Co z młodzieżą na oś.Sienkiewicza? |
Autor |
Wiadomość |
anna
Gwarek
Pomogła: 1 raz Wiek: 56 Dołączyła: 02 Mar 2007 Posty: 10
|
Wysłany: 25-04-2007, 19:21 Co z młodzieżą na oś.Sienkiewicza?
|
|
|
Na oś.Sienkiewicza miejsca na spotkania dla młodzieży jak na lekarstwo.Jedynym miejscem jest postawiony przez SM kosz do gry.Spotykają się tu młodzi ludzie(Ci co wyrośli już z zabawy w piaskownicy,a od szwędania się po mieście wolą grę w kosza).Niestety nie jest tu sielsko.Właściwie drobny gwar przeszkadza kilku osobom,a jednej szczególnie.!Ów Pan wczoraj zbierał podpisy by kosz zlikwidować.Dodam ,że ten sam osobnik w ubiegłym tygodniu zużył na dzieciach cały zasobnik "Łaciny"wyzywając ich na wszelakie niecenzuralne sposoby .Wiem,że lada dzień owe pismo trafi do SM.Ciekawa jestem co z tym zrobią.Myślę ,że dobrze jak młodzi ludzie spędzają swój wolny czas na grze w piłkę.Co w tym złego?A czy złośliwość owego osobnika zwycięży rozsądek jakim powinna się wykazać SM czas pokaże.Co wy na to? |
|
|
|
|
Tardas
Osiedle: Szymanowskiego
Pomógł: 1 raz Wiek: 45 Dołączył: 12 Gru 2006 Posty: 722 Skąd: Magnum Sal
|
Wysłany: 25-04-2007, 20:06 Re: Co z młodzieżą na oś.Sienkiewicza?
|
|
|
anna napisał/a: | drobny gwar przeszkadza kilku osobom,a jednej szczególnie. |
A jakie argumenty ma ten pieniacz? Czy chodzi tylko o drobny gwar?
Jeśli pojawi się takie pismo, to w ramach kontrataku trzeba zebrać głosy poparcia za pozostawieniem boiska, a nawet wezwaniem spółdzielni do stworzenia nowych miejsc rekreacyjnych
A jeśli ten pan uzyje zbyt wiele słów z łąciny kuchennej to SM powinna przykładnie wrzucić takie pisemko do kosza. Choćby i z dwutaktu |
_________________ http://www.wieliczka24.info - niezależna strona miasta |
|
|
|
|
master7
Hysinbold
Osiedle: Zdrojowe
Pomógł: 3 razy Wiek: 51 Dołączył: 07 Gru 2006 Posty: 3885 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
|
anna
Gwarek
|
Wysłany: 26-04-2007, 16:52
|
|
|
No pewno że argumenty nikłe.Zawsze gdzie grupka młodych to trochę ruchu jest,ale bez przesady.Mam nadzieję że nie będzie źle,ale złośliwość ludzka mnie dobija.
[ Dodano: 26 Kwiecień 2007, 17:54 ]
No jak na nieszczęście żadne z nich nie miało w komórce dyktafonu!!!Mielibyśmy czego posłuchać! |
|
|
|
|
almayer
Kierat konny
|
Wysłany: 26-04-2007, 19:53
|
|
|
a później taki Pan będzie miał pretensje do młodych że mu miejsca w autobusie nie chcą ustąpić. |
|
|
|
|
oseczka
Zawalisko
Osiedle: Lekarka
Pomogła: 3 razy Wiek: 35 Dołączyła: 14 Maj 2007 Posty: 926 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 14-05-2007, 13:27
|
|
|
hmm.. ciekawy temat :P moim zdaniem leprze jest wysłuchiwanie gwaru młodych jeżeli jest bez łaciny niż stanie pod sklepem palenie i picie wódki czy piwa jak jakieś lumpy |
_________________ Nadeszło w pore lato powiedz mi co Ty na to? Słoneczko ładnie tańczy ma kolor pomarańczy przy Tobie zaraz płone Twe ciało opalone całuje kiedy tańczy bo smak ma pomarańczy.... |
|
|
|
|
anna
Gwarek
|
Wysłany: 14-11-2007, 17:18
|
|
|
Wszystkim ,którzy chcą wiedzieć jak się to skończyło!Otóż kiedy nadeszly słoty i zimno,kiedy młodzież więcej spędza czasu w szkole KOSZ ZLIKWIDOWANO!!!!!!!Na to miejsce postawiono jakieś wyzaginane rurki.Prawdopodobnie ma to być kwietnik.Tylko po co i czemu to ma służyć.Kto niby ma dbać o te kwiatki.Sprzątaczki jak powsadzają kwiatki na wiosnę tak na tym się sprawa zakończy ,a młodzież będzie kombinować co zrobić z wolnym czasem.Sprytnie to sobie SM wykombinowała.Mam tylko nadzieję ,że jak dzieci zaczną walić piłkami o blok to nikt się nie będzie czepiał.Jedyny kosz przeszkadzał-to teraz im dzieciaki dadzą w kość ,a ja będę po ich stronie! |
|
|
|
|
Abrakadabra
Zawalisko
Wiek: 45 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 891 Skąd: Przemyśl / Wieliczka
|
Wysłany: 14-11-2007, 20:03
|
|
|
A czy w Wieliczce jeszcze gdzieś da się zagrać w kosza ?? Bo na osiedlu Szymanowskiego też sie juz nie da... Tyle, że u nas zlikwidowali w związku z budową nowych bloków ale skutek ten sam. |
_________________ Wyrażam wyłącznie prywatne poglądy, do czego mam prawo, zgodnie z art. 54 Konstytucji RP |
|
|
|
|
oseczka
Zawalisko
Osiedle: Lekarka
Pomogła: 3 razy Wiek: 35 Dołączyła: 14 Maj 2007 Posty: 926 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 14-11-2007, 20:09
|
|
|
Abrakadabra, na os W. Pola Przy SP2 przy gimnazjum, w Zabawie przy strażnicy i przy SP w Przebieczanach |
_________________ Nadeszło w pore lato powiedz mi co Ty na to? Słoneczko ładnie tańczy ma kolor pomarańczy przy Tobie zaraz płone Twe ciało opalone całuje kiedy tańczy bo smak ma pomarańczy.... |
|
|
|
|
agga
Mina
Osiedle: Zadory
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 22 Lip 2007 Posty: 1461 Skąd: wieliczka
|
Wysłany: 14-11-2007, 21:00
|
|
|
anna, Cytat: | Myślę ,że dobrze jak młodzi ludzie spędzają swój wolny czas na grze w piłkę. |
Kiedyś mieszkałam na oś Sienkiewicza i jaka byłam zdziwiona jak zbierano podpisy żeby dzieci nie grały na trawie w piłkę. Wcześniej zostały przegonione z placu zabaw ze względu na małe dzieci.
Cytat: | Sprytnie to sobie SM wykombinowała.Mam tylko nadzieję ,że jak dzieci zaczną walić piłkami o blok to nikt się nie będzie czepiał.Jedyny kosz przeszkadzał-to teraz im dzieciaki dadzą w kość ,a ja będę po ich stronie! |
Niech dają wszystkim w kość szkoda że Ci starsi zapomnieli o swojej młodości. Nie wiem czy to SM zadecydowała o zlikwidowaniu koszy dla mnie to głupota. Lepiej żeby dzieciaki w piłkę grały niż ćpały , piły, paliły. Bardzo dziwne osiedle pewnie dlatego że mieszka tam dużo starszych ludzi którzy na starość z braku innych zajęć uprzykrzają życie innym. Kiedy ja tam mieszkałam to było 5 lat temu i dalej się czepiają to nie do pomyślenia powiem brzydko po prostu trzeba ich olać.
Pozdrawiam |
_________________ Pozdrawiam |
|
|
|
|
mgan
Groty kryształowe
Osiedle: Oś.Sienkiewicza
|
Wysłany: 23-11-2007, 19:11
|
|
|
Syn tej pani,poturbował 14-letnią dziewczynę,bo odbijała piłkę o ścianę,przyjechała policja... |
|
|
|
|
|