Zamknięty przez: master7 14-04-2009, 07:19 |
304 - ogólna dyskusja |
Autor |
Wiadomość |
solniak
Gallus gallus
Pomogła: 2 razy Wiek: 24 Dołączyła: 18 Lip 2007 Posty: 3238 Skąd: z internetu
|
Wysłany: 06-01-2010, 14:07
|
|
|
ZIKIT = Zwycięży Interes Krakowa I Tłok |
_________________ Tadeusz Kościuszko:"Kościół powinien być oddzielony od państwa, nie wolno mu zajmować się kształceniem młodzieży. Naród powinien być panem własnego losu i jego prawa powinny być nadrzędne wobec kościoła. " |
|
|
|
|
heyka
Gość
|
Wysłany: 06-01-2010, 14:18
|
|
|
ygrek napisał/a: | natomiast popołudnu w poniedziałek kurs 14:46 spóźniony o 6 minut jechał bez przygód do Wieliczki 25 minut (Koplania Soli). Ale widzę że ja jeżdżę w niereprezentatywnych godzinach. |
wlasnie, przepraszam, ze nie narzekam
wczoraj okolo 17 spotkanie na swiatlach na wielickiej: 304 wygladal na normalnie zapelniony, tloku ne pewno nie bylo zadnego
i druga relacja z wczoraj 14.20 z Wieliczki - do KRK w luznym autobusie 304 |
|
|
|
|
gosc
Gość
|
Wysłany: 06-01-2010, 16:30
|
|
|
Też dzisiaj rano jechałem kursem 6.50 z Wieliczki. Na pętli w Bieżanowie czekało sporo osób...ale nikt się nie zmieścił. Na Aleksandry też nie wszyscy wsiedli.
Teraz wracałem to armagedon!!! W kierunku Wieliczki na każdy przystanku ludzie się nie mieścili i zostawali na przystankach....
Przejazd przez Bieżanów generuje opóźnienia: 1) Kilkakrotne zamykanie drzwi 2) Duże ubytki w nawierzchni.
Cytat: | Wiceprezydent Starowicz nie wyklucza kolejnych zmian w przebiegach tras 502 i 304 . - Ale trzeba odczekać trzy tygodnie i wtedy podjąć decyzję - mówi.
Radny PO Łukasz Osmenda, z komisji infrastruktury zapewnia, że zajmie się problemem. - Komunikacja ma być dla ludzi, a nie dla zadowolenia urzędników. Sprawę poruszę na najbliższym posiedzeniu komisji - zapowiada. |
NAJLEPSZE ROZWIĄZANIE:
- 163 przez Aleksandry, Wielicką i dalej po swojej trasie.
- 304 bez wjazdy w BIeżanów Nowy, zatrzymuje się na przystanku PROKOCIM CPN, o co zabiegają mieszkańcy RŻĄKI i KURCZABA.
!!!!! |
|
|
|
|
ss
Gość
|
Wysłany: 06-01-2010, 16:33
|
|
|
Do heyka:
Przecież wiadomo że rano do Wieliczki tłoku nie będzie... popołudniu do Krakowa z Wieliczki też nie.
Tłok panuje szczególnie na kursach porannych w kierunku Krakowa, i popołudniowych w kierunku WIleiczki. To chyba normalne. |
|
|
|
|
master7
Hysinbold
Osiedle: Zdrojowe
Pomógł: 3 razy Wiek: 51 Dołączył: 07 Gru 2006 Posty: 3885 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
|
jackoi
Magnum Sal
|
Wysłany: 06-01-2010, 19:33
|
|
|
Ja tam nie narzekam na czasy przejazdow czy to rano z wieliczki do krk czy z krk do wieliczki popoludniu gdy jechalem max czas przejazdu zajol mi 50min z petli pod bagatele i odwrotnie. Tloku ze ludzie nie moga wsiasc tez nie zastalem na zadnym przystanku.
Wczoraj wieczorem pod bagatela normalnie sobie siadlem.
Dzis przez cala trase kiedy wyjechalem z krk z pod galerii o 17:50 przez wszystkie przystanki w autobusie nie bylo prawie ludzi i byly wolne miejsca. A czas przejazdu wyniosl 50min. Teraz jest zima i wiadomo ze dluzej przejazd bedzie trwal.
Imo wyolbrzymiacie cala sytuacjie i robicie tragedie. |
|
|
|
|
misiolina
Gość
|
Wysłany: 06-01-2010, 19:41
|
|
|
Tak sobie myślę, czytając wypowiedź niejakiej Niedziałkowskiej, że brak jej podstawowej częścii ciała do wykonywania swojej funkcji czyli mózgu, a odkąd nie ma p. Tajstera to ta część, którą ta Pani myśli zupełnie jest jej nieprzydatna.
To jest straszny shame co się w tym mieście z komunikacją miejską wyprawia. Układy kolesiostwo i puste hasła o ekologii blablbabla. Każde rozwijające się miasto dąży do rozwoju połączeń - przecież to jest biznes, po XXX ruszać linię, która na siebie zarabia.
Odchodzi mnie ochota wogóle na dłuższe przebywanie 2w aglomeracji krakowskiej, i co z tegop że miasto piękne jak komunikacja do XXX , żebym ja 18 km dystans pokonywął rano ponad godzinę, a po 16- conajmniej 90 minut to się w głowie nie mieści. Brak jakiejkolwiek komunikacji nocnej- miasto co rzekomo żyje nocą ma najgorsza nocna komunikacje w kraju. Złośliwe toworzenie stref- w ten sposób tramwaj do pleszowa jest w strefie miasta ale wieliczka już nie - to sa chore układy- taskówkarsko-ubecko-miejskie. Prezydent sobie otwiera fabrykę tytułów naukowych (bez obrazy) i wszystko się robi pod jego szkołę?? Tam mogą jeździć 4 linie i tam będzie tramwaj? To jest jak za GIerka, z tym że Gierek duzo dla ludzi zrobił.. Bilet 2.60 zł normalbny czyli 20 gr taniej od stolicy ale dalej krzyczą mendy, że to za mało. Bo w łodzi więcej się płaci, ale nikty juz nei pisze że porównuje się ceny biletu z ceną dla połaczęn łódź ozorków (prawie 35 km!!!) Gdzie wogóle Krakowowi do komunikacji warszawskiej.. tam chodź tłoczno to przynajmniej często i gęsto
I taka bezczelna Niedziałkowska nawet się do sparwy nie przygotuje tylko gada co jej ślina na język przyniesie, przecież pasazerowie to i tak banda XXX - więc co się będzie wysilac..
I potem się dziwią że euro przechodzi koło nosa, i słusznie że przechodzi bo nikt nie ma ochoty układnikom butów całować i załatwiać "ich interesy" żeby wyrazili zgodę na to czy owo. |
|
|
|
|
Kaszmir
Gość
|
Wysłany: 07-01-2010, 00:27 304, 502, 14: Protest obywatelski
|
|
|
Tu znajduje się treść listu, który wysyłamy do ZIKiT (odpowiedzialnego za komunikację) oraz Prezydenta Miasta Krakowa. Protestujemy przeciwko zmianom na 304/502, a także ogólnie przeciwko obcinaniu komunikacji miejskiej - bo nie wiem, czy wiecie, że ZIKiT powiedział, że dotychczasowe zmiany są jedynie kosmetyczne, a planuje się dalsze, prawdziwe cięcia...
http://pkk.info.pl/topics9/442.htm
Zatem zachęcam do wysyłania maila, a także do przekazywania treści listu dalej - im więcej osób się wypowie, tym większą nauczkę dostaną urzędnicy, którzy nie liczą się z mieszkańcami.
Pozdrawiam Was i trzymam kciuki za 304! |
|
|
|
|
niedla304
Gość
|
|
|
|
|
xuz
Gość
|
|
|
|
|
przemo
Żupa solna
Osiedle: 500m od rynku
Pomógł: 17 razy Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 6286 Skąd: 49.991 N, 20.060 E
|
|
|
|
|
ll66
Skarbnik
Osiedle: cyntrum
|
Wysłany: 07-01-2010, 07:50 304
|
|
|
Obawiam się że jako mieszkańcy wieliczki jesteśmy w tak zwanej du..ie, a właściwie to nasze protesty krakowski urząd tam będzie miał. Że co im zrobimy, czy władzy która za urząd odpowiada, i tak nie jesteśmy krakoeskimi wyborcami. Wielickiego burmistrza też przez to mogą mieć w nosie bo co im zrobi? Jak mieszkańcy bieżanowa nie wywalczą sobie 502 to nas oleją. Ale petycję i tak wysłałem |
|
|
|
|
dimbus
Gość
|
Wysłany: 07-01-2010, 10:08
|
|
|
pablo napisał/a: | Dlatego normalna firma dbałaby o połączenie typu 304, które z pewnością wbrew temu co mówi ZIKiT przynosi zysk. Gdyby okazało się, że przebojem jest linia Kraków Bochnia miało by go zaniechać, bo przejeżdża granice powiatu?? |
Normalna to znaczy prywatna. Gminna spółka zachowuje się dokładnie jak każda spółka państwowa - czyli dvpą do klienta. Wystarczy otworzyć linię Kraków - Wieliczka dla firm prywatnych, zdjąć te korupcjogenne koncesje i powstanie być może 3 może 5 linii busowych, które przejmą cały ruch na tej trasie. W prywatnej firmie decyzja o dołożeniu kursu zajmuje 5 minut i następnego dnia może zacząć jeździć dodatkowy pojazd. |
|
|
|
|
marek
Gość
|
Wysłany: 07-01-2010, 10:18
|
|
|
ZKiT nie jest głupi przed inwazja "prywaciarzy" zabezpieczył sie koniecznością uzyskania licencji: "zezwolenie na wjazd do centrum Krakowa" - nie każdy bus i nie od razu je dostaje i jest pięknie. Konkurencja to niech do Płaszowa jeździ a do centrum tylko licencjonowani. |
|
|
|
|
raphalsky
Mina
|
Wysłany: 07-01-2010, 11:33
|
|
|
dimbus napisał/a: | Wystarczy otworzyć linię Kraków - Wieliczka dla firm prywatnych, zdjąć te korupcjogenne koncesje i powstanie być może 3 może 5 linii busowych, które przejmą cały ruch na tej trasie. |
Busy niestety nie wzbudzają mojego zaufania a na dodatek zapewniają jeszcze mniejszy komfort podróżowania niż przeładowany 304. Jeżeli miałaby powstać jakaś rozsądna alternatywa (poza PKP) to musiałyby to być pojazdy dostosowane do przewozów masowych. |
|
|
|
|
|