Przedświąteczny spacer |
Autor |
Wiadomość |
agga
Mina
Osiedle: Zadory
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 22 Lip 2007 Posty: 1461 Skąd: wieliczka
|
Wysłany: 16-12-2007, 18:17 Przedświąteczny spacer
|
|
|
Zapraszamy na wieczorny spacer po naszym urokliwym mieście. Idąc ulicą Królowej Jadwigi
prosimy o zachowanie szczególnej ostrożności. Schodząc w dół mieliśmy nie lada problem ulica oblodzona , nie posypana. Można stracić nie jednego zęba i połamać wszystkie członki i części ciała nie wspominając o siniakach. Dzieciaki uwaga!!! Jutro do szkoły a szkoda by tak było przed świętami w gipsie wylądować. Jesteśmy na dole przy szkole podstawowej nr 2 tutaj sytuacja trochę lepsza . Przejść można bez wzmożonej ostrożności ale posypać by się przydało. Jutro dzień szkoły. Jesteśmy przy Urzędzie widzimy pięknego Anioła Nowość !!
Droga do kopalni ogólnie w miarę ale jak przy szkole sypnąć by się przydało. Tylko zastanawiam się kto ma sypnąć i komu za to nie sypanie. Cała kopalnia "czarna" na jej tle 2 Anioły również Nowość ! Brakuje choinek które zostały wycięte a dawały wspaniały świąteczny efekt. Jedno jest pewne o turystę się dba. Dalej Jana Pawła do przejścia ale na podejściu pod
restaurację Królewską można wypróbować taniec na lodzie lub być przez chwile Adamem Małyszem. Wielicki rynek śnieg usunięty , gładko można przejść po chodnikach. Uwaga tylko na schodach koło papierniczego. Rynek hmm.. smutny, nieoświetlony w ogóle nie przypomina
atmosfery świąt. Moje ogólne wrażenia nigdzie nie zauważyłam posypanego pobocza.
Nie ma tego złego bo wracając sympatyczna staruszka poprosiła mnie o pomoc w przejściu właśnie na nieszczęsnej Królowej Jadwigi. Co z przyjemnością uczyniłam w podziękowaniu dostałam buziaka od pani. Z uśmiechem na twarzy i czerwonymi policzkami pobiegłam do mojej rodzinki. Tak sobie myśle przydała by się większa dbałość o estetykę i bezpieczeństwo miasta.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Tsubasa
Osiedle: Lekarka
Pomógł: 13 razy Wiek: 44 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 3871 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 16-12-2007, 19:41
|
|
|
my dzisiaj bylismy na pierwszym spacerze z naszym malym psiakiem i na lekarce podobnie.. wszedzie lod, slisko i mozna zeby stracic.. |
_________________ Czy to prawda, że w Polsce już widać na horyzoncie dobrobyt?
Prawda - horyzont według definicji to wyimaginowana linia, która oddala się w miarę zbliżania
--------------------------------------------------------
www.nano-reef.pl - bo małe jest piękne |
|
|
|
|
IK
Gość
|
Wysłany: 16-12-2007, 20:53
|
|
|
na Kosciuszki tez nie lepiej a pod lewiatanem dramat |
|
|
|
|
master7
Hysinbold
Osiedle: Zdrojowe
Pomógł: 3 razy Wiek: 51 Dołączył: 07 Gru 2006 Posty: 3885 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
|
dzika79
Kierat konny
Osiedle: centrum
|
Wysłany: 19-12-2007, 19:26
|
|
|
Tradycyjnie UMiG Wieliczke nie stać na służby porządkowe oraz na posypanie ulic. |
|
|
|
|
oseczka
Zawalisko
Osiedle: Lekarka
Pomogła: 3 razy Wiek: 35 Dołączyła: 14 Maj 2007 Posty: 926 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 21-12-2007, 01:20
|
|
|
a mnie zastanawia jedno, mianowicie do kogo należy taki mały chodniczek łączący Piłsudskiego (koło ul Grottgera) i Sienkiewicza, idąc tam wczoraj z gostkiem ćwiczyliśmy "taniec połamaniec" w pełnym słowa znaczeniu ze skutkiem końcowym bolesnym dla obojga |
_________________ Nadeszło w pore lato powiedz mi co Ty na to? Słoneczko ładnie tańczy ma kolor pomarańczy przy Tobie zaraz płone Twe ciało opalone całuje kiedy tańczy bo smak ma pomarańczy.... |
|
|
|
|
|