Poprzedni temat «» Następny temat
Wielickie śmieci
Autor Wiadomość
Abrakadabra 
Zawalisko

Osiedle: Szymanowskiego
Wysłany: 11-12-2008, 20:04   

Tymczasem tradycyjnie rośnie śmietnik koło ogródków działkowych między Lidlem a os. Szymanowskiego. Szczególnie w szybkim tempie rośnie, już chyba całkiem oficjalna, wielka góra śmieci :!:

hrabia_wronski 
Groty kryształowe

Wysłany: 11-12-2008, 20:16   

Mamy pomoc bardzo mobilna Straz Miejska .
Czy wielkim nietaktem bylo byla by propozycja,aby sami chlopcy ze Strazt MMiejsckiej chwycili za lopaty i miotly i to uprzatali ?
Wiem ,to tylko moj zart ...

bajtlok2
Sztolnia

Wysłany: 11-12-2008, 20:31   

Straż Miejska skasuje tylko starsze panie z kwiatkami albo rzodkiewką na placu, za handel z gazety; od kilkunastu lat na wjeździe do centru, przy ulicy Dembowskiego straszy czerwona buda z parkanem blaszanym, spadek po biznesmenie pewnym, należy do jakiegoś banku zabrane z działką za kredyty niespłacone, a kto za to opowiada ? Bank- obecny właściciel!
Teren za Lidlem - kupa śmiechu; miał być sklep i teren sportowo turystyczny, "bungalowy" i koty i boisko zaraz po budowie sklepu wcale nie wielkopowierzchniowego; obecnie w tych krzakach młodzież się upala, upija itd, a nawet skate parku nie zrobiono, choć można kpić gotowca i postawić, a śmieci przybywa...miodzio..

pablo 
Mina

Osiedle: Lekarka
Wysłany: 11-12-2008, 22:01   

Może by się zaczaili i śmieciarzy wymandatowali tak, żeby im się odechciało. W Krakowie zrobili akcję w jednym miejscu, nie łapali od razu tylko robili fotki z ukrycia. Znajomego 300 to kosztowało. No ale trzeba chcieć.
Dziś wywiozłem śmieci na Barycz, za całą przyczepę zapłaciłem 20zł, czy to naprawdę tak dużo, że trzeba tak syfić??

bajtlok2
Sztolnia

Wysłany: 11-12-2008, 22:24   

Kiedyś przeglądnąłem taki rozpruty worek na Grabówkach, wziąłem do rąk same koperty i co? Pełna korespondencja, koperty po poleconych, adresy tej samej osoby -trzeba czegoś więcej?

hrabia_wronski 
Groty kryształowe

Wysłany: 12-12-2008, 10:05   

A moze by tak "wywalic naszych Radnych co nic nie moga" i wziasc sprawe we wlasne rece? .
Likwidowanie coraz to nowych wysypisk mija sie z celem .
Powszechne jest zjawisko podrzucania smieci "sasiadowi"
Moim zdaniej taniej bedzie jak ustawi sie ogolnodostepne duze kontenery na smieci .
Ludzie nie chca jezdzic na Barycz ,to niech "Barycz" jedzie do nich .
System finansowania mozna wymyslec.
Jezeli sie tego nie zrobi ,to Wieliczka niedlugo bedzie zasypana smieciami .
I to dopiero kosztuje budzet miasta.
Moze podejsc do tego pragmatycznie ?

kiotari 
Mina

Osiedle: Waldorf&Statler
Wysłany: 12-12-2008, 11:06   

Jak sie ustawi kontenery, to będą do nas przyjeżdżać z innych gmin i wyrzucać. Ludziska tak już mają.... Trzeba po prostu zmusić Straż Miejską do tego co zrobił kolega bajtlok2:
bajtlok2 napisał/a:
Kiedyś przeglądnąłem taki rozpruty worek na Grabówkach, wziąłem do rąk same koperty i co? Pełna korespondencja, koperty po poleconych, adresy tej samej osoby -trzeba czegoś więcej?

Rękawice im kupić i niech pracują. To naprawdę nie jest problem, trzeba tylko chcieć. A pozytek dla Gminy ze złapania takiego śmieciarza znacznie większy niż z tego że sie dowali babci sprzedjącej rzodkiewkę, czy kierowcy, który zaparkował na 5 minut wprawdzie na zakazie - ale ustawionym w bezsensownym miejscu.
To have to watch this show

@
Gość
Wysłany: 12-12-2008, 12:45   

Przecież nie będą sobie brudzić rączek. Władze mają na ten śmietnik świetny sposób ... Jest taka akcja na wiosnę jak "sprzątanie świata" i nasze dziaciaczki zostaną znów oddelegowane w ramach tej akcji, do sprzątania syfu zrobionego przez dorosłych .. ech szkoda gadać ...

Rumcajs
Gość
Wysłany: 12-12-2008, 13:44   

Kolego Bajtlok2 - to moze rozpoczniemy akcję oczyszczania miasta? - prosimy o adres tego śmieciarza!

kiotari 
Mina

Osiedle: Waldorf&Statler
Wysłany: 12-12-2008, 13:47   

@ napisał/a:
Przecież nie będą sobie brudzić rączek. Władze mają na ten śmietnik świetny sposób ... Jest taka akcja na wiosnę jak "sprzątanie świata" i nasze dziaciaczki zostaną znów oddelegowane w ramach tej akcji, do sprzątania syfu zrobionego przez dorosłych .. ech szkoda gadać ...

Ta akcja to odrębny temat. Ciekawe kiedy dojdzie do dużego nieszczęscia i kto wtedy będzie odpowiadał. Juz był kiedyś przypadek podczas takiej akcji, że dziecko wbiło sobie do ręki strzykawkę porzuconą przez jakiegoś ćpuna.
To have to watch this show

gość
Gość
Wysłany: 12-12-2008, 13:52   

kiotari napisał/a:
A pozytek dla Gminy ze złapania takiego śmieciarza znacznie większy niż z tego że sie dowali babci sprzedjącej rzodkiewkę, czy kierowcy, który zaparkował na 5 minut wprawdzie na zakazie - ale ustawionym w bezsensownym miejscu.

Sołtys Lednicy Górnej złapał podobno takiego śmieciarza. Zgadnijcie na kogo trafił?
I jaka była kara?

agga 
Mina

Osiedle: Zadory
Pomogła: 9 razy
Wysłany: 12-12-2008, 21:42   

szanowny gościu
Cytat:
Sołtys Lednicy Górnej złapał podobno takiego śmieciarza. Zgadnijcie na kogo trafił?
I jaka była kara?
pisz bo zjada mnie ciekawośc :D

gość
Gość
Wysłany: 13-12-2008, 09:31   

agga napisał/a:
pisz bo zjada mnie ciekawośc :D

Na tzw "Pokazówce" nie byłem, nie chcę czegoś przekręcić.
Może koledzy z Magistratu opiszą całe zdarzenie? Tak gorliwie walczą o przestrzeganie prawa.

Abrakadabra 
Zawalisko

Osiedle: Szymanowskiego
Wysłany: 06-03-2009, 19:33   

Śnieg stopniał i tradycyjnie pojawiły się piękne wiosenne widoki. Jak zwykle chodnik między Lidlem a os. Szymanowskiego:

Sid 
Kierat konny

Wysłany: 06-03-2009, 20:18   

Widać, że okoliczni mieszkańcy próbują zrobić konkurencję dla Baryczy ... są na dobrej drodze, juz im niewiele brakuje.

Odpowiedz do tematu