Uwaga na kuriera GLS - złodziejstwo! |
Autor |
Wiadomość |
Piotrex
Mina Obiezyswiat
Osiedle: wies
Pomógł: 1 raz Wiek: 96 Dołączył: 08 Mar 2009 Posty: 1447 Skąd: Wieliczka i okolice
|
Wysłany: 20-07-2012, 19:06
|
|
|
Kesi: pewni kupiłaś na allegro ....tanio- drogo |
|
|
|
|
Kesi
Sztygar
|
Wysłany: 20-07-2012, 19:56
|
|
|
A co za różnica gdzie kupiłam skoro paczka była przecięta nożem z boku i wyjęto z niej 2 rzeczy,zamówiłam kilka tych samych smoczków do butelek bo nigdzie nie mogłam ich dostać. Rynek jest opanowany przez Canpol, Avent i Nuk.
Córka ma wadę serca przez co picie z butelki jest dla niej męczące i muszę mieć konkretne smoczki, którymi się nie zamęczy na śmierć albo nie udławi Jakbym kupiła w sklepie internetowym byłoby to samo. |
|
|
|
|
Piotrex
Mina Obiezyswiat
Osiedle: wies
Pomógł: 1 raz Wiek: 96 Dołączył: 08 Mar 2009 Posty: 1447 Skąd: Wieliczka i okolice
|
Wysłany: 20-07-2012, 20:26
|
|
|
Przykra sprawa.
Ja korzystam z siodemki i nie zdarzyło mi się żeby była jakaś wtopa .
Może ktoś na sortowni przecił nożem kto wie...?
Nie zawsze kurier ma czas na takie XXX, magazynierzy mogą mieć ....
Skąd te smoczki kupujesz może będę mógł jakoś pomóc ? |
|
|
|
|
Jacek8
Siuda Baba
Osiedle: Lekarka
|
Wysłany: 27-07-2012, 09:10
|
|
|
Jeśli nie złapałeś nikogo grzebiącego przy paczce to raczej udowodnienie kurierowi że akurat on coś majstrował graniczy z cudem. Najgorsze jest to że kurierom zawsze się spieszy, ale mimo wszystko staram się paczkę otworzyć przy kurierze i sprawdzić zawartość pod względem ilościowym oraz czy przypadkiem nic nie jest uszkodzone. |
_________________ Jacek |
|
|
|
|
Kesi
Sztygar
|
Wysłany: 27-07-2012, 09:42
|
|
|
http://www.babyono.com/pr...dardowych-nacie takie do wąskich butelek, one nawet z największym przepływem są dużo wolniejsze od innych.
Wiem, że nic nikomu nie udowodnię, no trudno. Byli, spisali i tyle w temacie. Nie zamówię więcej nic GLS. To już wole pocztę jak innego kuriera nie będzie. Bo raz się może zdarzyć, ale 2x pod rząd to już przegięcie.
Może i w sortowni, ale jak kurier komuś paczki daje i widzi, że jest otwarta to powinien od razu o tym powiedzieć, a nie fakt ukrywać. Może bym wtedy nie była taka zła. Mógł nie zauważyć, że mu wcisnęli w samochód uszkodzoną, ale widział co niesie. |
|
|
|
|
winignam
Gwarek
|
Wysłany: 02-10-2012, 13:20
|
|
|
Ja też miałam juz dwukrotnie złe doświadczenia z kurierem GLS. ostatnio przywióżł mi paczkę (pomimo iż było zaznaczone, że wczesniej ma zadzwonić a nie zadzwoniłwczesniej-tzn zadzwonił na tel gdy już stał przed moim domem bo sąsiad mi powiedział) wydał paczkę mojemu sąsiadowi. Dobrze się stało, tylko że paczka była nie uszkodzona a w srodku zawartośc pęknięta. Zadzwoniłam do firmy z której zamawiałam rzecz i wysłano mi druga identyc zną. Tym razem miałam sprawdzić zawartośc w obecności kuriera.
Kurier stwierdził że nie wyda mi paczki dopoki mu nie podpiszę odbiorę. Wywiązała się słowna przepychanka bo z jakiej racji mam podpisać skoro jeszcze paczki na oczy nie zobaczyłam nawet. Powiedziałam mu, że ma stać i się patrzeć jak to otwieram bo to juz drugi raz uszkodzone przychodzi przez winę kuriera. Ten zaczął wymyślać, że pewnie uszkodzone mi przysłano (rzecz zamawiana na indywidualne zamówienie, w kartonie pęknięta i w dodatku wszystkie pęknięte elementy pewnie też zapakowali abym sobie skleiła sama:) )
Nigdy więcej nie zamówie nic przez GLS. |
|
|
|
|
|