urok plant |
Autor |
Wiadomość |
Pretekst
Bałwan solny
|
Wysłany: 20-05-2007, 10:46 urok plant
|
|
|
Plany to miejsce pod wieloma wzgędami szczególne chyba w każdym mieście. Powiedziałbym, że jest to swego rodzaju "przegląd miasta". Widać to także w Wieliczce. Miłośnicy browarów, zakochani nastolatkowie, mamy z dziećmi... i królujące nad wszystkimi ptaki.
Widome ślady ich obecności widać gołym okiem, szczególnie przy schodkach prowadzących na ulicę Zamkową, a więc i do muzeum. Szkoda, że osoby odpowiedzialne za pielęgnacje plan, czyli te które codziennie podlewają kwiaty i wykonują prace porządkowe nie zajęły się także tym tematem.
Nie wiem, jak można poradzić sobie z ptakami. Wiem, że Kraków miał przed kilkoma laty tego typu problemy, nie wiem czy uporał się z nimi. Tak czy inaczej, jeżeli nie można poradzić sobie z tym problemem w powietrzu, powinno się przynajmniej sprzątać to co na ziemi... |
|
|
|
|
almayer
Kierat konny
Osiedle: Szymanowskiego
|
Wysłany: 20-05-2007, 20:29
|
|
|
też to zauważyłem i widok jest conajmniej nieapetyczny, jeżeli chcemy zeby turyści spacerowali po Wieliczce po opuszczeniu Kopalni to miasto musi się z tego typu problemami uporać |
|
|
|
|
Tsubasa
Osiedle: Lekarka
Pomógł: 13 razy Wiek: 44 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 3871 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 21-05-2007, 17:12
|
|
|
w krakowie sa ekipy zajmujace sie aby wszystko na plantach bylo cacy.. co do ptakow to jezdza i strzelaja jakimis slepakami po prostu zeby je stamtad odstraszyc..
mysle ze nie byloby problemem straszenie ptakow tez tutaj.. mogliby sie tym zajmowac np nowi straznicy miejscy jezdzacy na koniach |
_________________ Czy to prawda, że w Polsce już widać na horyzoncie dobrobyt?
Prawda - horyzont według definicji to wyimaginowana linia, która oddala się w miarę zbliżania
--------------------------------------------------------
www.nano-reef.pl - bo małe jest piękne |
|
|
|
|
almayer
Kierat konny
Osiedle: Szymanowskiego
|
Wysłany: 21-05-2007, 20:39
|
|
|
może zamiast strzelać do ptaków, "zatrudnić" sokoła, ostatnio na Wawelu udało się założyć gniazdo i mieszka tam parka sokołów.
strażników na koniach bym nie przeceniał, zwróć uwagę na wielkość odchodów zostających po koniach ciekawe kto te będzie sprzątał |
|
|
|
|
Nord
Kierat konny
|
Wysłany: 27-05-2007, 17:41
|
|
|
nie trzeba nawet sokoła - w okolicy wieliczki są jastrzębie - może je poprosic o interwencję
jak przelatuja nad moja okolicą to wszystkie ptaszki siedzą cicho
(mały żarcik) |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 16 |
|
|