Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: master7
26-03-2008, 16:05
Płatne parkingi
Autor Wiadomość
nacomito 
Nadszybie

Osiedle: Bulwar Zachodzącego Słońca
Wysłany: 03-06-2008, 21:45   

SPP jest jednym z najlepszych posunięć wielickich radnych. Proponuję ponownie, by ją poszerzyć o parking przy cmentarzu, który powinien być dla żałobników i odwiedzających groby swych bliskich, a nie dla przesiadających się na busy mieszkańców miejsko-gminnego województwa wielickiego.

miquel napisał/a:
I jak dla mnie dowodzi to tylko pazerności urzędu wielickiego. Nieczego więcej. Bezmyślne i bezzasadne ździerstwo.

Idze, idze centusiu krakowski ...

master7 
Hysinbold

Osiedle: Zdrojowe
Wysłany: 04-06-2008, 09:44   

Bardzo proszę kulturalną dyskusję i nie rzucanie obelg czy obraźliwych uwag pod adresem kogokolwiek.
Sugerowałbym także zapoznanie się z cytowaniem selektywnym.

master771

miquel
Gość
Wysłany: 04-06-2008, 09:45   

Tsubasa napisał/a:
miguel idz sobie Ty na frum miasta Krakowa i tam siej zamet.. piszesz glupoty, farmazony i dyrdymaly.. nie chcesz placic, to se lataj na nogach do pracy albo jezdzij busem, jak chcesz zmienic prace to zmien, nikt Cie tu nie trzyma i nikt tesknil nie bedzie.. ja wole zaplacic te 0,5 czy 1 pln i spokjnie zalatwic co trzeba niz krazyc wokol rynku i szukac miejsca..

jak widac Twoim powoalniem jest zawod taksowkarza, po prostu zlotowa jestes i tyle.. i nie pisz ze wolisz dac stowe na obiady dzieciom, bo ktos o takich pogladach jakie tutaj prezentujesz (wlaczajac w to kulture obycia) nie dalby nawet zebrzacemu dziecku na ulicy..

po prostu glosna krowa malo mleka daje

Cóż:))), psychologiem to Ty nie jesteś więc daruj sobie charakterystykę:))).
Ty zaś piszesz jakbyś był [wycięte] :) . Czyżbyz tam pracował i ustanawiał te XXX uchwały?
Życzę Ci więc żeby Ci jak najwięcej ludzi parkowało pod oknami, jeśłi nie mieszkasz w strefie płatnej, żebys nie mógł wyjechać z domu. Może wtady zrozumiesz jaki to bezsens ustanawiać 10 ulic płatnych, innych nie i wogóle płacić za to że możesz se postac samochodem.
Ciekawe też w czym jest lepszy mieszkający w strefie od tego który tutaj nie mieszka a pracuje i dlaczego ktos ma płacić 10 zł miesięcznie a drugi 100 zł? A najdurniejsze jest to że nawet jeśłi zapłacisz możesz nie stanąc bo może nie być miejsca:))). XXX i tyle.

miquel
Gość
Wysłany: 04-06-2008, 09:57   

nacomito napisał/a:
SPP jest jednym z najlepszych posunięć wielickich radnych. Proponuję ponownie, by ją poszerzyć o parking przy cmentarzu, który powinien być dla żałobników i odwiedzających groby swych bliskich, a nie dla przesiadających się na busy mieszkańców miejsko-gminnego województwa wielickiego.

miquel napisał/a:
I jak dla mnie dowodzi to tylko pazerności urzędu wielickiego. Nieczego więcej. Bezmyślne i bezzasadne ździerstwo.

Idze, idze centusiu krakowski ...

A dlaczego nie...przynajmniej będzie sprawiedliwie. Jak płacić to wszędzie a nie tylko na 10ciu ulicach:)))))))). Proponuję tez pobierać opłaty za parkowanie w Sierczy, Grajowie i Czarnochowicach:)))))))). Najlepiej sobie bramę w Wieliczce postawić i ta pobierać opłatę:))). Można też pobierac opłatę za dyżurnych stojacych samochodami przy PKP koło kebaba u Daniela:)))- w zależnosci od ilości decybeli w autku:))))))).
Chłopaki cwaniakujecie bo mieszkacie na osiedlach gdzie za postój nie płacą:))). Do centrum Wieliczki możecie na piechotę ale tyłka Wam szkoda ruszyć bo Prawdziwy Wieliczanin przecież musi podjechać pod sam bank albo ośrodek zdrowia:))). Co mu ma jakiś obcy pracujący miejsce zajmować:))). Niech spada do Krakowa:))))))). A najlepiej daleeeeeej:))).
Tylko weźcie pod uwagę że przedsiębiorca płaci więcej na Wieliczkę niż Wy wszyscy razem wzięci. Nie widze powodu zebym miał być skubany z pieniędzy przez nieodpowiedzialnych urzędników.
Co zaś do centusia to się nie wypowiem:))))), to świadczy tylko i wyłącznie o Tobie.
Też jesteś pracownikiem urzędu?:)))

miquel
Gość
Wysłany: 04-06-2008, 09:59   

Brawo admin!!! To już spytać nie można czy ktoś z urzędu prawda?

przemo 
Żupa solna

Osiedle: 500m od rynku
Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 04-06-2008, 10:02   

miquel Ty jestes z gatunku pasozyt miejski ?
Dla Ciebie wszystko za darmo ?
Nie podoba Ci się sposób w jaki funkcjonuje wieliczka to daj sobie z nia spokuj a nie obiecuj tylko ze ja porzuciśz.

Sposób w jaki się wypowiadasz pokazuje kim jesteś, a co za tym idzie i sposób Twojego rozumowania

Ja nie mam ochoty więcej z Toba polemizowac i jestem za tym aby odciąć Twoje IP od tego portalu.

miquel
Gość
Wysłany: 04-06-2008, 10:08   

przemo napisał/a:
miquel Ty jestes z gatunku pasozyt miejski ?
Dla Ciebie wszystko za darmo ?
Nie podoba Ci się sposób w jaki funkcjonuje wieliczka to daj sobie z nia spokuj a nie obiecuj tylko ze ja porzuciśz.

Sposób w jaki się wypowiadasz pokazuje kim jesteś, a co za tym idzie i sposób Twojego rozumowania

Ja nie mam ochoty więcej z Toba polemizowac i jestem za tym aby odciąć Twoje IP od tego portalu.

Wyobraź sobie że płacę tu wcale niemałe podatki. Uważam że miejsce do parkowania przed firmą należy mi się za darmo i zdania nie zmienię. Jest mi to potrzebne do wykonywania działalności. W przeciwnym razie będę zastawiał ulicę. Będę do tego zmuszony przez uchwałę.
Jeśli mi się nie podoba sposób w jaki funkcjonuje Wieliczka to mam prawo o tym mówić a Ty jesteś ostatnim który może mi to prawo zabrać.
Nie komentuj mojego rozumowania bo nie masz do tego prawa nie wiedząc jaki charakter działalności wykonuję.
Nie polemizuj więc ze mną.

miquel
Gość
Wysłany: 04-06-2008, 10:11   

Acha. Jestem związany z Wieliczka dość długo. Niewykluczone że się znamy chłopaki;))).

master7 
Hysinbold

Osiedle: Zdrojowe
Wysłany: 04-06-2008, 10:38   

miquel napisał/a:

Można pytać o wszystko, byleby zgodnie z regulaminem.
Twoje uwagi odnośnie stref można uznać jak najbardziej zasadne, każdy w końcu może mieć swoje zdanie, niemniej jednak przeplatasz to niepotrzebnymi "wycieczkami". Inni zresztą też.
Krytykować zawsze można, ale nie trzeba przy tym krzyczeć, że ktoś jest taki a owaki, czy sugerować że ktoś jest od kogoś.

master771

miquel
Gość
Wysłany: 04-06-2008, 10:52   

master7 napisał/a:
miquel napisał/a:

Można pytać o wszystko, byleby zgodnie z regulaminem.
Twoje uwagi odnośnie stref można uznać jak najbardziej zasadne, każdy w końcu może mieć swoje zdanie, niemniej jednak przeplatasz to niepotrzebnymi "wycieczkami". Inni zresztą też.
Krytykować zawsze można, ale nie trzeba przy tym krzyczeć, że ktoś jest taki a owaki, czy sugerować że ktoś jest od kogoś.

No. Nie śmiem się nie zgodzić. To sie tyczy każdego z uczestników duskusji. Tak zalogowanych jak i nie.

pablo 
Mina

Osiedle: Lekarka
Wysłany: 04-06-2008, 10:58   

Też prowadzę firmę w centrum, kupiłem abonament i jestem zadowolony, bo znacznie łatwiej zaparkować mi w okolicy siedziby, nie tracę kilka razy dziennie po parę minut na szukanie miejsca, bo moja praca jest taka, że się kręcę tam i z powrotem.
Jak będziesz zwijał działalność z Wieliczki, daj znać, chętnie wezmę po tobie lokal w centrum :P

miquel
Gość
Wysłany: 04-06-2008, 11:02   

pablo napisał/a:
Też prowadzę firmę w centrum, kupiłem abonament i jestem zadowolony, bo znacznie łatwiej zaparkować mi w okolicy siedziby, nie tracę kilka razy dziennie po parę minut na szukanie miejsca, bo moja praca jest taka, że się kręcę tam i z powrotem.
Jak będziesz zwijał działalność z Wieliczki, daj znać, chętnie wezmę po tobie lokal w centrum :P

A ile zapłaciłeś za abonament?
Jeśli stać Cię na kupno połowy kamienicy w centrum to proszę bardzo. Kupuj:).

pablo 
Mina

Osiedle: Lekarka
Wysłany: 04-06-2008, 11:06   

100 za czerwiec, jest w cenniku :)
Za ile? :)

miquel
Gość
Wysłany: 04-06-2008, 11:09   

pablo napisał/a:
100 za czerwiec, jest w cenniku :)
Za ile? :)

Nie uważasz że to sporo za dużo? Jak to się ma do mieszkańca strefy który płaci 120 rocznie i najczęsciej nie musi nawet kupować bo pomiędzy 8-16 jest w pracy(jeśli pracuje poza strefą, jeśli nie też płaci 120 za rok)?
2 mln?

miquel
Gość
Wysłany: 04-06-2008, 11:16   

I jeszcze pytanie. Jeśli jest mi z 6 samochodów potrzebne np 3 zawsze przy biurze, do tego 3 samochody pracowników i szefa czwarty to co? Mam płacić 10 tyś rocznie? To jaki to interes dla mnie? Żaden?
Jaki to interes dla Wieliczki jeśli potencjalny przedsiębiorca "zwinie żagle" i kilkadziesiąt lub kilkaset tysięcy miesięcznie podatku będzie płacił gdze indziej? Może mi ktoś wyjasnić?
I co na to wielce przewidujący radni na czele z panem burmistrzem?

Odpowiedz do tematu