Przesunięty przez: master7 26-03-2008, 16:05 |
Płatne parkingi |
Autor |
Wiadomość |
nacomito
Nadszybie
Osiedle: Bulwar Zachodzącego Słońca
|
Wysłany: 03-06-2008, 21:45
|
|
|
SPP jest jednym z najlepszych posunięć wielickich radnych. Proponuję ponownie, by ją poszerzyć o parking przy cmentarzu, który powinien być dla żałobników i odwiedzających groby swych bliskich, a nie dla przesiadających się na busy mieszkańców miejsko-gminnego województwa wielickiego.
miquel napisał/a: | I jak dla mnie dowodzi to tylko pazerności urzędu wielickiego. Nieczego więcej. Bezmyślne i bezzasadne ździerstwo. |
Idze, idze centusiu krakowski ... |
|
|
|
|
master7
Hysinbold
Osiedle: Zdrojowe
Pomógł: 3 razy Wiek: 51 Dołączył: 07 Gru 2006 Posty: 3885 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
|
miquel
Gość
|
Wysłany: 04-06-2008, 09:45
|
|
|
Tsubasa napisał/a: | miguel idz sobie Ty na frum miasta Krakowa i tam siej zamet.. piszesz glupoty, farmazony i dyrdymaly.. nie chcesz placic, to se lataj na nogach do pracy albo jezdzij busem, jak chcesz zmienic prace to zmien, nikt Cie tu nie trzyma i nikt tesknil nie bedzie.. ja wole zaplacic te 0,5 czy 1 pln i spokjnie zalatwic co trzeba niz krazyc wokol rynku i szukac miejsca..
jak widac Twoim powoalniem jest zawod taksowkarza, po prostu zlotowa jestes i tyle.. i nie pisz ze wolisz dac stowe na obiady dzieciom, bo ktos o takich pogladach jakie tutaj prezentujesz (wlaczajac w to kulture obycia) nie dalby nawet zebrzacemu dziecku na ulicy..
po prostu glosna krowa malo mleka daje |
Cóż:))), psychologiem to Ty nie jesteś więc daruj sobie charakterystykę:))).
Ty zaś piszesz jakbyś był [wycięte] . Czyżbyz tam pracował i ustanawiał te XXX uchwały?
Życzę Ci więc żeby Ci jak najwięcej ludzi parkowało pod oknami, jeśłi nie mieszkasz w strefie płatnej, żebys nie mógł wyjechać z domu. Może wtady zrozumiesz jaki to bezsens ustanawiać 10 ulic płatnych, innych nie i wogóle płacić za to że możesz se postac samochodem.
Ciekawe też w czym jest lepszy mieszkający w strefie od tego który tutaj nie mieszka a pracuje i dlaczego ktos ma płacić 10 zł miesięcznie a drugi 100 zł? A najdurniejsze jest to że nawet jeśłi zapłacisz możesz nie stanąc bo może nie być miejsca:))). XXX i tyle. |
|
|
|
|
miquel
Gość
|
Wysłany: 04-06-2008, 09:57
|
|
|
nacomito napisał/a: | SPP jest jednym z najlepszych posunięć wielickich radnych. Proponuję ponownie, by ją poszerzyć o parking przy cmentarzu, który powinien być dla żałobników i odwiedzających groby swych bliskich, a nie dla przesiadających się na busy mieszkańców miejsko-gminnego województwa wielickiego.
miquel napisał/a: | I jak dla mnie dowodzi to tylko pazerności urzędu wielickiego. Nieczego więcej. Bezmyślne i bezzasadne ździerstwo. |
Idze, idze centusiu krakowski ... |
A dlaczego nie...przynajmniej będzie sprawiedliwie. Jak płacić to wszędzie a nie tylko na 10ciu ulicach:)))))))). Proponuję tez pobierać opłaty za parkowanie w Sierczy, Grajowie i Czarnochowicach:)))))))). Najlepiej sobie bramę w Wieliczce postawić i ta pobierać opłatę:))). Można też pobierac opłatę za dyżurnych stojacych samochodami przy PKP koło kebaba u Daniela:)))- w zależnosci od ilości decybeli w autku:))))))).
Chłopaki cwaniakujecie bo mieszkacie na osiedlach gdzie za postój nie płacą:))). Do centrum Wieliczki możecie na piechotę ale tyłka Wam szkoda ruszyć bo Prawdziwy Wieliczanin przecież musi podjechać pod sam bank albo ośrodek zdrowia:))). Co mu ma jakiś obcy pracujący miejsce zajmować:))). Niech spada do Krakowa:))))))). A najlepiej daleeeeeej:))).
Tylko weźcie pod uwagę że przedsiębiorca płaci więcej na Wieliczkę niż Wy wszyscy razem wzięci. Nie widze powodu zebym miał być skubany z pieniędzy przez nieodpowiedzialnych urzędników.
Co zaś do centusia to się nie wypowiem:))))), to świadczy tylko i wyłącznie o Tobie.
Też jesteś pracownikiem urzędu?:))) |
|
|
|
|
miquel
Gość
|
Wysłany: 04-06-2008, 09:59
|
|
|
Brawo admin!!! To już spytać nie można czy ktoś z urzędu prawda? |
|
|
|
|
przemo
Żupa solna
Osiedle: 500m od rynku
Pomógł: 17 razy Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 6286 Skąd: 49.991 N, 20.060 E
|
Wysłany: 04-06-2008, 10:02
|
|
|
miquel Ty jestes z gatunku pasozyt miejski ?
Dla Ciebie wszystko za darmo ?
Nie podoba Ci się sposób w jaki funkcjonuje wieliczka to daj sobie z nia spokuj a nie obiecuj tylko ze ja porzuciśz.
Sposób w jaki się wypowiadasz pokazuje kim jesteś, a co za tym idzie i sposób Twojego rozumowania
Ja nie mam ochoty więcej z Toba polemizowac i jestem za tym aby odciąć Twoje IP od tego portalu. |
|
|
miquel
Gość
|
Wysłany: 04-06-2008, 10:08
|
|
|
przemo napisał/a: | miquel Ty jestes z gatunku pasozyt miejski ?
Dla Ciebie wszystko za darmo ?
Nie podoba Ci się sposób w jaki funkcjonuje wieliczka to daj sobie z nia spokuj a nie obiecuj tylko ze ja porzuciśz.
Sposób w jaki się wypowiadasz pokazuje kim jesteś, a co za tym idzie i sposób Twojego rozumowania
Ja nie mam ochoty więcej z Toba polemizowac i jestem za tym aby odciąć Twoje IP od tego portalu. |
Wyobraź sobie że płacę tu wcale niemałe podatki. Uważam że miejsce do parkowania przed firmą należy mi się za darmo i zdania nie zmienię. Jest mi to potrzebne do wykonywania działalności. W przeciwnym razie będę zastawiał ulicę. Będę do tego zmuszony przez uchwałę.
Jeśli mi się nie podoba sposób w jaki funkcjonuje Wieliczka to mam prawo o tym mówić a Ty jesteś ostatnim który może mi to prawo zabrać.
Nie komentuj mojego rozumowania bo nie masz do tego prawa nie wiedząc jaki charakter działalności wykonuję.
Nie polemizuj więc ze mną. |
|
|
|
|
miquel
Gość
|
Wysłany: 04-06-2008, 10:11
|
|
|
Acha. Jestem związany z Wieliczka dość długo. Niewykluczone że się znamy chłopaki;))). |
|
|
|
|
master7
Hysinbold
Osiedle: Zdrojowe
Pomógł: 3 razy Wiek: 51 Dołączył: 07 Gru 2006 Posty: 3885 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 04-06-2008, 10:38
|
|
|
miquel napisał/a: | Brawo admin!!! To już spytać nie można czy ktoś z urzędu prawda? |
Można pytać o wszystko, byleby zgodnie z regulaminem.
Twoje uwagi odnośnie stref można uznać jak najbardziej zasadne, każdy w końcu może mieć swoje zdanie, niemniej jednak przeplatasz to niepotrzebnymi "wycieczkami". Inni zresztą też.
Krytykować zawsze można, ale nie trzeba przy tym krzyczeć, że ktoś jest taki a owaki, czy sugerować że ktoś jest od kogoś. |
_________________ www.wieliczka24.info
www.master7.rowerpower.org
Hosting Dedykowany | Wirtualizacja | Profesjonalny Hosting | Serwery Gier |
|
|
|
|
miquel
Gość
|
Wysłany: 04-06-2008, 10:52
|
|
|
master7 napisał/a: | miquel napisał/a: | Brawo admin!!! To już spytać nie można czy ktoś z urzędu prawda? |
Można pytać o wszystko, byleby zgodnie z regulaminem.
Twoje uwagi odnośnie stref można uznać jak najbardziej zasadne, każdy w końcu może mieć swoje zdanie, niemniej jednak przeplatasz to niepotrzebnymi "wycieczkami". Inni zresztą też.
Krytykować zawsze można, ale nie trzeba przy tym krzyczeć, że ktoś jest taki a owaki, czy sugerować że ktoś jest od kogoś. |
No. Nie śmiem się nie zgodzić. To sie tyczy każdego z uczestników duskusji. Tak zalogowanych jak i nie. |
|
|
|
|
pablo
Mina
Osiedle: Lekarka
Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 02 Sie 2007 Posty: 2646 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 04-06-2008, 10:58
|
|
|
Też prowadzę firmę w centrum, kupiłem abonament i jestem zadowolony, bo znacznie łatwiej zaparkować mi w okolicy siedziby, nie tracę kilka razy dziennie po parę minut na szukanie miejsca, bo moja praca jest taka, że się kręcę tam i z powrotem.
Jak będziesz zwijał działalność z Wieliczki, daj znać, chętnie wezmę po tobie lokal w centrum |
|
|
|
|
miquel
Gość
|
Wysłany: 04-06-2008, 11:02
|
|
|
pablo napisał/a: | Też prowadzę firmę w centrum, kupiłem abonament i jestem zadowolony, bo znacznie łatwiej zaparkować mi w okolicy siedziby, nie tracę kilka razy dziennie po parę minut na szukanie miejsca, bo moja praca jest taka, że się kręcę tam i z powrotem.
Jak będziesz zwijał działalność z Wieliczki, daj znać, chętnie wezmę po tobie lokal w centrum |
A ile zapłaciłeś za abonament?
Jeśli stać Cię na kupno połowy kamienicy w centrum to proszę bardzo. Kupuj:). |
|
|
|
|
pablo
Mina
Osiedle: Lekarka
Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 02 Sie 2007 Posty: 2646 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 04-06-2008, 11:06
|
|
|
100 za czerwiec, jest w cenniku
Za ile? |
|
|
|
|
miquel
Gość
|
Wysłany: 04-06-2008, 11:09
|
|
|
pablo napisał/a: | 100 za czerwiec, jest w cenniku
Za ile? |
Nie uważasz że to sporo za dużo? Jak to się ma do mieszkańca strefy który płaci 120 rocznie i najczęsciej nie musi nawet kupować bo pomiędzy 8-16 jest w pracy(jeśli pracuje poza strefą, jeśli nie też płaci 120 za rok)?
2 mln? |
|
|
|
|
miquel
Gość
|
Wysłany: 04-06-2008, 11:16
|
|
|
I jeszcze pytanie. Jeśli jest mi z 6 samochodów potrzebne np 3 zawsze przy biurze, do tego 3 samochody pracowników i szefa czwarty to co? Mam płacić 10 tyś rocznie? To jaki to interes dla mnie? Żaden?
Jaki to interes dla Wieliczki jeśli potencjalny przedsiębiorca "zwinie żagle" i kilkadziesiąt lub kilkaset tysięcy miesięcznie podatku będzie płacił gdze indziej? Może mi ktoś wyjasnić?
I co na to wielce przewidujący radni na czele z panem burmistrzem? |
|
|
|
|
|