oblepione słupy i nikt nic nie robi |
Autor |
Wiadomość |
KJ
Gość
|
Wysłany: 12-06-2009, 09:35 oblepione słupy i nikt nic nie robi
|
|
|
Od lat słupy energetyczne i ogłoszeniowe oblepione są niepoliczalnymi warstwami ogłoszeń. Dzwoniłem do wydziału gosp. komunalnej już dawno, nie raz i jak do tej pory ciągle paskudztwo wisi na słupach. Przy Piłsudskiego chyba najwięcej. Tablica ogłoszeń koło klasztoru to się trzyma dzięki tym papierom chyba.
Do burmistrza pisać? |
|
|
|
|
raphalsky
Mina
|
Wysłany: 12-06-2009, 13:35
|
|
|
Napisz odezwę do narodu, coby zaprzestali szpecić otoczenie i przerzucili się na inne media... |
_________________ Przy okazji uprzejmie informuję, że wbrew temu co twierdzą użytkownicy przemo, nacomito i kszpakik nie jestem Burmistrzem Wieliczki.
Pozdrawiam,
raphalsky |
|
|
|
|
Tomek73
Mina
Pomógł: 5 razy Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 1407 Skąd: Niewielka Wioska
|
Wysłany: 12-06-2009, 18:40
|
|
|
Słupy energetyczne należa do Z-du Energetycznego, a slupy ogłoszeniowe do CKiT - i to chyba do nich a nie do burmistrza należy kierować uwagi. |
|
|
|
|
pablo
Mina
Osiedle: Lekarka
Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 02 Sie 2007 Posty: 2646 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 12-06-2009, 19:04
|
|
|
Problem jest prawnie skomplikowany, bo słupy należą do różnych firm, jak i teren na którym stoją. Wygląda to koszmarnie. 2 tygodnie temu byłem u burmistrza z kompleksową propozycją rozwiązania tego problemu w mieście, praktycznie bez kosztową i obchodzącą niemożność prawną. Niestety pech chciał , że burmistrza nie było, zastępca wyszedł po 30 sekundach, co mniej więcej obrazuje zainteresowanie włodarzy miasta tym tematem. Omawiałem więc problem z sympatycznym człowiekiem, domyślam się, że radnym, jednak oczywiście nie mającym zapewne wpływu. Zostałem odesłany do innych instytucji, czyli delikatnie mówiąc spuszczono mnie po brzytwie. A przecież nie będę latał od instytucji do instytucji, bo wyręczać w pracy włodarzy nie będę.
Wiem, że w innych miastach sobie z tym w sposób przeze mnie zaproponowany poradzono, no ale trzeba chcieć |
|
|
|
|
Piotrex
Mina Obiezyswiat
Osiedle: wies
Pomógł: 1 raz Wiek: 96 Dołączył: 08 Mar 2009 Posty: 1447 Skąd: Wieliczka i okolice
|
Wysłany: 16-06-2009, 14:16
|
|
|
pablo napisał/a: | Zostałem odesłany do innych instytucji, czyli delikatnie mówiąc spuszczono mnie po brzytwie. |
To sie nazywa spychologia, wszystko do kogos nalezy, drogi, parkingi, slupy, dachy ale zeby cos zrobic to juz ciężko, a to wszystko to nasz wizerunek miasta i ludzi |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 16 |
|
|