Światowe Dni Młodzieży 2016 Wieliczka - Brzegi |
Autor |
Wiadomość |
marcinkk
Poprzecznia
|
Wysłany: 09-04-2016, 10:43
|
|
|
Ja pamiętam jak jeszcze niedawno niektórzy tu krzyczeli że żadnej strefy gospodarczej tu nie bedzie i to sa tylko marzenia burmistrza. A pamietajcie ze to nie jest cała strefa tylko jej cześć |
|
|
|
|
piotr.morka
Warzelnik
|
Wysłany: 09-04-2016, 11:02
|
|
|
Hmmm..
Jak widać ,wszystko co napisałem związane jest z trybem przypuszczającym.
Mogło tak być ale nie musiało.
Wiem o tym tyle ile wyczytałem prasie .
A dotychczasowe wieści prasowe są takie ,ze cześć urzędników z Wieliczki i Krakowa zakupiła te działki.
Zrobił to m.in Pan Marszałek Kozak - oficjalnie przed dziennikarzem to oświadczył.
W moim poście nigdzie nie ma jakichkolwiek nazwisk .
Problem polega na tym ,ze być może niektórzy politycy mogli wykorzystać poufne informacje do osiągniecia korzyści materialnych dla siebie.
Takie informacje powinny być dostępne dla wszystkich obywateli aby mogli brać udział w procesach gospodarczych .
Trzeba to wyjaśnić.
Również zdumienie budzi fakt - jak doniosła prasa - poufnych rozmów przedstawicieli Gminy Wieliczka z Episkopatem .
Rzad ponoć nic o tym nie wiedział .
No , maja być zaangażowane publiczne pieniądze ,Rzad ponosi odpowiedzialność za imprezę a nic o niej nie wie?
Brak przedstawicieli Rzadu w tym rozmowach budzi niepokój .
Poczekajmy ,zobaczymy ..
Nie straszmy się "diabłami"
CBA juz sprawę wyjaśnia .Nic nie jest przesądzone.
A winny jest ten ,który ma prawomocny wyrok sądu . |
|
|
|
|
driverRS
Solanka
|
Wysłany: 09-04-2016, 14:41
|
|
|
widzę, że tu fani GWna i tvn TW Mewa
więc zacytuję jedyną prawdę "Lokalizacja ŚDM nigdy nie budziła wątpliwości" http://krakow.gosc.pl/doc...ila-watpliwosci
Czego dowiemy się 15 maja, kiedy to mija ustawowy termin opracowania przez wojewodę planu zabezpieczenia wydarzeń Światowych Dni Młodzieży w Krakowie?
Na pewno nie dowiemy się o zmianie miejsca uroczystości finałowych. Natomiast z pewnością poznamy plan zabezpieczenia Brzegów i wszystkich innych miejsc spotkań młodzieży w czasie ŚDM. Jak zapewnia strona rządowa, w tej chwili trwają starania, by wyeliminować wszelkie zagrożenia i maksymalnie zwiększyć bezpieczeństwo pielgrzymów i ojca świętego. |
|
|
|
|
marcinkk
Poprzecznia
|
|
|
|
|
Jacek8
Siuda Baba
Osiedle: Lekarka
|
Wysłany: 10-04-2016, 13:10
|
|
|
http://krakow.wyborcza.pl...eRedirects=true
Pan Marszałem Kozak nie jest głupi, szybko powiedział że ma
Zastanawiam się kto jeszcze związany ze światem polityki gminnej powiatowej i na wyższym szczeblu wykorzystał wiedzę i kupił ??? |
_________________ Jacek |
|
|
|
|
dawidsurowka
Sztolnia
Osiedle: Lekarka
|
Wysłany: 10-04-2016, 17:12
|
|
|
Powiedział bo miał świadomość jawności tych informacji. Samorządowcy wypełniają oświadczenia majątkowe |
_________________ DAWID |
|
|
|
|
izakot
Sztolnia
Osiedle: Zadory
Pomogła: 1 raz Wiek: 46 Dołączyła: 15 Gru 2010 Posty: 154
|
|
|
|
|
Madafaker
Mina
|
Wysłany: 11-04-2016, 09:09
|
|
|
Jolanta Białek napisał/a: | Na pielgrzymów czeka droga przez mękę
Śledziejowice. Podczas Światowych Dni Młodzieży w wiosce ma obozować 2-3 tys. pielgrzymów. Na obszar zarezerwowany na namiotowe miasteczko właściwie nie ma dojazdu - alarmują mieszkańcy.
W niewielkiej wiosce mają zamieszkać pielgrzymi z rejonu Łowicza. Zajmą oni 2,5 hektarowy obszar należący do jednej z miejscowych firm. Przedstawiciele parafii Łowicz rozmawiali już wstępnie z mieszkańcami wioski. Zapowiedzieli m.in. że mniej więcej na miesiąc przed ŚDM zaczną przygotowywać teren pod obozowisko, będą zwozić tam m.in. mieszkalne kontenery i mobilne prysznice. |
Czytaj więcej: www.dziennikpolski24.pl |
_________________ Od 0 do 18 cm w 5.5 sekundy |
|
|
|
|
master7
Hysinbold
Osiedle: Zdrojowe
Pomógł: 3 razy Wiek: 51 Dołączył: 07 Gru 2006 Posty: 3885 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
|
greg
Mina
|
|
|
|
|
Gonzales
Gwarek
|
Wysłany: 18-04-2016, 20:06
|
|
|
Jako mieszkaniec Kokotowa składam oficjalny protest w sprawie nazwy używanej dla określenia miejsca w którym odbędzie się cała impreza. Zdecydowana większość terenu przeznaczonego na ŚDM znajduje się w Kokotowie. Na mój gust ok 80%. Nie wiem dlaczego (to znaczy podejrzewam) wylansowano Brzegi a nie mój Kokotów. Ja się tam nazwy nie wstydzę bo nie ma czego.
Z innej beczki wyglada na to że impreza w Kokotowie - Brzegach jest coraz mniej zagrożona.
http://krakow.wyborcza.pl...e-pomiesci.html
Pozdrowienia. |
_________________ A man who knows he is a fool is not a great fool
Człowiek, który wie, że jest głupcem, nie jest taki głupi |
|
|
|
|
master7
Hysinbold
|
|
|
|
|
marcinkk
Poprzecznia
|
Wysłany: 19-04-2016, 07:55
|
|
|
Kto mi powie dlaczego wyborcza codziennie pisze takie bzdety ? Nie ma dnia żeby coś nie pisali o ŚDM negatywnie.
Dziś znowu
http://krakow.wyborcza.pl...pozwolenia.html
Przecież już rok temu wiadomo było że będzie przesuwana ta linia. Dawno przetargi wygrane a prace teraz trwają |
|
|
|
|
Kozmicki
Zawalisko
|
Wysłany: 19-04-2016, 09:05
|
|
|
marcinkk napisał/a: | dlaczego wyborcza codziennie pisze takie bzdety ? |
Taki imperatyw kategoryczny. OCM. |
|
|
|
|
master7
Hysinbold
|
Wysłany: 19-04-2016, 10:05
|
|
|
marcinkk napisał/a: | rzecież już rok temu wiadomo było że będzie przesuwana ta linia. Dawno przetargi wygrane a prace teraz trwają |
To fakt bzdury wypisują, pozwole sobie jednak zwrócić uwagę na następujące zdania:
wyborcza.pl napisał/a: | Pierwotnie Wieliczka wnioskowała o 3 mln zł na ten cel od rządu. Ponieważ nie doczekała się tych pieniędzy, ostatecznie zdecydowała się zapłacić za inwestycję sama. Sama też zobowiązała się załatwić i dostarczyć Polskim Sieciom Elektroenergetycznym niezbędną dokumentację. Problem w tym, że nie zrobiła tego do dziś. Jak ustaliliśmy, do prowadzenia prac zgodnie z prawem brakuje: pozwolenia na budowę nowego odcinka linii oraz pozwolenia na rozbiórkę odcinka starego. |
Było za mało czasu na uzyskanie pozwoleń?
Jeśli to prawda, to jest to kolejna rzecz w Brzegach, za którą jak na razie bulimy ze swoich pieniędzy... |
_________________ www.wieliczka24.info
www.master7.rowerpower.org
Hosting Dedykowany | Wirtualizacja | Profesjonalny Hosting | Serwery Gier |
|
|
|
|
|