Wielickie śmieci |
Autor |
Wiadomość |
anhelli
Kierat konny
Osiedle: Kshyshcovice
|
Wysłany: 05-04-2011, 21:58
|
|
|
Przyszła wiosna - odświeżam temat
Na początek okolice Lidla w pierwszy weekend kwietnia 2011
|
|
|
|
|
Halina
Groty kryształowe Mąciwoda
Osiedle: osiedle Zielone
|
Wysłany: 05-04-2011, 22:46
|
|
|
przemo napisał/a: | Lecha to dziś wypiłem ku czci. |
A co zrobiłeś z puszką ? Sądząc po wrodzonej inteligencji, wrzuciłeś do przydrożnego kosza na śmieci ! I dzięki Ci za to ! Przechodząc się kiedyś po mieście zobaczyłam ''manela'' , który po wypiciu piwka rzucił puszkę na skwer zieleni. Pytam dlaczego nie wrzucił do stojącego obok kosza ? .....bo koledzy sobie pozbierają , oni w koszach nie grzebią!......Rozbawił mnie swą szczerością ! Poprosiłam ,żeby jednak wrzucił do kosza, bo a nóż ''koledzy '' zmienili trasę.....
I o dziwo.....poskutkowało /chyba nie miał w sobie jeszcze wielu %-tów/. A więc warto jest reagować na zło !!!!!!!! |
_________________ 2011 |
|
|
|
|
ArturSosin
Nadszybie
|
|
|
|
|
przemo
Żupa solna
Osiedle: 500m od rynku
Pomógł: 17 razy Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 6286 Skąd: 49.991 N, 20.060 E
|
Wysłany: 03-05-2011, 16:46
|
|
|
Warto przeczytać :
Kod: | http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,112587,9533106,W_Krakowie_smieci_to_czysty_biznes.html |
|
|
|
nietopesh
Nadszybie
Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Lut 2008 Posty: 3098 Skąd: Pawlikowice
|
Wysłany: 11-05-2011, 16:27
|
|
|
Właśnie mi się podniosło ciśnienie.
Idzie sobie baba z dzieckiem w wózku - myślała że nikogo nie ma i XXX siatkę ze śmieciami na moją stronę. Akurat na jej nieszczęście inny domownik schylony czyścił kosiarkę i bardzo się wk***ił - baba stwierdziła, że ona to pozbiera i już nigdy się to nie powtórzy.
Idę o zakład że śmieci wylądują kawałek dalej u mniej czujnego sąsiada.
Opłata za śmieci to kurde znów nie majątek. Ja tych ludzi nie rozumiem. Zjechała się nowobogacka miastowa hołota i robią burdel. Od chwili gdy okolica zaczęła się rozbudowywać odnotowuję coraz większy syf wokół dróg. |
_________________ www.pawlikowice.info - Lokalny portal informacyjny |
|
|
|
|
ArturSosin
Nadszybie
|
Wysłany: 11-05-2011, 17:12
|
|
|
nietopesh napisał/a: | Zjechała się nowobogacka miastowa hołota i robią burdel | Na pocieszenie powiem Ci, ze wsiowe chamy zwoza pod miejskie smietniki cale wory smieci a nie siatki. |
|
|
|
|
nietopesh
Nadszybie
|
Wysłany: 11-05-2011, 17:16
|
|
|
A czy wiesz skąd te chamy pochodzą, czy mówisz tak dla zasady ??
Bo ja mam 100% pewność pochodzenia śmieciarzy, którzy te nawyki przywieźli właśnie z miasta co potwierdzasz w swojej wypowiedzi. |
|
|
|
|
Tsubasa
Osiedle: Lekarka
Pomógł: 13 razy Wiek: 44 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 3871 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 11-05-2011, 18:55
|
|
|
czyli już wiemy że Pawlikowice to wieś a Wieliczka to miasto gorzej jak chamy migrują ze wsi do miast i odwrotnie - wtedy to już się nie ustali czy to już cham czy jeszcze nie cham |
_________________ Czy to prawda, że w Polsce już widać na horyzoncie dobrobyt?
Prawda - horyzont według definicji to wyimaginowana linia, która oddala się w miarę zbliżania
--------------------------------------------------------
www.nano-reef.pl - bo małe jest piękne |
|
|
|
|
nietopesh
Nadszybie
|
Wysłany: 11-05-2011, 19:07
|
|
|
Tsubasa napisał/a: | Wieliczka to miasto |
a kto tak powiedział bo ja miałem na myśli Kraków skąd pochodzi winowajca
prawda jest taka, że każdy ze wsi pochodzi i każdy ma to chamstwo w genach, bo nawet taki Kraków kiedyś był wsią, tylko niektórzy pod wpływem miastowego prania mózgu zmieniają się dodatkowo w totalnie zblazowane nowobogackie bydło wyposażone genetycznie w chamstwo.
Jak bezczelnym trzeba być, aby w biały dzień podrzucać komuś śmieci na podwórko.
No i nie mówcie że dotyka was słowo mieszczuch, bo uważałem was za normalnych mieszczan, a to dwa różne określenia |
|
|
|
|
przemo
Żupa solna
Osiedle: 500m od rynku
Pomógł: 17 razy Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 6286 Skąd: 49.991 N, 20.060 E
|
Wysłany: 11-05-2011, 19:50
|
|
|
Cytat: | Opłata za śmieci to kurde znów nie majątek. |
Owszem, ale to 32 zł można wydać na browary i fajki |
|
|
solniak
Gallus gallus
Pomogła: 2 razy Wiek: 24 Dołączyła: 18 Lip 2007 Posty: 3238 Skąd: z internetu
|
Wysłany: 11-05-2011, 20:31
|
|
|
nietopesh napisał/a: | Jak bezczelnym trzeba być, aby w biały dzień podrzucać komuś śmieci na podwórko. |
Nie przesadzaj z ta bezczelnoscią, kobieta nie wiedziała, że ktos jest na podwórku. I więcej zrozumienia: wykosztowała sie na Playstation na komunię, to teraz musi oszczędzać.
I pogubiłem się; jeśli wyprowadziłem się na wieś, a śmieci podrzucam na miejskie śmietniki, to jestem wiejskim chamem czy mieszczuchowym? Potrzebne sa jakieś jasne definicje. |
_________________ Tadeusz Kościuszko:"Kościół powinien być oddzielony od państwa, nie wolno mu zajmować się kształceniem młodzieży. Naród powinien być panem własnego losu i jego prawa powinny być nadrzędne wobec kościoła. " |
|
|
|
|
greg
Mina
|
Wysłany: 11-05-2011, 20:48
|
|
|
solniak napisał/a: | to jestem |
mieszkałem w krakowie - chamy, w W-wa - chamy, w Wieliczce 12 lat - ile z ogródka wyrzucałem pustych butelek po imprezach lumpów (i nie tylko), wyprowadziłem się na wieś - nic się nie zmieniło - może trochę mniej flasze a więcej puszek - ale okolica też mniej liczna. |
|
|
|
|
nietopesh
Nadszybie
|
Wysłany: 11-05-2011, 21:03
|
|
|
To ja sprecyzuje - do moich statystyk nie wliczałem śmieci drobnicowych powstałych i usuniętych natychmiast po spożyciu. Stosowną większość w tego typu śmieciach głównie powstałych po napojach wyskokowych stanowią okoliczne lumpki.
Moje obserwacje skupiają się na domowych kumulacjach workowych usuwanych podczas zaplanowanych akcji zaśmiecających. |
|
|
|
|
solniak
Gallus gallus
Pomogła: 2 razy Wiek: 24 Dołączyła: 18 Lip 2007 Posty: 3238 Skąd: z internetu
|
Wysłany: 11-05-2011, 21:18
|
|
|
Moja działka jest regularnie obrzucana butelkami wszelkiej maści z jadących samochodów. Nie mówcie mi, że ci ludzie chca oszczędzić pieniądze... |
_________________ Tadeusz Kościuszko:"Kościół powinien być oddzielony od państwa, nie wolno mu zajmować się kształceniem młodzieży. Naród powinien być panem własnego losu i jego prawa powinny być nadrzędne wobec kościoła. " |
|
|
|
|
ArturSosin
Nadszybie
|
Wysłany: 11-05-2011, 21:21
|
|
|
nietopesh napisał/a: | A czy wiesz skąd te chamy pochodzą | Zbyt powaznie to odebrales. Ale zdarzylo mi sie zlapac winowajcow na goracym uczynku. 2 razy miejscowych z reklamowkami (jedna z Lekarki byla przejazdem), szczegolnie zima gdy trzeba popiol wynosic. I 2 razy rzeczonych powyzej z workami. |
|
|
|
|
|