[tenis stołowy] Tenis stołowy w Solnym Mieście |
Autor |
Wiadomość |
red_ford
Gwarek red.ford
|
Wysłany: 05-01-2014, 09:38 [tenis stołowy] Tenis stołowy w Solnym Mieście
|
|
|
Witam. Jakoś tak się składa, że nikt z moich znajomych nie gra w tenisa stołowego. Poszukuję więc sparing partnera, średnio zaawansowanego w grze, najlepiej w wieku 50+ ale niekoniecznie, żeby trochę pograć. Godziny do uzgodnienia, praktycznie w grę wchodzi zarówno gra do południa jak i po południu.
Proszę pisać na priv. |
Ostatnio zmieniony przez red_ford 09-01-2014, 12:11, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
red_ford
Gwarek red.ford
|
Wysłany: 09-01-2014, 12:11
|
|
|
Do dnia dzisiejszego 94 osoby zobaczyły ten post, ale nikt nie wyraził ochoty do gry... Czekam nadal bo w niedzielę odbywa się turniej tenisa stołowego i czas trochę potrenować. Może ktoś jednak się zgłosi. Wczoraj wieczorem kiedy szedłem na basen, w holu Solnego Miasta były dwa wolne stoły ale samemu raczej trudno grać. |
|
|
|
|
pablo
Mina
Osiedle: Lekarka
Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 02 Sie 2007 Posty: 2646 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 09-01-2014, 14:03
|
|
|
bo jest obawa, że średnio zaawansowany to zbyt wysoka poprzeczka |
|
|
|
|
red_ford
Gwarek red.ford
|
Wysłany: 09-01-2014, 14:36
|
|
|
Średnio zaawansowany, to taki który wie jak się trzyma rakietę, potrafi odbić piłkę bekhendem i forhendem, potrafi ściąć i odebrać ścięcie. Zresztą ja nikogo nie wyzywam na pojedynek, ani nie chcę grać o pieniądze. Chodzi o to żeby potrenować i przypomnieć sobie (nie grałem przez ostatnie dziesięć lat). Od rywalizacji są turnieje. Jeżeli ktoś ma takie umiejętności jak przytoczyłem w tym poście, to zapraszam do gry.
A przy okazji, jeżeli ktoś gra gorzej ode mnie, to może się przy mnie podciągnie i razem wystartujemy w turnieju niedzielnym. |
|
|
|
|
solniak
Gallus gallus
Pomogła: 2 razy Wiek: 25 Dołączyła: 18 Lip 2007 Posty: 3238 Skąd: z internetu
|
Wysłany: 09-01-2014, 22:36
|
|
|
Najbardziej przerażająco brzmi "potrafi odebrać ścięcie"... |
_________________ Tadeusz Kościuszko:"Kościół powinien być oddzielony od państwa, nie wolno mu zajmować się kształceniem młodzieży. Naród powinien być panem własnego losu i jego prawa powinny być nadrzędne wobec kościoła. " |
|
|
|
|
ygrek
Mina
Osiedle: Zdrojowe
Pomógł: 2 razy Wiek: 54 Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 1160 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 09-01-2014, 22:57
|
|
|
red_ford napisał/a: | potrafi ściąć i odebrać ścięcie | Jakiegoś samuraja szukasz? |
|
|
|
|
red_ford
Gwarek red.ford
|
Wysłany: 10-01-2014, 09:11
|
|
|
Oczywiście. Jakby ktoś nie zrozumiał chodzi o ścięcie głowy samurajską kataną. Przed wykonaniem wyroku zapewnia się znieczulenie w postaci jointa lub innej gandzi. Głowa spada pod stół i leży tam do czasu zakończenia meczu po czym przyklejana jest przy pomocy "kropelki".
Bardzo śmieszne... |
|
|
|
|
red_ford
Gwarek red.ford
|
Wysłany: 10-01-2014, 09:21
|
|
|
Jeżeli są jeszcze wątpliwości co do innych moich sformułowań, to wyjaśniam, że "wie jak się trzyma rakietę" nie odnosi się do rakiet kosmicznych startujących z Przylądka Canaveral, tylko do tzw. rakietki do tenisa stołowego. To jest taka deseczka kształtem zbliżona do koła z uchwytem, obustronnie oklejona materiałem gumowym lub specjalną "gąbką".
Rozumiem, że nie znajdę na tym forum chętnych do gry (choć to podobno dział sportowy) ale powygłupiać się też możemy. Nie jestem jakimś zgredem bez poczucia humoru, choć 50+. |
|
|
|
|
red_ford
Gwarek red.ford
|
Wysłany: 10-01-2014, 14:08
|
|
|
No dobra.
Poddaję się.
Nie musi być średnio zaawansowany.
Może być słabo zaawansowany...
Słabo zaawansowany to taki który:
* Jest trochę wyższy od stołu do tenisa stołowego
* Jest na tyle silny, że utrzyma w dłoni rakietkę
* Potrafi odbić piłeczkę, przy okazji trafiając w nią...
* Ma kondycję pozwalającą wytrzymać grę 15 minutową
* Po pierwszym nieudanym zagraniu nie powie "eeee... do bani, nie gram"
* Nie musi być katem ani samurajem (tzn. nie musi ścinać i odbierać ścięcia)
* Trafi sam bez niczyjej pomocy do Solnego Miasta
Stosując teorię GENDER - płeć obojętna
Czy teraz znajdzie się chętny(a)? |
|
|
|
|
red_ford
Gwarek red.ford
|
Wysłany: 10-01-2014, 16:20
|
|
|
Pilna wiadomość dla MARKA.
Ponieważ wysłałem cztery PW na Twoją wiadomość a w mojej zakładce nie ma po nich śladu, więc nie jestem pewny czy doszły. Cieszę się że znalazł się w końcu ktoś chętny.
Napisz na mój priv. red_ford@wp.pl
Stoły nie mają rezerwacji, ale czeka się przeważnie nie za długo. Sprzęt do wypożyczenia nieodpłatnie w Solnym Mieście. Chętnie pograłbym dzisiaj wieczorem. Godziny do uzgodnienia.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
red_ford
Gwarek red.ford
|
Wysłany: 10-01-2014, 22:38
|
|
|
Ponieważ znalazłem sparing partnera, zamykam temat.
Pozdrawiam Marka który gra właśnie na takim "średnim poziomie" jaki sobie wyobrażałem. Nasze umiejętności są zbliżone i świetnie mi się z Nim gra. Oczywiście, jeżeli ktoś chciałby się podłączyć do nas, to zapraszamy, ponieważ Marek ma mało czasu a ja mam go w nadmiarze. |
|
|
|
|
ygrek
Mina
Osiedle: Zdrojowe
Pomógł: 2 razy Wiek: 54 Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 1160 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 10-01-2014, 22:44
|
|
|
Gracie na punkty czy "pykacie"? A jeśli na punkty to wg nowej czy starej punktacji? |
|
|
|
|
red_ford
Gwarek red.ford
|
Wysłany: 11-01-2014, 09:51
|
|
|
Wczorajszy wieczór (prawie trzy godziny bez przerwy przy stole) to było tylko "pykanie". Każdy z nas nie grał około dziesięciu lat i trzeba było przypomnieć sobie różne zagrywki, serwisy, odbiory itp. Ale tu przecież nie chodzi o rywalizację (choć każdy ją ma gdzieś tam w podświadomości) tylko o dobrą zabawę i ruch, którego każdy z nas ma zdecydowanie za mało (ech, to siedzenie przy kompach). Jeżeli chodzi o punktację, to teraz gra się "nowymi punktami" ale np. jutrzejszy turniej z okazji WOŚP będzie po staremu, czyli do dwudziestu jeden.
Sie ma. |
|
|
|
|
red_ford
Gwarek red.ford
|
Wysłany: 11-01-2014, 09:51
|
|
|
Jutrzejszy turniej rozpoczyna się o godz 10:00.
Rejestracja zawodników w godz. 9:30 do 10:00.
Sie ma. |
Ostatnio zmieniony przez red_ford 11-01-2014, 10:02, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
pablo
Mina
Osiedle: Lekarka
Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 02 Sie 2007 Posty: 2646 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 11-01-2014, 09:52
|
|
|
Na czym polegają nowe punkty?
edit
Już znalazłem. Ciekawostka jest taka, że przepisy przewidując, że piłeczka może być 10min w akcji! |
Ostatnio zmieniony przez pablo 11-01-2014, 10:01, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|