wieliczka.eu - Portal informacyjny miasta Wieliczka. |
Autor |
Wiadomość |
nacomito
Nadszybie
Osiedle: Bulwar Zachodzącego Słońca
|
Wysłany: 23-11-2011, 17:36
|
|
|
Kozmicki napisał/a: | Nie sądzę zatem, że zbieżność nazwisk urzędników, w gminie Wieliczka musi budzić podejrzenia o kumoterstwo np. |
Moją dociekliwość wziąłeś zbyt dosłownie. To nie podobne, lecz te same osoby "zatrudnione" w obu wydziałach. W tym przypadku nikogo nie posądzałem o kumoterstwo. Chodzi mi wyłącznie o rzetelność portalu, a jak wcześniej napisałem:
"Rozwiązanie zagadki jest banalne. Wydział Ochrony Środowiska i Rozwoju Wsi został zlikwidowany, a jego zadania przejął Wydział Gospodarki Komunalnej i Ochrony Środowiska.
Taka informacja jest dla portalu wielickiego zbyt skomplikowana, by jej sprostać."
I w dalszym ciągu wg wielickiego portalu w Urzędzie Miasta funkcjonują dwa wydziały odpowiedzialne za ochronę środowiska. Wiem już skąd biorą się przerosty administracji. Burmistrz podobno szuka oszczędności. |
|
|
|
|
aniani
Siuda Baba
|
Wysłany: 23-11-2011, 21:23
|
|
|
nacomito napisał/a: | Jest przecież tylko "portalem informacyjnym miasta Wieliczka, burmistrz Artur Kozioł zaprasza".
|
na portalu pojawił się plakat dotyczący Barbórki w Solnym Mieście "Burmistrz Miasta i Gminy Wieliczka zaprasza........................" zapomnieli dodać Artur Kozioł? Niedopatrzenie, czy zmiana wizerunku?. A może wszyscy już świetnie wiedzą, po 8 latach powtarzania, że Burmistrz Miasta i Gminy Wieliczka to Artur Kozioł. |
|
|
|
|
Joachim
Skrzat
Osiedle: Komora Michałowice
|
Wysłany: 25-11-2011, 07:02
|
|
|
A burmistrz to jest jeszcze w PiSie czy w Solidarnej Polsce? |
|
|
|
|
master7
Hysinbold
Osiedle: Zdrojowe
Pomógł: 3 razy Wiek: 51 Dołączył: 07 Gru 2006 Posty: 3885 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
|
master7
Hysinbold
Osiedle: Zdrojowe
Pomógł: 3 razy Wiek: 51 Dołączył: 07 Gru 2006 Posty: 3885 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
|
solniak
Gallus gallus
Pomogła: 2 razy Wiek: 24 Dołączyła: 18 Lip 2007 Posty: 3238 Skąd: z internetu
|
Wysłany: 05-12-2011, 13:04
|
|
|
master7 napisał/a: | No ale w sumie przyjemnie tak, nie ruszając się od komputera, zostać zaproszonym, by po trzech godzinach przeczytać relację |
Jakieś takie analogie mi sie nasuwają w sposobie działania z wyborami w Rosji... |
_________________ Tadeusz Kościuszko:"Kościół powinien być oddzielony od państwa, nie wolno mu zajmować się kształceniem młodzieży. Naród powinien być panem własnego losu i jego prawa powinny być nadrzędne wobec kościoła. " |
|
|
|
|
greg
Mina
|
Wysłany: 05-12-2011, 14:02
|
|
|
solniak napisał/a: | Jakieś takie analogie |
Eeeee tam - od razu analogie.
Pomyśl jaką mamy władzę - nie każdy umie sobie sam strzelić w stopę.
Ile trzeba mieć odwagi, samozaparcia lub ........ |
|
|
|
|
nacomito
Nadszybie
|
Wysłany: 05-12-2011, 15:34
|
|
|
aniani napisał/a: | zapomnieli dodać Artur Kozioł? Niedopatrzenie, czy zmiana wizerunku?. |
W portalowej fotorelacji z Barbórki burmistrz nie został wyeksponowany. Jest jednym spośród wielu zasiadających w loży honorowej. Również prowadząc taneczny korowód nie błyszczy. |
|
|
|
|
aniani
Siuda Baba
|
|
|
|
|
nacomito
Nadszybie
|
Wysłany: 07-01-2012, 18:06
|
|
|
Chyba coś się pokićkało. Daremnie klikać na "Kamery" w mapie portalu - nic nie znajdziemy.
Za to wędrując: Strona Główna >> Urząd >> Kontakt z urzędem >> Wydziały i zespoły, rozwinie się lista:* Kamera Rynek Górny;
* Kamera planty;
* ns_t Tutaj można nacieszyć oczy płytą Rynku i fontanną obok Regisu, także zapisać się do Newslettera. |
|
|
|
|
ArturSosin
Nadszybie
|
Wysłany: 07-01-2012, 19:31
|
|
|
A u mnie nadal na glownej stronie jak rozwijaja sie zakladki to sa jakby pod tym co ponizej i mozna kliknac najwyzej na 2 pierwsze pozycje. Dziwne. |
|
|
|
|
nacomito
Nadszybie
|
Wysłany: 10-01-2012, 17:35
|
|
|
Coś z innej beczki. Na stronie BIP dowiedzieć się można o zmianach na stanowiskach. http://www.wrotamalopolsk...rmistrz/Dyzury/
BIP napisał/a: | WM BIP w Małopolsce Biuletyny Gminy Małopolski Wieliczka Burmistrz Dyżury
Dyżury Burmistrzów
Burmistrz Artur Kozioł - przyjmuje strony w każdy poniedziałek w godz.14.30 do 16.30
Zastępca Burmistrza Henryk Gawor - przyjmuje strony w każdy poniedziałek w godz.14.30 do 16.30
Wprowadzenie: pmm
Historia mian: 20 lipca 2004, 13 grudnia 2006, 13 grudnia 2006, 18 stycznia 2007, 24 stycznia 2007, 29 listopada 2007, |
|
|
|
|
|
nacomito
Nadszybie
|
Wysłany: 12-01-2012, 17:31
|
|
|
W aktualnościach na stronie http://www.wieliczka.eu/p...w_Urzedzie.html zamieszczone zostały nowe numery telefonów do wydziałów UMiG.
W okresie przejściowym - do 31 stycznia br. działać będą równolegle stare i nowe numery. |
|
|
|
|
nacomito
Nadszybie
|
Wysłany: 01-02-2012, 16:32
|
|
|
Wow! Miłe zaskoczenie. W adrasach wydziałów UMiG na stronie miasta zostały zmienione numery telefonów. Okazuje się, że można zmieścić się w terminie. |
|
|
|
|
nacomito
Nadszybie
|
Wysłany: 27-04-2012, 17:00
|
|
|
Coś mi tu nie gra. Na stronie internetowej miasta Wieliczka http://www.wieliczka.eu/p.../Burmistrz.html przeczytałem:
Cytat: | Do wyłącznej kompetencji Burmistrza należy:
- przedkładanie Radzie projektów uchwał, |
Tymczasem w Regulaminie Rady Miejskiej w Wieliczce - załączniku do uchwały Nr XLV/698/2010 RM w Wieliczce z dnia 26-10-2010 r. zapisano:
Cytat: | II. Uchwały Rady
§ 27. Z inicjatywą podjęcia uchwały Rady (inicjatywa uchwałodawcza) mogą występować: Przewodniczący, Komisje Rady, co najmniej 1/4 ustawowego składu Rady oraz Burmistrz.
§ 28. 1. Podmiot uprawniony do inicjatywy uchwałodawczej (Przewodniczący, Komisja, Radni, Burmistrz) przedstawia przed sesją swoje propozycje w tym przedmiocie Przewodniczącemu Rady. |
Nie ulega wątpliwości, że zapisy są sprzeczne. Ponieważ nieprawdziwy jest zapis, że:
Cytat: | Burmistrz przyjmuje mieszkańców w każdy poniedziałek w godz. 14.30 - 16.30.
ul. Powstania Warszawskiego 1; tel. 12 26 34 100; pok. 8 |
bardziej wierzę Regulaminowi RM. Jednak moja wiara nie przeszkadza w funkcjonowaniu obu organów samorządowych, a odpowiedzi na dręczące mnie wątpliwości nie otrzymam. |
|
|
|
|
|