Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: master7
21-10-2010, 07:54
Magda Gessler w Wieliczce
Autor Wiadomość
ArturSosin 
Nadszybie

Wysłany: 21-10-2010, 09:12   

A nie byly chlodne? Bo ja zawsze mialem takie odczucie

atam 
Mina

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 21-10-2010, 09:32   

raphalsky napisał/a:
Maxim przede wszystkim odstrasza swoim wystrojem (przynajmniej mnie).

ja dokładnie mam to samo, jak zobaczyłam wystrój to nawet nie weszłam spróbować...

Tsubasa 

Osiedle: Lekarka
Wysłany: 21-10-2010, 09:52   

lekmedwet napisał/a:

he he he ...
Szkoda, że bierzesz przykład z takiego jednego, co swoich poglądów nie zmienia i sieje mętlik bo tylko zawiść przez niego przemawia ...
;-P

ty mnie do polityki nie przyrównuj ;)
i czemu uważasz że zawiść przeze mnie przemawia.. po prostu z tego co wiem ( a nawet niektórzy tu napisali ) jej restauracje (a właściwie jej rodziny) nie przyciągają niczym specjalnym poza celebrytami i burżuazją która za to co można zjeść w Karczmie Pod Wielką Solą (czy gdziekolwiek indziej) za 30pln, tam kosztuje 4x tyle, a smakuje 5x gorzej..

jeżeli chodzi o jako taką zazdrość to mogę zazdrościć, ale właśnie temu od Karczmy, bo kupił ją za śmieszne pieniądze i teraz czerpie zyski garściami podając SMACZNE i niedrogie posiłki.. i nie potrzebuje rozgłosu poprzez TVN :D
www.nano-reef.pl - bo małe jest piękne

kiotari 
Mina

Osiedle: Waldorf&Statler
Wysłany: 21-10-2010, 10:05   

Tsubasa napisał/a:
nie przyciągają niczym specjalnym poza celebrytami i burżuazją która za to co można zjeść w Karczmie Pod Wielką Solą (czy gdziekolwiek indziej) za 30pln, tam kosztuje 4x tyle, a smakuje 5x gorzej..

Z tą Karczmą to nie był dobry przykład - bo tam za 30 PLN dostajesz 4 razy tyle co u Gessler za 4 razy więcej ;) Co do smaku - pełne zgoda. Jednak w Karczmie chyba ciężko byłoby zamówić medaliony z jelenia lub stek z rekina.
Ale co do wielkości porcji Karczma bije wszystkich na głowę :D
To have to watch this show

willu
Gość
Wysłany: 21-10-2010, 10:49   

Mam podobne odczucia Maxim odstrasza samym wygladem ;/

ArturSosin 
Nadszybie

Wysłany: 21-10-2010, 10:52   

Tsubasa napisał/a:
SMACZNE i niedrogie posiłki
i obfite

lekmedwet 
Kierat konny
lekmedwet.pl

Osiedle: Lekarka II
Wysłany: 21-10-2010, 12:33   

Tsubasa napisał/a:
lekmedwet napisał/a:

he he he ...
Szkoda, że bierzesz przykład z takiego jednego, co swoich poglądów nie zmienia i sieje mętlik bo tylko zawiść przez niego przemawia ...
;-P

ty mnie do polityki nie przyrównuj ;)
i czemu uważasz że zawiść przeze mnie przemawia.. po prostu z tego co wiem ( a nawet niektórzy tu napisali ) jej restauracje (a właściwie jej rodziny) nie przyciągają niczym specjalnym poza celebrytami i burżuazją która za to co można zjeść w Karczmie Pod Wielką Solą (czy gdziekolwiek indziej) za 30pln, tam kosztuje 4x tyle, a smakuje 5x gorzej..

jeżeli chodzi o jako taką zazdrość to mogę zazdrościć, ale właśnie temu od Karczmy, bo kupił ją za śmieszne pieniądze i teraz czerpie zyski garściami podając SMACZNE i niedrogie posiłki.. i nie potrzebuje rozgłosu poprzez TVN :D

;-P ale tak reagujesz ...

nie można krytykować kogoś tylko za to że ma ceny wysokie i jak niektórzy twierdza mało jedzenia ...

powiem ze ostatnio byłem zaproszony do restauracji hotelowej we Wrocławiu ( Monopol )
i stwierdzam że tam była tragedia ...
dlaczego ?? bo ilość jedzenia do ceny przeraziła mnie :zdziw:
ale za to po zjedzeniu ( tych skromnych porcji ) bardzo ładnie artystycznie podanych Stwierdzam, ze o dziwo sie najadłem, wyrafinowane smakowo potrawy których ponownie nie zamówiłbym z wyjątkiem deseru, pozwoliły poznać całkowicie inne smaki.
ale nie za ta kase ...

Ale są tacy co lubią chodzić do tego typu restauracji licząc na zachowanie prestiżu, niektórzy może licząc na najwyższą jakość wędlin, czy mięsa użytych do robienia potrawy.
( tylko sie nie czepiaj znowu bo sa tacy co kupują szyneczke w TESCO za 9.90 i mówią rewela i sa tez tacy co płacą ponad 40 zeta - na special zamówienie)

co do wygladu Maxima - jest on z lat 80tych, kiedyś było modne i każdemu sie podobało,
a teraz już nie jest modne ( panie wiedza lepiej jak to szybko sie zmienia ta moda )

co do jedzenia - nie bylem tam ponad dekade ale wtedy nie narzekałem
Teraz nie wiem jak jest.

Nie twierdziłem też tu, że Pani Gessler jest genialna i nieomylna ( takich ludzi nie ma ) - choć nie zaprzeczam zna sie na swoim fachu wg mnie bardzo dobrze ( też kwesta gustu jednym sie podoba innym nie, jeśli chodzi o wystrój ) - ale może podać jakiś pomysł, który odnowi jakość np zewnętrzną i wewnętrzną, to czemu nie spróbować ...

co do Karczmy to nie chodzę tam bo zaszkodziło mi zbyt tłuste jedzenie ( też byłem tam ponad dekade )ale jedzenie zawsze było tam olbrzymie i można było sie nim najeść.

ArturSosin 
Nadszybie

Wysłany: 21-10-2010, 13:04   

lekmedwet napisał/a:
bo ilość jedzenia do ceny przeraziła mnie
Czasem mnie to zastanawia, bo cena samej zywnosci jest znikomym ulamkiem ceny dania. Pomijajac wszystko inne w tego typu restauracjach gdyby dorzucili 5 dkg wiecej miesa nie mialoby to wplywu na cene. Moze chodzi o to, zeby jeszcze zmiescic deser? :)

solniak 
Gallus gallus

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 21-10-2010, 18:13   

O restauracjach w ogólności: jest gdzieś w Krakowie restauracja typu All You Can Eat? Czyli jesz do woli za ustaloną kwotę.

W USA za 7 dolarów jest dużo takich przybytków, spory wybór potraw - mi sie podobało, choć to pierwszy krok do otyłości...
Tadeusz Kościuszko:"Kościół powinien być oddzielony od państwa, nie wolno mu zajmować się kształceniem młodzieży. Naród powinien być panem własnego losu i jego prawa powinny być nadrzędne wobec kościoła. "

ygrek 
Mina

Osiedle: Zdrojowe
Wysłany: 21-10-2010, 18:21   

willu napisał/a:
Mam podobne odczucia Maxim odstrasza samym wygladem
Maxim to właściciel, czy knajpa? ;)

atam 
Mina

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 21-10-2010, 18:33   

solniak napisał/a:
jest gdzieś w Krakowie restauracja typu All You Can Eat?

coś na ten kształt funkcjonuje w Bonarce, w jednej jest na wagę czyli określona kwota za chyba 100g, a np. w nordfish kupujesz rybę za chyba 13,- a dowolne dodatki do woli... :)

Tsubasa 

Osiedle: Lekarka
Wysłany: 21-10-2010, 19:01   

w Pizza Hut jest festiwal makaronów - za 22pln jesz do woli z menu wszelakie spaghetti itd.. mnie się udało jedynie 3 porcje opchnąć. podobno rekordzista zjadł 10 :D
www.nano-reef.pl - bo małe jest piękne

agga 
Mina

Osiedle: Zadory
Pomogła: 9 razy
Wysłany: 21-10-2010, 21:44   

Cytat:
Po tych bzdurach, ktore opowiadala Gali mozna sie wszystkiego spodziewac

ja nie jestem na bieżąco jakieś pikantne szczegóły ?

solniak 
Gallus gallus

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 21-10-2010, 22:38   

atam napisał/a:
w jednej jest na wagę czyli określona kwota za chyba 100g, a np. w nordfish kupujesz rybę za chyba 13,- a dowolne dodatki do woli...

Tsubasa napisał/a:
w Pizza Hut jest festiwal makaronów

Czyli jest ale nie jest. Ciekawe dlaczego. Polacy za dużo jedzą?
Tadeusz Kościuszko:"Kościół powinien być oddzielony od państwa, nie wolno mu zajmować się kształceniem młodzieży. Naród powinien być panem własnego losu i jego prawa powinny być nadrzędne wobec kościoła. "

ArturSosin 
Nadszybie

Wysłany: 21-10-2010, 23:05   

agga napisał/a:
ja nie jestem na bieżąco jakieś pikantne szczegóły
np.marzenie o slubie w cerkwi z facetem, o ktorym juz od 30 lat wiedziala, ze bedzie jej mezem (w miedzyczasie miala dwoch)

Odpowiedz do tematu