Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: master7
29-06-2007, 08:39
Urząd Miasta i Gminy w Wieliczce
Autor Wiadomość
wojtek123 
Warzelnik

Wysłany: 17-12-2008, 15:35   

Śledząc wątki na forum można z całą pewnością stwierdzić jedno: SZAMBIARNIA, w
której anonimowi "joł joł mada faka" z dużą "fantazja" obrzucają się XXX.

Osiągają mentalne wzwody i wzloty prowadząc oszczercze kampanie, których cel jest jeden: zdyskredytowanie określonych osób.

Metoda bywa zwykle podobna. Szuka się jakiegoś punktu zaczepienia (t.zw. „haka”) vide temat kopalnia, który tendencyjnie powiększony i skomentowany stanowi podstawę oskarżeń.

Pośród rzucających błotem, uuups.. XXX można wyróżnić kilka głównych kategorii:

- ludzie, którzy nie troszcząc się zbytnio o prawdziwość stawianych zarzutów, traktują to jako dobrą okazję do załatwiania osobistych porachunków, do usuwania ludzi stojących na drodze ich kariery lub ludzi o innych poglądach

- ludzie o mentalności „faryzejskiej”, którzy wyżywają się w potępianiu innych, utwierdzając się przy tym w przekonaniu o własnej wyższości moralnej;

- ludzie naiwni i ograniczeni, którzy wierzą że zwalczają zło oraz walczą o dobro i prawdę (pobożna pani pytana dlaczego czytuje wydawane przez Urbana „Nie” odpowiedziała „bo tam piszą prawdę”);

Walczyć można z oskarżeniami lecz polemika z plotkami i pomówieniami nie ma sensu. Kłaniam się pogodnie:)

Tardas 

Osiedle: Szymanowskiego
Wysłany: 17-12-2008, 20:11   

Reklama napisał/a:
panie Tadras prosze o przywrucenie wpisów

Szanowny Panie jeśli już. A bez pana po prostu Tardas :)

Prawda, podano jakieś zdanie w Dzienniku Polskim. Nie świadczy to o niczym, nie wiadomo o co chodzi. W związku z tym uznałem, że nie jest to żaden argument potwierdzający przedmiotową sytuację.

wojtek123 napisał/a:
Walczyć można z oskarżeniami lecz polemika z plotkami i pomówieniami nie ma sensu

W tym przypadku z wojtkiem123 wyjątkowo się zgadzam. Chociaż w wielu kwestiach bardzo się różnimy :)

Proponuję natomiast zająć się czymś ważniejszym niż dyskusją, której poziom jest o co najmniej kilka pięter niższy niż artykuły w Fakcie czy innym pudelku.

master7 
Hysinbold

Osiedle: Zdrojowe
Wysłany: 18-12-2008, 09:16   

Tardas napisał/a:
W tym przypadku z wojtkiem123 wyjątkowo się zgadzam.

Z tym zdaniem tak z resztą nie.

master771

Reklama 
Kopacz

Wysłany: 20-12-2008, 20:08   

master7 napisał/a:
żywokost napisał/a:
Zwłaszcza, że informacja w "Dzienniku Polskim" została napisana na podstawie niepotwierdzonego materiałem dowodowym wpisu na forum?!

A skąd to wiesz :?:
Gazety mają różne źródła informacji.

Jak dziennik napisał nieprawdę to pani Agnieszka może żądać sprostowania a gazeta może bronić swojej informacji.
Ruch należy do pani Agnieszki

barometr z Dziennika Polskiego
Plik ściągnięto 95 raz(y)
85,39 KB

kwapin
Żupnik

Wysłany: 20-12-2008, 21:43   

W dzisiejszym Dzienniku Polskim zapoznałem się z wywiadem jaki udzielił miłościwie nam panujący BURMISTRZ WIELICZKI , w którym podsumował dwa lata - pracowite i trudne - swoich rządów !!! Na pytanie czy WIELICZKA jest bezpieczna - odpowiedział nie ma zagrożenia , a na pytanie - czy zapoznał się z opinią ekspertów O ZABEZPIECZENIU POPRZECZNI MINA - ODPOWIEDZIAŁ -jeszcze nie :diabel2: . dzisiaj wysłałem pismo do kopalni z prośbą o udostępnienie. :diabel: W tym samym wywiadzie - dzwonił do mnie prezes krakowskiego sądu z pytaniem czy w Wieliczce można bezpiecznie inwestować ? Nie napisano co odpowiedział nasz panujący - ale oświadczył iż ON I PREZES ZARĘBSKI TO JEDEN ORGANIZM , przyjażnię się z nim!!!!!!!!!!!! MNIE NATOMIAST ZASTANAWIA REAKCJA PANUJĄCEGO NA FAKT ZAGROŻENIA MIASTA KTÓRYM ZAWIADUJE I KTÓREMU POWIERZONO JEGO BEZPIECZEŃSTWO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a partyjno - koleżeńskie układy towarzyskie!!!!!!!!!!!!!!!

romanK 
Magnum Sal

Wysłany: 21-12-2008, 11:17   Dotyczy pracy nowych włodarzy miasta

Re: Burmistrz bliski szantażu

Gazety pisały a to o ekspertyzie której kopalnia nie chce przyjąć i szantażu że jak nie będzie zmian w ekspertyzie to nie będzie zapłaty a to że przyjaciel Burmistrza nie wpuszcza uprawnionego rzeczoznawcy WUG-u.
Miedzy czasie okazuje się że kopalnia ukrywa opinię na tematy zawałowe, narusza filary ochronne miasta.
Na koniec należy zapytać dlaczego Burmistrz Kozioł nie zaprosił prof. Kłeczka. Prof.. Szczepańskiego, prof. Zubera, dok. Łopaty aby zapoznać się z ich opiniami aby uczciwie ocenić sytuację.
Budzi za to moje wielkie zdziwienie fakt że w tym artykule Burmistrz zaczyna grozić ludziom z tytułami profesorskimi prokuratorem że nie daruje Im. To wygląda jak zastraszanie osób które wypowiadają się oficjalnie i jako eksperci w dziedzinach w których są wybitnymi ekspertami. Jednym słowem jest to pewnego rodzaju szantaż.
Jak doda się do tego sesje z 24 lipca 2008 r. gdzie Rada została zmanipulowana to należy zastanowić się czy Burmistrz nie broni pewnej grupy ludzi?

Fragment artykułu z Dziennika Polskiego z dnia 20 grudnia autorstwa Jolanty Białek

……….

Wieliczka jest bezpieczna ?

Według mojej wiedzy tak. Nie ma zagrożenia ale proces zabezpieczenia trwa cały czas. Ustaliliśmy że gdyby coś złego się działo mamy o tym w jednej chwili sygnał z kopalni. My natomiast obserwujemy czy na powierzchni wszystko jest tak, jak powinno. Tu zagrożenia kopalniane jest zawsze, to od wieków ryzyko Wieliczki.

Zapoznał się Pan z opinią ekspertów o zabezpieczeniu poprzeczni „Mina”?

Jeszcze nie. Dzisiaj wysłałem pismo do kopalni z prośbą o udostępnienie tego dokumentu.

Czy współpraca miasta z obecnym zarządem kopalni dobrze się układa?

Bardzo dobrze. Kopalnia jest rozwijającym się inwestującym, dobrym dla miasta partnerem. To jest współpraca która daje obopólne korzyści.
W opinii wieliczan Pan i prezes Zarębski to można powiedzieć – jeden organizm…
To nie jest tajemnica. Bardzo dobrze znam prezesa Zarębskiego i przyjaźnię się z nim. Ale w tej sprawie nie o to chodzi. Burmistrzowie się zmieniają prezesi też. Mnie nie interesuje kto zasiada w zarządzie i kwestia wyborów bo nie jest dla mnie istotne kto zarządza ale jak to się robi. To co się dzieje wokół kopalni dla mnie nie jest problemem personalnym ale problemem sytuacji. Pojawiają się sprzeczne informację na temat bezpieczeństwa miasta, mieszkańcy boją się katastrofy. Mam tylko nadzieję, że w całym zamieszaniu nie chodzi o wybory zarządu na drugą kadencję.

Uważa Pan że tak mogłoby tak być ?

Nie wiem sprzeczności jest masa. Jeśli za kilka miesięcy okaże się że Wieliczka i Kopalnia jest bezpieczna zagrożenie nagle znikło to gmina będzie stroną. Po prostu tego nie daruję. Z urzędu złożę zawiadomienie do prokuratury o popełnieniu przestępstwa przez osoby które informowały o zagrożeniu Wieliczki. Nie pozwolę by ktoś krzywdził miasto.
……………………

W artykule Burmistrz Wieliczki Artur Kozioł podaje parę informacji które sobie przeczą

Jeśli Wieliczka jest bezpieczna to po co czekać parę miesięcy na zgłoszenie do prokuratury należało by zrobić to od razu.

Twierdzi że jest w stałym kontakcie z Kopalnią to dziwne że dopiero teraz prosi o ekspertyzę która oficjalnie pojawiła się 21 listopada.

Mówi że nie interesują go wybory zarządu a Urząd miasta i Rade wspólnie z Zarębskim wciągnął już w lipcu.

Straszy prokuraturą i brak mi tylko oświadczenia Burmistrza że jeśli okaże się że zagrożenie wzrosło na skutek działań Zarządu Kopalni to on poda się do dymisji za brak reakcji.
Burmistrz do dzisiaj nie zadał sobie trudu aby zaprosić spotkanie z drugą stronę aby ta przedstawiła swoje argumenty.

Dla Zarębskiego Burmistrz zorganizował już słynną lipcową sesje broniącą Prezesa doprowadzając do uchwały która właściwie tylko wychwalała działania Kopalni pod rządami swego „Przyjaciela” – drugiej stronie Burmistrz nie umożliwił na sesji przedstawienie swoich argumentów.
Powiedział Pan „Nie pozwolę by ktoś krzywdził miasto” myślę że to też dotyczy Pana Osoby
Panie Burmistrzu jak wyjdzie że w tej sprawie nie miał pan racji i że ochrona kolegi była ważniejsza dla Pana niż bezpieczeństwo Wieliczki powinien Pan być prawdziwym mężczyzną i zrezygnować z burmistrzowania. _________________
Staram sie rzetelnie przekazywać informacje które posiadam lub które uzyskałem.
przedstawiam swoja opinie i przypuszczenia na różne tematy.
jeśli kogoś uraziłem to przepraszam

kwapin
Żupnik

Wysłany: 21-12-2008, 22:54   

Po lekturze wywiadu Pana Burmistrza WIELICZKI i burzy komentarzy jakie wywołał , włosy mi staneły na głowie - jakie priorytety i wartości są najważniejsze dla Miłościwie nam Panującego ARTURA I . Nie mam już sił do komentowania tego bagienka wielickiego - zastanawiam się , kto ewentualnie mógłby kandydować na to stanowisko w niedługich wyborach samorządowych i z poparcia jakiej partii - bo choć nieżle znam Wieliczkę , to wydaje mi się że kadry każdej z nich ograniczają się do RADNYCH, którzy je reprezentują. DO WYBORÓW NIECAŁE DWA LATA - trzeba się rozejrzeć wokół ,żeby nie ulec przypadkowemu zauroczeniu i mieć jakiś wybór !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kiotari 
Mina

Osiedle: Waldorf&Statler
Wysłany: 21-12-2008, 23:18   

kwapin napisał/a:
DO WYBORÓW NIECAŁE DWA LATA - trzeba się rozejrzeć wokół ,żeby nie ulec przypadkowemu zauroczeniu i mieć jakiś wybór !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I tu niestety masz rację. Kandydatów sensownych brak. A przy bagienku wielickim najlepszy byłby jakiś "zaciężny" jak najmniej związany z Wieliczką. Inaczej utonie w naszym bagienku układów pieczołowicie pielęgnowanym przez kolejne władze.
To have to watch this show

Jaco 
Warzelnik

Osiedle: Środmieście
Wysłany: 22-12-2008, 11:03   cecy każdej władzy

Każda władza po pewnym czasie zmienia ludzi, stają się aroganccy. Maja przeświadczenie o nieomylności, zapominają o obietnicach i o tym co krytykowali u poprzedników.

Wywiad naszego burmistrza i słowa przez niego wypowiedziane wskazują wskazują, że nasi włodarze doszli już do tego punktu.
Niestety.....

kwapin
Żupnik

Wysłany: 23-12-2008, 00:42   

Niestety nic tak nie demoralizuje i uzależnia jak władza i pieniądze. Nasi wieliccy desydenci czują się pewnie ,bo czują się najlepsi z prostej przyczyny -bo nie mają konkurencji i niestety dobrze o tym wiedzą . Chodziły kiedyś pogłoski że pan S.Kracik zostaanie burmistrzem albo starostą w Wieliczce , ale to chyba cI CO KANDYDOWALI chcieli zniechęcić ewentualnych kontrkandydatów aby komuś nie przyszło do głowy kandydować i rozsiewali takie informacje. Ja także cieniutko widzę kadry desydenckie naszego miasta . KONKURENCJA , KONKURENCJA to jedyne co może pozytywnie zmienić wizerunek władzy , bo ta obecna kryje się za armią pełnomocników i nie ma odwagi nawet porozmawiać na czacie o problemach miasta którym rządzi. na szczęście za niecałe dwa lata dojdzie do weryfikacji wyborów społeczności Wieliczki . MAM POSTULAT przydałyby się jeszcze światła do kierowania ruchem z Daniłowicza- paraliż miasta murowany-ale będzie następna inwestycja !!! :sylwester: :sylwester: :sylwester: :sylwester: :sylwester:

nietopesh 
Nadszybie

Wysłany: 23-12-2008, 01:19   

Hehe twój postulat został już przewidziany wcześniej bo w planach rozwojowych na lata 2009-2010 są pieniążki na światła daniłowicza - dembowskiego mało tego gratis dołożyli najbardziej zatłoczone skrzyżowanie w mieście dembowskiego - matejki czyli kolo stawu ;p

pablo 
Mina

Osiedle: Lekarka
Wysłany: 23-12-2008, 18:24   

Co za barany. Szkoda gadać.

Kiedyś to już pisałem, że obserwując co rusz nowe "inwestycje świetlne" w Krakowie i Wieliczce utwierdzam się w przekonaniu, że firmy te dysponują bardzo dużym "funduszem marketingowym". Biorąc pod uwagę, że cena takiego zestawu (kilka słupów ze światłami, elektronika sterująca, trochę robocizny i oprogramowanie całości) jest zbliżona do kosztu budowy domu jednorodzinnego systemem gospodarczym, to nie ma się co dziwić.

Zadałem wtedy pytanie, czy na to są przetargi. Czy ktoś wie?

bajtlok2
Sztolnia

Wysłany: 23-12-2008, 19:07   

pablo napisał/a:
Na przeszczep mózgu nie słyszałem, a na światełka być powinny, no chyba, że nie ma konkurencji, a nie trzeba ogłaszać przetargu unijnego. No i trochę szacunku dla baranów, bo tutaj chodzi o inną "rogaciznę".

Jaco 
Warzelnik

Osiedle: Środmieście
Wysłany: 25-12-2008, 20:30   propozycje nowych świateł

Dla naszych decydentów
Proponuje jeszcze światła na skrzyżowaniach Kościuszki-Sadowa oraz Janińska-Klaśnieńska. Będą mieć satysfakcje a my zatkane miasto

Tomek73 
Mina

Wysłany: 25-12-2008, 20:50   

pablo napisał/a:

Przetargi na wykonanie sygnalizacji były ogłaszane
http://www.iap.pl/index.h...etargi&idp=5618
http://www.iap.pl/index.h...etargi&idp=5115

Odpowiedz do tematu