Przesunięty przez: master7 21-10-2010, 07:54 |
Magda Gessler w Wieliczce |
Autor |
Wiadomość |
lekmedwet
Kierat konny lekmedwet.pl
Osiedle: Lekarka II
|
Wysłany: 11-10-2010, 22:05
|
|
|
solniak napisał/a: |
To ona stawia te restauracje na nogi czy je wykańcza? Z artykułu wynika, że restuaracje same sie zgałszają do niej, aby pomogła im ogłosić upadłość.
Osobiście stawiam na Brata Alberta przy kościele Reformatów. |
Duzo więcej stawia na nogi, jeśli się nie mylę dopiero 2 nazwijmy to "wypadły z obrotu"
Warto obejrzeć program i zrozumiesz dlaczego sa tacy co upadają. |
|
|
|
|
Tsubasa
Osiedle: Lekarka
Pomógł: 13 razy Wiek: 44 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 3871 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 11-10-2010, 22:07
|
|
|
generalnie rzecz ujmując TVN kupuje licencje na wszystkie swoje programy od zagranicznych stacji - Taniec z gwiazdami, Mam talent, Top Model, You Can Dance, Super nianie i tym podobne.. potem szuka się poprzez castingi odpowiedniej osoby do prowadzenia danego programu.. jak program osiągnie jako taki sukces to jest 5, 10 20 edycja.. super niania długo się nie utrzymała, gessler też w przyszłym roku już nie będzie, bo polacy lubią igrzyska i ośmieszanie innych.. w gotowaniu nie ma nic co pociąga telewidzów, innymi słowy wieje nudą na kilometr..
poza tym chyba nie wierzysz w to że jakby do Twojego gabinetu przyjechał Animal Planet nakręcić program o tym jak leczysz zwierzęta, to liczba klientów zwiększyłaby CI się o 100%
podobnie jest uważam w przypadku restauracji i innych biznesów - ze stodoły Sheratona nie zrobisz i jak ktoś nie ma pomysłu na prowadzenie biznesu to mu nawet święty nie pomoże, ani telewizja.. |
_________________ Czy to prawda, że w Polsce już widać na horyzoncie dobrobyt?
Prawda - horyzont według definicji to wyimaginowana linia, która oddala się w miarę zbliżania
--------------------------------------------------------
www.nano-reef.pl - bo małe jest piękne |
|
|
|
|
Tsubasa
|
Wysłany: 11-10-2010, 22:21
|
|
|
zresztą nie ma co bić piany.. wkrótce się przekonamy o potędze telewizji |
Prawda - horyzont według definicji to wyimaginowana linia, która oddala się w miarę zbliżania
|
|
|
|
lekmedwet
|
Wysłany: 11-10-2010, 22:28
|
|
|
Tsubasa napisał/a: | generalnie rzecz ujmując TVN kupuje licencje na wszystkie swoje programy od zagranicznych stacji - Taniec z gwiazdami, Mam talent, Top Model, You Can Dance, Super nianie i tym podobne.. potem szuka się poprzez castingi odpowiedniej osoby do prowadzenia danego programu.. jak program osiągnie jako taki sukces to jest 5, 10 20 edycja.. super niania długo się nie utrzymała, gessler też w przyszłym roku już nie będzie, bo polacy lubią igrzyska i ośmieszanie innych.. w gotowaniu nie ma nic co pociąga telewidzów, innymi słowy wieje nudą na kilometr..
poza tym chyba nie wierzysz w to że jakby do Twojego gabinetu przyjechał Animal Planet nakręcić program o tym jak leczysz zwierzęta, to liczba klientów zwiększyłaby CI się o 100%
podobnie jest uważam w przypadku restauracji i innych biznesów - ze stodoły Sheratona nie zrobisz i jak ktoś nie ma pomysłu na prowadzenie biznesu to mu nawet święty nie pomoże, ani telewizja.. |
To że ludzie wolą igrzysk to nie zaprzeczam.
co do mojej wiary :
Może nie o 100% ale darmową reklamą bym nie pogardził.
Sheratona ze stodoły może by nie zrobił ale karczme juz można.
Fakt, jeśli ktoś nie ma planu żadnego i sie poprostu nie zna to nie da sobie rady,
ale nie zaprzeczysz ze sporo osób odwiedzi restauracje i chetnie wejdzie do tych które to Gesslerowa wypromowała za pomoca programu.
I myśle ze to dobry program który coś uczy, cos pozytywnego pokazuje a nie tylko rządny igrzysk wyśmiewa i niszczy.
Wole to niż durny program Big Brother - ale to sie podobało.
Dlatego dziwie sie ze tak negatywnie wypowiadasz sie o Gesslerowej czy Niani gdy w TV jest tak mało normalnych programów. |
|
|
|
|
Tsubasa
|
Wysłany: 11-10-2010, 22:31
|
|
|
jakoś ostatnio nie przepadam za telewizorem..
zresztą ostatnio był odcinek Detektywów który kręcili u mnie w domu i jakoś pielgrzymek nie widzę |
|
|
|
|
solniak
Gallus gallus
Pomogła: 2 razy Wiek: 24 Dołączyła: 18 Lip 2007 Posty: 3238 Skąd: z internetu
|
Wysłany: 11-10-2010, 22:33
|
|
|
Niania wielu rodzicom oczy otworzyła.
Tsubasa napisał/a: | zresztą ostatnio był odcinek Detektywów który kręcili u mnie w domu i jakoś pielgrzymek nie widzę |
Postaw se krzyż ku czci Smoleńska i zaproś Top Model na sesję, to nie będziesz narzekał.
Aha, i wcześniej zdobądź namiary na całodobowego szklarza. |
_________________ Tadeusz Kościuszko:"Kościół powinien być oddzielony od państwa, nie wolno mu zajmować się kształceniem młodzieży. Naród powinien być panem własnego losu i jego prawa powinny być nadrzędne wobec kościoła. " |
|
|
|
|
Tsubasa
|
Wysłany: 11-10-2010, 22:36
|
|
|
śmiej się.. ostatnio Wojewódzki z Figurskim sobie jaja robili i chcieli kupić od zakładu deratyzacji korniki, żeby zjadły krzyż smoleński |
|
|
|
|
lekmedwet
|
Wysłany: 11-10-2010, 22:39
|
|
|
Tsubasa napisał/a: | jakoś ostatnio nie przepadam za telewizorem..
zresztą ostatnio był odcinek Detektywów który kręcili u mnie w domu i jakoś pielgrzymek nie widzę |
co się dziwisz ... jak to program kryminalny i może kogoś w domu zamordowali to też bym Cię nie odwiedził ;P
podaj, który odcinek chcetnie ogladnę |
|
|
|
|
solniak
Gallus gallus
|
Wysłany: 11-10-2010, 22:39
|
|
|
Pomyslałem, że w warunkach wielickich, można by zrobić jakiś format telewizyjny Top Mordę.
Żule rywalizujące o dożywotni kontrakt na darmowe produkty Polmosa. Reklama dla miasta, przyjemność dla zwycięzcy, aktywacja trwale bezrobotnych, same plusy. |
_________________ Tadeusz Kościuszko:"Kościół powinien być oddzielony od państwa, nie wolno mu zajmować się kształceniem młodzieży. Naród powinien być panem własnego losu i jego prawa powinny być nadrzędne wobec kościoła. " |
|
|
|
|
solniak
Gallus gallus
|
Wysłany: 11-10-2010, 22:42
|
|
|
lekmedwet napisał/a: | Tsubasa napisał/a:
jakoś ostatnio nie przepadam za telewizorem..
zresztą ostatnio był odcinek Detektywów który kręcili u mnie w domu i jakoś pielgrzymek nie widzę
co się dziwisz ... jak to program kryminalny i może kogoś w domu zamordowali to też bym Cię nie odwiedził ;P |
A Ty tam tego wielickiego gwałciciela nie grałeś przypadkiem? |
|
|
|
|
Tsubasa
|
Wysłany: 11-10-2010, 22:43
|
|
|
a może zwrócić się do TVNu z prośbą o program ratujący upadające sklepy.. mamy 2 kandydatury do programu.. kto zgadnie jakie?? |
|
|
|
|
ygrek
Mina
Osiedle: Zdrojowe
Pomógł: 2 razy Wiek: 54 Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 1160 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 12-10-2010, 06:23
|
|
|
lekmedwet napisał/a: | ale darmową reklamą bym nie pogardził |
Jak widać naiwnych nie sieją. lekmedwet napisał/a: | Duzo więcej stawia na nogi, jeśli się nie mylę dopiero 2 nazwijmy to "wypadły z obrotu" | I myślisz że wszystko puszczają w tv? Tsubasa napisał/a: | Taniec z gwiazdami, Mam talent, Top Model, You Can Dance, Super nianie i tym podobne | Nie szkoda czasu na takie bzdety? |
|
|
|
|
Bartek
Zawalisko
|
Wysłany: 12-10-2010, 07:03
|
|
|
Przyznam, że od pani Gessler wolę oryginał z kuchni.tv - o wiele przyjemniej się to ogląda. Mimo, że moja żona bardzo dużo sobie obiecywała po tym programie na tvnie to po kilku odcinkach zrezygnowała. Z jej słów wynikało, że pani Gessler powinna też zacząć rewolucje od swojej restauracji, w której jedzenie smakowało jak tektura. Ja niestety nie mogę potwierdzić tego - nie jadłem u niej.
Jeżeli chodzi o Maxima - jest to jedna (o ile nie) z najstarszych restauracji w Wieliczce i dalej działająca. Niestety ostatnio tam jadłem jakieś 7 lat temu i mi smakowało. Wiem, że od tego czasu wiele się zmieniło i mam nadzieję, że będzie dalej działała i wyjdzie na prostą. |
_________________ http://about.me/bolivarinfo |
|
|
|
|
pablo
Mina
Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 02 Sie 2007 Posty: 2646 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 12-10-2010, 08:01
|
|
|
Większości tych programów nie da się oglądać.
Niania mimo wszystko niosła jakąś misje edukacyjną, chociaż nie wiem czy do osób wychowujących dzieci w taki sposób, jak osoby z tego programu cokolwiek dotrze.
Oczywiście dla widzów tez było ulubione danie pt. popatrzcie, jacy idi_oci rodzice są wśród nas.
Rewolucje Gessler tez były byłyby do oglądnięcia gdyby nie show. Wymuszane kłótnie, pokazywane emocje, łzy... bleeee
Gdyby tańce z "gwiazdami" kończyły się na tańcu, też można by popatrzeć. Ale słuchanie dialogów to makabra
Tak, że o ile czasem treść jest w porządku, to ponieważ wszystko nastawione jest na show, to oglądanie tego to masochizm. Tak jak i słuchanie rmf'u czy zetki
Co do działania reklamowego to jest bez dwu zdań. Kto wie czy się nie skuszę jak się dowiem, że gessler będzie pichcić |
|
|
|
|
lekmedwet
|
Wysłany: 12-10-2010, 08:25
|
|
|
ygrek napisał/a: | lekmedwet napisał/a: | ale darmową reklamą bym nie pogardził |
Jak widać naiwnych nie sieją. lekmedwet napisał/a: | Duzo więcej stawia na nogi, jeśli się nie mylę dopiero 2 nazwijmy to "wypadły z obrotu" | I myślisz że wszystko puszczają w tv? Tsubasa napisał/a: | Taniec z gwiazdami, Mam talent, Top Model, You Can Dance, Super nianie i tym podobne | Nie szkoda czasu na takie bzdety? |
Naiwny ? Wg Ciebie . To jeśli potrafisz mnie oceniać to miej odwagę i przedstaw swoje zdanie proszę.
Co masz na mysli pisząc wszystko??[/i] |
|
|
|
|
|