Przesunięty przez: master7 29-06-2007, 08:34 |
Straż Miejska w Wieliczce |
Autor |
Wiadomość |
Mariusz
Siuda Baba Mariusz
Osiedle: Kościuszki
|
Wysłany: 16-07-2009, 18:26
|
|
|
Jeden z przedmówców zauważył iż powstaje tam basen a co za tym idzie będzie tam parking {oczywiste raczej} i wcześniej czy pózniej ZNAK ZNIKNIE !! Natomiast jak sama nazwa wskazuje jest to komplek rekreacyjny więc dojazd powinien mieć !!!!!!!! |
|
|
|
|
bondo
Sztygar
|
Wysłany: 18-07-2009, 21:47
|
|
|
Tsubasa napisał/a: | no Ty to jestes wyjatkowy swietoszek przepisowy
zakaz tamten byl ustawiony w czasach kiedy kierowcy skracali sobie tamtedy droge. obecnie gdy w polowie drogi jest blokada ja uwazam go za bezsensowny.. i tyle.. |
Tsubasa , z przykrością muszę stwierdzić ,że od uważania jest ten kto prawnie ten znak postawił. Ty,ja i inni jesteśmy od zastosowania się. Takie życie . Skoro stoi znak to należy go respektować.
Ale po części masz rację. Skoro SM i Policja nie egzekwuje to jaki cel ma ten znak? |
|
|
|
|
nacomito
Nadszybie
Osiedle: Bulwar Zachodzącego Słońca
|
Wysłany: 18-07-2009, 22:54 Parking w parku przy ul. Parkowej.
|
|
|
Mariusz napisał/a: | Jeden z przedmówców zauważył iż powstaje tam basen a co za tym idzie będzie tam parking |
Projekt "Budowa Centrum Edukacyjno-Rekreacyjnego w Wieliczce-etap II-hala sportowa i obiekt dydaktyczny" przewiduje: 27 stanowisk parkingowych ogólniedostępnych;
7 miejsc parkingowych dla osób niepełnosprawnych;
2 miejsca parkingowe dla autobusów. Dla oficjeli wystarczy, zaproszeni goście dosiądą się, a gawiedź niech drałuje na piechtę - to też rekreacja. Oddzielnego parkingu dla basenu nie będzie.
Tymczasem, na chodniku wzdłuż ul. Parkowej parkuje (stąd nazwa ulicy) niekiedy ponad 20 samochodów. Kto się nie zmieści wjeżdża do parku. Zajęta jest także zatoka przy ul. Matejki. |
|
|
|
|
Mariusz
Siuda Baba Mariusz
|
Wysłany: 19-07-2009, 18:41
|
|
|
CZYLI ODPOWIEDŻ JEST ŻE ZNAK ZNIKNIE chyba że wjazd na parking będzie gdzie idziej {W co nie wierzę } Przecież muszą być miejsca d;a pracowników itd !! A CZAS POKAŻE ILE MIEJSC PARKINGOWYCH BĘDZIE !! NIE WIDZIALEM {a byłem w sporo miejsc w Polsce i nie tylko} BASENU BEZ PARKINKÓW PRZY NIM !!! |
|
|
|
|
bondo
Sztygar
|
Wysłany: 19-07-2009, 23:26
|
|
|
Mariusz napisał/a: | Przecież muszą być miejsca d;a pracowników itd !! |
Mariusz, gratuluję myślenia marketingowego. Masz rację. Dla rozwoju firmy najważniejszy jest pracownik. Klienta może w ogóle nie być. Bo i po co ? Tylko koszt większy. Np. parking .
A tak poważnie to te 27 stanowisk w czasie kiedy kort , Orlik i basen będzie czynny to jest nic. Ja w klapkach przejdę z domu bo mam blisko ale znam sporo ludzi z poza Wieliczki którzy też czekają na basen i już widzę ich jak będą jeździć w kółko i szukać miejsca do zaparkowania. |
|
|
|
|
Mariusz
Siuda Baba Mariusz
|
Wysłany: 20-07-2009, 08:07
|
|
|
BONO nie czytaj między wierszami !! Jestem pewien że miejsc po zakończeniu całego ośrodka wypoczynkowego będzie DUŻO WIĘCEJ !!!! Wymagać będą tego klienci , personel oczywiście nie tylko samego basenu ale całego kompleksu !! Zakaz ben dlatego będzie musiał opuścić swoje miejsce i trafić przy wjeżdzie do samego Parku !!!!! |
|
|
|
|
bondo
Sztygar
|
Wysłany: 20-07-2009, 22:40
|
|
|
Mariusz, BONO śpiewa w U2 Ale on nie mieszka w Wieliczce.
I gratuluję Ci tej pewności. Fajnie jest mieć jakieś nadzieje.
Ja też tak kiedyś miałem. Dawno temu. Teraz widzę ,że każda właaaadza robi tylko pod wybory i publikę . Ale z zarządzaniem to nie ma nic wspólnego.
Dlatego właśnie między wierszami należy czytać |
|
|
|
|
bajtlok2
Sztolnia
|
Wysłany: 22-07-2009, 21:11
|
|
|
Panowie znaki drogowe są po to, żeby je respektować, tak jak i prawo szeroko przez niektórych cytowane; a Tsubasa może sobie własną republikę założyć, najbliżej na Białorusi chyba...albo w Albanii... |
|
|
|
|
AdR
Poprzecznia
Osiedle: W. Pola
Wiek: 36 Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 129 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 23-07-2009, 07:21
|
|
|
mam pytanie: czy do Straży Miejskiej są potrzebne testy sprawnościowe?? Bo jeśli tak to dlaczego tam pracują 2 dosyć szersze w biodrach Panie-dziewczyny, które nie wiem jakby przeszły te testy sprawnościowe skoro ostatnio ledwo się ruszały łapiąc na W. Pola złodzieja (dopiero policjanci go złapali) |
|
|
|
|
Tomek73
Mina
Pomógł: 5 razy Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 1407 Skąd: Niewielka Wioska
|
Wysłany: 23-07-2009, 07:25
|
|
|
Dlatego zostały te panie przyjęte żeby za bardzo nie odstawały w sprawności od reszty strażników. Przecież 2/3 składu by dziecka nie dogoniła, a Ty chcesz żeby złodzieja gonili. T.yłki im przyrosły do samochodów. |
|
|
|
|
Piotrex
Mina Obiezyswiat
Osiedle: wies
Pomógł: 1 raz Wiek: 96 Dołączył: 08 Mar 2009 Posty: 1447 Skąd: Wieliczka i okolice
|
Wysłany: 23-07-2009, 17:39
|
|
|
AdR napisał/a: | 2 dosyć szersze w biodrach Panie-dziewczyny, które nie wiem jakby przeszły te testy sprawnościowe skoro ostatnio ledwo się ruszały łapiąc na W. Pola złodzieja (dopiero policjanci go złapali) | |
|
|
|
|
AdR
Poprzecznia
Osiedle: W. Pola
Wiek: 36 Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 129 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 23-07-2009, 20:11
|
|
|
Tomek73 napisał/a: | Dlatego zostały te panie przyjęte żeby za bardzo nie odstawały w sprawności od reszty strażników. Przecież 2/3 składu by dziecka nie dogoniła, a Ty chcesz żeby złodzieja gonili. T.yłki im przyrosły do samochodów. |
no faktycznie oni tylko umieją się czepiać drobnych pijaczków na osiedlu co nikomu nie zawadzają a tam gdzie potrzeba to ich nie ma dar.mozjady i tyle |
|
|
|
|
Piotrex
Mina Obiezyswiat
Osiedle: wies
Pomógł: 1 raz Wiek: 96 Dołączył: 08 Mar 2009 Posty: 1447 Skąd: Wieliczka i okolice
|
Wysłany: 24-07-2009, 11:28
|
|
|
Cytat: | no faktycznie oni tylko umieją się czepiać drobnych pijaczków na osiedlu co nikomu nie zawadzają a tam gdzie potrzeba to ich nie ma dar.mozjady i tyle |
hehehe |
|
|
|
|
Madafaker
Mina
|
Wysłany: 04-08-2009, 16:27
|
|
|
Troszkę z pobliskiego podwórka...
Cytat: | Dość szpanowania strażników miejskich za nasze pieniądze! Wyposażeni w skutery, rowery i nowoczesne samochody obijają się na Rynku Głównym, gdy policjanci walczą z chuliganami !!
Oto najwięksi gadżeciarze w Krakowie! Mowa o strażnikach miejskich, którzy nie wiedza już co wymyślić, byśmy zwracali na nich uwagę. Skutery pędzące płytą Rynku Głównego, nowoczesne samochody i rowery to zabawki, bez których strażnicy żyć nie mogą.
Kiedy jednak pijany menel zatacza się po ulicy lub wyrostek z piwskiem w ręku awanturuje się przy kawiarnianych ogródkach, nasi strażnicy znikają jak kamfora. Próżno wypatrywać wtedy zmotoryzowanych i pieszych patroli. Schowani w swoich eleganckich i klimatyzowanych siedzibach, strażnicy, nie garną się do roboty.
Na kogo mogą wtedy liczyć krakowianie? Jak zwykle na policję !
Może władze Krakowa powinny zlikwidować straż miejską, a 30 milionów złotych na jej utrzymanie przekazać policji? Wiele wskazuje na to, że taka decyzja wyszłaby nam wszystkim na dobre. |
Trzeba przyznać,iż wymieniona kwota działa na wyobraźnię...
Źródło oraz całość tekstu:
efakt.pl |
_________________ Od 0 do 18 cm w 5.5 sekundy |
|
|
|
|
Dzidek
Poprzecznia
Wiek: 48 Dołączył: 05 Sie 2009 Posty: 127 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 05-08-2009, 09:59
|
|
|
Myślę za cala komorka SM miala za zadanie oderwac policjantow od spraw które ich niepotrzebnie absorbowaly na wiele dni, godzin i odciągały od spraw naprawde istotnych i waznych dla naszego bezpieczenstwa.
Dlaczego tak sie dzieje, moze slabe uposazenie i prawa jakimi dysponuja straznicy w momencie akcji plus nieodpowiedni dobór samych straznikow do wykonywanych zadań. |
|
|
|
|
|