Przesunięty przez: master7 16-11-2010, 17:01 |
Wielickie lokale - recenzje, opinie |
Autor |
Wiadomość |
ArturSosin
Nadszybie

|
Wysłany: 03-09-2010, 16:35
|
|
|
Jednej z ostatnich niedziel postanowilem wracajac z trasy z rodzina zjesc pozny obiad. Pierwsze kroki jak zwykle do karczmy. Miejsce jest, podchodzi kelnerka i uczciwie mowi, ze na zamowienie trzeba poczekac ponad godzinke. Obawiajac sie smierci glodowej udajemy sie do palacyku. Polowy dan nie ma ale pani poleca pysznosci. I tu przestroga: nie pamietam, kiedy jadlem cos podobnie ohydnego. Bylismy w 4, 3 rodzaje dan i kazdy po sprobowaniu odstawil. Makabra. |
|
|
|
 |
atam
Mina

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 03 Lis 2008 Posty: 1021 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 03-09-2010, 18:46
|
|
|
ja tam dostałam przy pierwszej wizycie półsurowego kurczaka...ale muszę powiedzieć, że zachowali się ładnie, przeprosili i dali lody gratis... niemniej nie chodzę... |
|
|
|
 |
dama27
Gość
|
Wysłany: 26-09-2010, 22:29
|
|
|
Hej czy słyszeliście że kociołek znów zmienił właściciela i ma być tam całkiem inaczej juz nie mogę sie doczekać otwarcia ponoć w pażdzierniku ma być otwarta |
|
|
|
 |
ArturSosin
Nadszybie

|
Wysłany: 26-09-2010, 23:16
|
|
|
Ach, jakiez emocje... Ekspresywne jak reklama... |
|
|
|
 |
agga
Mina

Osiedle: Zadory
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 22 Lip 2007 Posty: 1461 Skąd: wieliczka
|
Wysłany: 27-09-2010, 14:22
|
|
|
który to już właściciel, coś doliczyć się nie mogę ? |
_________________ Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Tsubasa

Osiedle: Lekarka
Pomógł: 13 razy Wiek: 44 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 3871 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 27-09-2010, 18:38
|
|
|
czwarty?
może to jakieś przeklęte miejsce jest |
_________________ Czy to prawda, że w Polsce już widać na horyzoncie dobrobyt?
Prawda - horyzont według definicji to wyimaginowana linia, która oddala się w miarę zbliżania
--------------------------------------------------------
www.nano-reef.pl - bo małe jest piękne |
|
|
|
 |
ArturSosin
Nadszybie

|
Wysłany: 27-09-2010, 22:21
|
|
|
Moze sami jedza to co upichca? |
|
|
|
 |
PierogiKrolewsk
Kopacz

|
Wysłany: 28-09-2010, 21:19
|
|
|
Witamy wszystkich forumowiczów i mieszkańców Wieliczki!
Jesteśmy nową firmą w Niepołomicach. Jeśli macie ochotę na pyszny, domowy posiłek, polecamy nasze pierogi. Niepowtarzalne, tradycyjne i smaczne.
Oferujemy jedzenie z dostawą lub z odbiorem własnym.
Produkt sprawdzony. Gwarantowana jakość i wyjątkowy smak.
Zapraszamy również do współpracy właścicieli lokali i sklepów.
Więcej informacji na naszej stronie internetowej http://www.pierogikrolewskie.pl lub pod numerem telefonu 602 227 077. |
|
 |
lekmedwet
Kierat konny lekmedwet.pl

Osiedle: Lekarka II
|
Wysłany: 29-09-2010, 08:40
|
|
|
PierogiKrolewsk napisał/a: | Witamy wszystkich forumowiczów i mieszkańców Wieliczki!
Jesteśmy nową firmą w Niepołomicach. Jeśli macie ochotę na pyszny, domowy posiłek, polecamy nasze pierogi. Niepowtarzalne, tradycyjne i smaczne.
Oferujemy jedzenie z dostawą lub z odbiorem własnym.
Produkt sprawdzony. Gwarantowana jakość i wyjątkowy smak.
Zapraszamy również do współpracy właścicieli lokali i sklepów.
Więcej informacji na naszej stronie internetowej http://www.pierogikrolewskie.pl lub pod numerem telefonu 602 227 077. |
Z dostawą do Wieliczki ??? jakie są koszty dostaw ?? |
|
|
|
 |
atam
Mina

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 03 Lis 2008 Posty: 1021 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 29-09-2010, 08:59
|
|
|
a czy z czasem asortyment będzie większy? ja osobiście lubię z serem... |
|
|
|
 |
PierogiKrolewsk
Kopacz

|
Wysłany: 30-09-2010, 08:41
|
|
|
Witam,
Do Wieliczki dowozimy bezpłatnie przy zamówieniu min. 5 kg (pierogi pakowane po 1 kg lub w porcjach po 400 g - świeże i/lub mrożone)
Co do asortymentu, to będziemy się starać go rozszerzyć. Na razie robimy pierogi których nauczyła nas babcia . Na pewno w sezonie będą pierogi z owocami i oczywiście uszka do barszczyku w okresie świąt.
Pozdrawiam. |
|
 |
aloo gobi
Gość
|
Wysłany: 04-10-2010, 13:08
|
|
|
Wszystko pieknie, tylko czemu ceny sa utajnione na stronie internetowej? |
|
|
|
 |
PierogiKrolewsk
Kopacz

|
Wysłany: 05-10-2010, 08:44
|
|
|
Witam.
Ceny nie są utajnione, ale ponieważ współpracujemy rownież ze sklepami i lokalami to posiadamy kilka cenników i było by zamieszanie na stronie. Pozatym jak to na początku bywa, ceny ulegają niewielkim zmianą.
Dla klientów indywidualnych ceny aktualnie wyglądają następująco (za 1 kg - ~25-30 sztuk):
- pierogi ruskie - 14zł
- pierogi z kapustą i grzybami - 16zł
- pierogi ze szpinakiem i serem - 16zł
- pierogi z mięsem - 18zł
Co do strony internetowej to oczywiście jesteśmy wdzięczni za każdą propozycje poprawy jej funkcjonalności. Gdy ceny już się unormują, postaramy się umieścić cennik dla klientów indywidualnych. |
|
 |
abba
Gość
|
Wysłany: 19-10-2010, 11:47
|
|
|
I co z tym Kociołkiem otwarli w końcu? |
|
|
|
 |
solniak
Gallus gallus

Pomogła: 2 razy Wiek: 25 Dołączyła: 18 Lip 2007 Posty: 3238 Skąd: z internetu
|
Wysłany: 22-10-2010, 09:31
|
|
|
Byłem niedawno w Barze Pod Solą czy jakoś tak - w każdym rozchodzi się o tą małą jadłodajnię przy budkach z pamiątkami koło Szybu Daniowicza jak się idzie w kierunku parkingów.
Zastanowiło mnie dlaczego na ścianach sa zdjęcia z ... Anglii (ewentualnie jakiś inny kraj Europy). Czy Kopalnia która zapewne to wydzierżawia, nie mogła wymóc na dzierżawiących, aby powiesili na przykład zdjęcia z centrum Wieliczki, tak aby zachęcić ludzi do udania się w tamtą stronę?
Swoją drogą bar ów ma ciekawy pomysł na kebab za 10 zł z groszami: kapusta plus śladowe kawałeczki mięsa. Jakościowo ok, ale to poszukiwanie mięsa w kebabie mnie urzekło. |
_________________ Tadeusz Kościuszko:"Kościół powinien być oddzielony od państwa, nie wolno mu zajmować się kształceniem młodzieży. Naród powinien być panem własnego losu i jego prawa powinny być nadrzędne wobec kościoła. " |
|
|
|
 |
|