GIMNAZJUM W KRAKOWIE |
Autor |
Wiadomość |
eww
Kopacz
|
Wysłany: 17-05-2012, 08:27 GIMNAZJUM W KRAKOWIE
|
|
|
Parę miesięcy temu zamieszkaliśmy w okolicy Wieliczki. Wiem,że część z Was zastanawia się nad wyborem gimnazjum dla dziecka. Mój syn skończył Prywatne Gimnazjum nr 7 na ul.Basztowej 17 w Krakowie. Wspominam o tym, bo jest super połączenie z Wieliczki- autobus 304. Zatrzymuje się parę kroków od szkoły. Jestem bardzo zadowolona z poziomu nauki w tej szkole; kadry no i dyscypliny (o wagarach nie ma mowy). Oprócz tego jest mnóstwo wyjść i warsztatów edukacyjnych. Szkoła jest w samym centrum i wszędzie jest blisko (Rynek, Kazimierz, muzea). Sama sprawdziłam i myślę, że naprawdę warto wybrać to gimnazjum. |
|
|
|
|
sprox
Mina
|
Wysłany: 17-05-2012, 09:37
|
|
|
eww napisał/a: | Szkoła jest w samym centrum i wszędzie jest blisko (Rynek, Kazimierz, muzea). |
Czytalem tę krypto-reklamę z nastawieniem neutralnym, ale to zdanie przelało.
Q.de, ze Basztowa jest w samym centrum, a to centrum to Rynek, Kazimierz, muzea ( ) - to niewatpliwie bardzo cenna informacja dla mieszkancow Szczekocin, Przasnysza lub innego Sochaczewa, ale nie Wieliczki, no przecież |
_________________ Unión Europea nos trae por la calle de amargura.
European Union brings us down the street of bitterness. |
|
|
|
|
kiotari
Mina
Osiedle: Waldorf&Statler
Pomógł: 2 razy Wiek: 110 Dołączył: 26 Mar 2008 Posty: 1911 Skąd: Muppet Show
|
Wysłany: 18-05-2012, 10:43
|
|
|
Bardzo dobre Gimnazjum jest również w Koźmicach Wielkich. Dojazd Dar-Busem - z ul. Worcella (to tylko 200 m od powyższego Gimanzjum) bezposrednio pod koźmickie Gimnazjum (przystanek 300 m) za jedyne 6 zł., dla uczniów sa zniżki. Z poziomu nauki jestem bardzo zadowolony, a pieniądze na czesne, można przeznaczyc na inny zbozny cel. Rano w strone Koźmic, a po południu w strone Krakowa busy jeżdżą puste, a korków nie ma - więc same korzyści.
Do innych Gimnazjów publicznych w gminie też nic nie mam - ale brak mi bezpośrednich doświadczeń. |
_________________ Why do we always come here
I guess we'll never know
It's like a kind of torture
To have to watch this show |
|
|
|
|
sprox
Mina
|
Wysłany: 19-05-2012, 11:23
|
|
|
Jakos nie dodales, by opis byl komplementarny, ze w Kozmicach jest zielona trawka, sady owocowe i swieze powietrze, ale nie ma Rynku, Kazimierza i mozeow. |
_________________ Unión Europea nos trae por la calle de amargura.
European Union brings us down the street of bitterness. |
|
|
|
|
kiotari
Mina
Osiedle: Waldorf&Statler
Pomógł: 2 razy Wiek: 110 Dołączył: 26 Mar 2008 Posty: 1911 Skąd: Muppet Show
|
Wysłany: 20-05-2012, 22:13
|
|
|
sprox napisał/a: | ze w Kozmicach jest zielona trawka, sady owocowe i swieze powietrze, |
Niewątpliwie dla Krakusów szok tlenowy gwarantowany
sprox napisał/a: | nie ma Rynku, Kazimierza i mozeow. |
Rynku nie ma (jeszcze), Kazimierzów jest kilku albo i kilkunastu, a muzea? Sąsiad wyrzuci na drogę stary pług i bronę, drugi postawi jakieś koryto i skansen gotowy |
_________________ Why do we always come here
I guess we'll never know
It's like a kind of torture
To have to watch this show |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 16 |
|
|