Przesunięty przez: master7 29-06-2007, 08:34 |
Straż Miejska w Wieliczce |
Autor |
Wiadomość |
gebet
Siuda Baba
|
Wysłany: 19-09-2007, 11:46
|
|
|
A z tego co ja zauwazyłem, pisałem o tym, to patrolują Wieliczkę a nie tylko wypisują mandaty (prawdę mówiąc to nigdy nie widziałem jak SM to robi). ZE pomalował ostatnio transformatory w Wieliczce już ktoś pomalował go, mieszkam pare metrów od niego i nie wiem kiedy to sie stało, jak sobie wyobrażasz złapanie takich gości (pisali juz o tym nasi policjanci). Natomiast oduczając picia byle gdzie, gdzie później trzeba wrócić do domu i może pod rodze trochę porozrabiać, może będzie tego mniej. Chyba nie ma jakiejś recepty na tego rodzaju zdarzenia. Mnie też denerwuje, że nie ma na takich łebków siły, jedynie co to kamery, więcej patroli i karanie sprawców i ich rodziców. |
|
|
|
|
agga
Mina
Osiedle: Zadory
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 22 Lip 2007 Posty: 1461 Skąd: wieliczka
|
Wysłany: 19-09-2007, 12:29
|
|
|
Cytat: | w pełni sie zgadzam, ze picie alkoholu na plantach , itd, w miejscu publicznym jest demoralizujące dla dzieci. | dla mnie też jest demoralizujące wielokrotnie przechodzę przez dworzec PKP i widzę pijaczków albo na ławeczkach albo w krzakach i to mnie po prostu wkurza bo może niekoniecznie mam ochotę patrzeć na pijących meneli. Po drugie myślę sobie że jest to rewelacyjne przywitanie turysty. Wysiada taki z pociągu i co widzi .... dziwi mnie że Straż nic z tym nie robi są to prawie zawsze te same pijaczki. Dworzec jest w pobliżu szkoły więc tym bardziej powinni coś z tym zrobić.
Pozdrawiam |
_________________ Pozdrawiam |
|
|
|
|
agga
Mina
Osiedle: Zadory
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 22 Lip 2007 Posty: 1461 Skąd: wieliczka
|
Wysłany: 19-09-2007, 12:33
|
|
|
i jeszcze jedno już pisałam o tym kiedyś nigdy nie widziałam panów z SM chodzących nie wszystko można zobaczyć i nie wszędzie wjechać autem no cóż być może ich 4 litery są za wygodne aby patrolować Wieliczkę chodząc |
_________________ Pozdrawiam |
|
|
|
|
Czino
Gwarek
|
Wysłany: 19-09-2007, 17:57
|
|
|
agga napisał/a: | i jeszcze jedno już pisałam o tym kiedyś nigdy nie widziałam panów z SM chodzących nie wszystko można zobaczyć i nie wszędzie wjechać autem no cóż być może ich 4 litery są za wygodne aby patrolować Wieliczkę chodząc |
Witam zgodze się z twoją wypowiedzią ale nie do końca fakt nie widziałem patroli SM złożonej z 2 strażników ale widziałem i to wiele razy patrol SM złożony ze strażnika i strażniczki. Widocznie panowie wolą wozić sie samochodami. |
|
|
|
|
wicked
Skarbnik
|
Wysłany: 19-09-2007, 18:44
|
|
|
ja icj widziałam raz w okolicach placu targowego jak wypisywali mandaty tym co parkuą po stronie banku PKO;) i byli na nóżkach....często tam bywam a widziałam ich TYLKO raz, dlatego uważam, ze jak już są to powinni jakos działac |
|
|
|
|
Tsubasa
Osiedle: Lekarka
Pomógł: 13 razy Wiek: 44 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 3871 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 19-09-2007, 22:04
|
|
|
no gdyby na plac targowy samochodem jezdzili to juz bylo by totalne marnotrawienie pieniedzy.. zreszta z tego co pamietam jak znajomy opowiadal to komendant czesto i gesto wysylal za kare na nogach na miasto z bloczkiem mandatow do wypisania.. |
_________________ Czy to prawda, że w Polsce już widać na horyzoncie dobrobyt?
Prawda - horyzont według definicji to wyimaginowana linia, która oddala się w miarę zbliżania
--------------------------------------------------------
www.nano-reef.pl - bo małe jest piękne |
|
|
|
|
oseczka
Zawalisko
Pomogła: 3 razy Wiek: 35 Dołączyła: 14 Maj 2007 Posty: 926 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 19-09-2007, 23:20
|
|
|
agga napisał/a: | i jeszcze jedno już pisałam o tym kiedyś nigdy nie widziałam panów z SM chodzących nie wszystko można zobaczyć i nie wszędzie wjechać autem no cóż być może ich 4 litery są za wygodne aby patrolować Wieliczkę chodząc | Ja ich około 8-8:30 widzę na pkp zawsze pan i pani (zazwyczaj jk jedzie ten pociag 8:20 |
_________________ Nadeszło w pore lato powiedz mi co Ty na to? Słoneczko ładnie tańczy ma kolor pomarańczy przy Tobie zaraz płone Twe ciało opalone całuje kiedy tańczy bo smak ma pomarańczy.... |
|
|
|
|
flash
Solanka :-)
|
Wysłany: 20-09-2007, 17:54
|
|
|
Ja mam takie jedno spostrzeżenie (to znaczy mam ich więcej ale tym się chce podzielić) odnośnie SM. Wszyscy wiedzą że bardzo rzadko opuszczają swój środek lokomocji ale jak już go opuszczą czasami można zobaczyć że zaparkowali na zakazie postoju lub na miejscu dla niepełnosprawnego. Dobry przykład dają obywatelom.... może uda mi się następnym razem zdjęcie zrobić |
|
|
|
|
oseczka
Zawalisko
|
Wysłany: 20-09-2007, 18:48
|
|
|
Ja tam ostatnio SM widzę jak jadą sobie swoimi samochodzikami na zakupy np do Biedronki albo za SDH KINGA parkują zamawiają w TITUMIE jedzonko i na parkingu wcinają.. nic nie ma przeciwko temu, ale za co tak ogolnie im placa? bo planowo przerwy przysluguje na 8h okolo 30 minut ... |
_________________ Nadeszło w pore lato powiedz mi co Ty na to? Słoneczko ładnie tańczy ma kolor pomarańczy przy Tobie zaraz płone Twe ciało opalone całuje kiedy tańczy bo smak ma pomarańczy.... |
|
|
|
|
oseczka
Zawalisko
|
Wysłany: 18-10-2007, 13:41 Nowa Siedziba SM
|
|
|
Dzisiaj przechodząc ul Słowackiego w stronę Fontanny zobaczyłam coś co mnie zdziwiło ale pozytywnie, mianowicie do SM wreszcie będą mogli wejść wszyscy a nie tylko osoby które są pełnosprawne! Został wybudowany podjazd dla osób niepełnosprawnych! |
|
|
|
|
perl
Kopacz
|
Wysłany: 20-10-2007, 22:21
|
|
|
Witam wszystkich musz dodać swoje trzy grosze w temacie S M bo do dziś mnie trzepie , na wspomnienie tej sytuacji. Było to jakiś czas temu gdy jadąc busem na wysokości kawiarni zamek zaobserwowałem taką oto scene Trzech łotrzyków tłucze jednego chłopaczka kopiąc go bezlitośnie na ziemi a alejką idzie nasz super patrol SM i co robi głowy w bok i udają że nic nie widzą . Jeśli się bali to mogli policji dać znać a nie ptaszęta podziwiać |
|
|
|
|
Tsubasa
Pomógł: 13 razy Wiek: 44 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 3871 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 20-10-2007, 22:45
|
|
|
to ja moge dodac historie nie z Wieliczki ale z nieodleglej Limanowej..
centralny rynek miasta, ruch okrezny.. kobieta weszla pod toczacego sie wolno Tira. padla na ziemie (oczywiscie ruch sparalizowany bo lezy na drodze).. kobita nie daje oznak zycia.. przybiega parka SM, chwila narady i .... ku zdziwieniu wszystkich gapiow biora babe za fraki i z ulicy przenosza na chodnik..
nie chce juz wypowiadac sie na temat inteligencji niektorych, ale to chyba zarazliwe jest.. |
_________________ Czy to prawda, że w Polsce już widać na horyzoncie dobrobyt?
Prawda - horyzont według definicji to wyimaginowana linia, która oddala się w miarę zbliżania
--------------------------------------------------------
www.nano-reef.pl - bo małe jest piękne |
|
|
|
|
oseczka
Zawalisko
|
Wysłany: 21-10-2007, 09:48
|
|
|
Tsubasa napisał/a: | wszystkich gapiow biora babe za fraki i z ulicy przenosza na chodnik..
|
baby są ale na Wielkanoc to po 1 a po 2 nie powinni jak miała tak złamany kręgosłup czy coś i doszło do uszkodzenia rdzenia kręgowego poprzez wzięcie jej z ulicy może od nich nieźle wydolić a tak ogólnie widać że na pierwszej pomocy mało osób się zna w tym kraju |
|
|
|
|
wicked
Skarbnik
|
Wysłany: 21-10-2007, 11:18
|
|
|
oseczka napisał/a: | Tsubasa napisał/a: | wszystkich gapiow biora babe za fraki i z ulicy przenosza na chodnik..
|
baby są ale na Wielkanoc to po 1 a po 2 nie powinni jak miała tak złamany kręgosłup czy coś i doszło do uszkodzenia rdzenia kręgowego poprzez wzięcie jej z ulicy może od nich nieźle wydolić a tak ogólnie widać że na pierwszej pomocy mało osób się zna w tym kraju | a dziwisz się, ze mało kto zna się na pierwszej pomocy? w LO uczą przysposobienia obronego i cos tam o 1pomocy jest....a potem co? każdy o tym zapomina...
nawet u mnie w pracy był kurs pierwszej pomocy - dwudniowy - i co ja w te dwa dni sie nauczyłam? nie sądze żebym kogoś potrafiłą uratowac....teorię znam a z praktyką to dramat...tak jest u nas w kraju...sama teoria gorzej z praktyką i nie o edukacje mi tu tylko chodzi;) także wcale sie nie dziwie ze np SM nie potrafiła udzielic 1pomocy...pewnie było 2 dniowe szkolenie i to wszystko...a szkoda. |
|
|
|
|
oseczka
Zawalisko
|
Wysłany: 21-10-2007, 11:28
|
|
|
a ja Ci powiem że dosyć dobrze mam opanowane i teorię i praktykę ale to dzięki chyba temu że musiałam zrobić certyfikat z PP w technikum też mam PO i też mówi się o pierwszej pomocy itd w gimnazjum miałam OC (obrona Cywilna) i też się mówiło o pierwszej pomocy, dodatkowo w Krakowie był kurs prowadzony przez lekarzy z pogotowia ratunkowego (były manekiny i pokazy w ogóle jak co robić) i powiem szczerze że ludzie bardziej przyjmują do świadomości to co zobaczą a nie usłyszą. Jak już wcześniej mówiłam jestem za ty by zrobić obowiązkowe kursy z pierwszej pomocy dla kierowców. W końcu po wypadku najważniejszą są te pierwsze minuty.... |
|
|
|
|
|