kozioł nie nadaremno jeździ prawie codziennie na kopalnie po instrukcje od swego Pryncypała. |
|
|
|
|
nacomito
Nadszybie
Osiedle: Bulwar Zachodzącego Słońca
|
Wysłany: 20-01-2009, 18:16
|
|
|
przemo napisał/a: | Jak Ty oceniasz szkole po jej stronie to gratuluje |
Przed laty często przemierzałem autobusem trasę do Zakopanego. Zaskoczony odczytałem na jednym z nich napis "Mój autobus świadczy o mnie". Poszedłem tym tropem. Czysto, grzeczny, mimo tłoku, konduktor, wzorowa jazda kierowcy. Pewnego wieczora kierowca przywitał podróżnych słowami: "Dzień dobry państwu, zakopiańska obsługa autobusu życzy państwu miłej podróży do Krakowa". I taką ona była, ponure twarze rozweseliły się. Obcy sobie podróżni stali się nagle znajomymi od zawsze. Konduktor, przeciskając się między pasażerami sypał góralskimi kawałami. A Kraków zbyt szybko przywitał nas swymi światłami, brudnym dworcem i zgiełkiem.
Tak więc, przemo, również wygląd strony internetowej może rzucać cień na szkołę. |
|
|
|
|
Kozmicki
Zawalisko
|
Wysłany: 21-01-2009, 10:21
|
|
|
To jest strona liceum a nie podstawówki - to raz. Jest to Liceum Plastyczne w Wiśniczu a więc nieco na uboczu i od lat musi mieć dobry marketing bo nie ma tak wielu chętnych do uczenia się w takiej dziurze (choć Wiśnicz to skądinąd bardzo urokliwe miejsce .
W czasach przedinternetowych ta szkoła rozsyłała ulotki reklamowe do kuratoriów i do podstawówek np. w Krakowie.
Więc przykład wyjątkowo niemiarodajny.
Podstawówki nie mają obowiązku prowadzenia stron internetowych a tam gdzie one istnieją to raczej efekt nadzwyczajnego zaangażowania któregoś z nauczycieli. |
|
|
|
|
pablo
Mina
Osiedle: Lekarka
Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 02 Sie 2007 Posty: 2646 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 21-01-2009, 19:13
|
|
|
Powiem tak, dzieciaki do Wieliczki do szkoły chodzą trzeci rok. I w sumie przez 2 lata z wyjątkiem wywiadówek rodziców się nie znało. Po zamieszkaniu tutaj we wrześniu znam już kilkoro rodziców, właściwie przez dzieci, bo te mają wspólne "interesy" i niejako nagle tych rodziców się poznaje. Okazuje się, że mieszkają całkiem blisko i przy odrobinie otwartości jest ok Twoje dziecko idzie do 0 czy do 1? Moja średnia chodzi do sp3 do 2giej klasy i mają genialną nauczycielkę, młodą, której się chce i która ma dar do dzieci. Będę tak kombinował, aby moja najmłodsza, która idzie we wrześniu do zerówki, też na nią trafiła.
Co do szkoły jest jeszcze trzecia możliwość (jeżeli oczywiście jest), w okolicy zamieszkania twoich rodziców, teściów. Wtedy dziecko nie jest skazane na 8-9 godzinny pobyt w szkole. |
|
|
|
|
master7
Hysinbold
Osiedle: Zdrojowe
Pomógł: 3 razy Wiek: 51 Dołączył: 07 Gru 2006 Posty: 3885 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
|
lasota
Żupnik
|
Wysłany: 26-01-2009, 23:42
|
|
|
adam napisał/a: |
w końcu Burmistrz Kozioł nie nadaremno jeździ prawie codziennie na kopalnie po instrukcje od swego Pryncypała. |
A ja jestem ciekaw czy dzisiaj Burmistrz był na dyżurze czy petenci będą czekać do okresu przedwyborczego aby go spotkać za to nowy sEKRETARZ chodzi po urzędzie i głosi kazanie w stylu ja tutaj rządzę a urzędnicy to leją za jego plecami ze śmiechu z marnych kompetencji sekretarza |
_________________ pozdrawiam |
|
|
|
|
Oliwa
Groty kryształowe
|
Wysłany: 28-01-2009, 18:10
|
|
|
jutro komisja rozstrzyga konkurs na kierownika oświaty w gminie.
Jak wieść gminna niesie ma wygrać kandydat z nadania politycznego z PiSu tak jak za zawsze od czasu nastania nowej Miotły |
|
|
|
|
adam
Solanka
|
Wysłany: 29-01-2009, 16:34 Sprytny Burmistrz
|
|
|
Sprytny Burmistrz
Burmistrz Wieliczki nakazał zamontowanie kamer w urzędzie ma to uchronić Nowego Włodarza przed niekontrolowanym wpadnięciem na petenta jak i kontroli kto z kim rozmawia.
Jak widać duet sekretarz-burmistrz zaczyna sprawnie działać i jak ktoś na tym forum już powiedział sekretarz nie będzie musiał wynosić burmistrzowi dokumentów do podpisu w samochodzie aby ten nie musiał spotykać się z mieszkańcami. |
|
|
|
|
|