Godne Polecenia Filmy... |
Autor |
Wiadomość |
usmiech
Warzelnik :)
|
Wysłany: 31-10-2011, 22:11
|
|
|
Widzieliście najnowszy film Koterskiego "Baby są jakieś inne" ?
Ciekaw jestem Waszych opinii? |
_________________ estetyka uśmiechu | Klaśnieńska 16 |
|
|
|
|
solniak
Gallus gallus
Pomogła: 2 razy Wiek: 24 Dołączyła: 18 Lip 2007 Posty: 3238 Skąd: z internetu
|
Wysłany: 01-11-2011, 17:42
|
|
|
Nie widziałem.
Natomiast wziąłem sobie na weekend 'Antychrysta' Von Tierra (bo ostatnio dużo sie o Palikocie mówi, to uznałem, ze na czasie). Czegóż tam w filmie nie ma! Zbliżenia na organy płciowe, stosunek taki i siaki, samowycięcie łechtaczki, wkręcanie się ręczną wiertarką w nogę, duszenie - istna uczta sado-maso. A mimo wszystko i tak kicha. Trochę bełkotu na temat zła i scenariusz jaki ja bym mógł napisac przez weekend (jak dłużej, to pewnie lepszy by wyszedł). A przeciez Von Tier zrobil kilka naprawdę dobrych filmów. tu wygląda na to, że potrzebował szybko kasy, a nie mial weny twórczej, stąd te drastyczne pomysły, aby tylko świat o filmie mówił i ludzie ogladali.
Wziąłem też 'Samotnych' Zelenki i nie zawiodłem się. Sprawna komedia i do tego ten czeski język... Wyłaczam lektora i delektuje się. Jeden z przykładów, mniej więcej: "Bedzie te wadzić kak se obleczę w kombinezonu instalatora?" czyli "Czy bedzie Ci przeszkadzać jak sie ubiorę w kombinezon hydraulika?". Poezja, poezja... |
_________________ Tadeusz Kościuszko:"Kościół powinien być oddzielony od państwa, nie wolno mu zajmować się kształceniem młodzieży. Naród powinien być panem własnego losu i jego prawa powinny być nadrzędne wobec kościoła. " |
|
|
|
|
ArturSosin
Nadszybie
|
Wysłany: 01-11-2011, 18:01
|
|
|
solniak napisał/a: | Von Tierra | Tego goscia po prostu nie toleruje. Nigdy nie moglem zrozumiec skad jego 'slawa'.
solniak napisał/a: | 'Samotnych' | Klasyka! Kilka razy juz ogladalem i za kazdym troche inaczej odbieram. |
|
|
|
|
solniak
Gallus gallus
|
Wysłany: 01-11-2011, 18:25
|
|
|
ArturSosin napisał/a: | Nigdy nie moglem zrozumiec skad jego 'slawa'. |
'Przełamując fale', 'Idioci', 'Krolestwo' - rewelacja - gościu pokazuje, że w wielu gatunkach się sprawdza i ma coś do powiedzenia, a tu taki Antychryst...
ArturSosin napisał/a: | solniak napisał/a:
'Samotnych'
Klasyka! Kilka razy juz ogladalem i za kazdym troche inaczej odbieram. |
Przed jaraniem inaczej i po jaraniau inaczej...
A wegierskich 'Kontrolerów' widziałeś? |
_________________ Tadeusz Kościuszko:"Kościół powinien być oddzielony od państwa, nie wolno mu zajmować się kształceniem młodzieży. Naród powinien być panem własnego losu i jego prawa powinny być nadrzędne wobec kościoła. " |
|
|
|
|
ArturSosin
Nadszybie
|
Wysłany: 01-11-2011, 19:26
|
|
|
Krolestwa jakos nie moglem dokonczyc.
Kontrolerow juz dosc dawno widzialem ale niezle kino. Musze wrocic. Dosc czesto sciagam cos z polki i odkurzam. Moze Cie zaskocze ale ostatnio, miedzy Transformersami i Potterami z dziecmi, kolejny raz zapuscilem Obywatela Kane'a. Ten klimat... |
|
|
|
|
Madafaker
Mina
|
Wysłany: 05-11-2011, 15:30
|
|
|
Wyjazd Integracyjny
Gatunek: Komedia
Produkcja: Polska
Cytat: | Zwariowana komedia pomyłek, w której Tomasz Kot, Jan Frycz, Tomasz Karolak i debiutująca w roli pierwszoplanowej Katarzyna Glinka doświadczają na wyjeździe integracyjnym krajowej wersji "Kac Vegas", wplątując się w serię zabawnych tarapatów. Pracownicy korporacji "Polish Lody" i wybrani klienci firmy trafiają do malowniczo położonego kompleksu hotelowego, aby pod wodzą ambitnego, choć fajtłapowatego dyrektora kadr (Tomasz Kot) zacieśniać zawodowe więzi i świętować sukcesy lidera branży lodziarskiej. Życie spłata im złośliwego figla, gdy prezes korporacji (Jan Frycz) zostanie omyłkowo zameldowany w jednym pokoju z ponętną modelką (Katarzyna Glinka) i przebojowym dziennikarzem (Tomasz Karolak). Lawina komicznych nieporozumień i skandal, jaki wywoła zawiązanie tego przypadkowego trójkąta, wywróci do góry nogami stosunki panujące dotąd w firmie. Czy „Polish Lody” przetrwają gorącą integrację? |
Masakra jaki płytki i odmóżdżający film...pseudo humor sytuacyjny jak i słowny okraszony wulgaryzmami w ogóle nie bawi...sama zmysłowość Katarzyny Glinki to trochę za mało. |
_________________ Od 0 do 18 cm w 5.5 sekundy |
|
|
|
|
usmiech
Warzelnik :)
|
Wysłany: 21-11-2011, 14:10
|
|
|
Ciekaw jestem Waszych opinii na temat "Listy do M." - ponoć pierwsza, na prawdę dobra polska komedia romantyczna. Film zbiera dobre recenzje i ma bardzo dużą oglądalność. Czy ktoś z forumowiczów widział? |
_________________ estetyka uśmiechu | Klaśnieńska 16 |
|
|
|
|
Madafaker
Mina
|
Wysłany: 27-11-2011, 19:40
|
|
|
80 milionów
Produkcja: Polska
Gatunek: Sensacja, Akcja
Cytat: | Dolny Śląsk, jesień 1981 roku. Po serii prowokacji SB, konfrontacja opozycji z komunistami wydaje się nieunikniona. Tuż przed ogłoszeniem stanu wojennego, młodzi działacze Solidarności postanawiają zagrać va banque i organizują brawurową akcję wyprowadzenia z wrocławskiego banku 80 milionów związkowych pieniędzy, zanim konto zostanie zablokowane. Funkcjonariusze Służby Bezpieczeństwa podążają za nimi krok w krok. Rozpoczyna się pasjonująca rozgrywka, w którą zostają zaangażowani duchowni i... cinkciarze. Każda ze stron ma asy w rękawie. |
Na kolana mnie nie powalił...klimat pokazany w filmie ma już chyba tylko wymowę "lekcji historii" dla młodszego pokolenia...jak dla mnie tytułowy "przekręt" finansowy to zwykła realizacja czeku w banku,z lekkim zagraniem na nosie służbie bezpieczeństwa...w skali od 1 do 10 dałbym piątkę. |
|
|
|
|
Madafaker
Mina
|
Wysłany: 29-11-2011, 18:54
|
|
|
Immortals / Bogowie i herosi 3D
Gatunek: Fantasy, Akcja
Produkcja: USA
Cytat: | Wiele lat po mitycznym zwycięstwie Bogów nad Tytanami na horyzoncie pojawia się nowe zagrożenie. Żądny władzy król Hyperion (Mickey Rourke) wypowiada wojnę ludzkości. Plądrując bezbronne, wobec jego brutalnej armii, ziemie Grecji poszukuje legendarnego Łuku - broni o niewyobrażalnej mocy, wykutej niegdyś w niebiosach przez Boga Wojny, Aresa. Ten kto posiądzie broń będzie dowodził czekającymi na uwolnienie Tytanami. Jedynym, który postanawia przeciwstawić się Hyperionowi jest wybrany przez bogów Tezeusz. W rękach tego prostego człowieka spoczywa teraz los ludzkości i tylko on może uratować ją przed całkowitą zagładą. |
Świetny film,doskonale zrobiona bajeczka fantasy,super się ogląda bez cienia nudy... |
|
|
|
|
solniak
Gallus gallus
|
Wysłany: 29-11-2011, 19:04
|
|
|
Ja tam takich bajeczek w dziecinstwie nie oglądałem:
(niestety musicie sobie sami przetłumaczyć)
A character has oil poured on him and burned (mostly seen from a distance)
A character cuts his tongue off (you watch the character grab his tongue and slice it off with two knives with mild blood effects)
A character is castrated by a huge hammer (you see his legs being forcibly spread and you watch the hammer just about to hit it and the screen blacks out with painful screams and crunching noises)
A character's throat is cut with bloody detail
Sight of burnt women dying (you see the women's flesh burned to a crisp and hear them gasping for air)
A bunch of characters heads and bodies explode with very gory results
A scene involving eye gouging (you watch a character force his fingers into someones eye sockets no blood is visible, crunching noises are heard.)
A few characters are beheaded (some seen from a distance, one you see the actually decapitation)
A bunch of characters bodies are decapitated by use of a hammer, chain, and other weapons many resulting with extreme gory results
Characters are killed with large splashes of CG blood.
The entire film is extremely violent and gory.
Ze strony:
http://www.imdb.com/title/tt1253864/parentalguide |
|
|
|
|
Madafaker
Mina
|
Wysłany: 29-11-2011, 19:08
|
|
|
No i niby co ten Twój post ma wnieść do tematu..najpierw zobacz film potem rób śmietnik...ani się śmiać,ani płakać. |
|
|
|
|
solniak
Gallus gallus
|
Wysłany: 29-11-2011, 22:04
|
|
|
Z chęcią udzielę odpowiedzi na Twoje (nieuprzejme) zapytanie: mój post wnosi dodatkową informację, że film jest wyjatkowo przesycony przemocą i wylicza te sceny.
Negatywnie oceniam Twoją rekomendację, aby mój post przenieść do śmietnika. |
|
|
|
|
ArturSosin
Nadszybie
|
Wysłany: 29-11-2011, 23:33
|
|
|
Madafaker napisał/a: | Świetny film,doskonale zrobiona bajeczka fantasy,super się ogląda bez cienia nudy... | Ja tam lubie takie klimaty (cos jak 300, nieco Sin City) i dobrze sie bawilem. Rzeczywiscie mnostwo krwi w 3D |
|
|
|
|
Madafaker
Mina
|
Wysłany: 30-11-2011, 18:40
|
|
|
Latający mnich i tajemnica Da Vinci
Gatunek: Przygodowy, Dramat historyczny
Produkcja: Czechy, Polska, Słowacja, Węgry
Cytat: | Widowiskowa koprodukcja polsko-słowacka rzuca zupełnie nowe światło na historię człowieka, który posiadł niezwykłą wiedzę, wykraczającą poza horyzonty ówczesnych uczonych. XVIII wiek, słowackie Pieniny przy dzisiejszej granicy z Polską. W ukrytym w górach i owianym mrocznymi legendami Czerwonym Klasztorze pustelniczy żywot wiodą mnisi kamedulscy, nieświadomi dramatycznych zmian, jakie przeżywa targana wojnami i rewolucjami Europa. Pewnego dnia u wrót klasztoru odnajdują zakrwawionego,bezimiennego mężczyznę. Ratują półżywego nieznajomego, a z czasem postanawiają przyjąć go w swoje szeregi, nadając mu przydomek Cyprian. Wiele lat później tajemniczy zakonnik noszący to imię wsławi się wielkimi odkryciami z dziedziny medycyny i alchemii, a także wynalezieniem machiny, która pozwoliła mu wzbić się w niebo! Charyzmatyczny, zauważony w hollywoodzkich hitach "Za linią wroga" i "Hannibal. Po drugiej stronie maski" słowacki gwiazdor Marko Igonda ukazuje nieznane oblicze legendarnego Cypriana, którego enigmatyczne pojawienie w Czerwonym Klasztorze było dopiero początkiem historii wyzwolenia od grzechów namiętnej i krwawej przeszłości. Klucz do zagadki brata Cypriana skrywają barwni bohaterowie, których zagrali polscy aktorzy. |
Cudem dobrnąłem do końca...film może i ambitny,mający jakieś głębsze przesłanie,ale mnie pozbawione akcji klasztorne klimaty wybitnie nużyły. |
|
|
|
|
nowymieszkaniec
Kopacz
|
Wysłany: 01-12-2011, 15:09
|
|
|
A ja polecam film RED |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 16 |
|
|