Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: master7
16-11-2010, 11:45
Stomatologia brrrrrrrrrr.....
Autor Wiadomość
jw
Gość
Wysłany: 06-03-2010, 12:06   Re: kamień

jw napisał/a:
gawron napisał/a:
jw napisał/a:
Gabinet ma nowy, więc całkiem możliwe, że pracował wcześniej gdzieindziej.
Interesuje mnie opinia ludzi, którzy do niego chodzą - zrobiłem u niego w gabinecie kilka zębów, ale nie mam porównania z innymi dentystami w Wieliczce.

P.S. gdzie dobrze usuwają kamień nazębny? Najlepiej za pomocą wody, a nie ultradźwiękiem.

usuwanie kamienia woda hehehehehehhe, czy to jakis dentysta kitów Ci nawciskał, czy sam na to wpadłes/as hehehehehehe, ale sie usmialem, hahahahaha

jesteś całkowicie niedoinformowany, poczytaj sobie na necie lub zapytaj jakiegos dentysty, a pozniej wypowiadaj sie.
Usuwalem juz za pomoca ultradźwięku i piaskiem, a kiedys za granica usuwalem woda pod cisnieniem, wg mnie metoda najbardziej skuteczna. Metoda jest stosowana w USA.

niestety nie mialem racji - okazalo sie, ze usuwalem kamien ultradzwiekiem przy jednoczesnym chlodzeniu zebow woda pod cisnieniem. hehehe, hahaha
przy okazji, nie bede reklamowac gabinetu, ale jak ktos chce skorzystac, to istnieje znizkowa karta na plus, w jednym gabinecie w miescie Kraku mozna usunac kamien+polerowanie+fluoryzacja za 25 zl. Sam mam zamiar.

julka
Gość
Wysłany: 10-03-2010, 22:46   

agga napisał/a:
julka a możesz powiedzieć gdzie w Wieliczce jest cyfrowe rtg będę wdzięczna za informację

mnie robili w gabinecie na ul. WIdok

sylwia.wk 
Bałwan solny

Wysłany: 11-03-2010, 12:36   

jest tez na ul. Słowackiego 32

Kostucha
Gość
Wysłany: 11-03-2010, 17:35   Re: kamień

Cytat:
w jednym gabinecie w miescie Kraku mozna usunac kamien+polerowanie+fluoryzacja za 25 zl. Sam mam zamiar

A gdzieże to ten tajemniczy gabinet się mieści co tak niski cennik posiada?

jw
Gość
Wysłany: 11-03-2010, 19:06   

A gdzie napisalem, ze ma tani cennik? Ceny ma nawet wysokie. To tak haczyk, zeby zwabic klienta.
Nie chce reklamowac, bo zaraz ze mnie zrobia dentyste.
Namiary znajdziesz na stronie o karcie, a gabinet z Krakowa w katalogu jest chyba jeden.

mika
Kopacz

Wysłany: 28-05-2010, 09:12   Sprawdzony dentysta

Znacie może ten gabinet
http://kaletadentystyka.pl/index.php

trafiłam na kilka pochlebnych opinii o nich w sieci, ale nikt ze znajomych mi osób nie potrafi potwierdzić, czy są ok
chcę zając się zębami od podstaw, czyli wyleczyć, oczyścić i wybielić, zalezy mi więc na dobrych specjalistach
z góry dzięki za opinie

Lutka
Gość
Wysłany: 06-07-2010, 14:22   

myślę że każdy powinien poszkiwać sam dentysty który spełni jego oczekiwania a nie bazować na wątpliwych opiniach za którymi kryją się śmię przypuszczać sami denyści.

Dalila
Gość
  Wysłany: 08-07-2010, 18:23   

Wiecie coś na temat dr. Witkowskiego z Dent America? Jak oceniacie jego fachowość?

pablo 
Mina

Osiedle: Lekarka
Wysłany: 08-07-2010, 21:48   

poszukaj w archiwum, sporo już na ten temat było

wojtek 123
Gość
Wysłany: 02-08-2010, 12:00   chirurg stomatolog

możesz mi podać w jakim numerze Wyborczej ukazał się artykuł dotyczacy tego lekarza który wyrywał ci ząb? Dzięki

Krakuska 
Groty kryształowe

Wysłany: 19-11-2010, 12:30   

Postawiłam sobie zadanie na koniec roku: wyremontowane i wypielęgnowane ząbki :sylwester: Ponieważ wymiękłam w obliczu krakowskich korków, skapitulowałam i zaczęłam szukać dentysty bliżej domu, w Wieliczce.

Weszłam na stronę znanego portalu o lekarzach, wrzuciłam w wyszukiwarkę "stomatolog Wieliczka" i posegregowałam wg opinii (niestety zmienili design i funkcjonalność strony, teraz chyba tak się nie da, no i lekarzy wyskakuje niewielu, nie wiem o co chodzi :/ ) Poczytałam opinie, pogrzebałam w necie, przemyślałam.

Nr 1 w Wieliczce okazał się dr Malan, niedaleko za nim w ścisłej czołówce dr Kaleta. Okazało się, że obaj pracują w jednej klinice, przy Klaśnieńskiej. Znalazłam stronę kliniki, umówiłam się na pierwszą wizytę (akurat dr Kaleta miał pasujący mi termin). Teoretycznie jest bezpłatna, ale w jej ramach zaproponowano mi (ale nie nachalnie!) zdjęcie panoramiczne za 60 zł. Zgodziłam się i super, wszystkie usterki widać na ekranie monitora, dr Kaleta każdy ząbek omówił po kolei proponując metody leczenia. Cierpliwie, spokojnie, odpowiadającna moje liczne pytania.

Korzystam od jakichś 2-3 miesięcy i jestem bardzo zadowolona. Standard wysoki, obsługa kulturalna i sympatyczna.
Zabieg chirurgiczny wykonany zawodowo przez fajnego i kompetentnego specjalistę.

Co do cen to nie mam specjalnie porównania, ale deczko niższe niż w Krk. Za każdym razem kiedy tam jestem, na parkingu dla pacjentów stoją samochody na krakowskich blachach.
Można płacić kartą (w Wieliczce to w wielu miejscach jeszcze fanaberia :/ ).

Jestem z natury bardzo wymagająca, a do nich nie mam się o co przyczepić :diabel: (No może do blondynki asystentki, że ma o wiele mniejsze wyczucie i jest mniej delikatna przy używaniu ssaka niż koleżanka brunetka, zdecydowanie wolę tę drugą ;) ).

Dla zainteresowanych adres strony: http://estetykausmiechu.pl/

pan_jacek 
Bałwan solny

Osiedle: W.Pola/Krzyszkowice
Pomogła: 1 raz
Wysłany: 19-11-2010, 18:15   

Orientujesz się może ile kosztuje u nich wypełnienie zęba?
Nie mogę znaleźć cennika.
Niestety u mojego dentysty cena wzrosła z 50,- do 100,- a chciałabym sobie wymienić na białe... :)

Krakuska 
Groty kryształowe

Wysłany: 22-11-2010, 10:07   

pan_jacek napisał/a:
Orientujesz się może ile kosztuje u nich wypełnienie zęba?
Nie mogę znaleźć cennika.
Niestety u mojego dentysty cena wzrosła z 50,- do 100,- a chciałabym sobie wymienić na białe... :)

Nie mam pojęcia, ale szacuję, że od 120 w górę (nigdy nie robię samego wypełnienia, tylko np. dwa zęby naraz albo usuwanie kamienia plus leczony ząbek, do tego zazwyczaj dochodzi nieczulenie). Nie chcę wprowadzać w błąd, może zadzwoń i dopytaj.

DOROTTELLA 
Kopacz

Wysłany: 26-11-2010, 13:25   

gdzie w Wieliczce robią najtańsze mosty stomatologiczne muszę zrobić most aż na 9 zębów i szukam gdzie najtaniej!

kalkunia
Kopacz

Wysłany: 02-01-2011, 15:15   

Jestem w trakcie testowania gabinetów w Wieliczce. Byłam z 3 razy w gabinecie Dent America i mam wątpliwości co do tego miejsca. Po pierwsze zauważyłam, że chcą przyjąć jak najwięcej ludzi w najkrótszym czasie. Dość, że długo czekałam to zostałam zapisana tylko na pół godziny na leczenie 2 zębów. Lekarz wtedy jest pośpieszany i mam wrażenie, że śpiesząc się nie leczy mi prawidłowo zęba. Tak czy inaczej 2 zęby nie zostały prawidłowo wyleczone i musiałam poprawiać. Niestety dla mnie zbyt duży pośpiech= niedokładność, niesterylność.

Odpowiedz do tematu