Parkowanie mieszkańców bloków przy ulicy W. Pola |
Autor |
Wiadomość |
rekin
Warzelnik rekin
Osiedle: pola
|
Wysłany: 23-07-2009, 22:36 Parkowanie mieszkańców bloków przy ulicy W. Pola
|
|
|
Szanowni Państwo
Mam pytanieza gdzie będziemy parkować samochody po realizacji planowanych inwestycji( Hotel z restauracją, przedszkole) w naszym rejonie. Jako pierwsza zrobiła nam na rękę gmina stawiając znaki zakazu zatrzymywania się przy ulicy W. Pola. Spółdzielnia wyszła im naprzeciw zakazując postoju pojazdów w zatoczkach przed blokami które stanowią drogę pożarową. Jest to już moje drugie i ostatnie wejście na forum (ja sobie poradzę) , ale dziwię się że nikogo z mieszkańców to nie interesuje. Myślę że forum się ożywi jak straż miejska zacznie egzekwować ostatnio postawione znaki zakazu parkowania i trzeba będzie samochód zostawiać kilopmetr od domu. |
|
|
|
|
Tomek73
Mina
Pomógł: 5 razy Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 1407 Skąd: Niewielka Wioska
|
Wysłany: 23-07-2009, 22:43
|
|
|
Ostatnio w tej sprawie zadzwoniłem do SM. I gość zakładajacy " strefe zamieszkania" powiedział mi ze założyli znaki bo w zatoczkach pojawiały sie samochody osób niemieszkajacych w zasobach SM, a spóldzielcy to moga wjechać. Znaja Kodeks Drogowy tak jak ja, przed Twoja uwagą . Ale jeszcze lepiej zrobili kolo apteki na Piłsudskiego - znak "strefa zamieszkania" a zaraz za nim wyzwirowany plac ( parking) - oczywiscie nie oznaczony "P" |
|
|
|
|
Tomek73
Mina
Pomógł: 5 razy Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 1407 Skąd: Niewielka Wioska
|
Wysłany: 23-07-2009, 22:44
|
|
|
rekin, a gdzie ma byc ten hotel ? |
|
|
|
|
Amika
Solanka
|
Wysłany: 24-07-2009, 13:56
|
|
|
Może zrobią parking podziemny |
|
|
|
|
przemo
Żupa solna
Osiedle: 500m od rynku
Pomógł: 17 razy Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 6286 Skąd: 49.991 N, 20.060 E
|
Wysłany: 24-07-2009, 17:20
|
|
|
W kopalni |
|
|
rekin
Gość
|
Wysłany: 24-07-2009, 23:29
|
|
|
Nie wiem czy to ma być hotel ( choć ma taki wygląd) czy przychodnia , czy bank są różne sugestie w necie, ale na pewno będą to budynki użyteczności publicznej wymagające miejsc parkingowych.
A propos strefy zamieszkania - poczytaj kodeks ruchu drogowego. W strefie zamieszkania obowiązuje zakaz postoju, oprócz miesc do tego wyznaczonych i odpowiednio oznakowanych - a takich nie ma!
Wniosek: Zgodnie z obowiązującym prawem w strefie zamieszkanie nie wolno parkować. Można tylko się zatrzymać i wysadzić pasażera.
CBDU!.
Bardzo proszę osoby zawodowo zajmujące się ruchem drogowym o obalenie mojej tezy i rzeczowe uzasadnienie , bo ja jestem laikiem. |
|
|
|
|
AdR
Poprzecznia
Osiedle: W. Pola
Wiek: 36 Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 129 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 26-07-2009, 21:22
|
|
|
rekin napisał/a: | Wniosek: Zgodnie z obowiązującym prawem w strefie zamieszkanie nie wolno parkować. Można tylko się zatrzymać i wysadzić pasażera. |
dobry wniosek, niestety
jeśli w strefie zamieszkania są tablice oznaczające miejsca parkingowe to można się zaparkować - w innym przypadku absolutnie nie! |
|
|
|
|
|