Dojazd do Wieliczki w nocy |
Autor |
Wiadomość |
Weronika
Gość
|
Wysłany: 20-02-2009, 15:56 Dojazd do Wieliczki w nocy
|
|
|
Czy poza taksówką lub pomocą niepijących znajomych jest metoda powrotu z Krakowa do Wieliczki po godzinie 24:00 ? Będę wdzięczna za informację |
|
|
|
|
Tsubasa
Osiedle: Lekarka
Pomógł: 13 razy Wiek: 44 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 3871 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 20-02-2009, 18:15
|
|
|
po 24 to tylko w soboty jakis bus kursuje bodajże do 2..
jeżeli mogę podpowiedzieć to ja jechałem nocnym albo busem do bieżanowa (najlepiej na Rżąkę) i tam dzwoniłem po taryfe.. wychodziło zawsze połowę taniej |
_________________ Czy to prawda, że w Polsce już widać na horyzoncie dobrobyt?
Prawda - horyzont według definicji to wyimaginowana linia, która oddala się w miarę zbliżania
--------------------------------------------------------
www.nano-reef.pl - bo małe jest piękne |
|
|
|
|
oseczka
Zawalisko
Pomogła: 3 razy Wiek: 35 Dołączyła: 14 Maj 2007 Posty: 926 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 20-02-2009, 22:20
|
|
|
o 00:45-00:50 na Starowiślnej obok Wawrzyńca jedzie ContraBus wprawdzię od 23:00 koszt busa 4zł ale dobre i to natomiast spod poczty o pełnej godzinie do 2:00 jedzie bus ale tylko na Bieżanów <pod szpitalem skręca w Teligi) koszt również 4 zł |
_________________ Nadeszło w pore lato powiedz mi co Ty na to? Słoneczko ładnie tańczy ma kolor pomarańczy przy Tobie zaraz płone Twe ciało opalone całuje kiedy tańczy bo smak ma pomarańczy.... |
|
|
|
|
Weronika
Gość
|
Wysłany: 21-02-2009, 11:34
|
|
|
Dzięki za odpowiedzi i pomysły.
Dobre i to, chociaż trudno mi zrozumieć dlaczego nikt nie wozi, nawet w ciągu dnia, w okolice ul. Długiej czy ul. Wygody
Słyszeliście może o ewentualnych planach przedłużenia linii, które jeżdżą do centrum Wieliczki ?? Czytałam trochę na ten temat w innych wątkach ...
Autobus nocny pozostawiam narazie w sferze marzeń |
|
|
|
|
oseczka
Zawalisko
|
Wysłany: 21-02-2009, 12:02
|
|
|
Jeździ bus spod poczty w Wieliczce na "Bogucice" |
_________________ Nadeszło w pore lato powiedz mi co Ty na to? Słoneczko ładnie tańczy ma kolor pomarańczy przy Tobie zaraz płone Twe ciało opalone całuje kiedy tańczy bo smak ma pomarańczy.... |
|
|
|
|
@
Gość
|
Wysłany: 15-04-2009, 12:09
|
|
|
Czy jeżdzą jakieś busiki do Wieliczki około godziny 24-tej w sobotę i z jakiego miejsca w Krakowie ? |
|
|
|
|
oseczka
Zawalisko
|
Wysłany: 15-04-2009, 13:10
|
|
|
z Starowiślnej najpóźniej chyba 00:45 jest do Wieliczki Contra bus zarówno w tyg jak i w sobotę i niedzielę |
|
|
|
|
Debris
Bałwan solny
|
Wysłany: 15-04-2009, 20:41
|
|
|
nieprawda. contra w tygodniu oraz w niedziele jezdzi do 23.45, natomiast w soboty tylko ostatni kurs jest 1.45 |
|
|
|
|
oseczka
Zawalisko
|
Wysłany: 15-04-2009, 21:01
|
|
|
dziwne bo jadę czasem w tyg tym o 00:45 |
|
|
|
|
@
Gość
|
Wysłany: 16-04-2009, 07:42
|
|
|
dzięki bardzo za info, tylko proszę powiedzieć gdzie mam na Satrowiślnej czekać na tego busika i co ile minut mniej więcej ma kurs ? |
|
|
|
|
oseczka
Zawalisko
|
Wysłany: 16-04-2009, 11:22
|
|
|
koło Wawrzyńca a co ile to nie mam zielonego pojęcia |
|
|
|
|
Wojtek
Gość
|
Wysłany: 19-05-2009, 08:51
|
|
|
A czy wiecie moze skad on dokladnie jedzie? Dawniej ruszal pod poczta glowna, ale ten przystanek zlikwidowano. Bylem pewny ze teraz poczatek lini jest pod galeria krakowska i tam wczoraj na niego czekalem i niestety sie nie doczekalem.
A na Wawrzynca z rynku to dosc dlugi spacer. |
|
|
|
|
oseczka
Zawalisko
|
Wysłany: 19-05-2009, 09:25
|
|
|
pierwszy przystanek ma na Dietla <przystanek nosi nazwę Starowiślna> tam gdzie autobus lini np 128 w stronę Ruczaju, ale niekiedy można spotkać owy bus przy Domu Turysty od strony ul Kopernika. |
|
|
|
|
dzika79
Kierat konny
Osiedle: centrum
|
Wysłany: 19-05-2009, 12:13
|
|
|
[quote="oseczka"]pierwszy przystanek ma na Dietla <przystanek nosi nazwę Starowiślna> tam gdzie autobus lini np 128 w stronę Ruczaju, ale niekiedy można spotkać owy bus przy Domu Turysty od strony ul Kopernika.[/qu
Oseczko a czasami nawet zapędza sie pod Galerię ale to co drugi dzień( jeden kierowca P. Mariusz a jego zmiennik P. Zbyszek nie jedzie pod Galerię):) PZDR P. Mariusza |
|
|
|
|
Qbz
Gość
|
Wysłany: 26-01-2010, 15:00
|
|
|
Nie orientuje się ktoś może, jak to jest na dzień dzisiejszy z busami? Głownie chodzi noc z piatku na sobote (okolice rynku, galerii i dietla) |
|
|
|
|
|