Paraliż drogowy |
Autor |
Wiadomość |
pablo
Mina
Osiedle: Lekarka
Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 02 Sie 2007 Posty: 2646 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 28-04-2008, 07:30 Paraliż drogowy
|
|
|
Do Wielickich korków spowodowanych światłami już się powoli przyzwyczaiłem. Teraz
od kilku dni skończył się miły wjazd do Krakowa, Wielicka i Kamieńskiego zakorkowane od Kozłówka. Czy jest ku temu jakaś przyczyna, czy też będzie to już stały obrazek w krajobrazie? Ja w piątek porzuciłem auto na Kozłówku i dalej potoczyłem się tramwajem, bo inaczej nie zdążyłbym na czas... |
|
|
|
|
master7
Hysinbold
Osiedle: Zdrojowe
Pomógł: 3 razy Wiek: 51 Dołączył: 07 Gru 2006 Posty: 3885 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 28-04-2008, 07:53
|
|
|
pablo napisał/a: | Czy jest ku temu jakaś przyczyna, czy też będzie to już stały obrazek w krajobrazie? |
Jest zwężenie drogi na Kamieńskiego pod Bonarką.
Robią jakiś wyjazd czy coś takiego. Najlepsze w tym wszystkim jest to że w Dzienniku Polskim czytałem zapewnienia, że wszystko tam ma być robione bezkolizyjnie i bez utrudnień dla kierowców. A wyszło jak zwykle.
Dodatkowo, myślę że na tą okazję remontu, majstrowano coś przy światłach na skrzyżowaniu Wielickiej z Bieżanowską, bo remont jest od niemal tygodnia, a tam już się zaczęło korkować jakieś 3 tygodnie wcześniej. |
_________________ www.wieliczka24.info
www.master7.rowerpower.org
Hosting Dedykowany | Wirtualizacja | Profesjonalny Hosting | Serwery Gier |
Ostatnio zmieniony przez master7 28-04-2008, 08:36, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Tomek73
Mina
Pomógł: 5 razy Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 1407 Skąd: Niewielka Wioska
|
Wysłany: 28-04-2008, 08:06
|
|
|
Na terenach poprzemysłowych koło Sławka i Kamieńskiego (naprzeciw Castoramy) ma powstać duże osiedle. Teraz robią tam wjazd - podobno ma być tunel pod Kamieńskiego. Tak więc korki będą jeszcze przez dłuższy czas. |
|
|
|
|
master7
Hysinbold
|
|
|
|
|
pablo
Mina
|
Wysłany: 28-04-2008, 08:42
|
|
|
Cytat: | "Przebudowa drogi krajowej nr 4 kategorii G ul. Kamieńskiego w Krakowie wraz z budową wiaduktu i towarzyszącą infrastrukturą" wystąpią utrudnienia w ruchu kołowym polegające na ograniczeniu ruchu do jednego pasa w obydwu kierunkach ul. Kamieńskiego na odcinku od ul. Puszkarskiej do ul. Walerego Sławka.
Przewidywany termin zakończenia prac do 30.09.2008 r. |
o k... |
|
|
|
|
master7
Hysinbold
|
|
|
|
|
Tardas
Osiedle: Szymanowskiego
Pomógł: 1 raz Wiek: 45 Dołączył: 12 Gru 2006 Posty: 722 Skąd: Magnum Sal
|
Wysłany: 28-04-2008, 12:53
|
|
|
Cytat: | wystąpią utrudnienia w ruchu kołowym polegające na ograniczeniu ruchu do jednego pasa w obydwu kierunkach ul. Kamieńskiego na odcinku od ul. Puszkarskiej do ul. Walerego Sławka.
Przewidywany termin zakończenia prac do 30.09.2008 r. |
Pięknie. I zbiegnie się to z pierwszymi miesiącami kursowania nowego autobusu 304 z Wieliczki na Dworzec Glowny. Obstawiam, że kurs w jedną stronę zajmie póltorej godziny Będzie można przeczytać "Wojnę i pokój" |
_________________ http://www.wieliczka24.info - niezależna strona miasta |
|
|
|
|
Debris
Bałwan solny
|
Wysłany: 28-04-2008, 14:49
|
|
|
ja już kolejny raz na uczelnię wybrałam sie busem ale efekt i tak mizerny- 1h 40 na aleje, po prostu to jest jakis koszmar. A powrot nie lepszy, zwlaszcza teraz gdy jest tam po jednym pasie. W zeszlym tygodniu jechalam od wlotowej do biuezanowskiej 20 minut koszmmmmmmmar i istotnie najgorsze jest to,ze zbiega sie ten rejon z trasa 304 |
|
|
|
|
nietopesh
Nadszybie
Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Lut 2008 Posty: 3098 Skąd: Pawlikowice
|
Wysłany: 04-05-2008, 14:43
|
|
|
Ale dzisiaj mamy fajny koreczek Wieliczka zakorkowana całkowicie. Od Dobczyc koreczek zaczyna się od Pawlikowic, dawno takiej sytuacji nie było. Ludzie są kierowani z zakopianki do nas bo tam też korek a w radiu i na internecie pełno informacji o objeździe przez Dobczyce i Wieliczke. Zjazd z autostrady zapchany tak samo jak droga od Gdowa, ale nie wiem na jakim odcinku od Dobczyc to będzie na oko 4-5 km a najlepsze to wciąż ludzie się zbierają i korek wydłuża |
_________________ www.pawlikowice.info - Lokalny portal informacyjny |
|
|
|
|
Tomek73
Mina
Pomógł: 5 razy Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 1407 Skąd: Niewielka Wioska
|
Wysłany: 04-05-2008, 15:36
|
|
|
W środę też nie było lepiej (ale w drugą strone) |
|
|
|
|
nietopesh
Nadszybie
Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Lut 2008 Posty: 3098 Skąd: Pawlikowice
|
Wysłany: 04-05-2008, 15:43
|
|
|
nie wiem we środę się z aż takim stanem nie spotkałem ale w tej chwili koreczek sie wydłużył i już zaczyna się mniej więcej po drugiej stronie Pawlikowice jak w takim tempie będzię się on wydłużał to niedługo dojdzie do raciborska na serpentyny ;P ale z tego co widzę z okna to ruch odbywa sie jako tako, aczkolwiek w ślimaczym tempie. Co jakiś czas są fale jak samochody ruszą troszkę, gdy ktoś ze zmysłem orientacji skręci w lokalna dróżkę żeby przejechać przez centrum wioski. |
_________________ www.pawlikowice.info - Lokalny portal informacyjny |
|
|
|
|
pablo
Mina
|
Wysłany: 04-05-2008, 20:20
|
|
|
Od Gdowa popołudniu był korek od Biskupic. |
|
|
|
|
M
Gość
|
Wysłany: 12-05-2008, 10:34 Bieżanowska
|
|
|
Z bieżanowskiej na wielicką to już w ogóle normalnie się nie da wyjechać. Z powodu korków na wielickiej kierowcy jadący tą ulicą nie respektują świateł na skrzyżowaniu z bieżanowską i w efekcie nawet jak się dostanie na bieżanowskiej zielone to nie ma jak wjechać..A tak w ogóle żeby dojechać do centrum z Prokocimia to sie ma alternatywy:
-przez Wielicką j.w
-przez Kamieńskiego - chyba jeszcze gorzej
-A4 - podobno remont opatkowice - swoszowice - nawet nie próbuję
-przejazdy kolejowe- jak się zamkną to 1,5 h można postać
- zapominiałam o jakimś magicznym objeździe?:)
Przesiadam się na tramwaj może MPK zyskując w ten sposób nowych klientów i wpływy dołoży w tej sytuacji trochę kursów tramwajowych / wagonów więcej niż 2, bo jedzie się rano jak śledź w beczce:) |
|
|
|
|
przemo
Żupa solna
Osiedle: 500m od rynku
Pomógł: 17 razy Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 6286 Skąd: 49.991 N, 20.060 E
|
Wysłany: 12-05-2008, 18:30
|
|
|
Zapomnailes
A4 - łagiewniki - carefore - zakopiańska mateczny ( korków wielkich nie ma )
Alternatywnie
a4- łagiewniki - tischnera - wielicka
Jak dla mnie jest super szybko i ok |
|
|
dzika79
Kierat konny
Osiedle: centrum
|
Wysłany: 12-05-2008, 19:03
|
|
|
Pięknie. I zbiegnie się to z pierwszymi miesiącami kursowania nowego autobusu 304 z Wieliczki na Dworzec Glowny. Obstawiam, że kurs w jedną stronę zajmie póltorej godziny Będzie można przeczytać "Wojnę i pokój"
Spokojnie wytrzymajcie do konca czerwca, zaczna sie wakacje to sie zrobi luzniej
Przemo ty to masz leb nie od parady, widac ze prawdziwy kierowca....jakos nikt nie pamieta ze zawsze mozna zjechac z autostrady na Lagiewniki idalej pod Carrefour....dzieki za rade!!!!![/code][/list] |
|
|
|
|
|