TAXI w Wieliczce |
Autor |
Wiadomość |
sprox
Mina
|
Wysłany: 27-10-2011, 10:55
|
|
|
fungi napisał/a: | Pomyślcie sobie jeszcze tylko, od jakiego czasu mamy 2.30/km najniższej taryfy? |
Absolutnie nie neguję, ze 2.30/km to najnizsza taryfa w tych okolicznosciach geograficznych, ale w Warszawie: np. Bayer Taxi 1.50/km, Volfra Taxi 1.80/km...
Moze dlatego, ze tam nie ma górek i dolinek na ktorych silnik z wysiloną mocą pracowac musi? |
_________________ Unión Europea nos trae por la calle de amargura.
European Union brings us down the street of bitterness. |
|
|
|
|
Tsubasa
Osiedle: Lekarka
Pomógł: 13 razy Wiek: 44 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 3871 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 27-10-2011, 15:30
|
|
|
w Warszawie są takie ceny bo tam są o wiele dłuższe kursy przez sam fakt że stolica jest rozległa, dodatkowo stanie w korkach itp.
co do przejazdu za 50 z wieliczki na rynek - zapiszę sobie Wasz numer, może się przydać
10 lat temu za taksówkę kraków rynek - wieliczka płaciłem 35-38 pln.. zważywszy że minęła dekada to wydaje mi się to zachęcającą propozycją (chyba że icar bierze mniej ale nie sprawdzałem).. teraz na licznik wychodzi bez mała z 70-80pln.. i jeszcze mówią że to normalna cena |
_________________ Czy to prawda, że w Polsce już widać na horyzoncie dobrobyt?
Prawda - horyzont według definicji to wyimaginowana linia, która oddala się w miarę zbliżania
--------------------------------------------------------
www.nano-reef.pl - bo małe jest piękne |
|
|
|
|
fungi
Sztygar
Osiedle: Krzyszkowice II
|
Wysłany: 27-10-2011, 21:58
|
|
|
Różnica zawsze będzie. Bierze się to z stąd, że np Icar jedzie z Krakowa do Wieliczki i zostaje w Wieliczce, czekając na następny kurs, za który też kasuje powiedzmy 40PLN. z tego wynika, że bierze dokładnie tyle samo co my, tyle tylko, że z powrotem wraca z pasażerem. My niestety nie mamy takiej możliwości z przyczyn oczywistych.
Dzwoniąc na nasz numer zawsze można się dogadać, można negocjować cene przejazdu każdego kursu, jednak co ważne - przed kursem. A jak już ktoś wspomnie, że ma tą informację z internetu, to nie ma o czym dyskutować i jedziemy tak, jak to zostało na naszej stronie ustalone.
I jeszcze co do taksówek z Krakowa. Ostatnio miałem taką sytuację:
Zawsze jeżdżę z ludźmi z pewnej firmy z pod Turówki na ulicę reformacką. Kasuję za to jakieś 15zl.
Jednak pojawił się nowy kierowca w tejże firmie i nie znał do nas numeru. Poszedł więc do recepcji Turówki, a ta ma podpisaną umowę z Wawel Taxi. Taksówka oczywiście przyjechała, tyle tylko, że kurs kosztował nie 15, a 50zl.
Tak więc krakowskie taksówki również doliczają sobie za dojazd, jeśli wiedzą, że nie wrócą do Krakowa.
Pozdrawiam,
Andrzej. |
_________________ Auschwitz
Taxi Wieliczka
Tonometry bezkontaktowe |
|
|
|
|
master7
Hysinbold
Osiedle: Zdrojowe
Pomógł: 3 razy Wiek: 51 Dołączył: 07 Gru 2006 Posty: 3885 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
|
sprox
Mina
|
Wysłany: 28-10-2011, 09:45
|
|
|
Chwała Panu, że za żonę nic nie doliczył . |
|
|
|
|
fungi
Sztygar
|
Wysłany: 28-10-2011, 10:09
|
|
|
master7 napisał/a: |
Pod domem pan taksówkarz nagle dolicza sobie 5 zł za psa... bez komentarza. |
Mówię, że nieuczciwi się trafiają i to nie rzadko.
Ale, jak to też mówią: "koniec języka za przewodnika".
Poza tym, na Twoim miejscu bym mu nie zapłacił dodatkowo, a jeśli tak, to poprosiłbym paragon. Jeśli na paragonie nie ma dodatkowej opłaty za psa, to nie masz obowiązku płacić i może Cię pan taksówkarz cmoknąć w .... co chcesz |
Taxi Wieliczka
|
|
|
|
Jacek8
Siuda Baba
|
Wysłany: 26-03-2012, 05:53
|
|
|
Sobota dobiega północ, taksówki na postoju brak. Czekam 10 minut nic, następne 10 nic, kolejne 10 nic, myslę sobie gdybym szedł pieszo już bym był |
_________________ Jacek |
|
|
|
|
sprox
Mina
|
Wysłany: 26-03-2012, 08:13
|
|
|
Jacek8 napisał/a: | Czekam 10 minut nic, następne 10 nic, kolejne 10 nic, myslę... | czy wyciagnac wreszcie z kieszeni ten telefon, czy poczekac kolejne 10 |
|
|
|
|
Artur3
Groty kryształowe
|
Wysłany: 26-03-2012, 15:01
|
|
|
To nie bajka, to niestety realia. |
_________________ Artek |
|
|
|
|
ArturSosin
Nadszybie
|
Wysłany: 26-03-2012, 15:12
|
|
|
Proste prawo podazy i popytu. Widac dla Jacek8 nie warto czekac aby przewiezc go 2-3 km. |
|
|
|
|
fungi
Sztygar
|
Wysłany: 01-02-2013, 23:14 Eksperyment taxi.
|
|
|
Drodzy forumowicze, zastanawiam się nad pewnym eksperymentem, i chciałbym Was zapytać o zdanie. Myślę nad wprowadzeniem stałej ceny za przejazd do i z centrum Wieliczki, tak aby klient wiedział ile zapłaci jeszcze zanim zadzwoni (coś na wzór taksówek na Balicach). Może uda się wówczas skłonić niektórych mieszkańców, aby pozostawili samochód w domu i do centrum przyjechali taksówką. Poniżej załączam przykładowy "cennik" z pytaniem: czy dzięki takiemu zabiegowi skorzystali byście z taksówki w Wieliczce?
Z góry dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam.
|
Taxi Wieliczka
|
|
|
|
ll66
Skarbnik
Osiedle: cyntrum
|
Wysłany: 02-02-2013, 06:17 icar
|
|
|
ostatnio korzystam z icara kurs do bonarki 24zl kure na rynek krakowski okolo 35zl |
|
|
|
|
Tsubasa
Pomógł: 13 razy Wiek: 44 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 3871 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 02-02-2013, 09:57
|
|
|
jeśli ja mam być szczery to gdybym miał zapłacić 20pln za kurs ode mnie do centrum to wolałbym te 15 minut się przespacerować.. |
_________________ Czy to prawda, że w Polsce już widać na horyzoncie dobrobyt?
Prawda - horyzont według definicji to wyimaginowana linia, która oddala się w miarę zbliżania
--------------------------------------------------------
www.nano-reef.pl - bo małe jest piękne |
|
|
|
|
fungi
Sztygar
|
Wysłany: 02-02-2013, 11:05
|
|
|
Tsubasa napisał/a: | jeśli ja mam być szczery to gdybym miał zapłacić 20pln za kurs ode mnie do centrum to wolałbym te 15 minut się przespacerować.. |
Rozumiem, a ile byłbyś w stanie zapłacić, zeby użyć taksówki. Nie mówię tutaj o kursach do Krakowa, bo tutaj nie mamy szans konkurować z icarem. Mówię o kursach lokalnych w okolicach Wieliczki. "Cennik" jest rzykladowy, rozwojowy. Po to zadałem pytanie na forum, zeby zasięgnąć Waszej opinii.
Wszystkie sugestie miłe widziane. |
Taxi Wieliczka
|
|
|
|
znicz
Warzelnik
|
Wysłany: 02-02-2013, 13:15