Wielickie śmieci |
Autor |
Wiadomość |
solniak
Gallus gallus
Pomogła: 2 razy Wiek: 24 Dołączyła: 18 Lip 2007 Posty: 3238 Skąd: z internetu
|
Wysłany: 29-06-2013, 17:07
|
|
|
Nie tylko Kraków sie wyludnił:
Jeśli wziąć pod uwagę liczbę złożonych deklaracji śmieciowych, to polskie miasta skokowo się wyludniły. Szacuje się, że około 30 proc. obywateli zniknęło. Śmieci, które wyprodukują nie będą jednak wirtualne. Koszty ich wywozu będą musieli pokryć uczciwi mieszkańcy.
http://biznes.onet.pl/co-...74,1,news-detal
Czy ja tego gdzieś nie pisałem? |
_________________ Tadeusz Kościuszko:"Kościół powinien być oddzielony od państwa, nie wolno mu zajmować się kształceniem młodzieży. Naród powinien być panem własnego losu i jego prawa powinny być nadrzędne wobec kościoła. " |
|
|
|
|
przemo
Żupa solna
Osiedle: 500m od rynku
Pomógł: 17 razy Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 6286 Skąd: 49.991 N, 20.060 E
|
Wysłany: 29-06-2013, 17:31
|
|
|
A nie prościej, dać śmieciarzom listę domów, które wypełniły deklaracje wraz z zadeklarowaną ilością ?
Jeżeli będzie więcej niż zadeklarowane, wystawiać dodatkowe faktury.
Miki miało taką listę i każdorazowo, kierowca odznaczał, że śmieci zostały zabrane + ilość worków recyclingu. |
|
|
ArturSosin
Nadszybie
|
Wysłany: 29-06-2013, 19:13
|
|
|
solniak napisał/a: | uczciwi mieszkańcy | Jest tez druga strona medalu. Bo latwo sie mowi o uczciwych i nieuczciwych mieszkancach, kiedy sama ustawa jest nieuczciwa. |
|
|
|
|
Bronek
Zawalisko
Osiedle: Boża Wola
Pomógł: 4 razy Wiek: 34 Dołączył: 18 Gru 2007 Posty: 717 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 29-06-2013, 19:16
|
|
|
greg napisał/a: | czy razem ze śmieciami wywożą segregację? |
Znów należy odesłać do harmonogramu na stronie eko.wieliczka.eu. Pod linkiem harmonogramu każdej z firm znajduje się na samym dole, po spisie odbioru śmieci niesegregowanych, harmonogram odbioru odpadów segregowanych. Jest wszystko czarno na białym, oby tylko było wykonane.
Ponadto, jeżeli chodzi o osiedle Śródmieście to na naszych tablicach pojawiły się informację dla mieszkańców z dokładnymi rozpiskami. |
_________________ www.srodmiescie.wieliczka.eu |
|
|
|
|
greg
Mina
|
Wysłany: 29-06-2013, 19:34
|
|
|
Bronek napisał/a: | Znów należy odesłać do harmonogramu na stronie eko.wieliczka.eu. Pod linkiem harmonogramu każdej z firm znajduje się na samym dole, po spisie odbioru śmieci niesegregowanych, harmonogram odbioru odpadów segregowanych. Jest wszystko czarno na białym |
dziękuję za info - Chłopie wystarczyło tylko odpowiedzieć - jeden raz w miesiącu. Przyjechałem dzisiaj po południu, w nocy znowu wyjeżdżam - oczekiwałem czegoś jasnego, ale już sprawdziłem. Nie wszyscy dysponują taką ilością czasu ja Ty. |
|
|
|
|
master7
Hysinbold
Osiedle: Zdrojowe
Pomógł: 3 razy Wiek: 51 Dołączył: 07 Gru 2006 Posty: 3885 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
|
solniak
Gallus gallus
|
Wysłany: 29-06-2013, 20:21
|
|
|
Nie znalazłem nigdzie informacji:
czy jak się wywozi dalej do lasu, to w to samo miejsce? |
_________________ Tadeusz Kościuszko:"Kościół powinien być oddzielony od państwa, nie wolno mu zajmować się kształceniem młodzieży. Naród powinien być panem własnego losu i jego prawa powinny być nadrzędne wobec kościoła. " |
|
|
|
|
nacomito
Nadszybie
Osiedle: Bulwar Zachodzącego Słońca
|
Wysłany: 29-06-2013, 20:32
|
|
|
solniak napisał/a: | Nie znalazłem nigdzie informacji:
czy jak się wywozi dalej do lasu, to w to samo miejsce? |
Nieuważnie czytasz, Bronek dokładnie poinformował:
Bronek napisał/a: | jeżeli chodzi o osiedle Śródmieście to na naszych tablicach pojawiły się informację dla mieszkańców z dokładnymi rozpiskami. |
|
|
|
|
|
przemo
Żupa solna
|
Wysłany: 29-06-2013, 20:56
|
|
|
Cytat: | Ktoś może wie gdzie będzie się znajdował Punkt Selektywnego Zbierania Odpadów Komunalnych |
Pod magistratem ? |
|
|
solniak
Gallus gallus
|
Wysłany: 29-06-2013, 22:20
|
|
|
No właśnie:
tak mi się jakoś wydawało, że teraz zamiast do lasu, to trzeba pod magistrat. |
|
|
|
|
Bronek
Zawalisko
|
Wysłany: 30-06-2013, 09:25
|
|
|
greg, no dobrze, przepraszam. myslałem, że interesuję Cię dokładny harmonogram dlatego napisałem że jest na tej stronie.
W każdym bądź razie dwa razy w miesiącu niesegregowane i raz segregowane, tak jest w lipcu wg rozpisek.
master7, masz rację. Jest dokładna rozpiskami dla ZGK i nie związanych z żadną firmą z wymienionych. Ale podejrzewam, że dla pozostałych będzie podobnie. |
|
|
|
|
Bronek
Zawalisko
|
Wysłany: 01-07-2013, 16:18
|
|
|
Nie wiem czy się mylę czy nie, ale właśnie przejeżdżałem przez Niepołomice i od miasta po Podłęże na całej długości ulicy Wielickiej leżą przy posesjach worki z śmieciami segregowanymi.
Czy tak w Niepołomicach późno odbierają te śmieci ( była 16:40 ) czy jakiś problem się pojawił?
W pierwszą opcję jakoś mi się wierzyć nie chce |
|
|
|
|
nacomito
Nadszybie
Osiedle: Bulwar Zachodzącego Słońca
|
Wysłany: 01-07-2013, 17:07
|
|
|
Bronek, uważasz się za eksperta od spraw wszelakich. Przed zadaniem pytania sięgnij do źródła.
Harmonogram odbioru odpadów
Cytat: | Umieszczamy pachnące świeżością harmonogramy odbioru odpadów z terenu Gminy Niepołomice.
Z uwagi na konieczność zachowania właściwego formatowania tabelek, harmonogramy dostępne są wyłącznie w formie plików PDF. Jeśli masz problem z otwarciem dokumentów, być może konieczne jest zainstalowanie odpowiedniego programu.
Harmonogramy znajdą się również w pakietach informacyjnych dla mieszkańców, które będą kolportowane na początku lipca.
Odnośniki do dokumentów:
Harmonogram dla miasta Niepołomice
Harmonogram dla dwunastu sołectw. | źródło: http://www.niepolomice.eu...p?readmore=5409 |
|
|
|
|
solniak
Gallus gallus
|
Wysłany: 01-07-2013, 19:13
|
|
|
Zamierzacie myć te opakowania po jogurtach, sokach, itp.?!
ZGL straszy na swojej stronie że nie weźmie worków jak nie będa czyste, a minister środowiska mówi, żeby absolutnie nie myć, bo zużycie wody będzie takie, że efekt ekologiczny diabli wezmą! |
|
|
|
|
przemo
Żupa solna
|
Wysłany: 01-07-2013, 19:57
|
|