Przesunięty przez: master7 22-01-2009, 15:44 |
Nowe przedszkole w Wieliczce |
Autor |
Wiadomość |
lkarp
Gość
|
Wysłany: 22-01-2009, 14:58 Nowe przedszkole w Wieliczce
|
|
|
Czy ktoś zna jakieś szczegóły odnośnie nowego przedszkola, które ponoć jest budowane w Wieliczce? Kiedy termin oddania, kiedy zapisy pierwszego rocznika? Zbliża się powoli termin zapisów do przedszkoli państwowych więc dobrze byłoby poznać jakieś szczegóły zwłaszcza że dzieci w Wieliczce jest znacznie więcej niż miejsc w przedszkolach... |
|
|
|
|
Debris
Bałwan solny
|
Wysłany: 22-01-2009, 15:13
|
|
|
to, ktore jest budowane na wincentego pola ma byc oddane nie wiem dokladnie kiedy ale od wrzesnia normalnie maja juz tam zaczac przedszkolaki chodzic, wiec trzeba by sie juz samemu zorientowac kiedy zapisy rusza... |
|
|
|
|
lkarp
Gość
|
Wysłany: 23-01-2009, 08:38
|
|
|
Tak, chodziło mi o to na Wincentego Pola. Dzięki za info.
Jakby ktoś miał jakieś dokładniejsze info jak będą tam realizowane zapisy to będę wdzięczny za podzielenie się informacją:) |
|
|
|
|
madzia85
Skrzat
|
Wysłany: 02-04-2009, 06:31
|
|
|
a tak a propos przedszkoli slyszeliscie że spółdzielnia chce zlikwidować to przy Piłsudskiego? i sprzedac mieszkania? Kiedy cały czas brakuje miejsc w przedszkolach |
|
|
|
|
ArturSosin
Nadszybie
|
Wysłany: 04-04-2009, 21:09
|
|
|
zobaczysz dopiero co bedzie w tym roku. jest obowiazek przyjmowania 5-latkow, wiec z 3-4 latkow prawie nikt sie nie dostanie |
|
|
|
|
Ela
Gość
|
Wysłany: 14-04-2009, 16:11
|
|
|
Ja mam nadzieję, że mój syn sie wreszcie gdzieś tutaj dostanie, złożyłam podanie do trzech przedszkoli.Rok temu na rezerwowej była w trzech Ciekawa jestem, co z tym nowym przedszkolem, czy dzieciaki z któregoś zostana do niego przeniesione, czy po prostu to nowa zupełnie placówka bedzie? |
|
|
|
|
Debris
Bałwan solny
|
Wysłany: 14-04-2009, 17:35
|
|
|
to ma w zamierzeniu funkcjonowac jako nowa placowka ale chodza sluchyze przed wrzesniem sie nie uda. co do przedszkola w bloku na Pilsudskiego to bzdura, zadnych takich planow nie ma.
A co do samych podan- zlozenie do 3 przedszkoli w Wieliczce nic nie daj, bo Dyrektorzy przedszkoli mają wgląd do ilu przedszkoli złożyłaś podanie- nie zwieksza to w zaden sposob twych szans, bo weryfikacja wszystko ukazuje... |
|
|
|
|
Ela
Gość
|
Wysłany: 14-04-2009, 18:15
|
|
|
tylko mam problem, bo pracujemy oboje z męzem, na opiekunkę mnie nie stać, syn z lipcu będzie miał 5 lat, mam jeszcze młodszego synka i z dójką młodszych muszę jeździć do pracy... mam nadzieję,z e tym roku załapiemy sie na jakiekolwiek przedskzole. w Krakowie chodził normalnie, tutaj cuda |
|
|
|
|
Mama
Gość
|
Wysłany: 15-04-2009, 11:22
|
|
|
Właśnie się dowiedziałam, żę mój synek nie dostał się do przedszkola, niestety ma tylko trzy lata , więc zgodnie z nową reformą szkolnictwa może siedzieć w domu. Ciekawe czy ministerstwo finansów przewidziało dotacje do nianiek, bo ja swojej ( o ile zgodzi się zostać ) będę musiała płacić już 3 rok.
Z tego co wiem nowe przedszkole nie będzie otwarte we wrze sniu ponieważ dla burmistrza priorytet to basen. |
|
|
|
|
sylwia.wk
Bałwan solny
Wiek: 41 Dołączyła: 01 Mar 2007 Posty: 223 Skąd: wieliczka
|
Wysłany: 15-04-2009, 12:53
|
|
|
madzia85 napisał/a: | a tak a propos przedszkoli slyszeliscie że spółdzielnia chce zlikwidować to przy Piłsudskiego? i sprzedac mieszkania? Kiedy cały czas brakuje miejsc w przedszkolach |
pierwsze slysze mój syn tam chodzi i nic na ten temat niewiem.. |
|
|
|
|
Tomek73
Mina
Pomógł: 5 razy Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 1407 Skąd: Niewielka Wioska
|
Wysłany: 15-04-2009, 13:29
|
|
|
Spółdzielnia też nic na temat likwidacji przedszkola nie wie. |
|
|
|
|
Elizabeth
Kopacz
Osiedle: rejon ul.Asnyka
Wiek: 43 Dołączyła: 15 Kwi 2009 Posty: 3 Skąd: Kraków / Wieliczka
|
Wysłany: 15-04-2009, 15:56
|
|
|
Ja rano do przedszkoli leciałam na listę spojrzeć, zapisywałam młodszą dwójkę do dwóch przedszkoli, młodszy się nigdzie nie dostał ale starszy dostał sie do Ochronki -kamień z serca. Ale przerażała lista 109 nieprzyjętych dzieci w Ochornce Do pracy bedę zatem jeździć tylko z jednym dzieckiem... |
|
|
|
|
kiotari
Mina
Osiedle: Waldorf&Statler
Pomógł: 2 razy Wiek: 110 Dołączył: 26 Mar 2008 Posty: 1911 Skąd: Muppet Show
|
Wysłany: 15-04-2009, 18:52
|
|
|
Elizabeth napisał/a: | Ale przerażała lista 109 nieprzyjętych dzieci w Ochornce Do pracy bedę zatem jeździć tylko z jednym dzieckiem... |
Wiem, że to żadne pocieszenie, ale tak jest wszędzie - w Koźmicach na 70 miejsc było 104 zgłoszonych, więcej na stronie: http://www.kozmice.pl/index.html
Za to jak dzieciaki już przejdą wiek przedszkolny to z całą pewnością będą miały gdzie grać w piłkę, pływać i biegać. Oczywiście o ile tutaj też nie wystąpią przed naszą władzą "nieprzewidziane trudności". Bo tego że liczba dzieci w gminie (i powiecie) rośnie gwałtownie, też się nie dało przewidzieć. Ludzie się tak szybko rozmnażają - nie przymierzając jak króliki |
_________________ Why do we always come here
I guess we'll never know
It's like a kind of torture
To have to watch this show |
|
|
|
|
Marmolada
Gość
|
Wysłany: 15-04-2009, 19:36
|
|
|
Faktycznie małe pocieszenie. W całej Wieliczce odrzucono ok 400 podań o przyjęcie do przedszkola. Biorą pod uwagę liczbę przedszkoli w Gminie i ilość nowo powstałych osiedli w Wieliczce i okolicy to trudno było władzą gminy wymyslić , że będzie katastrofa. Mam ochotę zaprowadzić moje dziecko do sekretariatu Pana Burmistrza niech sobie tam poczeka jak wrócę z pracy - to będzie ich wkład w politykę prorodzinną. |
|
|
|
|
Abrakadabra
Zawalisko
Osiedle: Szymanowskiego
Wiek: 45 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 891 Skąd: Przemyśl / Wieliczka
|
Wysłany: 15-04-2009, 19:48
|
|
|
Katastrofa Do przedszkola na os. Szymanowskiego nie przyjęto 78 dzieci. Nie przyjęto żadnego 3-latka. |
_________________ Wyrażam wyłącznie prywatne poglądy, do czego mam prawo, zgodnie z art. 54 Konstytucji RP |
|
|
|
|
|