Poprzedni temat «» Następny temat
Policja i łapanie na radar
Autor Wiadomość
Tsubasa 

Osiedle: Lekarka
Wysłany: 03-08-2011, 15:13   

kiotari napisał/a:
Madafaker napisał/a:
Mandaty nawet trzykrotnie droższe.

Tsubasa napisał/a:
wniosek prosty się nasuwa.. trzeba odsunąć w październiku obecnych rządzących od władzy

Nie bardzo rozumiem. Sugerujesz, że notorycznie przekraczasz przepisy drogowe i dlatego podniesienie mandatów jest dla Ciebie niewygodne?
No cóż. W USA byłbys już obywatelem drugiej kategorii. W niektórych państwach europejskich też. U nas pozujesz na bohatera, ktroy ma w d..pie przepisy, bo (na razie) go stać na zapłacenie mandatu.
Gratuluję :D

moim komentarzem będzie brak komentarza.. mam dwójkę dzieci, cieszę się życiem i nie w głowie mi przeginanie. Ty ostatnio za to masz jakiś dziwny tok rozumowania.

a byłeś w tym USA czy tylko znasz kogoś kto był i ci opowiedział?

w sumie to wysnuwasz takie same teorie na podstawie przypuszczeń jak i komisja Millera :) może zapisz się do niej to zagadkę katastrofy rozwiążesz..
www.nano-reef.pl - bo małe jest piękne

kiotari 
Mina

Osiedle: Waldorf&Statler
Wysłany: 03-08-2011, 15:29   

Tsubasa napisał/a:
Ty ostatnio za to masz jakiś dziwny tok rozumowania.

Po prostu czytam Twoje komentarze i wyciągam wnioski.
Tsubasa napisał/a:
a byłeś w tym USA czy tylko znasz kogoś kto był i ci opowiedział?

Dla zaspokojenia Twojej ciekawości - byłem, przejechałem samochodem kilka stanów jako kierowca, a takze jako pasażer kierowcy - Amerykanina.
Tsubasa napisał/a:
w sumie to wysnuwasz takie same teorie na podstawie przypuszczeń jak i komisja Millera

To i tak dobrze że mnie nie porównałeś z komisją Macierewicza. dzieki że mi tego oszczędziłeś :D
To have to watch this show

Tsubasa 

Wysłany: 03-08-2011, 15:43   

bez przesady.. do Macierewiczów to ci bardzo daleko..

nie wiem dlaczego ale każdy kto zacznie głośno coś mówić w tym kraju od razu nazywany jest oszołomem czy yntelygentem czy coś tam jeszcze.. tak bardzo lubicie być kopani w du..ę przez tych których wybieraliście?

jak mnie się zdarzy jeden mandat w roku to góra. święty nie jestem ale bezsensownych znaków nie przestrzegam.. mogę być jak nasz premier - mogę obiecać to i tamto ale wiadomo jak to się skończy..

ygrek 
Mina

Osiedle: Zdrojowe
Wysłany: 03-08-2011, 15:56   

Uff, nareszcie kiotari wypełnił lukę po pablu tsubasą. Teraz już można bez strachu wejść na forum :D

Tsubasa 

Wysłany: 03-08-2011, 16:23   

spoko spoko. jakoś się jeszcze trzymam :)

gdyby tak wziąć przekrój z całych 4 lat forum to byłem już w kółku różańcowym ojca dyrektora, byłem wysyłany gdzie pieprz rośnie, wyzywany od pisiorów i prowokatorów, byłem też i upośledzony troll (nie wymieniam tego co jaybee pisywał bo już nie pamiętam).. ogólnie rzecz ujmując zastanawiam się jak jeszcze mogę po ziemi tej stąpać :D

i dziwić się że Breivik nie wytrzymał..

Tsubasa 

Wysłany: 03-08-2011, 16:27   

Tir zmasakrował przechodzącą kobietę

http://motoryzacja.interi...ete,1676642,415

kolejna ofiara śmiertelna.. zapewne znów przez prędkość..

202,2 km/h. Policjanci w nieoznakowanym radiowozie podjęli pościg

http://motoryzacja.interi...-poscig,1676709

a tutaj ciekaw jestem co w takim przypadku jest groźniejsze? motocyklista jadący 202km/h po drodze dwupasmowej czy uciekający motocyklista przed radiowozem 202km/h.. toć nie lepiej powiadomić najbliższy patrol by go ujęli? nasi policjanci tez czasem przeginają w tych swoich pościgach.. ;)

Dwoje nastolatków zginęło w wypadku drogowym

http://motoryzacja.interi...rogowym,1676312

czy gdyby droga miała normalne pobocze a nie zwykłe dziury to doszłoby aż do takiej tragedii?

Piotrex 
Mina
Obiezyswiat

Osiedle: wies
Wysłany: 03-08-2011, 22:13   

Policja nie zatrzyma wariatów.
Szczęście w nieszczęściu ze mamy takie drogi które nie dadzą jechać motocykliscie szybciej niz 200km/h bo wylecie w powietrze, sam Vetel przyznał że po tak koszmarnej naweirzchni jeszcze bolidem nie jeździł (Kraków aleje) :-)

Zasada jest jedna przed policjantami na scigaczach się nie ucieka...

Jak to wyglada w przypadku pościgu po miescie z predkościami ponad 200km/h zobaczcie ...

http://www.youtube.com/watch?v=e2IcC32otH4

Wiem że reakcja może zaskoczyć na samym koncu :D

Ale przed takimi motocyklami sie po prostu nie ucieknie..

http://www.youtube.com/wa...feature=related

nie wiem co maja u nas w Krakowie , moze koledzy podpowiedzą z komendy ? :-)

Tsubasa 

Wysłany: 03-08-2011, 23:03   

Tegoroczny raport NIK wskazuje, że obecnie największe zagrożenie dla uczestników ruchu w Polsce powodują drogi, a dokładniej ich zły stan. Na co drugim kilometrze dróg publicznych powstały koleiny powyżej 2 cm głębokości, na co czwartym - powyżej 3 cm. W krajach UE takie jezdnie ze względu na bezpieczeństwo kierowców wyłączane są z użytkowania. W Polsce spowodowałoby to jednak zamknięcie niemal połowy dróg, dlatego są one klasyfikowane jako znajdujące się w złym stanie technicznym i jedynie ogranicza się na nich prędkość. Na szczęście niebawem może być to już tylko złe wspomnienie.

http://moto.wp.pl/kat,121...,wiadomosc.html

nietopesh 
Nadszybie

Wysłany: 03-08-2011, 23:46   

Tsubasa napisał/a:
zagrożenie dla uczestników ruchu w Polsce powodują drogi

oraz piesi samobójcy chodzący poboczem nocą ubrani na czarno trzymając się zamiast krawędzi asfaltu białej linii myśląc, że kierowcy ich widzą

notorycznie taka sytuacja się pojawia na drodze DK4 na odcinku Wieliczka - Sułków

apeluje do ludzi kursujących tą trasą zwłaszcza w niedziele między 23, a 24 - ubierajcie odblaski - następnym razem nie odbijam

Piotrex 
Mina
Obiezyswiat

Osiedle: wies
Wysłany: 04-08-2011, 09:54   

A bedzie jeszcze gorzej, drogi zrobione są 30-40lat temu bez własciwej podbudowy, odprowadzenia wody na byle jakim podłożu więc wszystko bedzie falowac, dziury wypadać itp...
Dlatego noga z gazu wyjechać kilka minut wcześniej nic nie zmienimy ...

E40 to BlueStar wiec młodzi ludzie wracający z disco ....piechotą i samochodami

ArturSosin 
Nadszybie

Wysłany: 04-08-2011, 10:41   

Piotrex napisał/a:
noga z gazu wyjechać kilka minut wcześniej nic nie zmienimy
Szczegolnie jak sie wybierzesz np nad morze... :P

Madafaker 
Mina

Wysłany: 04-08-2011, 11:40   

NIK: polskie drogi główną przyczyną wypadków
Co nie zmienia faktu iż:
Cytat:
W Polsce przekraczanie wyznaczonej prędkości jest najczęstszą przyczyną wypadków śmiertelnych: ponad 30% wszystkich wypadków śmiertelnych jest spowodowanych przez kierowców pojazdów poruszających się z nadmierną prędkością. Należy podkreślić, że 72% wypadków ma miejsce w obszarze zabudowanym: 54% w miastach i 18% na drogach przebiegających przez małe miejscowości - właśnie na terenach miejskich oraz na odcinkach dróg przechodzących przez niewielkie miejscowości przekroczenia prędkości są najczęstsze.

ArturSosin 
Nadszybie

Wysłany: 04-08-2011, 11:51   

Madafaker napisał/a:
W Polsce przekraczanie wyznaczonej prędkości jest najczęstszą przyczyną wypadków śmiertelnych: ponad 30% wszystkich wypadków śmiertelnych jest spowodowanych przez kierowców pojazdów poruszających się z nadmierną prędkością
Chyba nie zrozumialem. Skoro najczestsza przyczyna wystepuje w 30% to jakie sa rzadsze przyczyny stanowiace az 70%?

Madafaker 
Mina

Wysłany: 04-08-2011, 12:09   

Ja można przeczytać i usłyszeć w wielu źródłach pozostałe składowe to m.in: nietrzeźwość kierowców, niezapinanie pasów, słaba widoczność pieszych i rowerzystów, nieużywanie kasków przez rowerzystów...itd,itd...
O bezpieczeństwie na drogach można dyskutować latami i przerzucać się danymi typu:
Cytat:
Według danych KE dwie trzecie wypadków drogowych ma miejsce w terenach zabudowanych, w których ofiarami są piesi i rowerzyści czyli niechronieni karoserią samochodu użytkownicy dróg. Stanowią oni jedną trzecią ofiar wszystkich wypadków. Szanse przeżycia pieszych wraz ze wzrostem prędkości dramatycznie spadają - przy prędkości 30 km/h szanse ma dziewięciu pieszych na dziesięciu, przy prędkości 50 km/h - już tylko trzech.

Wypracowanie wspólnego mianownika w szerokiej postaci: stan dróg+szkolenie+kultura jazdy pozwoli za dłuuugi okres osiągnąć zamierzony skutek na kanwie bezpieczeństwa w ruchu drogowym.
Oczywiście przy użyciu narzędzi prawnych należy również bezwględnie równolegle zwalczać brawurę i głupotę na drogach.

ArturSosin 
Nadszybie

Wysłany: 04-08-2011, 12:57   

Nizapinanie pasow czy nieuzywanie kasku nie sa przyczyna wypadkow, co najwyzej przyczyna smierci w wypadku. Wiec dlatego zdziwilem sie nadinterpretacja tych 30%. Co do reszty to swieta prawda. Ale nie mam pomyslu jak nauczyc ludzi kultury i rozsadku. Moze trzeba ciagle o tym trabic w mediach i czekac z 50 lat na efekty...

Odpowiedz do tematu