Przesunięty przez: master7 21-10-2010, 07:54 |
Magda Gessler w Wieliczce |
Autor |
Wiadomość |
szczepan1891
Warzelnik
|
Wysłany: 26-03-2011, 22:35
|
|
|
Mielismy tam 8 lat temu wesele. Zarcia było co niemiara- pstrąg tatar itp właściwie co chwile wjezdzalo coś nowego. Ludzie byli zaskoczeni ogromem i iloscia- bylo super choc moze 10 lat czlowiek mniej mial lat to inaczej patrzyl. Natomiast chrzciny corki- 3 lata temu totalna porazka: 100 zl od osoby a w cenie 1 danie rosól i na 2 ziemniaki indyk i surówka mialo byc wino argentynskie a byla najtansza sofia i za to wszystko 100 od osoby no i kawa rozpuszczalna bo ciasto wlasne. potem doszlismy do wniosku ze za 100zlna rynku w krakowie w sredniej cenowo knajpie mozna zaszalec. Apropo wlasciciela- starszy Pan co nie nadaza za realiami teraz potrzebny jest pomysl reklama bo w tym miescie wszystko sie robi pod babe ze wsi. jak jestem o 12 w miescie to leza stare baby kolejki generuja a o 17 jak w grobie bo baby juz wrocily na wies a wszyscy w krakowie bo w kosmetycznym glupi zel chce kupic i zamkniety kosmetyczny wiec sru do tesco. wracajac do maksima dziadka sie nie przekona a corka sie nie nadaje tylko stoi i ladnie wyglada. 10lat juz tak stoi. Jedynie Edek- moj wojek sie smial ze jak przychodzil to jego brwi krzyczaly "prosze toz jesc" nadal sie nie zmienil- zaje...sty facet, jara papierosy na ulicy i nie boi sie zakazow...i mandatu |
|
|
|
|
Aleksander
Bałwan solny
|
Wysłany: 26-03-2011, 22:48
|
|
|
Też tam byłem na weselu chyba 2008 rok, jedzenie smaczne i dużo obsługa dobra i miła. |
|
|
|
|
szczepan1891
Warzelnik
|
Wysłany: 26-03-2011, 23:05
|
|
|
oni maja lokal typowo weselny. choc kiedys tatar byl pyszny i gigantyczny a te porcje w tv dzis takie male. ogolnie 3 edycja jest jakas nijaka. magda mniej krytykuje kuchnie mniej ku...w pada i nie ma rewolucji architektonicznych. i dania jej smakują. ale dla mnie dziwne ze obrochtowka byla w dzien dobry tvn po raz drugi ze tak im sie dobrze powodzi reemisji pozostalych knajp juz nie bylo. moze kto ogladnie to odwiedzi maxima choc moim zdaniem to trzeba zmienic wnetrze i styl a corka wlasciciela nie nadaje sie. Apropo ona butow nie chciala zmienic i jak pani gotujaca powiedziala ze beda to ogladaly jej kolezanki z miasta krakowa. Ja pier...ole. To ja przez 25 lat mieszkalam przy rynku krakowa to jestem pani z miasta a teraz mieszkam w wieliczce to nie wiem czy to zaszczyt dla mojej osoby dla miasta solnego czy moze degradacja mojej osoby na prowincji. To powinna byc dumna ze pani z miasta Krakowa osiadla w jej miescie i w jej knajpie wesele urzadzila. |
|
|
|
|
ArturSosin
Nadszybie
|
Wysłany: 26-03-2011, 23:41
|
|
|
No zaraz, a wlasciciele nie przyszli do nas z Huty? |
|
|
|
|
Piotrex
Mina Obiezyswiat
Osiedle: wies
Pomógł: 1 raz Wiek: 96 Dołączył: 08 Mar 2009 Posty: 1447 Skąd: Wieliczka i okolice
|
Wysłany: 27-03-2011, 00:44
|
|
|
bimberboy napisał/a: | Bedzie coraz ciezej ,zeby nie wspomniec o hotelu budowanym kolo cegielni (Lenart). |
Mysle że bedą mieć na glowie asfalt za niedługo
Wiec zanim sie odkopią ruch turystyczny moze wreszcie zakwitnie wraz ze stoliczkami na rynku w Wieliczce.
Moze Monika jakby to wzieła się prężnie za to bo widac było że tatuś nic jej nie pozwoli zrobić ...
Może się boi, nie lepiej mu juz gazetka pod pache wędka i na rybki ? |
|
|
|
|
Jarekcholewa
Skarbnik
|
Wysłany: 27-03-2011, 08:07
|
|
|
sporadycznie bywałem w Maximie, drażni mnie ten pies łażący po lokalu przestałem odwiedzać to miejsce |
|
|
|
|
pablo
Mina
Osiedle: Lekarka
Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 02 Sie 2007 Posty: 2646 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 27-03-2011, 08:21
|
|
|
Moje odczucie jest takie, że właściciel jest restauracji oddany, ale nie czasowy.
W córce menadżera nie widzę.
Minęło pół roku od programu, a rewolucji żadnej nie odczuliśmy.
Więc maxim pewnie będzie trwał 'jakoś'.
Jedyną realną szansą na zmiany byłoby wynajęcie tego komuś z kasą, który po pierwsze określiłby cele i szanse tak jak pisał solniak, a po drugie wyłożył też jakąś kasę na elewację / wystrój etc.
Ja jestem pewnie typowym prostakiem i mnie takie 'sztywne' wnętrza odstraszają
Chyba, że się mylę i po programie restauracja stanie się centrum bigosowo - kaczkowym Wieliczki. Pewnie też się skuszę i może zmienię zdanie |
|
|
|
|
ArturSosin
Nadszybie
|
Wysłany: 27-03-2011, 08:22
|
|
|
Piotrex napisał/a: | Musze kiedyś wpaść do MAXIM-a i przypomnieć się Monice, może mnie pozna
Dalej taka atrakcyjna jak 10 - 15 lat temu.
Piekna kobieta | To mozna w ogole gustowac w takich Barbie's?
Piotrex napisał/a: | Moze Monika jakby to wzieła się prężnie | Cos mi sie wydaje, ze w ogole jej nie znasz, ze ci takie pomysly przychodza do glowy |
|
|
|
|
nietopesh
Nadszybie
Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Lut 2008 Posty: 3098 Skąd: Pawlikowice
|
Wysłany: 27-03-2011, 08:25
|
|
|
Mi to się wydaje że w tym przypadku nie chodzi o kasę tylko o mentalność.
Oglądając program to ja widziałem własnego dziadka, który ma identyczne podejście - nie rusz bo jeszcze dobre.
Nie zmienia to jednak faktu, że się chyba wybiorę obadać ceny i kaczkę |
_________________ www.pawlikowice.info - Lokalny portal informacyjny |
|
|
|
|
minetoo
Poprzecznia Biker
Osiedle: Dembowskiego,Lotos
Wiek: 42 Dołączył: 09 Lip 2009 Posty: 137 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 27-03-2011, 09:14
|
|
|
Eh.... doznałem absmaku....dawno stwierdziłem ze Maxim ma lata swietnosci za soba.Trzeba by go calkiem przeprofilowac.Kiedys owszem byl czyms luxusowym w Wieliczce jak Pewex a dla szaraków pozostawał Gwarek. (ktoś to jeszcze pamięta?) Niestety pokolenie które chełpiło się namiastką luksusu już odeszło bąź już nie uczestniczy w życiu knajpowym a obecne oczekuje zupełnie innych standardów.
Ci którzy oczekiwali zmian faktycznych są zawiedzeni zapewne jak widzę ja nie oczekiwałem niczego i stało się jak przypuszczałem.
A Monika? Z całym szacunkiem dla Niej ale na tyle ile Ją poznałem przez pare lat nie nadaje się do przacy jakiejkolwiek... |
_________________ Rowerowac i aut sie nie bac |
|
|
|
|
pan_jacek
Bałwan solny
Osiedle: W.Pola/Krzyszkowice
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 06 Sie 2010 Posty: 292
|
Wysłany: 27-03-2011, 09:50
|
|
|
Sądzę, że Magda nijak nie wpłynęła na Maxima, z tego co wiem Mona Lisa dalej wisi i straszy, a jej sententia divisa że "ma być smacznie jak u mamy i bez chemii" nie udzieliła się właścicielowi.
Nadal kupuje na masową skalę ciemne sosy pieczeniowe w biedronce i mnóstwo innych chemicznych pyszności chciałabym, żebyśmy mieli takie rewolucje jak w UK na przykład.
Faktycznie 3 sezon, trochę się popsuł. |
|
|
|
|
Jarekcholewa
Skarbnik
|
Wysłany: 27-03-2011, 09:59
|
|
|
Pamiętam Gwarek był chyba na Sikorskiego, zawsze pełno ludzi gwarno i dużo dymu z papierosów. Czasami tam tata pił kawę pamiętam wiener gold fusiasta pachniało wszędzie
ja galaretka z bitą śmietaną..... MAXIM był symbolem luksusu prestiżu kiedyś
Kelner do dziś zawsze po kilku głębszych, śmierdzi fajkami |
|
|
|
|
minetoo
Poprzecznia Biker
Osiedle: Dembowskiego,Lotos
Wiek: 42 Dołączył: 09 Lip 2009 Posty: 137 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 27-03-2011, 10:01