Spotkanie z Wojciechem Cejrowskim 2013-11-28 |
Autor |
Wiadomość |
pablo
Mina
Osiedle: Lekarka
Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 02 Sie 2007 Posty: 2646 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 08-10-2013, 16:42
|
|
|
Cytat: | Ja tak się zastanawiam, jakie byłoby stanowisko pablo w sprawie tych szczepień, gdyby Cejrowski należał do Ruchu Palikota i był kolegą Hartmana. |
Moje stanowisko (jeżeli wahanie można takim nazwać) względem szczepień było ukształtowanie mocno wcześniej niż poznałem stanowisko WC
A z ceną pojechali |
|
|
|
|
kiotari
Mina
Osiedle: Waldorf&Statler
Pomógł: 2 razy Wiek: 110 Dołączył: 26 Mar 2008 Posty: 1911 Skąd: Muppet Show
|
Wysłany: 09-10-2013, 09:11
|
|
|
pablo napisał/a: | A z ceną pojechali |
PAN WC zbiera na kolejną wyprawę - to i cena wysoka. W końcu podróże kosztują. |
_________________ Why do we always come here
I guess we'll never know
It's like a kind of torture
To have to watch this show |
|
|
|
|
Bronek
Zawalisko
Osiedle: Boża Wola
Pomógł: 4 razy Wiek: 34 Dołączył: 18 Gru 2007 Posty: 717 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 09-10-2013, 10:06
|
|
|
kiotari napisał/a: | Bronek napisał/a: | Generalnie - wrzucam w wielki plus takie spotkania w Wieliczce |
Generalnie - tak - ale z ceną za spotkanie z WC to pojechali po bandzie. |
No niestety cena pewnie po stronie organizatora a więc nie po stronie Solnego Miasta.
Ciężko też na firmie wynajmującej obiekt wymusić niższą cenę bo automatycznie daje im się pole do popisu przy negocjacji ceny wynajmu obiektu. |
_________________ www.srodmiescie.wieliczka.eu |
|
|
|
|
kiotari
Mina
|
Wysłany: 09-10-2013, 15:54
|
|
|
Bronek napisał/a: | Ciężko też na firmie wynajmującej obiekt wymusić niższą cenę bo automatycznie daje im się pole do popisu przy negocjacji ceny wynajmu obiektu. |
Ale kto ma wymuszać? Działają prawa rynku. Cena imprezy to kalkulacja opierająca się na przewidywanej liczbie uczestników i kosztach. po stronie kosztów mamy:
1. Honorarium dla WC
2. Koszt wynajmu sali
3. koszty reklamy i rozprowadzania biletów
4. Marża dla organizatora
Dla mnie ta kalkulacja jest chora, bo cena jednostkowa biletu jest przestrzelona co najmniej 2 krotnie. przy cenie 30 zł / osobe rozważałbym pójście - może nawet z rodziną. Przy cenie 65 zł wole iść z rodziną do teatru, gdzie koszty przygotowania przedstawienia sa NIEPORÓWNYWLANIE większe niż sprowadzenia jednej gadającej głowy, która opowie pare dowcipów i pochwali się co widziała. Bilety do teatru kosztują między 40 - 80 zł (100 w wyjatkowo atrakcyjnych przypadkach). |
I guess we'll never know
|
|
|
|
solniak
Gallus gallus
Pomogła: 2 razy Wiek: 24 Dołączyła: 18 Lip 2007 Posty: 3238 Skąd: z internetu
|
Wysłany: 09-10-2013, 17:32
|
|
|
A facet koło faceta mógł na spotkaniu siedzieć czy przymusowo wstawiano między nich kobietę, aby prowadzącego nie denerwować? |
_________________ Tadeusz Kościuszko:"Kościół powinien być oddzielony od państwa, nie wolno mu zajmować się kształceniem młodzieży. Naród powinien być panem własnego losu i jego prawa powinny być nadrzędne wobec kościoła. " |
|
|
|
|
Bronek
Zawalisko
|
Wysłany: 10-10-2013, 13:55
|
|
|
kiotari, no, ale przecież ja się z Tobą zgadzam. Cena jest poroniona i tyle. |
|
|
|
|
solniak
Gallus gallus
|
Wysłany: 10-10-2013, 21:25
|
|
|
Widziałem plakaty reklamujące imprezę na latarniach.
Co na to straż miejska? |
_________________ Tadeusz Kościuszko:"Kościół powinien być oddzielony od państwa, nie wolno mu zajmować się kształceniem młodzieży. Naród powinien być panem własnego losu i jego prawa powinny być nadrzędne wobec kościoła. " |
|
|
|
|
Bronek
Zawalisko
|
Wysłany: 10-10-2013, 21:48
|
|
|
solniak, o ile się rozumiemy, to jeśli wieszają na latarniach to prawdopodobnie mają spisaną umowę z dostawcą energii. Bo to z nimi się takie sprawy załatwia a nie z miastem.
No a nawet jeśli nie mają, to i tak wydaje mi się, że egzekwuje sobie to już również dostawca. |
|
|
|
|
solniak
Gallus gallus
|
Wysłany: 10-10-2013, 21:59
|
|
|
Zakład Energetyczny nie podpisuje umów na wieszanie na latarniach reklam (sam kiedyś chciałem taką umowę spisać, ale nie ma takiej możliwości)
Obowiązkiem straży jest walczyć z nielegalnymi reklamami, ale domyślam się, ze potrzeba zgłoszenia, bo inaczej nie widzą. |
|
|
|
|
Bronek
Zawalisko
|
Wysłany: 11-10-2013, 06:30
|
|
|
solniak napisał/a: | nielegalnymi reklamami |
Zgoda, ale są to nielegalne reklamy tylko jeśli rzeczywiście nie mają umowy z kimkolwiek - czy to z miastem czy z zakładem. A jak jest do końca - nie wiemy. |
|
|
|
|
solniak
Gallus gallus
|
Wysłany: 11-10-2013, 06:45
|
|
|
Wiemy. Już Ci napisałem, że Zakład Energetyczny nie podpisuje takich umów, a miasto nie ma nic do tego. |
|
|
|
|
Bronek
Zawalisko
|
Wysłany: 11-10-2013, 06:52
|
|
|
solniak,
przecież można dostać pozwolenie na takie zawieszenie reklam ( vide wybory - wtedy słupy się uginają od twarzy ). Więc skoro nie od Zakładu Energetycznego, to mają umowę z kimś za to odpowiedzialnym? Tego nie wiemy.
EDIT: Doczytałem, że zazwyczaj odpowiedzialny za to jest odpowiedni zarząd dróg. Wedle uznania, nie ma odgórnego obowiązku wydawania takich pozwoleń ani też zakazu ich wydawania. |
|
|
|
|
solniak
Gallus gallus
|
Wysłany: 11-10-2013, 08:27
|
|
|
Jeśłi zarząd dróg, to może faktycznie.
W przypadku wyborów, wieszanie plakatów w miejscach niedozwolonych jest powszechną praktyką. |
|
|
|
|
kiotari
Mina
|
Wysłany: 11-10-2013, 10:18
|
|
|
Wieliczka - bogate miasto
Znajomi byli w Krakowie na sptkaniu z WC i płacili 50 zł
Ale nas stać w końcu patrząc jak i na co się wydaje publiczne pieniądze - to chyba jesteśmy najbogatszą gminą w Polsce |
I guess we'll never know
|
|
|
|
nacomito
Nadszybie
Osiedle: Bulwar Zachodzącego Słońca
|