Przesunięty przez: master7 22-01-2009, 10:49 |
mundurki szkolne. |
Autor |
Wiadomość |
wicked
Skarbnik
|
Wysłany: 13-10-2007, 14:32
|
|
|
gimnazjum wielickie juz ma mudnurki..... (czytaj polarowe bluzy) - i po co to? koszt: 88zł - wrażenia: bezcenne
mudnurek:
1. bluza polarowa, odpinane rękawy, logo po lewej str. do bluzy polarowej dopinany....uwaga, taramtaram...../fanfary/ KAPTUR!
2. krawat
3. podkoszulek - tragiczny materiał.
Mój brat jest wściekły, ze musi nosic ten wspaniały mundurek szkolny. sam powiedział, ze wolałby juz cos w rodzaju chałatu....
a tak w ogóle: to od kiedy mundurek szkolny jest w postaci bluzy polarowej z kaputrem??
ja mundurek postrzegeam raczej tak:
lub tak:
jak tylko bede miec czas postaram sie zrobic fotke bratu i pokaza wam ów "wielicki mundurek gimnazjalny" |
|
|
|
|
agga
Mina
Osiedle: Zadory
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 22 Lip 2007 Posty: 1461 Skąd: wieliczka
|
Wysłany: 14-10-2007, 06:03
|
|
|
wicked,
Cytat: | sam powiedział, ze wolałby juz cos w rodzaju chałatu....
|
U mojej córki w szkole mundurki funkcjonują jako właśnie chałat czyli dziewczynki fartuszek kuchenny w wersji granatowej z tarczą ( koszt 22 zł) , chłopcy tylko kamizelka
( koszt 25 zł). Córka ma dopiero 7 lat a i tak założenie tego cuda zawsze poprzedza wielkim sprzeciwem.
Pozdrawiam |
_________________ Pozdrawiam |
|
|
|
|
ruda
Warzelnik
|
Wysłany: 14-10-2007, 07:00
|
|
|
Hihi, jedna znana mi uczennica klasy pierwszej szkoły pdst. przymierzyła mundurek (który rzeczywiście bardziej przypomina chałacik z mojego dzieciństwa, niż cokolwiek innego), rozejrzała się po obecnych i powiedziała z oburzeniem: "i co? To tak? Przecież spod tego nie będzie widać moich sukienek!!" |
|
|
|
|
agga
Mina
|
Wysłany: 14-10-2007, 07:09
|
|
|
he he he no tak dla dziewczynek to rzeczywiście problem |
|
|
|
|
wicked
Skarbnik
|
Wysłany: 14-10-2007, 10:42
|
|
|
agga napisał/a: | wicked,
Cytat: | sam powiedział, ze wolałby juz cos w rodzaju chałatu....
|
U mojej córki w szkole mundurki funkcjonują jako właśnie chałat czyli dziewczynki fartuszek kuchenny w wersji granatowej z tarczą ( koszt 22 zł) , chłopcy tylko kamizelka
( koszt 25 zł). Córka ma dopiero 7 lat a i tak założenie tego cuda zawsze poprzedza wielkim sprzeciwem.
Pozdrawiam |
ale chyba lepszy chałat / i to za 22 zł/, który jeszcze szybko można wyprac i w równie szybkim tempie wyschnie niż bluza polarowa z podkoszulkie + krawat za 88zł:) |
|
|
|
|
agga
Mina
|
Wysłany: 14-10-2007, 17:14
|
|
|
wicked, tez tak myśle Powiem ci szczerze Ty chyba nie pamietasz czasów mundurków ale ja nie sadziłam że te czasy powrócą przecież mamy demokracje. |
|
|
|
|
wicked
Skarbnik
|
Wysłany: 14-10-2007, 20:07
|
|
|
w pierwszej klasie podstawówki każdy z nas miał miec chałat:) ale to tylko tyle...z moich czasów "mundurkowych";) |
|
|
|
|
|