Przesunięty przez: master7 16-11-2010, 17:01 |
Wielickie lokale - recenzje, opinie |
Autor |
Wiadomość |
ArturSosin
Nadszybie
|
Wysłany: 12-11-2011, 14:13
|
|
|
Chyba musze sie wybrac slyszac, ze kolejne Wierzynki nam rosna |
|
|
|
|
asiamala1
Szyb
|
Wysłany: 12-11-2011, 16:42
|
|
|
saltmine napisał/a: | NAJLEPSZE PLACKI PO WĘGIERSKU SĄ W KOMECIE = WYŚMIENITE NATOMIAST CENY W KORALU TO DRAMAT. MOIM ZDANIEM ZDECYDOWANIE ZA DROGO, ZERO STYLU I KLASY. |
zjadłam smaczne tanie jedzenie, ale całe ubranie i włosy śmierdziały kuchnią dramatyczna wentylacja |
_________________ Asia |
|
|
|
|
Artur3
Groty kryształowe
|
Wysłany: 12-11-2011, 19:44
|
|
|
Dziwne porównanie, Kometa to przydrożna restauracja dla Tirowców i wszystkich zainteresowanych tanim szybkim jedzeniem.
Koral to zupełnie inna klasa jakość i cena, więcej grup zorganizowanych wesel imprez oraz klientela raczej z zasobniejszym portfelem. |
_________________ Artek |
|
|
|
|
sprox
Mina
|
Wysłany: 13-11-2011, 00:54
|
|
|
Obawiam sie, ze pracownicy-kierownicy tirow, najczesciej spoza Malopolski, maja zasobniejszy portfel niz poddani etosowi malopolskiemu mieszkancy Wieliczki |
_________________ Unión Europea nos trae por la calle de amargura.
European Union brings us down the street of bitterness. |
|
|
|
|
Tsubasa
Osiedle: Lekarka
Pomógł: 13 razy Wiek: 44 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 3871 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 13-11-2011, 10:28
|
|
|
sprox napisał/a: | Obawiam sie, ze pracownicy-kierownicy tirow, najczesciej spoza Malopolski, maja zasobniejszy portfel niz poddani etosowi malopolskiemu mieszkancy Wieliczki |
święte słowa |
_________________ Czy to prawda, że w Polsce już widać na horyzoncie dobrobyt?
Prawda - horyzont według definicji to wyimaginowana linia, która oddala się w miarę zbliżania
--------------------------------------------------------
www.nano-reef.pl - bo małe jest piękne |
|
|
|
|
prezes
Komora
|
Wysłany: 13-11-2011, 18:16
|
|
|
pod Koralem ciężarówek jakoś nie widziałem jeszcze nigdy |
_________________ PREZES |
|
|
|
|
Tomek73
Mina
Pomógł: 5 razy Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 1407 Skąd: Niewielka Wioska
|
Wysłany: 13-11-2011, 21:24
|
|
|
prezes napisał/a: | pod Koralem ciężarówek jakoś nie widziałem jeszcze nigdy |
A widzialeś jaki tam jest wjazd i wyjazd z parkingu. Ciezarowiec chcąc wyjechać musi zawrócic zestaw. A to moze byc problemem jak osobówki staną. Poza tym ciezarowcy nie lubią ciasnych nawrotów bo oszczedzają gumy( te na kołach ). Pod słoneczkiem nie ma tego problemu. Tam parking jest "przelotowy" i nie trzeba krecic. |
|
|
|
|
Ania5
Szyb
Osiedle: Sienkiewicza
|
Wysłany: 15-11-2011, 09:55
|
|
|
Ja widziałam wczoraj stał TIR przed ogrodzeniem |
|
|
|
|
Danuta78
Kopacz
|
Wysłany: 22-11-2011, 11:46 Re:Wrzos
|
|
|
pablo napisał/a: | a wystrój? da się siąść na wieczorne piwko ze znajomymi? |
Co do piwka to przyznam się otwarcie, że nie wiem, raz że w nim nie gustuję, dwa mnie nie interesowało.
Byłam tam przejazdem, by spokojnie wypić kawę i odpocząć oraz przy okazji zjeść obiad. Teraz moja sugestia, bo lokal naprawdę ma dobre jedzenie i faktycznie porcje, które ciężko jest na raz spałaszować, nawet jak osoba jest bardzo głodna, do tego bardzo przyzwoite ceny i rzecz na którą zwracam uwagę, czyli jest tam czysto. Do tego całkiem fajna atmosferka. Jednak chodzi mi o pewien szczegół, jak ktoś nie jest z Wieliczki to informacje jakie zostały podane wyżej są mało precyzyjne, nie wiem czy komuś w trasie chce się szukać gdzie kiedyś była jakaś restauracja.... Weźcie też pod uwagę, że w poszukiwaniu takich informacji, gdzie i jak można zjeść bez obaw o swój żołądek, odwiedzają właśnie fora o tematyce konkretnie regionalnej osoby, które nie są mieszkańcami Wieliczki, więc taki sposób przekazu, z informacją nic im nie daje, nie prościej podać że restauracja Wrzos znajduje się przy stacji Lotos na ul. Dembowskiego 38. ???? A fakt, że oni naprawdę zasługują na polecenie, szczególnie, że ze względu na lokalizacje przy stacji, taka informacja dla potencjalnych klientów z Polski jest bardziej odpowiednia. Wystarczy wpisać te dane które podałam w GPS |
|
|
|
|
luuv
Komora
Osiedle: Lekarka
|
Wysłany: 22-11-2011, 12:46
|
|
|
był ktoś w Cafe Piano na rynku? słyszałam, że bardzo ładnie miło i smacznie. |
|
|
|
|
andrzej2011
Komora
|
Wysłany: 22-11-2011, 15:10
|
|
|
Kawa dobra, ale ciasta dość przeciętne |
|
|
|
|
ziarrek
Kopacz
|
Wysłany: 13-01-2012, 23:46
|
|
|
Witam, chciałbym Wam przedstawić pewną sprawę:
profil użytkownika na portalu Gastronauci.pl
http://www.gastronauci.pl/recenzenci/boorak
Zarejestrowany 19-ego listopada 2011. Dwie recenzje, obie z tego samego dnia, jedna godz. 10:46, druga godz. 11:00. Obie - recenzje naleśnikarni. Jedna w Krakowie (Kolanko no 6), druga w Wieliczce (Creperie). Jedna oceniona prawie na maksa, druga prawie na zero. Struktura recenzji właściwie ta sama, tylko w jednej pochwały, w drugiej bluzgi.
Albo to wielki fan naleśników, który porównawszy dwie restauracje postanowił obie zrecenzować, albo ktoś tu prowadzi bardzo brudną grę. Trochę jestem zniesmaczony, a szkoda, bo mowa o jedzeniu.
Co o tym sądzicie? A może ktoś był w obu i jest w stanie porównać? Zapraszam do wypowiadania się. |
|
|
|
|
ArturSosin
Nadszybie
|
Wysłany: 14-01-2012, 00:01
|
|
|
ziarrek napisał/a: | Struktura recenzji właściwie ta sama | Skoro pisal to ten sam gosc to nie dziwota.
Ale moze masz racje, tym bardziej, ze
Cytat: | PS. Lokal przyjazny dziecku. | rozumiem jako dbalosc o dobre nakarmienie czyli brak dzieciecych porcji |
|
|
|
|
agga
Mina
Osiedle: Zadory
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 22 Lip 2007 Posty: 1461 Skąd: wieliczka
|
Wysłany: 14-01-2012, 18:26
|
|
|
ziarrek,
Dlaczego dziwi Cię to że recenzje zostały dodane tego samego dnia ?
Nie widzę w tym nic dziwnego. Trochę zdziwiła mnie opinia, że lokal jest przyjazny dziecku ale nie wiemy czym kierował się autor pisząc recenzje. Hmm. może był z dzieckiem i dziecko dostało kredki do malowania albo balonik |
_________________ Pozdrawiam |
|
|
|
|
Artur3
Groty kryształowe
|
Wysłany: 14-01-2012, 20:55
|
|
|