Światła drogowe w Wieliczce |
Autor |
Wiadomość |
master7
Hysinbold
Osiedle: Zdrojowe
Pomógł: 3 razy Wiek: 51 Dołączył: 07 Gru 2006 Posty: 3885 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
|
student
Gość
|
Wysłany: 09-12-2008, 21:46
|
|
|
W Krakowie była - jest podobna historia ze światłami jak u nas. Zrobiono w lipcu nowe skrzyżowanie ul. Ks.Józefa - Jodłowa i zamontowano światła. Ul. Ks. Józefa była przedtem (przed zamontem świateł) rano drożna jak u nas Pisłudskiego. Po zamoncie natychmiast zaczęły się korki na tej ulicy w obie strony - sięgające mniej więcej kilometra w obie strony feralnych świateł. Gdzieś z 10 dni temu zaskoczenie - rano nie ma korków ! Dojeżdżam, patrzę - wyłączyli światła ! Po południu to samo - płynny ruch, bez korków, światła pulsują radosną pomarańczą. Może to eksperyment właśnie z gatunku tych o jakich pisał master ? |
|
|
|
|
pablo
Mina
Osiedle: Lekarka
Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 02 Sie 2007 Posty: 2646 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 09-12-2008, 22:19
|
|
|
A pod pocztą na Wielopolu ponoć znów włączyli i korki olbrzymie się porobiły ... |
|
|
|
|
MisterWlck
Żupnik Górnik
Osiedle: Śródmieście, (wczesniej Lekarka)
|
Wysłany: 09-12-2008, 22:22
|
|
|
Wiem że trochę odbiegne od tematu ale mam jedną rzecz do powiedzenia Przemo rozumiem że czepiasz się świateł bo przez to Wieliczka jest zakorkowana ale nie wiem o co ci chodzi z tymi boiskami. Dobrze że są budowane bo przynajmniej młodzież ma gdzie grac a nie pic, palic itp. , jakby nie było to znowu by wszyscy nażekali że młodzież nie ma gdzie grac i bierze się za alkohol. Więc proszę przemyśl to co czasem piszesz. |
|
|
|
|
przemo
Żupa solna
Osiedle: 500m od rynku
Pomógł: 17 razy Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 6286 Skąd: 49.991 N, 20.060 E
|
Wysłany: 10-12-2008, 06:27
|
|
|
Jakos nie zauwazylem zeby przestali pic i palic pomimo tych boisk ktore sa
Orlik pewnie nic nie zmieni psia górka równiez
Zeby ktos przestal cos robic trzeba miec koncepcje a nie tylko wyposazenie do niej potrzebne.
U mnie na ulicy zdarzylo sie ze gimnazjalisci pili w bialy dzien alkohol
straz miejska oczywiscie "0" reakcji. |
|
|
nietopesh
Nadszybie
Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Lut 2008 Posty: 3098 Skąd: Pawlikowice
|
Wysłany: 10-12-2008, 10:00
|
|
|
Orlik zmieni tyle, iż pozyskane zostanie nowe miejsce do spotkań towarzysko alkoholowych, w idealnym, zacisznym miejscu, gdzie straż miejska zapewne nie zaglądnie |
_________________ www.pawlikowice.info - Lokalny portal informacyjny |
|
|
|
|
kiotari
Mina
Osiedle: Waldorf&Statler
Pomógł: 2 razy Wiek: 110 Dołączył: 26 Mar 2008 Posty: 1911 Skąd: Muppet Show
|
Wysłany: 10-12-2008, 10:18
|
|
|
nietopesh napisał/a: | Orlik zmieni tyle, iż pozyskane zostanie nowe miejsce do spotkań towarzysko alkoholowych, w idealnym, zacisznym miejscu, gdzie straż miejska zapewne nie zaglądnie |
Dokładnie tak. Ciekawe ilu będzie chetnych do gry na boisku gdzie będą sie walały rozbite butelki po napojach wyskokowych? |
_________________ Why do we always come here
I guess we'll never know
It's like a kind of torture
To have to watch this show |
|
|
|
|
MisterWlck
Żupnik Górnik
|
Wysłany: 10-12-2008, 14:42
|
|
|
po żyjemy zobaczymy |
|
|
romanK
Magnum Sal
|
Wysłany: 10-12-2008, 18:51
|
|
|
Jak widać światła koło stacji PKP do udanych nie można zaliczyć a teraz następne światła na lini ulic legionów i sienkiewicza zostały wyłączone.
Jak widać pomysł instalujemy a gdy rozum z rozsądkiem zafunkcjonuje to się wyłącza |
_________________ Staram sie rzetelnie przekazywać informacje które posiadam lub które uzyskałem.
przedstawiam swoja opinie i przypuszczenia na różne tematy.
jeśli kogoś uraziłem to przepraszam |
|
|
|
|
Dar
Gość
|
Wysłany: 10-12-2008, 22:50
|
|
|
romanK napisał/a: | Jak widać światła koło stacji PKP do udanych nie można zaliczyć |
Tutaj za poprzedniego włodarza miasta został wykonany plan ronda i to bardzo dobra koncepcja była i nie rozumie dlaczego ta koncepcja została zmieniona |
|
|
|
|
sierot
Kierat konny
Wiek: 40 Dołączył: 21 Lis 2007 Posty: 414 Skąd: Pawlikowice
|
Wysłany: 10-12-2008, 23:25
|
|
|
Z braku miejsca? |
|
|
|
|
MisterWlck
Żupnik Górnik
|
Wysłany: 11-12-2008, 00:18
|
|
|
Tam nie ma gdzie zrobic tego ronda musieliby zlikwidowac stragany albo kawałek plant.
Tak w temacie rond to rondo byłoby dobrym rozwiązaniem tam na skrzyżowaniu Lednickiej, Gdowskiej, Asnyka i Słowackiego chociaż nie wiem jakby się tam tiry na tym rondzie zebrały ale dla osobówek to by było dobre rozwiązanie |
|
|
Dar
Gość
|
Wysłany: 11-12-2008, 08:00 Rusecka-Budka-Nieuczciwoś
|
|
|
sierot napisał/a: | Z braku miejsca? |
MisterWlck napisał/a: | Tam nie ma gdzie zrobic tego ronda musieliby zlikwidowac stragany albo kawałek plant. |
Rzeczywiście musieliby zlikwidować budki i kawałek plant
Ale przyczyna mogła buć inna jedna z budek jest państwa Rusecjich tej radnej pupilki Zarębskiego która to oszukała wyborcóe którzy na nią głosowali aby była radną na całą
kadencje a ona sporzedała swoich wyborców i poleciała na kasę .
To poprostu jest nieuczciwość i obłuda.
Sam glosowałem na tą panią i okazala sią oszustką - ja oddając głos obdażyłem ja zaufaniem na cztery lata a dla tej pani liczą się tylko pieniądze |
|
|
|
|
Tomek73
Mina
Pomógł: 5 razy Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 1407 Skąd: Niewielka Wioska
|
Wysłany: 11-12-2008, 08:32
|
|
|
MisterWlck napisał/a: | Tak w temacie rond to rondo byłoby dobrym rozwiązaniem tam na skrzyżowaniu Lednickiej, Gdowskiej, Asnyka i Słowackiego |
Rondo tam jest zaplanowane i chyba w 2009 mają już coś w tym temacie dzialać. |
|
|
|
|
pablo
Mina
Osiedle: Lekarka
Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 02 Sie 2007 Posty: 2646 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 11-12-2008, 08:34
|
|
|
Jak podajesz anonimowo nazwiska i zarzuty, zaargumentuj, dla mnie ta wypowiedź nadaje się na śmietnik. Cytat: | Rusecka-Budka-Nieuczciwoś |
|
|
|
|
|
|