Otwarty przez: master7 11-01-2011, 08:26 |
Ulica prof. Lecha Kaczyńskiego w Wieliczce? |
Autor |
Wiadomość |
master7
Hysinbold
Osiedle: Zdrojowe
Pomógł: 3 razy Wiek: 51 Dołączył: 07 Gru 2006 Posty: 3885 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
|
MagnumSal
Żupnik
Osiedle: Wieliczka
|
Wysłany: 13-04-2010, 12:06
|
|
|
nie życzę nikomu śmierci, nie lubię Tuska, ale jest moim rodakiem, jakim jest to jest,ale jest
zasługi Kaczynskiego? zablokowanie całkowitej prywatyzacji Polski! wystarczy mi ta zasługa
w Krakowie planują Rondo Mogilskie przemianować na Rondo prof. Lecha Kaczyńskiego
mogli by ul.Krakowską zmienić na ul.Lecha Kaczyńskiego |
_________________ MagnumSal |
|
|
|
|
sylwia.wk
Bałwan solny
Wiek: 42 Dołączyła: 01 Mar 2007 Posty: 223 Skąd: wieliczka
|
Wysłany: 13-04-2010, 12:14 Re: Ulica prof. Lecha Kaczyńskiego w Wieliczce?
|
|
|
MagnumSal napisał/a: | CO MYŚLICIE O TYM POMYŚLE?
MYŚLĘ ŻE DOBRZE BY BYŁO W JAKIŚ SPOSÓB UPAMIĘTNIĆ TRAGICZNĄ ŚMIERĆ PREZYDENTA
W KOŃCU BYŁ ON W NASZYM MIEŚCIE
Najlepszą lokalizacją byłoby miejsce koło starostwa od strony kopalni? co o tym myślicie? |
Osobiście jestem przeciw..
Tak jak i ulicom w krk , jak pochówku na wawelu ..itp.. |
|
|
|
|
master7
Hysinbold
Osiedle: Zdrojowe
Pomógł: 3 razy Wiek: 51 Dołączył: 07 Gru 2006 Posty: 3885 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 13-04-2010, 12:24
|
|
|
agga napisał/a: | master7, Tych wszystkich pytań i odpowiedz się nie uniknie - niestety |
Oczywiście, że nie, ale sugerowałbym wam dokonywać ocen po jakimś czasie, nieco bardziej rozsądnie. Mamy taką cechę, a właściwie przywarę, do rozdzierania szat, dramatyzowania i mitologizowania. Potem zaś wszystko wraca do "normy" - patrz JPII.
Jestem natomiast zdecydowanie przeciwny "jechaniu" co poniektórych na ludzkich uczuciach i odruchach czy nawet próbach zbijania kapitału politycznego na tej tragedii.
To jest troszeczkę takie podejście na zasadzie: kto ośmieli się zaprotestować ten nie ma serca, nie jest patriotą itd itp. Tak nie można, tak nie wolno postępować, właśnie w ramach uszanowania zdania innych.
Propozycja takiej ulicy, jak i inne pomysły padające w kraju, w takim momencie, są dla mnie właśnie czymś takim. Po ochłonięciu ludzi doprowadzi to do jeszcze większej jatki politycznej i podziału ludzi.
Gdyby taka propozycja padła za pół roku, to można się zastanawiać. Obecnie jest to zwykłe nadużycie. |
_________________ www.wieliczka24.info
www.master7.rowerpower.org
Hosting Dedykowany | Wirtualizacja | Profesjonalny Hosting | Serwery Gier |
|
|
|
|
MarcinJ
Gwarek MarcinJ
Osiedle: Centrum
|
Wysłany: 08-01-2011, 20:06 Proponuję ...
|
|
|
kawałeczek drogi wjazdowej do IPN nazwać Placem Prezydenta Profesora Lecha Aleksandra Kaczyńskiego, jak postawią tabliczkę z tą nazwą to bedzię się zaczynała przy bramie a kończyła przy chodniku |
|
|
|
|
G.N
Groty kryształowe spoźniony:)
Osiedle: Sienkiewicza
|
Wysłany: 08-01-2011, 21:46
|
|
|
miliard razy na nie. |
|
|
|
|
pablo
Mina
Osiedle: Lekarka
Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 02 Sie 2007 Posty: 2646 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 09-01-2011, 00:41
|
|
|
zgadzam się z G.N., stanowczo za mało okazała uliczka |
|
|
|
|
pablo
Mina
Osiedle: Lekarka
Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 02 Sie 2007 Posty: 2646 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 09-01-2011, 09:59
|
|
|
Cytat: | Nie popieram natomiast obrażania i przesadzania, pragnę tylko przypomnieć że za życia Lech Kaczyński był nie lubianym i obnażanym przy każdym potknięciu Prezyzydentem |
To raczej krytyka elektoratu i mediów niż prezydenta
Cytat: | ośmieszającym siebie i kraj. |
To Twoja opinia, sporo ludzi uważa całkiem inaczej
Zgadzam się z Tsubasą, nie przemianowania tylko nowa ulica.
Generalnie bym jednak temat teraz odpuścił, a co najwyżej wrócił do tematu za parę lat, kiedy temperatura opadnie lub przeniesie się jej podmiot, a historycy będą mogli osądzić jego prezydenturę na spokojnie, bez ulegania bieżącym poglądom czy też potrzebom. |
|
|
|
|
Bartek
Zawalisko
|
Wysłany: 09-01-2011, 11:19
|
|
|
Zmiana nazwy ulicy to nie tylko koszt nowych tabliczek, ale przez dłuższy czas problem z pocztą, dokumentami... po prostu chaos.
Dlatego jeżeli ma być nazwana ulica to tylko nowa - zresztą teraz tyle ich powstaje, że nie powinno być problemów.
ps.
pomijam oczywiście kwestie polityczne - tu chodzi po prostu o zmarłego prezydenta i za 20-40 lat to samo napiszę o Wałęsie, Kaczyńskim i Komorowskim. |
_________________ http://about.me/bolivarinfo |
|
|
|
|
alexkrak
Gwarek alexkrak
Osiedle: zadory
|
Wysłany: 09-01-2011, 20:23
|
|
|
Witam wszystkich,po przeczytaniu Waszych postów widze ze sprawa ulicy profesora Kaczyńskiego (którym rzeczywiscie nie jest ) powróci jeszcze nie raz dyskusja rozgożała na dobre.
Ja również jestem przeciwna przemianowywaniu ulic.Pamiętamy wszyscy artykuły z gazet co przechodzili mieszkańcy Wieliccy mieszkańcy ul.Pocztowej zmiana nazwy niese z sobą zmiane pieczątek i wpisów do ewidencji...może nowe ulice można sobie swobodnie nazywac ale w przypadku tych istniejacych trzeba by dokładnie sie zastanowic...no i jest tyle innych pięknych nazw które można by wybrac na naze ulicy a nie Prof.Kaczyńskiego !!To był zwykły wypadek jakich wiele na drogach i w powietrzu nie przesadzajmy!! |
|
|
|
|
|