Zamknięty przez: master7 14-04-2009, 07:19 |
304 - ogólna dyskusja |
Autor |
Wiadomość |
nietopesh
Nadszybie
Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Lut 2008 Posty: 3098 Skąd: Pawlikowice
|
Wysłany: 11-01-2010, 16:14
|
|
|
Heh jechałem dzisiaj do Krakowa sobie busem i o 15.22 na wysokości przystanku Prokocim CPN spotkałem nową linię 522, która zapewne odjechała rozkładowo o 15:17 w której jechały 4 - słownie cztery osoby.
Ku zdziwieniu kawałek dalej akurat z Teligi wyjechał 304, który chyba raczej był troszeczkę spóźniony bo jak patrze na rozkład powinien być tam o 15:12 a nie 15:23. Mało tego ludzi nie udało się mi policzyć bo było czarno wewnątrz z przepełnienia, pomimo godziny w której raczej z Krakowa się powraca. |
_________________ www.pawlikowice.info - Lokalny portal informacyjny |
|
|
|
|
solniak
Gallus gallus
Pomogła: 2 razy Wiek: 24 Dołączyła: 18 Lip 2007 Posty: 3238 Skąd: z internetu
|
Wysłany: 11-01-2010, 20:45
|
|
|
Gazeta.pl napisał/a: | popełnilimy błąd |
Gazeta.pl napisał/a: | Chcielimy zracjonalizować |
Gazeta.pl napisał/a: | Na szczęcie dyrektor Niedziałkowska uderzyła się w pier, |
My chcielimy, aby dyrektor Niedziałkowska nie biła się w pier na szczęcie, nawet gdy popełniliwy błąd., tylko przywróciliby starą trasę. |
_________________ Tadeusz Kościuszko:"Kościół powinien być oddzielony od państwa, nie wolno mu zajmować się kształceniem młodzieży. Naród powinien być panem własnego losu i jego prawa powinny być nadrzędne wobec kościoła. " |
|
|
|
|
adelajda
Gość
|
Wysłany: 11-01-2010, 20:56
|
|
|
Dla mnie to totalny nonsens! Obcięli 502, dali 522. Identycznie by wyszło, gdyby 502 wróciło. Najbardziej jednak ubolewam nad spieprzoną (za przeproszeniem) trasą 304, która teraz jak ma 522 w Bieżanowie, nie powinna już jeździć tamtędy... |
|
|
|
|
jackoi
Magnum Sal
|
Wysłany: 11-01-2010, 22:21
|
|
|
nietopesh napisał/a: | Heh jechałem dzisiaj do Krakowa sobie busem i o 15.22 na wysokości przystanku Prokocim CPN spotkałem nową linię 522, która zapewne odjechała rozkładowo o 15:17 w której jechały 4 - słownie cztery osoby.
Ku zdziwieniu kawałek dalej akurat z Teligi wyjechał 304, który chyba raczej był troszeczkę spóźniony bo jak patrze na rozkład powinien być tam o 15:12 a nie 15:23. Mało tego ludzi nie udało się mi policzyć bo było czarno wewnątrz z przepełnienia, pomimo godziny w której raczej z Krakowa się powraca. |
Jechałem tym autobusem do krk i owszem przed nami jechała 522, na bieżanowie i na prokocimiu 304 stawał za nim i był spóźniony bo na pętle w wieliczce przyjechał 5 min później ale za to że był przepełniony to nieprawda, wcale nie był, w autobusie było mało osób, parę miejsc siedzących wolnych do tego jakiś chłop na wózku inwalidzkim i jeszcze wózek z dzieckiem. Więc proszę nie mówcie już głupot. |
|
|
|
|
gosc
Gość
|
Wysłany: 11-01-2010, 22:24
|
|
|
PO CO TERAZ W SZCZYCIE NA BIEŻANOWIE 304, SKORO JEST 522 TĄ SAMĄ TRASĄ A NAWET DALEJ BO DO PLACU CENTRALNEGO!! I teraz 304 jeździ sobie "od tak" przez BIeżanów? Pytam się po co? I tu już nie ma wywalania pieniedzy w błoto? SKANDAL....
WIELICZANIE NADAL DOMAGAJĄ SIĘ PRZYWRÓCENIA STAREJ TRASY 304 !!!
Piszcie dalej do "gazety" i podpisujcie petycję...kto jeszczze tego nie zrobił. |
|
|
|
|
nietopesh
Nadszybie
|
Wysłany: 11-01-2010, 23:39
|
|
|
jackoi napisał/a: | nietopesh napisał/a: | Heh jechałem dzisiaj do Krakowa sobie busem i o 15.22 na wysokości przystanku Prokocim CPN spotkałem nową linię 522, która zapewne odjechała rozkładowo o 15:17 w której jechały 4 - słownie cztery osoby.
Jechałem tym autobusem do krk i owszem przed nami jechała 522, na bieżanowie i na prokocimiu 304 stawał za nim i był spóźniony bo na pętle w wieliczce przyjechał 5 min później ale za to że był przepełniony to nieprawda, wcale nie był, w autobusie było mało osób, parę miejsc siedzących wolnych do tego jakiś chłop na wózku inwalidzkim i jeszcze wózek z dzieckiem. Więc proszę nie mówcie już głupot. |
To chyba jechałeś tym następnym kursem, bo 522 jechał za 304 na prokocimiu (nie przed) więc sam coś kolego kręcisz, albo pomyliłeś kursy. Akurat bus kawałek jechał równo z nim i miąłem chwile na przyglądniecie się na sytuacje. Wolnych miejsc to ja tam nie widziałem, no chyba że miejsce kierowcy było wolne. |
|
|
|
|
jackoi
Magnum Sal
|
Wysłany: 11-01-2010, 23:56
|
|
|
No jak patrzyłem na zegarek w autobusie jak się dowlekł do przystanku na prokocimie to była 15:21, na bieżanowie na pewno byliśmy za nim. Wyjechał o 15:00 z pętli w wieliczce. |
|
|
|
|
solniak
Gallus gallus
Pomogła: 2 razy Wiek: 24 Dołączyła: 18 Lip 2007 Posty: 3238 Skąd: z internetu
|
Wysłany: 12-01-2010, 00:04
|
|
|
Kliknij na obrazek, aby powiększyć.
|
_________________ Tadeusz Kościuszko:"Kościół powinien być oddzielony od państwa, nie wolno mu zajmować się kształceniem młodzieży. Naród powinien być panem własnego losu i jego prawa powinny być nadrzędne wobec kościoła. " |
|
|
|
|
nietopesh
Nadszybie
|
Wysłany: 12-01-2010, 00:08
|
|
|
no to musiał być ten sam bo mijałem 522 dokładnie 15:22 na przystanku prokocim CPN, bus sadził bo nikt nie wysiadał, 522 chyba złapały światła bus przeszedł i na przystanek prokocim szpital wjechał 304 bus za nim ale jedna babcia się zajechała w związku z czym bus chwile zrównał się z autobusem i była rotacja w 304 (babcia i tak nie wysiadła bo się rozmyśliła), więc może to było złudzenie w tym 304, jeśli chodzi o stojących, ale miejsc siedzących to ja tam nie widziałem, tak czy owak stojących było wg mnie sporo w porównaniu do kilku osób na krzyż w 522.
Ale teraz do czego dążę - skoro 522 wyjechał o tej samej porze a był na pętli wcześniej otwarty jak to na przystanku początkowym gdzie każdy mógł na niego spokojnie zdążyć i mimo to jechało nim kilka osób a 304 wiózł komplet to z logicznego punktu widzenia ten komplet ludzi na tym Bieżanowie nie wsiadł a przyjechał z Wieliczki.
Po co ktoś miał by wsiadać i zajmować miejsce stojące w 304 jak w 522 można się było położyć nawet. Dlatego właśnie nie rozumiem tłumaczeń że z Wieliczki to się powietrze wozi i się nie opłaca, a z Bieżanowa się opłaca. |
|
|
|
|
jackoi
Magnum Sal
|
Wysłany: 12-01-2010, 00:23
|
|
|
Obok mnie było miejsce wolne, przede mną na siedzeniu też było wolne miejsce, z tyłu za mną też jedno miejsce wolne, wszystkie od strony drzwi , do tego jak wcześniej pisałem na środku była babka z dużym wózkiem + koleś na wózku inwalidzkim. Okna były po części zaparowane więc może dokładnie nie widziałeś parę osób stało i niektórym nie chciało się siąść bo powysiadali na bieżanowskiej.
Można też to tłumaczyć że wolą wsiąść w 304 i podjechać pod bonarke lub mateczny |
|
|
|
|
nietopesh
Nadszybie
|
Wysłany: 12-01-2010, 00:45
|
|
|
jackoi napisał/a: |
Można też to tłumaczyć że wolą wsiąść w 304 i podjechać pod bonarke lub mateczny |
No i tu spaliłeś moją niecną, rozmyślną teorię , ale nie powiesz mi chyba że dobre pół autobusu wsiadło w Bieżanowie i wysiadło na bonarce?? |
|
|
|
|
jackoi
Magnum Sal
|
Wysłany: 12-01-2010, 00:50
|
|
|
No tak nie bylo, tylko taki przyklad dalem |
|
|
|
|
nietopesh
Nadszybie
|
Wysłany: 12-01-2010, 00:58
|
|
|
No to po połączeniu obu zeznań doszliśmy do wersji iż tym kursem jechała umiarkowana ilość pasażerów przebywająca w dogodnych warunkach, z kilkoma pasażerami jadącymi do bonarki z Bieżanowa po tanie banany, z kilkoma stojącymi ale liczonymi jako siedzący którzy wysiedli na bieżanowskiej. 522 jechał za 304 i było w nim po za ok 75m3 powietrza kilka osób, z kolei przeważająca ilość pasażerów autobusu 304 pochodziła z Wieliczki. |
|
|
|
|
ygrek
Mina
Osiedle: Zdrojowe
Pomógł: 2 razy Wiek: 54 Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 1160 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 12-01-2010, 08:37
|
|
|
nietopesh napisał/a: | 522 jechał za 304 i było w nim poza ok 75m3 powietrza kilka osób | Uczcie się ludziska od ZIKiT jak oszczędzać pieniądze (nie swoje). |
|
|
|
|
moje3grosze
Gość
|
Wysłany: 12-01-2010, 10:04
|
|
|
Jezdzijcie ludziska z jackoi. Od chwili, gdy zaczal pisac na tym forum, 304 dla niego jezdzi szybko i bez tloku:
jackoi 4.01 napisał/a: | imo ogólnie nie jest źle choć mogłoby być lepiej jakby częściej jeździł w godzinach szczytu |
jackoi 6.01 napisał/a: | 01Dzis 6:35 wyjazd z petli wieliczka pod bagatela bylem o 7:25 bylby szybciej jakby nie wlokl sie przed nami tramwaj i duzo czerwonych swiatel, tlok nie byl mega i spokojnie zamykal drzwi.
Godz 18:15 troche sie spoznil bo odjazd 18:07 spod bagateli, w wieliczce na petli bylem o 19:00 i rowniez nie bylo mega tloku i rowniez spokojnie i bez problemu zamykal drzwi. |
jackoi 6.01 napisał/a: | Ja tam nie narzekam na czasy przejazdow czy to rano z wieliczki do krk czy z krk do wieliczki popoludniu gdy jechalem max czas przejazdu zajol mi 50min z petli pod bagatele i odwrotnie. Tloku ze ludzie nie moga wsiasc tez nie zastalem na zadnym przystanku.
Wczoraj wieczorem pod bagatela normalnie sobie siadlem.
Dzis przez cala trase kiedy wyjechalem z krk z pod galerii o 17:50 przez wszystkie przystanki w autobusie nie bylo prawie ludzi i byly wolne miejsca. A czas przejazdu wyniosl 50min. Teraz jest zima i wiadomo ze dluzej przejazd bedzie trwal.
Imo wyolbrzymiacie cala sytuacjie i robicie tragedie | .
jackoi 11.01 napisał/a: | Obok mnie było miejsce wolne, przede mną na siedzeniu też było wolne miejsce, z tyłu za mną też jedno miejsce wolne, wszystkie od strony drzwi |
Czas przejazdu "zajol" ( ) mu 50 min, normalnie( ) sobie siada, obok ma mejsce wolne, przed nim na siedzeniu ( ) tez miejsce wolne, z tylu za nim tez jedno wolne; a wy wylbrzymiacie cala sytuacje i robicie tragedie... |
|
|
|
|
|