koszmarna kolorystyka osiedla przy W.Pola |
Autor |
Wiadomość |
klamot
Gość
|
Wysłany: 18-08-2010, 00:03 koszmarna kolorystyka osiedla przy W.Pola
|
|
|
To co zrobiono przy ocieplaniu bloków przy Pola/Piłsudskiego to jakiś koszmar. Te kolory i wzory zaprojektował chyba jakiś chory plastyk. Żaden blok nie współgra z innym, wzssytko się kłóci. Osiedle powinno się nazywać 'psychodeliczne'. Domagam się przemalowania bloków. |
|
|
|
|
jackoi
Magnum Sal
|
Wysłany: 18-08-2010, 00:13
|
|
|
Raczej nikt nie będzie przemalowywał bloków na Twoje widzi mi się |
|
|
|
|
pan_jacek
Bałwan solny
Osiedle: W.Pola/Krzyszkowice
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 06 Sie 2010 Posty: 292
|
Wysłany: 18-08-2010, 00:51
|
|
|
mam na nie wspaniały widok z 16-stki
Fiolet i zieleń, przecież to najlepsze z możliwych połączeń kolorystycznych
Przemaluj sobie balkon jesli ci nie pasuje ( o ile w ogole tam mieszkasz ) nic innego poradzić nie możesz. Już musztarda po obiedzie, nikt nie postawi rusztowania, żeby ulżyć Twoim oczom. |
|
|
|
|
klamot
Gość
|
Wysłany: 18-08-2010, 18:37
|
|
|
pan_jacek napisał/a: | mam na nie wspaniały widok z 16-stki
Fiolet i zieleń, przecież to najlepsze z możliwych połączeń kolorystycznych
Przemaluj sobie balkon jesli ci nie pasuje ( o ile w ogole tam mieszkasz ) nic innego poradzić nie możesz. Już musztarda po obiedzie, nikt nie postawi rusztowania, żeby ulżyć Twoim oczom. |
no, musztarda po obiedzie, szkoda że projekt nie był omawiany z mieszkańcami. jednak afera z ociepleniem bloku ('trabant')w Krakowie powoduje protesty mieszkańców i architektów, by przywrócić kolorystykę według założonego projektu |
|
|
|
|
klamot
Gość
|
Wysłany: 18-08-2010, 18:38
|
|
|
jackoi napisał/a: | Raczej nikt nie będzie przemalowywał bloków na Twoje widzi mi się |
i takie to mamy społeczeństwo wielickie - gęby nie otworzy, nie sprzeciwi się, tylko marudzi. jakby Ci ktoś zrobił kupę pod drzwiami to też byś nie protestował? |
|
|
|
|
pan_jacek
Bałwan solny
|
Wysłany: 18-08-2010, 22:27
|
|
|
oczywiście że poleciałby do tego kogoś i natarł mu nim twarz, nie oszukujmy się to dość skrajne porównanie... i nie generalizowałabym w kwestii wielickiego społeczeństwa... |
|
|
|
|
Tomek73
Mina
Pomógł: 5 razy Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 1407 Skąd: Niewielka Wioska
|
Wysłany: 19-08-2010, 07:38
|
|
|
klamot napisał/a: | jackoi napisał/a:
Raczej nikt nie będzie przemalowywał bloków na Twoje widzi mi się
i takie to mamy społeczeństwo wielickie - gęby nie otworzy, nie sprzeciwi się, tylko marudzi. |
Klamot - a zapłacisz za ponowne malowanie bloku - bo ja nie. Jest wiecej ważniejszych potrzeb i na nie kasa musi sie znależć.
A gębe otworzyli mieszkańcy bloku 97 i na ich wniosek nie malowano balkonów na różowo. Chciałeś inny kolor to mogłeś zebrać sąsiadów i iśc do s-pni. |
|
|
|
|
.
Gość
|
Wysłany: 19-08-2010, 08:01
|
|
|
Tomek73 napisał/a: | klamot napisał/a: | jackoi napisał/a:
Raczej nikt nie będzie przemalowywał bloków na Twoje widzi mi się
i takie to mamy społeczeństwo wielickie - gęby nie otworzy, nie sprzeciwi się, tylko marudzi. |
Klamot - a zapłacisz za ponowne malowanie bloku - bo ja nie. Jest wiecej ważniejszych potrzeb i na nie kasa musi sie znależć.
A gębe otworzyli mieszkańcy bloku 97 i na ich wniosek nie malowano balkonów na różowo. Chciałeś inny kolor to mogłeś zebrać sąsiadów i iśc do s-pni. |
dokładnie. ale lepiej 'gębę otwierać' w internecie |
|
|
|
|
pan_jacek
Bałwan solny
|
Wysłany: 22-08-2010, 10:29
|
|
|
podłączę się tu... a'propos placu zabaw na wincentego pola na który maja tez widok mieszkańcy Piłsudskiego
Jak wam się podoba nowe ogrodzenie? Czy naprawdę nie mogł tego wymyślić jakiś porzadny architekt? co to ma być?! jaki to ma okropny kształt i w ogole co mają oznaczać dwie kupy piachu wysypane poza ogrodzeniem?! dodatkowo dwie huśtawki na krzyż a ogrodzony teren taki wielki.... |
|
|
|
|
Tomek73
Mina
Pomógł: 5 razy Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 1407 Skąd: Niewielka Wioska
|
Wysłany: 23-08-2010, 07:16
|
|
|
pan_jacek napisał/a: | Jak wam się podoba nowe ogrodzenie? |
Może ładno to to nie jest ale, przynajmniej nie jest "pełne" i w oczy sie nie rzuca. Napewno lepsze niż zwykła siatka. Cieszę się ze chociaż takie jest, bo teraz już bezmózgi z psami nie bedą wchodzić i załatwiać zwierzatek na placu. pan_jacek napisał/a: | w ogole co mają oznaczać dwie kupy piachu wysypane poza ogrodzeniem |
Może sp-nia ma plany na przyszłość
pan_jacek napisał/a: | dodatkowo dwie huśtawki na krzyż a ogrodzony teren taki wielki.... |
Mam nadzieję ze huśtawek przybedzie - to i teren się przyda.
Najważniejsze że coś się zaczyna dziać i zniknęły stare, smołą ubabrane drabinki i pojawiły sie nowe urządzenia. |
|
|
|
|
rekin
Gość
|
Wysłany: 23-08-2010, 18:50
|
|
|
Wnet będziesz parkował w Zabawie bo na naszym osiedlu nie będzie miejsca dla mieszkańcóe. Zapewniam Cie będziesz miał bajeczny widok i kolor Ci nie będzie przeszkadzał. |
|
|
|
|
gebet
Siuda Baba
|
Wysłany: 27-08-2010, 12:23
|
|
|
A mnie się podoba kolorystyka na osiedlu, żywe kolory ciekawe akcenty w formie okien, nareszcie nie jest to szare, jednobarwne czy po prostu nudne.
Co do placu zabaw, to faktycznie porażka, zasypano piaskiem szkła i inne śmieci (stary beton itp), przy ul. Sienkiewicza na mniejszym placu rekultywowano podłoże, nasypano piasku. Mam nadzieje, że "atrakcji" przybędzie bo na razie to jest wybieg duży i pusty. |
|
|
|
|
|