Przesunięty przez: master7 16-11-2010, 17:01 |
Wielickie lokale - recenzje, opinie |
Autor |
Wiadomość |
Tsubasa
Osiedle: Lekarka
Pomógł: 13 razy Wiek: 44 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 3871 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 04-03-2007, 21:12 Wielickie lokale - recenzje, opinie
|
|
|
ile razy ktos mnie zapyta gdzie mozna cos dobrze zjesc w Wieliczce to nie wiem co mu odpowiedziec
proponuje wpisywac polecane przez Was miejsca w ktorych mozna cos dobrze zjesc:
Ja polecam:
Karczma Pod Wielka Sola (przy trasie E4) - jedzenie rewelacja, klimat regionalny - goralski, ceny do przelkniecia... |
_________________ Czy to prawda, że w Polsce już widać na horyzoncie dobrobyt?
Prawda - horyzont według definicji to wyimaginowana linia, która oddala się w miarę zbliżania
--------------------------------------------------------
www.nano-reef.pl - bo małe jest piękne |
|
|
|
|
przemo
Żupa solna
Osiedle: 500m od rynku
Pomógł: 17 razy Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 6286 Skąd: 49.991 N, 20.060 E
|
Wysłany: 05-03-2007, 06:26
|
|
|
A ja polecam restauracje Zamkowa na zamku w niepolomicach.
Sposob podania i smak dziczyzny oraz bardzo atrakcyjne ceny robia z obiadu niezapomniane przezycie.
Nigdy nie zapomne pasztetu z dziczyzny podanego jako zakaske w ksztalcie zaglowki z masztem ze szczypiorku.
A dodatkowo jak kelner przyniosl mojej corce frytki to wymieklem :
Piknie pukladane na talezy, brzeg talerza oblany delikatnie ketchupem a na boczkach poukladane kawalki owocow z zalewy.
Polecam komos na romantyczna kolacje albo jako dodatek po spacerze wpuszczy ( dobre tez sa lody kolo kosciola chyba ze 25 smaków sie uzbiera - tylko ciagle kolejka ale szybko idzie ) |
|
|
|
|
sylwia.wk
Bałwan solny
Wiek: 41 Dołączyła: 01 Mar 2007 Posty: 223 Skąd: wieliczka
|
Wysłany: 05-03-2007, 09:50
|
|
|
ja takze karczme! |
|
|
|
|
Majka
Żupnik
|
Wysłany: 05-03-2007, 19:03
|
|
|
przemo napisał/a: | A ja polecam restauracje Zamkowa na zamku w niepolomicach.
Sposob podania i smak dziczyzny oraz bardzo atrakcyjne ceny robia z obiadu niezapomniane przezycie.
Nigdy nie zapomne pasztetu z dziczyzny podanego jako zakaske w ksztalcie zaglowki z masztem ze szczypiorku.
A dodatkowo jak kelner przyniosl mojej corce frytki to wymieklem :
Piknie pukladane na talezy, brzeg talerza oblany delikatnie ketchupem a na boczkach poukladane kawalki owocow z zalewy.
Polecam komos na romantyczna kolacje albo jako dodatek po spacerze wpuszczy ( dobre tez sa lody kolo kosciola chyba ze 25 smaków sie uzbiera - tylko ciagle kolejka ale szybko idzie ) |
A jesli chodzi o ceny dań to ile mniej wiecej?:) |
|
|
|
|
master7
Hysinbold
Osiedle: Zdrojowe
Pomógł: 3 razy Wiek: 51 Dołączył: 07 Gru 2006 Posty: 3885 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 05-03-2007, 19:41
|
|
|
Moja dziewczyna i ja, raz na jakiś czas, praktykujemy taką zasadę, że idziemy do jakiejś restauracji w niedzielę na obiad.
Za każdym razem staramy się zmieniać lokal i menu.
W mojej ocenie jeśli chodzi o Wieliczkę to najlepszą relację ceny do jakości i ilości ma faktycznie Karczma Pod Wielką solą. Byliśmy tam kilka razy, ale jakoś się nam znudziło. Trochę to jedzenie takie przaśne.
Znacznie bardziej "wykwintnie" jest w Restauracji Królewskiej na Zamku Żupnym. To prawda - drogo - ale jedzenie bardzo smakowało nam.
Nieco taniej, lecz również smacznie jest w Va Banque - ostatnio bardzo smakowały nam tam sałatki
Zdecydowanie źle na tym tle wypada restauracja Maxim - no ja przynajmniej nie polecam. |
_________________ www.wieliczka24.info
www.master7.rowerpower.org
Hosting Dedykowany | Wirtualizacja | Profesjonalny Hosting | Serwery Gier |
|
|
|
|
przemo
Żupa solna
Osiedle: 500m od rynku
Pomógł: 17 razy Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 6286 Skąd: 49.991 N, 20.060 E
|
Wysłany: 05-03-2007, 22:50
|
|
|
Majka ogolnie za 45 zl zjesz na jedna osobe naprawde dobry obiad z winem albo piwem
Przynajmniej tak bylo rok temu
To naprawde niezbyt wygorowane ceny ! |
|
|
|
|
schoda
Solanka
|
Wysłany: 09-03-2007, 08:25
|
|
|
A co sądzicie o Zamkowej w Wieliczce? |
|
|
|
|
Tsubasa
Osiedle: Lekarka
Pomógł: 13 razy Wiek: 44 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 3871 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 09-03-2007, 08:34
|
|
|
kiedys chodzilem do zamkowej... ogolnie jedzenie jest ok, ale dla mnie ma znaczenie wystroj restauracji a zamkowa nie powala a nawet zalatuje poznym komunizmem (ja lubie zdecydowanie styl regionalny) oraz tzw dodatki (np w Karczmie przed obiadem dostajesz chleb wiejski i smalec - mniaaaam )... |
_________________ Czy to prawda, że w Polsce już widać na horyzoncie dobrobyt?
Prawda - horyzont według definicji to wyimaginowana linia, która oddala się w miarę zbliżania
--------------------------------------------------------
www.nano-reef.pl - bo małe jest piękne |
|
|
|
|
schoda
Solanka
|
Wysłany: 09-03-2007, 08:44
|
|
|
Sporo razy jadłam w Zamkowej - zawsze mi smakowało. Co do wystroju masz rację - ten sam od lat
W Karczmie nie byłam, ale chyba się przejdę |
|
|
|
|
sylwia.wk
Bałwan solny
Wiek: 41 Dołączyła: 01 Mar 2007 Posty: 223 Skąd: wieliczka
|
Wysłany: 09-03-2007, 11:33
|
|
|
w sumie w knajpach-restauracjach w wieliczce wszedzie jedzenie jest ok. ale takie naj naj jest za wieliczka w komecie! zajezdzie! |
|
|
|
|
Madafaker
Mina
|
Wysłany: 12-06-2007, 16:55
|
|
|
Hotel - Restauracja DWOREK EMILII
Cytat: | DWOREK EMILII położony jest 10 km od granic Krakowa od strony wschodniej , 3 km od Wieliczki przy trasie Wieliczka - Gdów, Tymowa. Od trasy międzynarodowej E - 4 Kraków - Przemyśl znajduje się w odległości 1 km. |
Sympatycznie...smacznie...ceny przystępne... |
_________________ Od 0 do 18 cm w 5.5 sekundy |
|
|
|
|
Cop
Sztolnia
|
Wysłany: 12-06-2007, 18:31
|
|
|
Ja polecam zajazd "Koral " , śledzik po japońsku i goloneczko po bawarsku jest tam mniam mniam |
|
|
|
|
almayer
Kierat konny
Osiedle: Szymanowskiego
|
Wysłany: 12-06-2007, 20:57
|
|
|
kiedyż dobre jedzenie było w Halicie, nie wiem jak teraz to wygląda i jakie są ceny, ostatnio odwiedzam Karczmę Pod Wielką Solą - niedrogo i smacznie - polecam. Jedyny minus tego miejsca o ile można nażna nazwać to minusem to w niedzielę i święta często brakuje miejsc tak było np. w Boże Ciało, musieliśmy się z rodzinką obejść smakiem - a tak ładnie pachniało...... |
|
|
|
|
Jurkovia
Poprzecznia
|
Wysłany: 23-09-2007, 11:09 Recenzje wielickich lokali
|
|
|
Zapraszam do recenzowania wielickich lokali oraz dodawania nowych. Mozna dodać swoją opinie, ocenić pozytywnie lub negatywnie lokal. Zapraszam do recenzowania na stronie www.gastronauci.pl !!! Szczegóły poznacie na stronie !!! |
|
|
|
|
agga
Mina
Osiedle: Zadory
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 22 Lip 2007 Posty: 1461 Skąd: wieliczka
|
Wysłany: 23-09-2007, 12:53
|
|
|
Jurkovia proponuję o rozszerzenie recenzowania do całego powiatu Wielickiego
i okolic bo jeśli chodzi o samą Wieliczkę to nie za bardzo jest o czym pisać mało tu jest lokali i restauracji jak zapewne zauważyłeś mieszkając tutaj.
pozdrawiam |
_________________ Pozdrawiam |
|
|
|
|
|