Wielickie śmieci |
Autor |
Wiadomość |
Abrakadabra
Zawalisko
Osiedle: Szymanowskiego
Wiek: 45 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 891 Skąd: Przemyśl / Wieliczka
|
Wysłany: 11-12-2008, 20:04
|
|
|
Tymczasem tradycyjnie rośnie śmietnik koło ogródków działkowych między Lidlem a os. Szymanowskiego. Szczególnie w szybkim tempie rośnie, już chyba całkiem oficjalna, wielka góra śmieci
|
_________________ Wyrażam wyłącznie prywatne poglądy, do czego mam prawo, zgodnie z art. 54 Konstytucji RP |
|
|
|
|
hrabia_wronski
Groty kryształowe
|
Wysłany: 11-12-2008, 20:16
|
|
|
Mamy pomoc bardzo mobilna Straz Miejska .
Czy wielkim nietaktem bylo byla by propozycja,aby sami chlopcy ze Strazt MMiejsckiej chwycili za lopaty i miotly i to uprzatali ?
Wiem ,to tylko moj zart ... |
|
|
|
|
bajtlok2
Sztolnia
|
Wysłany: 11-12-2008, 20:31
|
|
|
Straż Miejska skasuje tylko starsze panie z kwiatkami albo rzodkiewką na placu, za handel z gazety; od kilkunastu lat na wjeździe do centru, przy ulicy Dembowskiego straszy czerwona buda z parkanem blaszanym, spadek po biznesmenie pewnym, należy do jakiegoś banku zabrane z działką za kredyty niespłacone, a kto za to opowiada ? Bank- obecny właściciel!
Teren za Lidlem - kupa śmiechu; miał być sklep i teren sportowo turystyczny, "bungalowy" i koty i boisko zaraz po budowie sklepu wcale nie wielkopowierzchniowego; obecnie w tych krzakach młodzież się upala, upija itd, a nawet skate parku nie zrobiono, choć można kpić gotowca i postawić, a śmieci przybywa...miodzio.. |
|
|
|
|
pablo
Mina
Osiedle: Lekarka
Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 02 Sie 2007 Posty: 2646 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 11-12-2008, 22:01
|
|
|
Może by się zaczaili i śmieciarzy wymandatowali tak, żeby im się odechciało. W Krakowie zrobili akcję w jednym miejscu, nie łapali od razu tylko robili fotki z ukrycia. Znajomego 300 to kosztowało. No ale trzeba chcieć.
Dziś wywiozłem śmieci na Barycz, za całą przyczepę zapłaciłem 20zł, czy to naprawdę tak dużo, że trzeba tak syfić?? |
|
|
|
|
bajtlok2
Sztolnia
|
Wysłany: 11-12-2008, 22:24
|
|
|
Kiedyś przeglądnąłem taki rozpruty worek na Grabówkach, wziąłem do rąk same koperty i co? Pełna korespondencja, koperty po poleconych, adresy tej samej osoby -trzeba czegoś więcej? |
|
|
|
|
hrabia_wronski
Groty kryształowe
|
Wysłany: 12-12-2008, 10:05
|
|
|
A moze by tak "wywalic naszych Radnych co nic nie moga" i wziasc sprawe we wlasne rece? .
Likwidowanie coraz to nowych wysypisk mija sie z celem .
Powszechne jest zjawisko podrzucania smieci "sasiadowi"
Moim zdaniej taniej bedzie jak ustawi sie ogolnodostepne duze kontenery na smieci .
Ludzie nie chca jezdzic na Barycz ,to niech "Barycz" jedzie do nich .
System finansowania mozna wymyslec.
Jezeli sie tego nie zrobi ,to Wieliczka niedlugo bedzie zasypana smieciami .
I to dopiero kosztuje budzet miasta.
Moze podejsc do tego pragmatycznie ? |
|
|
|
|
kiotari
Mina
Osiedle: Waldorf&Statler
Pomógł: 2 razy Wiek: 110 Dołączył: 26 Mar 2008 Posty: 1911 Skąd: Muppet Show
|
Wysłany: 12-12-2008, 11:06
|
|
|
Jak sie ustawi kontenery, to będą do nas przyjeżdżać z innych gmin i wyrzucać. Ludziska tak już mają.... Trzeba po prostu zmusić Straż Miejską do tego co zrobił kolega bajtlok2:
bajtlok2 napisał/a: | Kiedyś przeglądnąłem taki rozpruty worek na Grabówkach, wziąłem do rąk same koperty i co? Pełna korespondencja, koperty po poleconych, adresy tej samej osoby -trzeba czegoś więcej? |
Rękawice im kupić i niech pracują. To naprawdę nie jest problem, trzeba tylko chcieć. A pozytek dla Gminy ze złapania takiego śmieciarza znacznie większy niż z tego że sie dowali babci sprzedjącej rzodkiewkę, czy kierowcy, który zaparkował na 5 minut wprawdzie na zakazie - ale ustawionym w bezsensownym miejscu. |
_________________ Why do we always come here
I guess we'll never know
It's like a kind of torture
To have to watch this show |
|
|
|
|
@
Gość
|
Wysłany: 12-12-2008, 12:45
|
|
|
Przecież nie będą sobie brudzić rączek. Władze mają na ten śmietnik świetny sposób ... Jest taka akcja na wiosnę jak "sprzątanie świata" i nasze dziaciaczki zostaną znów oddelegowane w ramach tej akcji, do sprzątania syfu zrobionego przez dorosłych .. ech szkoda gadać ... |
|
|
|
|
Rumcajs
Gość
|
Wysłany: 12-12-2008, 13:44
|
|
|
Kolego Bajtlok2 - to moze rozpoczniemy akcję oczyszczania miasta? - prosimy o adres tego śmieciarza! |
|
|
|
|
kiotari
Mina
Osiedle: Waldorf&Statler
Pomógł: 2 razy Wiek: 110 Dołączył: 26 Mar 2008 Posty: 1911 Skąd: Muppet Show
|
Wysłany: 12-12-2008, 13:47
|
|
|
@ napisał/a: | Przecież nie będą sobie brudzić rączek. Władze mają na ten śmietnik świetny sposób ... Jest taka akcja na wiosnę jak "sprzątanie świata" i nasze dziaciaczki zostaną znów oddelegowane w ramach tej akcji, do sprzątania syfu zrobionego przez dorosłych .. ech szkoda gadać ... |
Ta akcja to odrębny temat. Ciekawe kiedy dojdzie do dużego nieszczęscia i kto wtedy będzie odpowiadał. Juz był kiedyś przypadek podczas takiej akcji, że dziecko wbiło sobie do ręki strzykawkę porzuconą przez jakiegoś ćpuna. |
_________________ Why do we always come here
I guess we'll never know
It's like a kind of torture
To have to watch this show |
|
|
|
|
gość
Gość
|
Wysłany: 12-12-2008, 13:52
|
|
|
kiotari napisał/a: | A pozytek dla Gminy ze złapania takiego śmieciarza znacznie większy niż z tego że sie dowali babci sprzedjącej rzodkiewkę, czy kierowcy, który zaparkował na 5 minut wprawdzie na zakazie - ale ustawionym w bezsensownym miejscu. |
Sołtys Lednicy Górnej złapał podobno takiego śmieciarza. Zgadnijcie na kogo trafił?
I jaka była kara? |
|
|
|
|
agga
Mina
Osiedle: Zadory
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 22 Lip 2007 Posty: 1461 Skąd: wieliczka
|
Wysłany: 12-12-2008, 21:42
|
|
|
szanowny gościu
Cytat: | Sołtys Lednicy Górnej złapał podobno takiego śmieciarza. Zgadnijcie na kogo trafił?
I jaka była kara? | pisz bo zjada mnie ciekawośc |
_________________ Pozdrawiam |
|
|
|
|
gość
Gość
|
Wysłany: 13-12-2008, 09:31
|
|
|
agga napisał/a: | pisz bo zjada mnie ciekawośc |
Na tzw "Pokazówce" nie byłem, nie chcę czegoś przekręcić.
Może koledzy z Magistratu opiszą całe zdarzenie? Tak gorliwie walczą o przestrzeganie prawa. |
|
|
|
|
Abrakadabra
Zawalisko
Osiedle: Szymanowskiego
Wiek: 45 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 891 Skąd: Przemyśl / Wieliczka
|
Wysłany: 06-03-2009, 19:33
|
|
|
Śnieg stopniał i tradycyjnie pojawiły się piękne wiosenne widoki. Jak zwykle chodnik między Lidlem a os. Szymanowskiego:
|
_________________ Wyrażam wyłącznie prywatne poglądy, do czego mam prawo, zgodnie z art. 54 Konstytucji RP |
|
|
|
|
Sid
Kierat konny
|
Wysłany: 06-03-2009, 20:18
|
|
|
Widać, że okoliczni mieszkańcy próbują zrobić konkurencję dla Baryczy ... są na dobrej drodze, juz im niewiele brakuje. |
|
|
|
|
|