Wyprowadzanie psów na spacer |
Autor |
Wiadomość |
prezes
Komora
|
Wysłany: 24-12-2010, 07:51
|
|
|
Tak brak odpowiedzialności za XXX pieski to problem, na zachodzie już od dawna kara się i wymaga że na spacerku każdy ma woreczek a u nas jak zwykle jest inaczej. Bądźmy dobrej myśli że szybko się to zmieni na lepsze! |
_________________ PREZES |
|
|
|
|
jolakozaczka
Kierat konny usia
Pomogła: 1 raz Wiek: 53 Dołączyła: 10 Gru 2009 Posty: 340 Skąd: tomaszkowice
|
Wysłany: 25-12-2010, 12:28
|
|
|
Mam 2 psy. Owczrki niemieckie. Chodzą tylko po mojej posiadłości. Na ulicę nie wychodzą (nawet przy otwartej bramie jak wyjeżdząm samochodem) , to kwessia odpowiedzialności i zdrowego rozsądku właścicieli psów. |
_________________ nad wizerunkiem wrednej jędzy usilnie pracuję
|
|
|
|
|
markoantonio
Kierat konny markoantonio
|
Wysłany: 26-12-2010, 11:59
|
|
|
lekmedwet napisał/a: | solniak napisał/a: | markoantonio napisał/a: | Zrezygnowałem ze względu na posiadane szczepienie. |
W ten sposób właściciel nadal będzie go puszczał luzem.
A obcując z policją, płacąc jakiś mandat, dostałby nauczkę, którą przekazywałby werbalnie innym włascicielom psów. Może uratowałbyś kolejną osobe przed pogryzieniem... |
Popieram solniaka i dziwię sie Tobie markoantonio, że narzekasz skoro sam odpuściłeś.
Dodatkowo do kosztów, które wymienił solniak dorzuć koszty dwukrotnej wizyty u swojego lekarza weterynarii, poświęcenie czasu dodatkowo dojazdu - nauczka gwarantowana. |
Nie napisałem to żeby narzekać , tylko , aby niektórzy się zastanowili nad swoim postępowaniem. Chodziło o pokazanie problemu , aby nim się zajęli ludzie , którzy od tego są. |
_________________ markoantonio |
|
|
|
|
ArturSosin
Nadszybie
|
Wysłany: 26-12-2010, 12:06
|
|
|
I myslisz, ze ci ludzie sa wlasnie tutaj? Watpie. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 17 |
|
|