Urząd skarbowy |
Autor |
Wiadomość |
sprox
Mina
|
Wysłany: 02-02-2013, 11:03
|
|
|
I jeszcze dodam, ze jest bardzo proste, prawie tak, jak konstrukcja cepa |
_________________ Unión Europea nos trae por la calle de amargura.
European Union brings us down the street of bitterness. |
|
|
|
|
MW
Bałwan solny
|
Wysłany: 05-02-2013, 08:14
|
|
|
Przynajmniej jedno ułatwienie.
Natomiast zakup kasy fiskalnej wymaga 4 wizyt w urzędzie - zlożenie informacji, że bedzie kasa, złożenie informacji, że już jest kasa, złożenie wniosku o zwrot części wydatków, odbiór decyzji. Wiecej takich urzędów i można w ogóle nie pracować tylko je odwiedzać. |
_________________ www.marekwozniak.com.pl |
|
|
|
|
ArturSosin
Nadszybie
|
Wysłany: 05-02-2013, 12:34
|
|
|
Cytat: | Jacek Rostowski szykuje rewolucję w urzędach skarbowych. Ich pracownicy twierdzą, że to furtka do zwolnień i likwidacji całych urzędów. |
http://podatki.wp.pl/kat,...,wiadomosc.html
Ciekawe, ciekawe... |
|
|
|
|
Aleksander
Bałwan solny
|
Wysłany: 18-02-2013, 19:11
|
|
|
Zawitałem dziś do Urzędu Skarbowego, kolejka do kasy 13 osób, cóż zrobię zakupy i wdepnę. Za 30 minut znowu kolejka, myślę fryzjer i wrócę, wracam mała kolejka 4 osoby stoję i nie wierzę z kasy US zrobiono kasę Małopolskiego Banku Spółdzielczego aby wpłacić podatek musimy wypełnić druczek !!! Stąd te kolejki !!!!
Ludzie gdzie my żyjemy ??? |
|
|
|
|
woykr
Żupnik
|
Wysłany: 18-02-2013, 19:43
|
|
|
A wszystko po to by żyło sie nam lepiej A dponiewaz żyje się lepiej nie który naleza sie nagrody i na przyklad
nagroda dla kancelarii |
|
|
|
|
Tsubasa
Osiedle: Lekarka
Pomógł: 13 razy Wiek: 44 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 3871 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 18-02-2013, 20:03
|
|
|
Aleksander napisał/a: | Zawitałem dziś do Urzędu Skarbowego, kolejka do kasy 13 osób, cóż zrobię zakupy i wdepnę. Za 30 minut znowu kolejka, myślę fryzjer i wrócę, wracam mała kolejka 4 osoby stoję i nie wierzę z kasy US zrobiono kasę Małopolskiego Banku Spółdzielczego aby wpłacić podatek musimy wypełnić druczek !!! Stąd te kolejki !!!!
miałem podobnie choć nie było dużej kolejki.. za to możesz wpłacić też w każdym oddziale banku spółdzielczego wielickiego bez opłaty za przelew.. |
_________________ Czy to prawda, że w Polsce już widać na horyzoncie dobrobyt?
Prawda - horyzont według definicji to wyimaginowana linia, która oddala się w miarę zbliżania
--------------------------------------------------------
www.nano-reef.pl - bo małe jest piękne |
|
|
|
|
solniak
Gallus gallus
Pomogła: 2 razy Wiek: 25 Dołączyła: 18 Lip 2007 Posty: 3238 Skąd: z internetu
|
Wysłany: 18-02-2013, 21:01
|
|
|
Ale przeciez można przelewem bankowym zamiast narzekać na kolejki. |
_________________ Tadeusz Kościuszko:"Kościół powinien być oddzielony od państwa, nie wolno mu zajmować się kształceniem młodzieży. Naród powinien być panem własnego losu i jego prawa powinny być nadrzędne wobec kościoła. " |
|
|
|
|
Kozmicki
Zawalisko
|
Wysłany: 18-02-2013, 21:44
|
|
|
Aleksander napisał/a: | Zawitałem dziś do Urzędu Skarbowego [...] |
Błąd! Internet wyłączyli? |
|
|
|
|
master7
Hysinbold
Osiedle: Zdrojowe
Pomógł: 3 razy Wiek: 51 Dołączył: 07 Gru 2006 Posty: 3885 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 18-02-2013, 22:38
|
|
|
Aleksander napisał/a: | Stąd te kolejki !!!!
Mnie się wydaje, że, jakby nie było, żyję w coraz bardziej "normalnym" kraju.
Tak się składa, że i ja dzisiaj zawitałem do Wielickiego US. Internet co prawda mam, ale niestety druku ZAP-3 nie da się wysłać online.
Wchodzę, a tam puściuteńko, dwa okienka czynne, jedno zajęte. W drugim uśmiechnięta Pani zaprasza mnie do siebie. Składam druk, odpowiadam na dwa pytania, biorę potwierdzenie, uśmiecham się do Pani, do widzenia i wychodzę. Nie wiem czy trwało to więcej niż minutę.
Ten samo, miejsce, dwa różne światy... |
_________________ www.wieliczka24.info
www.master7.rowerpower.org
Hosting Dedykowany | Wirtualizacja | Profesjonalny Hosting | Serwery Gier |
|
|
|
|
Tsubasa
Osiedle: Lekarka
Pomógł: 13 razy Wiek: 44 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 3871 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 18-02-2013, 23:06
|
|
|
solniak napisał/a: | Ale przeciez można przelewem bankowym zamiast narzekać na kolejki. |
już się nauczyłem że np dla jakiegoś du.rnego banku czasami potwierdzenie przelewu nie wystarczy, więc chodzę jak ten ciołek do tej skarbówki i na wszystko mam potwierdzenie od nich.. przydaje się |
_________________ Czy to prawda, że w Polsce już widać na horyzoncie dobrobyt?
Prawda - horyzont według definicji to wyimaginowana linia, która oddala się w miarę zbliżania
--------------------------------------------------------
www.nano-reef.pl - bo małe jest piękne |
|
|
|
|
solniak
Gallus gallus
|
Wysłany: 19-02-2013, 07:38
|
|
|
No ale teraz wychodzi, że i tak będziesz mial potwierdzenie tylko z Małopolskiego Banku Spółdzielczego. |
_________________ Tadeusz Kościuszko:"Kościół powinien być oddzielony od państwa, nie wolno mu zajmować się kształceniem młodzieży. Naród powinien być panem własnego losu i jego prawa powinny być nadrzędne wobec kościoła. " |
|
|
|
|
andrzej2011
Komora
|
Wysłany: 20-02-2013, 09:56
|
|
|
solniak napisał/a: | Ale przeciez można przelewem bankowym zamiast narzekać na kolejki. |
Oczywiście że można zrobić przelew internetowy, ale najłatwiej jest zlikwidować wprowadzić zmiany skutkujące chaosem i kolejkami. |
|
|
|
|
solniak
Gallus gallus
|
Wysłany: 20-02-2013, 10:05
|
|
|
Można też narzekać na to, że rząd nie szuka oszczędności. Ja pamiętam, że tam nawet i dwie panie pracowały, dwa etaty...
A teraz można coś jeszcze zarobić za wynajem pomieszczenia dla banku. |
|
|
|
|
asiamala1
Szyb
|
Wysłany: 20-02-2013, 16:03
|
|
|
ja narzekam na kolejkę, która jest spowodowana pozornymi oszczędnościami |
_________________ Asia |
|
|
|
|
MW
Bałwan solny
|
Wysłany: 27-02-2013, 17:23
|
|
|
Cytat: | zakup kasy fiskalnej wymaga 4 wizyt w urzędzie | Poprawka, okazało się, że 5. Jeszcze wpis numeru do książki serwisowej. Obłęd. |
_________________ www.marekwozniak.com.pl |
|
|
|
|
|