Otwarty przez: master7 10-10-2011, 06:44 |
Kto z Wieliczki będzie kandydował do Sejmu/Senatu? |
Autor |
Wiadomość |
nacomito
Nadszybie
Osiedle: Bulwar Zachodzącego Słońca
|
Wysłany: 10-10-2011, 09:54
|
|
|
Niemającą siły przebicia w okręgu tarnowskim Wieliczkę pogrążył przerost ambicji Artura Kozioła. Wystawiając swoją, z góry skazaną na pożarcie kandydatkę, odebrał głosy mającej duże szanse i atuty Elżbiecie Achinger.
Jeżeli komuś zależało na tym, by Wieliczka nie była reprezentowana w sejmie, to dziękować może Panu Burmistrzowi. |
|
|
|
|
przemo
Żupa solna
Osiedle: 500m od rynku
Pomógł: 17 razy Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 6286 Skąd: 49.991 N, 20.060 E
|
Wysłany: 10-10-2011, 09:59
|
|
|
Cytat: | Jeżeli komuś zależało na tym, by Wieliczka nie była reprezentowana w sejmie, to dziękować może Panu Burmistrzowi. |
Święte słowa |
|
|
master7
Hysinbold
Osiedle: Zdrojowe
Pomógł: 3 razy Wiek: 51 Dołączył: 07 Gru 2006 Posty: 3885 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 10-10-2011, 10:08
|
|
|
Przecież nie poparłby kandydatki z PO.
Zwróćcie uwagę na ciekawą prawidłowość. Jeśli się przegląda wyniki PO z poszczególnych komisji obwodowych, to można zauważyć że niemal wszędzie po kilkadziesiąt głosów zbiera Gad czyli jedynka na liście. potem długu nic i dopiero głosy na Achinger.
Mogłoby to oznaczać, że sporo osób głosowało na zasadzie anty-PIS/Rusecka/Kozioł czy jakoś tak, ale z drugiej strony nie za-Achinger, lub też nie znało kandydatów PO. Słaba promocja kandydatki z PO? |
_________________ www.wieliczka24.info
www.master7.rowerpower.org
Hosting Dedykowany | Wirtualizacja | Profesjonalny Hosting | Serwery Gier |
|
|
|
|
krzysiek29
Skrzat
|
Wysłany: 10-10-2011, 10:16
|
|
|
Cytat: |
Rażące jest to, że w sejmie zasiądą ludzie, którzy dostali znacznie mniej głosów niż Pani Elżbieta Achinger. |
Tak to razi, ale przerazajace jest to, ze do sejmu dostali sie ludzie tacy jak Biedron, Marczulajtis czy jedynka RP niejaka Anna Grodzka (nie wiem czy napisac niejaka czy niejaki...) |
|
|
|
|
Pretekst
Bałwan solny
|
|
|
|
|
master7
Hysinbold
Osiedle: Zdrojowe
Pomógł: 3 razy Wiek: 51 Dołączył: 07 Gru 2006 Posty: 3885 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
|
solniak
Gallus gallus
Pomogła: 2 razy Wiek: 25 Dołączyła: 18 Lip 2007 Posty: 3238 Skąd: z internetu
|
Wysłany: 10-10-2011, 12:18
|
|
|
nacomito napisał/a: | Niemającą siły przebicia w okręgu tarnowskim Wieliczkę pogrążył przerost ambicji Artura Kozioła. Wystawiając swoją, z góry skazaną na pożarcie kandydatkę, odebrał głosy mającej duże szanse i atuty Elżbiecie Achinger. |
Już widzę, jak tam w Wielickim Centrum Programowym PIS płaczą z tego powodu... |
_________________ Tadeusz Kościuszko:"Kościół powinien być oddzielony od państwa, nie wolno mu zajmować się kształceniem młodzieży. Naród powinien być panem własnego losu i jego prawa powinny być nadrzędne wobec kościoła. " |
|
|
|
|
nacomito
Nadszybie
|
Wysłany: 10-10-2011, 12:58
|
|
|
solniak napisał/a: | Już widzę, jak tam w Wielickim Centrum Programowym PIS płaczą z tego powodu... |
...w myśl zasady: kto nie jest ze mną, jest przeciwko mnie. |
|
|
|
|
T
Kierat konny
|
Wysłany: 10-10-2011, 13:04
|
|
|
krzysiek29 napisał/a: |
Tak to razi, ale przerazajace jest to, ze do sejmu dostali sie ludzie tacy jak Biedron, Marczulajtis czy jedynka RP niejaka Anna Grodzka (nie wiem czy napisac niejaka czy niejaki...) |
Biedroń jest homoseksualistą, Anna Grodzka jest osobą transgenderową (czy jakoś tak to się nazywa), a czym zawiniła Marczułajtis? |
_________________ Zawsze wyorbrażałem sobie Raj jako bibliotekę; nigdy jako ogród.
Jorge Luis Borges |
|
|
|
|
Nord
Kierat konny
|
Wysłany: 10-10-2011, 16:09
|
|
|
Trudno aby burmistrz z jednej opcji popierał kandydatkę z drugiej mając w pamięci walkę wyborczą itp.
Pamiętać należny, że bardzo dobry współpracownik - Pełnomocnik Burmistrza Józef Lasota został posłem PO w okręgu krakowskim. Tego też nie należy bagatelizować. |
|
|
|
|
nacomito
Nadszybie
|
Wysłany: 10-10-2011, 17:09
|
|
|
Nord napisał/a: | Pamiętać należny, że bardzo dobry współpracownik - Pełnomocnik Burmistrza Józef Lasota został posłem PO |
Pamiętać należy również o tym, że poseł i pełnomocnik w swej, pożal się Boże, interpelacji posłużył się wypowiedzią dziennikarza: „Miały być dwa ronda nie będzie żadnego. … ich budowa to nie tyle sprawa budowlana co polityczna. Większość w Sejmiku i Zarządzie Województwa ma Platforma Obywatelska Finansując więc inwestycję jak na tacy podała by sukces burmistrzowi kojarzonemu z PiS-em. I to tuż przed wyborami".
A cóż to za ptak, który próbując oczyścić jedno gniazdo, kala inne. Nie posługuje się przy tym faktami. Zaś prawda jest taka, że burmistrz w imieniu MiG złożył podpis pod obopólną zgodą na rozwiązanie umowy zawartej z Zarządem Województwa na modernizację drogi 964 wraz z budową rond.
Nord napisał/a: | Tego też nie należy bagatelizować. |
|
|
|
|
|
Piotr Ptak
Groty kryształowe
|
Wysłany: 10-10-2011, 17:29
|
|
|
Witam.
Chciałem bardzo podziękować w imieniu moim i Elżbiety Achinger za każdy oddany głos.
Cytat: | Mam nadzieję Panie Piotrze, że będzie to dla Was impuls do tego, aby energiczniej i skuteczniej działać na tym terenie w celu przełamania kuriozalnej koziołowo-kościelnej dyktatury. Może w końcu Wieliczka przestanie być małopolskim pośmiewiskiem... Tak się rozmarzyłam |
Wynik jaki osiągnęliśmy, jest dla nas kolejnym sukcesem w półtorarocznym okresie istnienia naszej grupy.
Ale nie rozpisując się muszę odpowiedzieć Nordowi
Nord napisał/a: | Pamiętać należny, że bardzo dobry współpracownik - Pełnomocnik Burmistrza Józef Lasota został posłem PO w okręgu krakowskim. Tego też nie należy bagatelizować. |
Odpowiem tak:
Zostań w swojej Zabawie i zastanów się czy dla Wieliczki ważny jest Wieliczanin i współpraca z radnymi innej opcji czy uzależnianie się przez burmistrza:
Lassocie z Krakowa - PO (kierownik JRP, rada nadzorcza Park Edukacyjny od PJN i PIS)
Piątkowskiej z Krakowa - PSL, SLD (rada nadzorcza Solne Miasto)
Majchrowski - SLD
Nie będę się rozpisywał dalej ale
Nord napisał/a: | bardzo dobry współpracownik - Pełnomocnik Burmistrza Józef Lasota został posłem PO | a ja może jestem Wrogiem burmistrza, znam go od Ciebie dużo dłużej i wstydzę się, że dla burmistrza każdy lepszy niż swój.
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
izakot
Sztolnia
Osiedle: Zadory
Pomogła: 1 raz Wiek: 46 Dołączyła: 15 Gru 2010 Posty: 154
|
Wysłany: 10-10-2011, 17:31
|
|
|
jakiś młody bezpartyjny z przedostatniego miejsca na liście PISU wszedł do Sejmu |
_________________ Izabela |
|
|
|
|
izakot
Sztolnia
Osiedle: Zadory
Pomogła: 1 raz Wiek: 46 Dołączyła: 15 Gru 2010 Posty: 154
|
Wysłany: 10-10-2011, 17:41
|
|
|
PJN Andrzej Masny 441 głosów, porażka |
_________________ Izabela |
|
|
|
|
Pretekst
Bałwan solny
|
Wysłany: 10-10-2011, 18:20
|
|
|
Piotr Ptak napisał/a: | Chciałem bardzo podziękować w imieniu moim i Elżbiety Achinger za każdy oddany głos. |
Elżbieta Achinger nie może tego zrobić sama? Jestem zawiedziony, że nie podziękuje mi osobiście, tylko wysługuje się Panem. |
|
|
|
|
|