Poprzedni temat «» Następny temat
Park Mickiewicza po nowemu - Orlik 2012
Autor Wiadomość
sierot 
Kierat konny

Wysłany: 16-04-2009, 18:19   

A czy jest tam jakiś stróż, który pilnuje porządku i czy istnieje jakakolwiek lista, kiedy boisko jest wolne, a kiedy zajęte?

Tsubasa 

Osiedle: Lekarka
Wysłany: 16-04-2009, 20:37   

Z tego co mi wiadomo to będzie tam gospodarz obiektu, będą zapisy na odpowiednie godziny, a także podobno ma to być oświetlone i czynne do późnych godzin nocnych... co z tego wyjdzie to się zobaczy..
www.nano-reef.pl - bo małe jest piękne

TheNaturat 
Żupnik

Wysłany: 16-04-2009, 20:38   

Nie wiem, nie widziałem nikogo takiego. Tylko robotnicy.

pik 
Sztygar

Osiedle: Śródmieście
Wysłany: 16-04-2009, 22:05   

Cieszy mnie twoje poczucie porządku i poczebę koszy na śmieci ale jak piszesz o grafitti to ciarki mnie przechodzą, może pnącze jakieś posadzić lub jakieś krzewy a grafitti sobie w pokoju namaluj.

Tomek73 
Mina

Wysłany: 16-04-2009, 23:21   

dlaczego nie grafitti. Trzeba go tylko zrobić z głowa. Wystarczy spojrzeć na mur na al.Powstańców Sląskich w K-wie czy na przyczolki wiaduktów na al. 29 Listopada. Na pewno sa ladniejsze niz goly beton. I "malarze" jakoś z respektem do nich podchodza i nie bardzo maja ochote na zamalowywanie.

master7 
Hysinbold

Osiedle: Zdrojowe
Wysłany: 17-04-2009, 07:48   

Tsubasa napisał/a:
czynne do późnych godzin nocnych

To może jakaś rekreacja grupowa dla użytkowników. Oczywiście w późnych godzinach wieczornych, tak aby nie zajmować miejsca młodzieży, która to już powinna spać ;) a my zawsze będziemy mogli wytrącić argument z ręki tym marudom, które twierdzą, że tylko siedzimy wieczorami przed komputerami i narzekamy ;)

master771

sierot 
Kierat konny

Wysłany: 17-04-2009, 09:50   

Zajrzałem tam wczoraj wieczorem na chwilę, boisko niby już otwarte do użytku, ale szczegółów organizacyjnych można się dowiedzieć jedynie z regulaminu. A ten głosi iż:
- obiekt czynny jest od 10 do 22 z zastrzeżeniem, że do 16 jest używany w ramach zajęć WF
- przez cały czas powinien czuwać tam "instruktor sportu"
- można dokonywać rezerwacji u wspomnianego instruktora (chyba jakoś tak)
- nie wolno [i tu długa lista ;) ]
To chyba najważniejsze sprawy. Czekamy więc na instruktora sportu ;) I jeszcze krótka ocena odnośnie ilości zawodników, choć puste boisko może trochę mylić:
5 osób - od biedy dałoby się pograć, ale zdecydowanie za mało
6 osób - da się pograć, trzeba dużo biegać
7 osób - najpewniej optymalna liczba zawodników
8 osób - pewnie da się pograć, ale robi się ciasno
9 osób - raczej za dużo.

Ziemianin
Gość
Wysłany: 17-04-2009, 10:38   

buszuję po forum i czytam posty i dziś powiem bo mam dobry humor cieszę się że jest Orlik bo jak napisał Sierot 5 za mało 9 za duzo
to niech bedzie jedna osoba po 22 jak bedzie cieplo to zapraszam na boisko na medytacje w poblizu zieleni ciesze sie ze jest ogrodzony plac zabaw park bedzie kort jest orlik i basen wszedzie blisko jednym slowem wieczorem luzik

TheNaturat 
Żupnik

Wysłany: 17-04-2009, 12:47   

pik napisał/a:
Cieszy mnie twoje poczucie porządku i poczebę koszy na śmieci ale jak piszesz o grafitti to ciarki mnie przechodzą, może pnącze jakieś posadzić lub jakieś krzewy a grafitti sobie w pokoju namaluj.

Ha, ha, sorry ale to jest tylko murek a nie nowa elewacja na jakimś budynku. Chcesz tego czy nie - street art to też sztuka. A pokoju owszem, mam już namalowane nie martw się.

nacomito 
Nadszybie

Osiedle: Bulwar Zachodzącego Słońca
Wysłany: 17-04-2009, 15:36   Otwarcie "Orlika" - 1 maja

Wg Dziennika Polskiego kompleks wybudowany w parku Mickiewicza w ramach rządowego programu "Moje boisko - Orlik 2012" jest już gotowy. Uroczyste przekazanie do użytkowania zaplanowano na 1 maja. Orlik kosztował 1,2 mln zł.

Zapewne będzie wstęga, orkiestra i kiełbaski.

sierot 
Kierat konny

Wysłany: 17-04-2009, 16:50   

Kiełbasek nie będzie - 1 maja wypada w piątek :P

nacomito 
Nadszybie

Osiedle: Bulwar Zachodzącego Słońca
Wysłany: 17-04-2009, 20:34   

sierot napisał/a:
Kiełbasek nie będzie - 1 maja wypada w piątek :P

Na kiełbasę wyborczą udzielona jest dyspensa.

Ziemianin
Gość
Wysłany: 17-04-2009, 21:00   

a moze bardziej na sportowo dla kazdego marudnego łyk soku z pomarańczy podobno witamina c podnosi na duchu

gość
Gość
Wysłany: 20-04-2009, 12:51   

Ale będzie Biskup i za kasę z obsuwy poświęci

pablo 
Mina

Osiedle: Lekarka
Wysłany: 21-04-2009, 22:13   

Prace wykończeniowe przy budowie zaplecza sanitarno-szatniowego kompleksu boisk powstałych w Parku Mickiewicza w ramach Rządowego Programu "Orlik 2012" dobiegają końca. Zaplecze to zawiera sanitariaty (dostępne także dla osób spacerujących po parku oraz wypoczywających na placu zabaw), magazyn sportowy, pomieszczenie trenera.
Korzystając ze słonecznej pogody, nauczyciele prowadzą już pierwsze lekcje wychowania fizycznego na nowych – i długo wyczekiwanych obiektach sportowych.
Przypomnijmy, że w ramach Rządowego Programu "Orlik 2012" wybudowane zostały wielofunkcyjne boiska dla młodzieży, które są bezpłatne i ogólnodostępne. Boiska zostały odpowiednio ogrodzone i oświetlone i posiadają zaplecze z szatniami, toaletami oraz pomieszczeniami na sprzęt. Budowa boisk finansowana jest z trzech źródeł : budżetu państwa, samorządu wojewódzkiego oraz gminy.
Z dniem dzisiejszym na wielickim Orliku rozpoczął pracę jeden z trzech trenerów – animatorów sportu, którzy będą pilnowali porządku na tych obiektach. Szczegóły zasad korzystania z wielofunkcyjnych boisk reguluje specjalny regulamin.
Więcej http://www.wieliczka.eu/p...ickiewicza.html

Odpowiedz do tematu