Przesunięty przez: master7 22-01-2009, 15:44 |
Nowe przedszkole w Wieliczce |
Autor |
Wiadomość |
lekmedwet
Kierat konny lekmedwet.pl
Osiedle: Lekarka II
|
Wysłany: 30-04-2010, 08:43
|
|
|
ygrek napisał/a: | ArturSosin napisał/a: | Nie ma miejsca w panstwowym to idziesz do prywatnego ale dostajesz dofinansowanie w wysokosci jak w panstwowym. |
Zbyt proste, jasne i czytelne, aby można było wprowadzić w życie. |
hmmm nie mam dzieci w wieku przedszolnym ale zapytam jak wyznaczyc czy ktos bogaty czy biedny ??
Czy ten co ma np 5 - 8 dzieci to biedny ??? bo brak mu na nakarmienie i mamusia w kolejnej ciaży ??
Czy ten co ma jedno ledwo wiąze koniec z koncem ale daje rade .... choć juz na prywatne przedszkole ja nie stac ale dochód na "głowę" członka rodziny został przekroczony o 2 zł ...
Z drugiej strony patrzac - mamy starzejące sie społeczeństwo - potrzeba nam jak najwiecej dzieciaków wiec powinna obowiązywać polityka społeczna - czyli finansowania przedszkoli dla wszystkich .... nie ma przeciez gorszych dziec ... |
|
|
|
|
Bartek
Zawalisko
|
Wysłany: 02-05-2010, 08:55
|
|
|
Tak z ciekawości - ile teraz kosztuje miesiąc (opłata miesięczna, jedzenie, zajęcia, itp. czyli wszystko razem) w przedszkolu państwowym w Wieliczce? |
_________________ http://about.me/bolivarinfo |
|
|
|
|
Michał
Gość
|
Wysłany: 02-05-2010, 10:51 przedszkole na Parkowej
|
|
|
Witamy wszystkich!
Z myślą o najmłodszych otwieramy Niepubliczne Przedszkole Artystyczno-Językowe "Hippo Art". Przedszkole jest w fazie remontu, zlokalizowane na ulicy Parkowej w Wieliczce. Swoją działalność rozpoczniemy od września. Zapisy już trwają!
Nasza oferta dla dzieci:
Opieka pedagogiczna doświadczonych nauczycieli
J. angielski
J. francuski
J. niemiecki (dla 5 latków)
J. migowy
Zajęcia umuzykalniające z elementami tańca
Spotkania ze sztuką
Zabawa w teatr
Gimnastyka ogólnorozwojowa
Religia
Stała opieka logopedyczna
Organizacja urodzin
Promocja cenowa dla pierwszych 20 osób przez 6m-cy: 400zł
Zainteresowanych tą ofertą prosimy o kontakt: 512 171 262, 505 393 209 (po godz.13) lub hippo-art@wp.pl . Chętnie udzielimy wszelkich informacji.
Serdecznie zapraszamy!
Nina i Michał Kranc |
|
|
|
|
Nina i Michał Kranc
Gość
|
Wysłany: 04-05-2010, 15:27 Bogata oferta edukacyjna! Zapraszamy!
|
|
|
|
|
|
|
|
przemo
Żupa solna
Osiedle: 500m od rynku
Pomógł: 17 razy Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 6286 Skąd: 49.991 N, 20.060 E
|
Wysłany: 04-05-2010, 15:43
|
|
|
Nie odnaleziono serwera
Firefox nie może odnaleźć serwera www.hippoart.pl. |
|
|
Michał Kranc
Gość
|
Wysłany: 04-05-2010, 15:57
|
|
|
Strona jest w przygotowaniu. Będzie opublikowana za kilka dni.
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
tygryseked
Kopacz
|
Wysłany: 05-05-2010, 07:01
|
|
|
Witam serdecznie na forum ,
Otwarłam Klub "Tygrysek ED" dla dzieci w wieku 1,5-6 lat na ulicy Mietniowskiej 3b w Wieliczce- działa już ponad miesiąc . Jestem w trakcie organizowania całodziennego punktu przedszkolnego dla dzieci wraz z wyżywieniem. Jest możliwość zapisu dziecka już na wakacje . Większośc informacji jest na stronie www.tygryseked.pl. Zapraszam do odwiedzin. Chętnie poznam Państwa opinie na temat mojej dzialalności. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.
Pozdrawiam, |
|
|
|
|
matka
Gość
|
Wysłany: 08-11-2010, 18:09
|
|
|
a co sądzicie o oddawaniu dzieci na godziny do miejsc, gdzie panuje domowa atmosfera??? |
|
|
|
|
atam
Mina
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 03 Lis 2008 Posty: 1021 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 08-11-2010, 19:16
|
|
|
mi by to baaardzo od czasu do czasu odpowiadało... |
|
|
|
|
Tomek73
Mina
Pomógł: 5 razy Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 1407 Skąd: Niewielka Wioska
|
Wysłany: 15-04-2011, 23:01
|
|
|
Właśnie zakończyła sie rekrutacja do przedszkoli w Wieliczce. Duzo dzieciaczków bedzie musiało zostac w domu bo brakuje dla nich miejsc. Np na Pilsudskiego i W.Pola nie przyjeto po ok. 100 trzylatków. Niestety przedszkoli nie przybywa a dzieci owszem. Ale bedą mogly sie wybiegać na pieknej murawie na Psiej (koziej) Gorce. Tam kasa sie znalazła |
|
|
|
|
Tsubasa
Osiedle: Lekarka
Pomógł: 13 razy Wiek: 44 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 3871 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 15-04-2011, 23:18
|
|
|
no i? są jeszcze prywatne które niekiedy są ledwie o 100pln droższe od państwowego suma sumarum.. |
_________________ Czy to prawda, że w Polsce już widać na horyzoncie dobrobyt?
Prawda - horyzont według definicji to wyimaginowana linia, która oddala się w miarę zbliżania
--------------------------------------------------------
www.nano-reef.pl - bo małe jest piękne |
|
|
|
|
nacomito
Nadszybie
Osiedle: Bulwar Zachodzącego Słońca
|
Wysłany: 16-04-2011, 00:00
|
|
|
Tsubasa, a ile miejsc zapewnią te ledwie o 100pln droższe od państwowego summa summarum? |
|
|
|
|
Tsubasa
Osiedle: Lekarka
Pomógł: 13 razy Wiek: 44 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 3871 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 16-04-2011, 00:17
|
|
|
powstają jak grzyby po deszczu więc pewnie dużo.. temat mnie za niedługo też będzie dotyczył ale jakoś przerażony nie jestem.. dookoła trochę przedszkoli mam... za to boiska żadnego |
_________________ Czy to prawda, że w Polsce już widać na horyzoncie dobrobyt?
Prawda - horyzont według definicji to wyimaginowana linia, która oddala się w miarę zbliżania
--------------------------------------------------------
www.nano-reef.pl - bo małe jest piękne |
|
|
|
|
Tomek73
Mina
Pomógł: 5 razy Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 1407 Skąd: Niewielka Wioska
|
Wysłany: 16-04-2011, 00:20
|
|
|
Ludzie placa podatki na panstwowe przedszkola a nie prywatne. Jak beda chcieli prywatnego to pójda tam a nie do panstwowki. Tylko dlaczego kasa idzie nie tam gdzie jest najbardziej potrzebna. juz wiem dlaczego . Bo dzieciak burmistrza sie dostał do przedszkola na w.pola ( w zeszlym roku) i jak dorosnie to stadion bedzie miał blisko domu wiec wiecej przedszkoli nie jest potrzebne. inni moga isc do prywatnego. nawet jak zarabiaja ledwo srednia krajowa. Wiem ze kazdemu jest cos innego do szczescia potrzebne (przedszkole,orlik,itd) ale pchanie takiej kasy w stadion gdy jest tyle podstawowych potrzeb niezaspokojonych to przesada. Ułamek z tej kasy wystrczylby na nastepne przedszkole albo dopłaty do prywatnych. A reszta na inne wazne potrzeby. |
|
|
|
|
ArturSosin
Nadszybie
|
Wysłany: 16-04-2011, 07:03
|
|
|
Tez uwazam, ze przedszkola to porazka. To jest jedna z najwiekszych potrzeb naszej spolecznosci. Znowu nie przyjmuje sie 3-latkow bo obowiazkowo trzeba przyjac 5-latkow. |
|
|
|
|
|