Autostrada A4 Wieliczka-Szarów |
Autor |
Wiadomość |
zenon
Gość
|
Wysłany: 30-10-2009, 21:46
|
|
|
Póki co nowego kawałka autostrady na próżno szukać w google-map. Ciekaw jestem jak to działa - ile czasu upłynie i kto to sprawi, że google zobaczą ten nowy kawałek ? |
|
|
|
|
Piotrex
Mina Obiezyswiat
Osiedle: wies
Pomógł: 1 raz Wiek: 96 Dołączył: 08 Mar 2009 Posty: 1447 Skąd: Wieliczka i okolice
|
Wysłany: 30-10-2009, 22:55
|
|
|
Cytat: | ile czasu upłynie i kto to sprawi, że google zobaczą ten nowy kawałek ? |
Jak na północy nie ma na nawteqach i automapach niektórych odcinków które funkcjonują juz od 2 lat to co dopiero tutaj... |
|
|
|
|
peter.pan
Skrzat
Osiedle: Krzyszkowice
|
Wysłany: 31-10-2009, 09:13
|
|
|
to zycze powodzenia wszystkim tym którzy zamiast patrzeć na drogę ślepo słuchają głosu swojego GPS'a . Autostradą do Rzeszowa (Szarowa) nie pojadą |
|
|
|
|
przemo
Żupa solna
Osiedle: 500m od rynku
Pomógł: 17 razy Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 6286 Skąd: 49.991 N, 20.060 E
|
Wysłany: 31-10-2009, 11:27
|
|
|
A takich nie brakuje, KBuCów duże jeździ na pamięci, ale to głownie jakieś stare pierdziochy.
Ogólnie dużo większa część smiga A4 |
|
|
jw
Gość
|
Wysłany: 31-10-2009, 12:17
|
|
|
zenon napisał/a: | Póki co nowego kawałka autostrady na próżno szukać w google-map. Ciekaw jestem jak to działa - ile czasu upłynie i kto to sprawi, że google zobaczą ten nowy kawałek ? |
dostawcą map dla google jest teleatlas - jak teleatlas uaktualni swoje mapy, to po kilku miesiacach mozna spodziewac sie aktualizacji w google. Na razie na zdjeciach satelitarnych widac haldy zwiru - czyli stan sprzed co najmniej kilku miesiecy. Nie wiem, kto jest dostawca zdjec satelitarnych do google, ale aktualizacje sa bardzo spoznione.
Trzeba dac google co najmniej kilka miesiecy na aktualizacje nowego odcinka A4 Wieliczka-Targowisko.
Zjazd z Krakowskiej na autostrade do Szarowa oraz oznaczenie zjazdu musial robic jakis pijak - ile razy przejezdzam tamtedy od piatku, zawsze widze zdezorientowanych kierowcow, ktorzy zwalniaja aby zrozumiec gdzie jest zjazd w kierunku Szarowa. A dzisiaj to nawet widzialem prawie kolizję, kiedy jeden gosc pojechal prosto przez ciągłą (czyli najpierw zjazdem do Łagiewnik, a pozniej prosto do Szarowa) a drugi prawidłowo zjeżdżał w prawo na ślimak do A4 w kierunku Szarowa. |
|
|
|
|
jw
Gość
|
Wysłany: 31-10-2009, 13:04
|
|
|
zapomniałem dodać, że na stronie teleatlas.com można zgłosić aktualizację trasy, trzeba podać panstwo, miasto, ulice i współrzędne - może to przyśpieszyć sprawę. |
|
|
|
|
Piotrex
Mina Obiezyswiat
Pomógł: 1 raz Wiek: 96 Dołączył: 08 Mar 2009 Posty: 1447 Skąd: Wieliczka i okolice
|
Wysłany: 31-10-2009, 14:47
|
|
|
jw napisał/a: | dostawcą map dla google jest teleatlas |
Niektóre mapy zwłaszcza objetymi kwarantanna wojskowa są wogóle nieczytelne, to zapewne specjalnie.
Ale ile w Polsce jest terenów ze zdjecami w takiej rozdzielczości że nie można nic zobaczyć, a juz o jakimś zblizeniu nie ma mowy, ciekawe dlaczego tak sie dzieje, tereny mało atrakcyjne, może są jakies inne przesłanki ....
Dzis wracałem z Krakowa i powiem że mnóstwo aut z rejestracjami RZ..., LU... i podobnych jechało obwodnica, widac mało ludzi wie o A4 na Szarów, albo sie boi jechac... |
|
|
|
|
Tsubasa
Osiedle: Lekarka
Pomógł: 13 razy Wiek: 44 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 3871 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 31-10-2009, 14:51
|
|
|
[quote="Piotrex"] jw napisał/a: |
Dzis wracałem z Krakowa i powiem że mnóstwo aut z rejestracjami RZ..., LU... i podobnych jechało obwodnica, widac mało ludzi wie o A4 na Szarów, albo sie boi jechac... |
minie tydzień, dwa i się zorientują |
_________________ Czy to prawda, że w Polsce już widać na horyzoncie dobrobyt?
Prawda - horyzont według definicji to wyimaginowana linia, która oddala się w miarę zbliżania
--------------------------------------------------------
www.nano-reef.pl - bo małe jest piękne |
|
|
|
|
Piotrex
Mina Obiezyswiat
|
Wysłany: 31-10-2009, 14:55
|
|
|
Cytat: | minie tydzień, dwa i się zorientują |
Tak ludzie sie jeszcze boją, ale to kwestia czasu.
tylko gdzie Ci motocyklisci sie teraz podzieją, dawniej upalali scigacze pod wiaduktem na A4 ... |
|
|
|
|
Tsubasa
|
Wysłany: 31-10-2009, 14:59
|
|
|
Ci co sobie ćwiczą akrobacje znajdą inny kawałek asfaltu.. reszta już dawno przeniosła się do Obidowej za Rabkę.. |
Prawda - horyzont według definicji to wyimaginowana linia, która oddala się w miarę zbliżania
|
|
|
|
BRUNO
Gwarek
|
Wysłany: 31-10-2009, 16:35
|
|
|
[quote="Tsubasa"] Piotrex napisał/a: | jw napisał/a: |
minie tydzień, dwa i się zorientują |
A ja się obawiam, że minie tydzień, dwa i ci którzy odstoją swoje na końcówce autostrady w Szarowie wrócą na "czwórkę" w nadziei, że tędy będzie szybciej. No i może nam ruch znowu wzrosnąć. Tak czy owak, Łapczyca trzyma i tu jest problem... |
|
|
|
|
solniak
Gallus gallus
Pomogła: 2 razy Wiek: 24 Dołączyła: 18 Lip 2007 Posty: 3238 Skąd: z internetu
|
Wysłany: 31-10-2009, 23:46
|
|
|
To tylko 1 miliard złotych, a ile radości... |
_________________ Tadeusz Kościuszko:"Kościół powinien być oddzielony od państwa, nie wolno mu zajmować się kształceniem młodzieży. Naród powinien być panem własnego losu i jego prawa powinny być nadrzędne wobec kościoła. " |
|
|
|
|
Piotrex
Mina Obiezyswiat
|
Wysłany: 02-11-2009, 15:18
|
|
|
dzisiaj jechalem obwodnica kolo Wieliczki o 14-15 i było spokojniutko, |
|
|
|
|
pablo
Mina
Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 02 Sie 2007 Posty: 2646 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 02-11-2009, 19:11
|
|
|
teraz podstawowa rzecz jaką powinni zrobić, to skręt z Gdowskiej w lewo we wschodnią obwodnicę i poprowadzić drogi 964 (na Dobczyce) i 966 (na Gdów) przez tą wschodnią obwodnicę. Inaczej dalej Asnyka będzie zakorkowana (jak dziś), a połowa rejestracji to obce rejestracje. Chociaż może z czasem odkryją sami przejezdność obwodnicy.
Ale skręt muszą zrobić inaczej jadący z Dobczyc legalnie na obwodnice wjechać nie mogą... |
|
|
|
|
Tsubasa
|
Wysłany: 02-11-2009, 21:08
|
|
|
Piotrex napisał/a: | dzisiaj jechalem obwodnica kolo Wieliczki o 14-15 i było spokojniutko, |
no ja byłem wręcz w szoku.. z Tesco na kapelance do domu jechałem 10 minut |
|
|
|
|
|