siatka między blokami |
Autor |
Wiadomość |
gość
Gość
|
Wysłany: 08-02-2009, 21:06
|
|
|
Siatka owszem jest problemem pomiędzy blokami ale nie rozumiem jednej rzeczy dlaczego nie ogrodzicie sie cali tylko z jednej strony?? My jestesmy młodzi i damy sobie rade z tymi wozkami najwazniejsze ze jako nowe osiedle jestesmy optymistami w przeciwieństwie do mieszkancow sasiedniego bloku szymanowskiego - nie rozumiem nasze dzieci beda sie razem bawic, jezdzic na sankach a my sie zachowujemy jak przedszkolaki - jak ta siatka jest dla was taka duma to ja zastawcie - tylko zmiencie nastawienie do nowych sasiadów Wy tez na 100% mieliscie takie same jak my ( jak to okresliliscie ) libacje alkoholowe i powiem wiecej oby nam zdrowia starczyło na cotygodniowe imprezy wam również tego życze!!!!! |
|
|
|
|
pablo
Mina
Osiedle: Lekarka
Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 02 Sie 2007 Posty: 2646 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 08-02-2009, 21:24
|
|
|
jak dla mnie ogradzanie bloków czy osiedli to straszna wiocha jest |
|
|
|
|
Horb
Gwarek
Osiedle: Szymanowskiego
|
Wysłany: 09-02-2009, 15:28
|
|
|
Grodzenie bloków jest teraz bardzo modne.
Mieszkańcom 10 proponuje ogrodzić cały blok, bez żadnych bramek. Wtedy na pewno nikt obcy nie będzie chodził po ich cennych chodnikach. |
|
|
|
|
Gosc
Gość
|
Wysłany: 09-02-2009, 15:55
|
|
|
Tomek napisał/a: | Na nowym osiedlu czesto odbywaja sie libacje alkoholowe. |
Człowieku, skad tyś się urwał? Większość nowych mieszkańców ma małe dzieci. |
|
|
|
|
g
Gość
|
Wysłany: 10-02-2009, 07:30
|
|
|
Najlepiej postawcie sobie mur z cegieł wokół bloku i to ze wszystkich stron. Ludzie, jak wy sie zachowujecie? Co za pomyleńcy, cieszę się że nie mieszkam w tym bloku. Mieszkańcy pozostałych bloków się z was śmieją, nie róbcie takiego obciachu całemu osiedlu. |
|
|
|
|
iwcia
Gość
|
Wysłany: 10-02-2009, 08:54
|
|
|
Decyzją zarządu wspólnoty szymanowskiego - furtki nie będzie. Bez komentarza |
|
|
|
|
Mat
Gość
|
Wysłany: 10-02-2009, 11:23
|
|
|
[quote="Gosc"]Czy zagwarantujesz, że ty i twoi sąsiedzi (szczególnie młodzi) nie będą przechodząc przez teren spółdzielni w godzinach nocnych zakłócać ciszy nocnej?[/quote]
[quote="Gosc"]Na nowym osiedlu czesto odbywaja sie libacje alkoholowe[/quote]
1.Czy siatka jest dźwiękoszczelna? 2. Większość wandali i młodzieży Pod Wawrzynami ma obecnie średnio 2-4 lata, więc zagrożenie jest rzeczywiście realne.
[quote="Gosc"]Z wielką chęcią wyprowadzają też swoje psiaki przed okna bloków Sm - przecież nie pod swoje bo się pośliznąć można[/quote]
Pod Wawrzynami jest PIES jeden! Przynajmniej tyle sie dało zaobserwować. Wzdłuż rzeczonej siatki spacerują z psami mieszkancy osiedla domków. Natomiast na Szymanowskiego jest psiaczków ... hmmm ciężko zliczyć, pewnie większość mieszkanców posiada swojego pupila. Więc czyje Pieski XXX na Waszych trawnikach.
[quote="Gosc"]Ktoś niszczył ciężkim sprzetem drogi i chodniki[/quote] Rozumiem decyzję o postawieniu siatki, ale sprawa jest nieaktualna.
[quote="Gosc"]Czy zagwarantujesz, że ty i twoi sąsiedzi po zrobieniu furtki nie będą zostawiać samochodów na terenie spółdzielni? U was nie widzę terenu dla 1,2 miejsca parkingowego dla każdego mieszkania jak przewiduje prawo[/quote] Nie każdy z nowych posiada samochód, a w obecnej sytuacji chyba nikt nie ryzykowałby zostawienia swojego auta ZA siatką, a na odważnych macie przecież ochronę.
Mieszkańcy osiedla Pod Wawrzynami, apeluję o jakieś odblaskowe znaczki do kościoła w niedzielę, bo jak ktoś z Szymanowskiego 10 Wam ręke uściśnie nieświadomie to dopiero bedzie afera, albo może porosić księdza o wyznaczenie jakiś sektorów.
Polska, mieszkam w Polsce ...... |
|
|
|
|
TomTom
Gość
|
Wysłany: 10-02-2009, 12:32
|
|
|
A może zamiast się kłócić anonimowo to się spotkać. Mieszkańcy "10-tki" i Wawrzyny i porozmawiać - na argumenty. Mieszkańcy 10-tki mają prawo się grodzić - to jest ich działka (chyba że w KW są zapisy o służebności) i trzeba to zrozumieć i uszanować. Mieszkańcy "Pod Wawrzynami" zapewne chcieli by być traktowani po sąsiedzku, bez uprzedzeń, bez patrzenia przez pryzmat pijackich ekip wynajmowanych przez developera-oszusta. Dobrzy sąsiedzi nie stawiają ostrokołu wokół siebie Spotkajcie się i się dogadajcie - na pewno się da
Pozdrawiam
Też z Wieliczki |
|
|
|
|
master7
Hysinbold
Osiedle: Zdrojowe
Pomógł: 3 razy Wiek: 51 Dołączył: 07 Gru 2006 Posty: 3885 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
|
Abrakadabra
Zawalisko
Wiek: 45 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 891 Skąd: Przemyśl / Wieliczka
|
Wysłany: 10-02-2009, 23:05
|
|
|
Podobne problemy (tyle że przynajmniej mieszkańcy nie będą taplać się w błocie) będą mieć mieszkańcy osiedla przy parku. Obecnie mają futkę, którą pozwala im na dojście do ulicy osiedlowej w stronę sklepów. Jednak spółdzielnia interweniowała, że trzeba ją usunąć!
Masakra. Mam nadzieję, że kiedyś doczekamy się końca tych tworów zwanych spółdzielniami... |
_________________ Wyrażam wyłącznie prywatne poglądy, do czego mam prawo, zgodnie z art. 54 Konstytucji RP |
|
|
|
|
Gość
Gość
|
Wysłany: 11-02-2009, 07:41
|
|
|
Abrakadabra napisał/a: | Podobne problemy (tyle że przynajmniej mieszkańcy nie będą taplać się w błocie) będą mieć mieszkańcy osiedla przy parku. Obecnie mają futkę, którą pozwala im na dojście do ulicy osiedlowej w stronę sklepów. Jednak spółdzielnia interweniowała, że trzeba ją usunąć!
Masakra. Mam nadzieję, że kiedyś doczekamy się końca tych tworów zwanych spółdzielniami... |
To ta sama spółdzielnia co postawiła tą dźwiękoszczelną siatkę koło bloku 10? |
|
|
|
|
Abrakadabra
Zawalisko
|
Wysłany: 11-02-2009, 15:46
|
|
|
Tak to ta sama spółdzielnia z tym samym prezesem |
_________________ Wyrażam wyłącznie prywatne poglądy, do czego mam prawo, zgodnie z art. 54 Konstytucji RP |
|
|
|
|
czesio
Gość
|
Wysłany: 11-02-2009, 20:45
|
|
|
Abrakadabra napisał/a: | Tak to ta sama spółdzielnia z tym samym prezesem |
sprawdziłem, Prezes SM ma udziały w fabryce drutu kolczastego. |
|
|
|
|
Horb
Gwarek
|
Wysłany: 11-02-2009, 20:49
|
|
|
Abrakadabra napisał/a: | Podobne problemy (tyle że przynajmniej mieszkańcy nie będą taplać się w błocie) będą mieć mieszkańcy osiedla przy parku. Obecnie mają futkę, którą pozwala im na dojście do ulicy osiedlowej w stronę sklepów. Jednak spółdzielnia interweniowała, że trzeba ją usunąć!
Ręce opadają. Dochodzę do wniosku, że mieszkańcy bloków 4-7 to prawdziwi szczęściarze. Nie dość, że nia mamy żadnej siatki odgradzającej nas od spółdzielni to jeszcze mamy chodnik. |
|
|
|
|
Abrakadabra
Zawalisko
|
Wysłany: 11-02-2009, 21:01
|
|
|
Też się nad tym zastanawiałem jak to możliwe. Ale może się lepiej nie cieszyć, bo zawsze moga nas zagrodzić |
|
|
|
|
|