Przesunięty przez: master7 10-08-2007, 08:35 |
Harcerstwo |
Autor |
Wiadomość |
K1
Kopacz
|
Wysłany: 03-04-2007, 08:32 Harcerstwo
|
|
|
Witam!
Wszystkich, których kiedyś interesowało harcerstwo, lub chcieli by się dowiedzieć czegoś więcej o harcerstwie zapraszam do odwiedzenia strony naszego szczepu http://www.bialyszczep.pl/
Zapraszam także wszystkich do nas do harcówki w każdy poniedziałek o 19:00 na ulicę Loretańską 16 w Krakowie.
Biały Szczep jest szczepem wędrowniczym - oznacza to, że jest przeznaczony dla ludzi OD 16 roku życia! Jest tylko jedna drużyna żeńska, która przyjmuje dziewczyny w wieku od 13 lat.
Krótko czym się charakteryzują nasze drużyny:
14 KDHm -- męska drużyna, zajmuje się sportami extremalnymi związanymi z linami - czyli nie tylko wspinaczka a z resztą, zobaczcie sami! --> http://www.michal.fc.pl/14KDH/
14 KDHż -- żeńska drużyna starszoharcerska - jedyna w naszym szczepie, przeznaczona dla dziewczyn w wieku od 13 lat
16 KDH -- drużyna koedukacyjna (dla pań i panów profil: artystyczna, ale przyjmujemy wszystkich którzy chcą się dobrze bawić, poznać ciekawych ludzi, rozwijać swoje talenty http://www.16kdh.yoyo.pl/
18 KDHm -- męska drużyna zajmująca się paintballem, stylizowana na korpus US Marines to dla tych co lubią militaria --> http://www.18kdh.vel.pl/
ZAPRASZAM!!! |
|
|
|
|
Tsubasa
Osiedle: Lekarka
Pomógł: 13 razy Wiek: 44 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 3871 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 03-04-2007, 15:35
|
|
|
no prosze. a ja juz myslalem ze harcerstwo naturalnie wymarlo...
kiedys dawno bylem harcerzem (mam nawet z 12 sprawnosci ) |
_________________ Czy to prawda, że w Polsce już widać na horyzoncie dobrobyt?
Prawda - horyzont według definicji to wyimaginowana linia, która oddala się w miarę zbliżania
--------------------------------------------------------
www.nano-reef.pl - bo małe jest piękne |
|
|
|
|
Baj3czka
Kopacz baj3czka
|
Wysłany: 04-04-2007, 11:57
|
|
|
Nie nie umarło ale u nas w Wieliczce trochę słabo chyba działa |
|
|
|
|
B.Czyżowska
Bałwan solny
|
Wysłany: 30-04-2007, 08:06 to nie obóz harcerski.
|
|
|
Witam
Tak się składa, że sprawy harcerskie są bliskie mojemu sercu. Na miano skandalu finansowego zakrawa oboz harcerski w kwocie prawie tysiąc złotych na 3 tygodnie (strona oficjalna Wieliczki). Pamiętam swoje obozy cieknący namiot, stada komarów, chleb z dżemem, toaleta za drzewem, dyżury w kuchni. Czasy się nie zmieniły. Obóz harcerski to obóz harcerski a nie ...........
Mogę polecić obóz zuchowy dla dzieci ze szkoły podstawowej. Termin bodajże 28 czerwca 2 tygodnie okolice Rabki i nie ta kwota finansowa. Moje dzieci jeżdżą co roku .
boguslawa.czyzowska@interia.pl
czuwaj ! |
|
|
|
|
Baj3czka
Kopacz baj3czka
|
Wysłany: 04-05-2007, 20:08
|
|
|
A ja polecam nasz obóz czyli białego szczepu. koszt w prawdzie właśnie koło 900 zł ale na całe 30 dni i jest naprawdę fajnie. A przed obozem staramy się organizować akcje zarobkowe żeby uczestnicy sami mogli trochę do takiego obozu sobie dorobić
Zapraszam wszystkich w wieku licealnym i gimnazjalny do odwiedzenia nas na stronie www.bialyszczep.pl lub www.16kdh.yoyo.pl tam można dowiedzieć sie czegoś więcej na temat naszego obozu. |
|
|
|
|
jamacho
Siuda Baba
Osiedle: Kolonia Górnicza
|
Wysłany: 04-05-2007, 22:47
|
|
|
Witam K1 i Baj3czka!!
Ja także kiedyś byłem "białoszczepowcem" z 14KDHm!!!
Cóż, mogę powiedzieć że obozy nad Lubiem, Dołgiem i Drężnem wspominam najmilej jak się da i mam nadzieję, że zanim mój synek dorośnie (obecnie dwa latka) harcerstwo się odrodzi a przynajmniej nie wyginie ostatecznie.
Obozy harcerskie wspominam jako czas świetnej zabawy ale i ciężkiej pracy - ale co najważniejsze wszystko w głębokim lesie, wśród dzikiej przyrody z warunkach zdecydowanie bojowych. Polecam tą formę wypoczynku wszystkim tym dla których nie straszne są piła, młotek czy łopata, a woń palącego się ogniska jest okazją do refleksji a nie śmierdzącym dymem.
A Biały Szczep widzę że się ma dobrze, pojawiła się nowa drużyna mam nadzieję że te co były wcześniej mają się conajmniej tak, jak osiemnastka za moich czasów.
pozdrawiam serdecznie jeszcze raz i może "przy inym ogniu w inną noc, do zobaczenia znów."
Czuwaj! Babcia.l |
_________________ Próżność to zdecydowanie mój ulubiony grzech! |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 17 |
|
|